Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 18

Strana 34 z 83 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 58 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 18 - Stránka 34 Empty Re: Ako sa dnes máš? 18

Odoslať  Jaro123444 So 11 máj 2024 - 16:41

A nechápem tomu prečo aj človek čo sa pokúsi o samovraždu musí ísť na psychiatriu na akútne oddlenie. Nie všetci takýto ľudia majú psychické problémy, to dokáže spraviť aj normálny človek ak má veľké problémy a nevie ich vyriešiť. Ak sa dostane do dlhov, ma zlú finančnú situáciu, neriešiteľné zdravotné problémy, je sám atd. potom sa netreba čudovať lebo toto sú naozaj často neriešiteľné situácie.

A práve tí ľudia na ktorých by to človek najmenej povedal a nikdy by si niečo také nepomyslel, práve ti páchajú samovraždy najviac. A nechápem ako takému človeku pomôže to že ho zavrú na mesiac, dva na akútne a čau. Možno by sa s takým človek stačilo len porozprávať a snažiť sa mu pomôcť v tom čo ho trápi. To by bolo asi rozumenejšie ako ho zavrieť na dlhý čas na akútne a napchať liekmi. Načo pôjde taký človek na psychiatriu ak nemá psychické problémy ale je len v ťažkej situácii ktorú nevie vyriešiť? potom sa môže skúsiť zabiť znova ak ho pustia z psychiatrie nie?

Prečo taký človek má byť na jednom oddelení, jednej izbe s ľuďmi čo o sebe ani nevedia? alebo sú agresívni?
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Lucas So 11 máj 2024 - 17:53

@Jaro123444
Vieš sám, že siahnuť si na život je závažná skratová reakcia.
Upozorňuješ veľmi správne na to, čo je v našom zdravotníctve prehnité - venovať pacientovi dostatok času, vypočuť dôvod, čo ho k tomu viedlo! Za mňa si správne poznamenal: u niekoho to môže byť zlá finančná situácia či náhla smrť blízkeho, u druhého to však môže byť vyvrcholenie ťažkej depresívnej epizódy a u ďalšieho to môže byť akútna psychóza, pri ktorej pacientovi hlasy prikázali zabiť sa. A presne to by sa malo dôkladným vstupným psychiatrickým vyšetrením zistiť (obzvlášť ak to je prvý raz). Žiaľ, vieme, aká je často realita 🙄
Vieš i to, že akútne oddelenie by malo len prechodne slúžiť na ochranu tvojho zdravia a života, ako aj ostatných. Tomu sú prispôsobené podmienky, vybavenie i personál.
Údajne je maximálna doba na psychiatrickom oddelení v nemocnici poisťovňami stanovená na maximálne mesiac, potom sa zvažuje preklad do liečebne alebo prepustenie domov.
Skúsme sa na to pozrieť i z druhého uhla. Nedajbože sa niekto z našich blízkych pokúsi o suicídum, odnesie ho záchranka, prijmú ho však na otvorené oddelenie a on utečie a skočí pod auto alebo vyskočí z okna. Nechali by sme to tak?! Okamžite by 99 % žalovalo nemocnicu, že nevykonala dostatočné opatrenia na to, aby si pacient nemohol ublížiť (i za cenu zníženia jeho komfortu). Samozrejme, môže sa potom po prepustení o to pokúsiť znova, ale je minimálna šanca, že dokoná svoj čin v nemocnici... Na tom to podľa mňa celé stojí. A je to veľmi ošemetná záležitosť.
Podobné situácie sa dejú, keď dochádza k domácemu násiliu - teraz to otočím. Príde policajná hliadka, obmedzí podozrivého na osobnej slobode na základe získaných informácií a dôkazov, umiestni ho do cely policajného zaistenia, a tým chráni obeť násilia. Vyšetrovateľ začne trestné
stíhanie, podá obžalobu na súd, no a niekedy sudca rozhodne o väzbe z preventívnych dôvodov, iný však obvineného prepustí. A ten opäť môže ublížiť! Dokonca i zabiť! A čo majú robiť policajti? Ísť do bytu obete a chrániť ju 24 hodín pred útočníkom? Oni si urobili svoju prácu. Je to celé postavené na hlavu, nehovoriac o tom, že súdne konanie trvá dlhý čas. Aspoň malé +, že sa prijal zákon, že keď raz obeť podá trestné oznámenie na páchateľa domáceho násilia, nie je už možné ho vziať späť (ako sa to dialo v minulosti - keď útočník tlačil na obeť, aby stiahla oznámenie).
Takže balansujeme na hrane zákona - každý má ústavné právo na slobodu, ale je možné mu i osobnú slobodu obmedziť - a tu už veľmi záleží napríklad v nemocnici na konkrétnom lekárovi-psychiatrovi a nemajú to v tomto smere ľahké 🤔 alebo v druhom prípade na sudcovi, či podstúpi možné ďalšie riziko konania páchateľa...
Mám pocit, že v psychiatrii napríklad pri samovražedných pokusoch nejestvujú dobré a zlé prístupy, len zlé a ešte horšie.
Čo si o tom myslíte vy?

Lucas
Lucas
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 362
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Na vychodze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

regina, Juraj, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek So 11 máj 2024 - 18:01

@Jaro123444 Často lidi psychicky zdraví lidi páchají sebevraždy z toho důvodu, že nevidí východisko ze své situace. Ale většinou to východisko je, jen oni ho nevidí. Když dáš neúspěšného sebevraha mezi nemocné lidi, často si uvědomí, že jsou na světě horší problémy, než jaké měli oni. Je to drsné, ale asi je to tak. Setkala jsem se v léčebně například s mladou holkou, která neúspěšně páchala sebevraždu, protože se s ní rozešel její první kluk. Pro ni to byl konec světa, který se rozhodla řešit odchodem z tohoto světa. Jak jí vysvětlit, že s koncem první lásky nekončí život? Když uviděla nemocné lidi kolem sebe (a my jsme taky lidé, víš?), zjistila, že jsou na tom lidé daleko hůř než ona a přesto nějak žijí. Předpokládám, že s ní mimo to pracovali i psychologové.
Tvoji myšlenku oddělit "zdravé" lidi od "nemocných" popravdě moc nechápu. My, nemocní, se cítíme být zrovna tak lidmi jako ti zdraví. Psychicky nemocní lidé jsou jen křehčí než psychicky zdraví lidé. Potřebují tedy více ohledů, zato bývají často empatičtější. A čeho se místo ohledů, které potřebují, dočkají? Nejen, že s nimi nikdo nejedná v rukavičkách, ale ještě se k nim skoro každý chová jako ke kusu hadru (velká čest výjimkám!). (Psychicky nemocní lidé se častěji stávají oběťmi trestných činů než ostatní lidi.) A ty bys je ještě chtěl selektovat od zdravých? Proč?
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

regina, Juraj, Patty_Pillow and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 So 11 máj 2024 - 18:19

@Lucas tak toto máš pravdu to ťa chápem a súhlasim, sú aj samovraždy ktoré sú dôsledkom ťažkej depresie alebo psychózy. Ale to už jednoducho sa musí rozpoznať a porozprávať sa s tým človek normálne, čo bol jeho dôvod. Lebo aj tá ťažká depresia často pramení zo zlej životnej situácie, niekedy depresia príde sama, ani nevieme ako ale niekedy je dôsledkom zlého psychického stavu niečo iné, možno trauma, možno dlhy, možno život bez lásky.
Pred dvoma rokmi spáchal samovraždu napr. Dušan Pašek, bol úspešný človek a asi ani psychické problémy nemal. Spravil to lebo mal výčitky a obvinil sám seba za smrť druhého človeka.
Podľa mňa takému človeku je pobyt na akútnom oddelení na psychiatrii zbytočný. Ak tam neni nič psychické ale proste len ťažké výčitky. Ono si musí aj každá nemocnica alebo liečebňa zabezpečiť svoju bezpečnosť, ja som mal zamrežované okná aj na otvorenom a myslím že ani odtiaľ sa nedalo tak ľahko újsť. Ja som toho názoru že ak ťa kontrolujú aj na otvorenom čo máš pri sebe tak nemáš šancu si ublížiť proste na psychiatrii lebo nemáš čím a stále tam niekto je pri tebe. Nepočul som ešte o človeku čo by si ublížil na psychiatrii i na otvorenom oddelení. Preto myslím že takýto ľudia by mali primárne ísť do normálnej nemocnice na pár dní, aby sa zaistila bezpečnosť a skontrolovali sa životné funkcie či si neprivodil človek niečo tým pokusom a porozprávať sa s ním čo h k tomu viedlo a snažiť sa vyriešiť jeho problém, dávať viac pozor na neho.
Nie napchať ťažkými liekmi a zavrieť na mesiac niekde a odtrhúť ho od sveta ak mu to môže ešte viac ublížiť.
@Motylek ja som to myslel tak, že taký človek môže byť aj psychický chorý ale aj nemusí. Ak niekto koná že ho hlasy k tomu nabádajú potrebuje lieky, pomoc aby sa tomu viac zabránilo ale ak niekto koná a dobre vie čo robí a koná lebo nevidí proste iné riešenie a nemá psychické problémy tak to je rozdiel. Ten človek čo koná pod vplyvom hlasov, často o sebe nevie ani čo robí a ten človek čo koná a má všetko dobre premyslené o sebe vie a miešať spolu takýchto ľudí rozdielných na jednom oddelení a dávať ich to jedného vreca je rozdiel. Lebo jeden potrebuje lieky aby sa dostal z toho najhoršieho a druhý tie lieky vôbec nepotrebuje lebo dôvod je úplne inde a tým že mu ho napcháš liekmi ten jeho problém nevyriešiš.
Ale to je len môj názor, rád si vypočujem aj vaše názory a pohľady na vec a som rád že ste sa zapojili do diskusie Wink
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

Juraj and edky like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow So 11 máj 2024 - 18:27

@jaro123444 keď som bola prvý krát v Pezinku na otvorenom oddelení, jedna baba si podrezala zápästie, takže aj na otvorenom oddelení sa takéto stáva, sestričky nie sú v každej izbe a ani nie je program na celý deň, že by sa nedalo
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 So 11 máj 2024 - 18:41

Ja som bola hospitalizovana na psychiatrii pred cca. 25 rokmi a pozeram, ze sa toho bohuzial vela nezmenilo. Ja som bola na Mickieviczovej v Bratislave, na uzavrenom po pokuse o samovrazdu. Schizofrenikov si tam nepamatam, len jedneho co bol trocha mimo. Bolo tam dost narkomanov a alkoholikov, tych myslim uz oddeluju. Sestricky tam boli jak nacistky a lekari bez zaujmu. Anorekticky liecili tak, ze ich posadili nad tanier a kricali po nich aby jedli. A potom ich chodili kontrolovat na zachod ci nezvracaju. Nebolo tam ziadne sukromie, aj na zachod mi mohla vojst sestricka. Horsie jak vo vazeni. Verim, ze sa na taketo oddelenie uz nedostanem. Ja myslim, ze clovek, ktory sa pokusi o samovrazdu nie je psychicky zdravy, aj ked je alebo teda moze byt samozrejme normalny. Ja som sa vtedy dostala do stavu, ked som uz nemala silu zit. Proste som rano otvorila oci a nemala silu ani vstat z postele. Nemala som silu absolutne na nic. Na psychiatrii mi nebolo dobre, ale nemohla som podpisat revers, lebo som mala 17, nebola som plnoleta, nemohla som rozhodovat sama za seba. Revers by mohli podpisat jedine moji rodicia. Ked som mala pred necelymi dvoma rokmi psychozu, stravila som ju na stacionari. Aj mi ponukli hospitalizaciu, ale ja som nechcela. Nutit ma nemohli. Na stacionari mi bolo dobre. Kazdy vecer som chodila domov. Mala som volnost. Vsetci tam boli velmi mili.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Juraj and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dusan_fajnor.personal So 11 máj 2024 - 18:41

Ahoj

Práve som dokončil posledný videokurz od pána Michal Dvorak. Tento kurz sa venoval mindful eating. A dal mi veľa, nakoľko robím menšie zmeny. Tak napríklad so poupratoval tak na oko v špaize a hodil tam veškeré potraviny, ktoré som mal v kuchyni na očoch.

Ďalej som si rozšíril, alebo roztrúsil svoje útočiská - svoje pracovisko, študovnu, čitáreň, herňu a tkvz svätinu po celom dome a budem tak cez prestávky využívať jak kuchyňu, tak aj obývačku.

Vo svojom voľnom čase potrebujem robiť prestávky, nakoľko energia kolíše. A tak počas hlavnej činnosti - domácej úlohy vo svojej izbe, som sa rozhodol robiť prestávky bez rýchlych pokrmov, nikotínu a kofejínu. Náhradou má byť mobilný telefón v kuchyni, tablet a knižka v obývačke.

Do teraz som mal všetky svoje pracoviská, kontá len vo svojej izbe, kde aj spávam. A tak mi vznikol priestor v izbe bez týchto digitálných vyrušení. Pracovňa a študovňa naďalej ostávajú na svojom mieste, nakoľko k nim potrebujem NB.

Počas veľkých prestávok oprašujem vychádzky a prechádzky počas zimných mesiacoch, a venovanie sa domacnosti a záhrady počas teplých mesiacoch, plus nová aktivita s MT v kuchyni, čitáreň a herňa v obývačke.

Ideou a vidinou je zbaviť sa fajčeniu cigariet, pití enormného množstva káv a keď nemám, čo robiť, obmedziť pokrmy.

Hlavnou myšlienkou kurzu mindful eating je:

Rozlišovať medzi chuťami k jedlu a medzi hladom. Potrebuje
jesť telo, alebo je hladná moja myseľ? Zmapovať si tak všetky spúštače (napr. jedlo na stole, jedlo v reklame, niekto obeduje, alebo nemám, čo robiť, niečo si zobnem, jedlo na očiach a pod.).

Potom jediné, čo sa dá zmeniť je chovanie (automatická reakcia, chovanie, správanie, či jednanie), nahradiť ho novým chovaním (napríklad schovám všetko jedlo, ktoré je v dome na očiach, tam, kde neni a pod) a tak dlhodobo ho trénovať, až sa stane rutinou.
Odmenou je výsledok chovania (automatickej reakcie...), je jedno či je ne/príjemná, či ne/zdravá.

Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 222
Reputácia Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 45
Bydlisko Bydlisko : Trnava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1

kimi2028 and Juraj like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow So 11 máj 2024 - 18:49

@catherin4 ja som tam bola 3 krát v 2019, raz na akútnom a proti mojej vôli a veru nezmenilo sa to tam, veľa alkoholikov, alebo čo blbli pod vplyvom alkoholu, na tom uzavretom klietka pre riadne opité ženy, ktoré po nociach zapáli, celé zlé, to bola moja posledná hospitalizácia, som povedala na Micku nikdy viac, od vtedy chodím do Pezinku, tam úplne iný prístup k pacientkam
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 So 11 máj 2024 - 18:56

Vtedy ked som sa pokusila o samovrazdu, bola som najprv na detskom oddeleni, potom ma dali na dospelacke. Nedavali mi tam dobre lieky, vobec nepomáhali a mala som stale depresie aj samovrazedne myslienky. Pokusila som si podrezat zily s priborovym nozikom, ale sa mi to samozrejme nepodarilo, bol moc tupy. Rozmyslala som v noci rozbit okno na chodbe a podrezat sa crepinou, ale to som neuskutocnila, lebo som vedela, ze ten hluk niekoho privola. A potom ma chodili kontrolovat aj niekolkokrat za noc. Ale zabit sa tam nedalo, okna boli zamrezovane. Nedostala sa mi adekcatna pomoc. Lekarom bolo jedno, ze mi lieky nezaberaju.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek So 11 máj 2024 - 19:17

@Jaro123444 Asi nejsem úplně typický případ. Já jsem konala pod vlivem hlasu/myšlenky a věděla jsem o sobě, věděla jsem, kdo jsem, kde jsem, proč tam jsem, co jsem se snažila udělat i proč. Takže kam bys mě teda zařadil? Nebylo by lepší, kdyby se mělo selektovat, tak na základě toho, jestli o sobě člověk ví nebo ne?
Stejně ale nevím stále, proč by se ta selekce měla vůbec provádět. Asi mi je jasné, že bych nedala dohromady lidi, kteří jsou agresivní, s ostatními... ale pokud není člověk agresivní a je schopný nějakého režimu (aspoň se jít najíst, hygiena atd.), tak proč dělat nějaký rozdíl mezi nemocnými a zdravými? Vadilo ti nějak, být mezi nemocnými? Pokud ano, co ti na tom vadilo?
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Lucas likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Lucas So 11 máj 2024 - 19:22

Veruze, aj na psychiatrii si je možné ublížiť.
Pretože nie je možné, aby reálne na teba dohliadal personál, keď je povedzme na akútnom oddelení 25 pacientov a len dve sestry + sanitár (výnimočne dvaja). Toto je veľmi kritizované, no kompetentných to akosi netrápi. V zahraničí neexistuje taký podstav personálu na toľko akútnych pacientov.
Na uzavretom oddelení sa stal incident, že dievča sa nejako dostalo k žiletke (bola tam práve pre pokus o samovraždu) a večer šla do sprchy a podrezala si žily a našla ju náhodou spolubývajúca - z toho dôvodu musela byť na istý čas pre vlastnú ochranu umiestnená v sieťovej posteli. Ďalším cez návštevné hodiny doniesli príbuzní malý nôž či vidličku v dobrej viere, ale veľkej hlúposti! 😡 Lebo sme mali na jedenie len lyžice (z logicky bezpečnostných dôvodov). Robili sa kontroly skriniek sporadicky, ale zas nie typu osobnej prehliadky.
Ja teraz napíšem taktiež i za seba, bol som prifixovaný na noc pre agresívne napätie s ťažkou úzkosťou a sanitár mi nechal voľnejšie popruhy na ruky a ležal som na chrbte, čiže proti predpisom - prišlo na mňa také zúfalstvo, že som sa začal tým popruhom škrtiť, podarilo sa mi ho ovinúť okolo krku a čakal som, kedy konečne vydýchnem. No nedarilo sa a skúšal som to, až kým som nezaspal. Ráno si všimli na vizite, že mám okolo krku červené škrabance, tak som to uhral do autu, že som sa porezal žiletkou (nechcel som robiť problém sanitárovi, bol veľmi empatický).
A otvorené oddelenie? Čokoľvek som si mohol priniesť/kúpiť z vonku, nik mi nič nekontroloval - na celé oddelenie bola jedna sestra, ktorá nemala ani poňatia, kto čo robí (vydávala stravu, dávkovala lieky, zapisovala dokumentáciu atď.). Akurát že sa večer o ôsmej zamkli dvere ako na inom oddelení.
V jedálni sme mali kanvicu, príbor, sklenené poháre - mohol si ktokoľvek čímkoľvek ublížiť. To je, samozrejme, na akútnom oddelení zakázané.
Toľko za mňa...
Lucas
Lucas

Počet príspevkov : 362
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Na vychodze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

regina likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow So 11 máj 2024 - 19:30

@lucas tak na Micke kontrolujú aj otvorené oddelenie a mne počas druhej hospitalizácie niekoľko krát prišli skontrolovať osobné veci a to som bola pokojná, bezproblémová. Boli sme tri na izbe a za tie dva týždne čo som tam bola, kontrolovali len mne veci, to som ani návštevy nemala, ani vychádzku som nemala, takže sa ku mne zakázané veci nemali ako dostať
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 34 z 83 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 58 ... 83  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: