Ako sa dnes máš? 17
Strana 73 z 83 • 1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 78 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
regina, Juraj, Sweetheart, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Jaro123444 likes this post
Snažil som sa jej vysvetliť, že je to len jej fantázia, ktorá nie je ničím podložená.. že to môže takto "cítiť" a že jej verím, že to takto cíti.. ale že je to pseudo-blud - na čo ma odbila, že ma má prekuknutého = vyslovená arogancia. Podľa mňa takýmto ľuďom nepomôže ani kilo liekov denne, ani tisíc najlepších doktorov na svete. Inými slovami evil. Slušný človek (matka) by aspoň spozornel(a) a zamyslel(a) by sa nad paradoxom "môj syn je najhorší človek na svete, ale nemám žiaden reálny argument, ktorý by to potvrdil".
Aj som sa pýtal, či mi vie povedať 10 príkladov, prečo si myslí, že som najhorší na svete - zahovorila to.. Ale Boh vie ako ona v skutočnosti premýšla - možno som najhorší človek na svete, pretože som sa narodil (nezmysel, že.. pretože sexovala ona ). Slušní ľudia s empatiou takto nepremýšľajú, ale toxické kreatúry bežne.
Naposledy upravil Saladin dňa Po 8 január 2024 - 20:46, celkom upravené 1 krát.
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Juraj and Catherin4 like this post
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Saladin and motylek like this post
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
prosim ťa, prestaň veriť svojim domnienkam. Uvedom si, že je to len tvoja domnienka, že ťa neuznajú invalidným. Vôbec tá domnienka nemusí byť správna. Najmä ak máš diagnozu schizofrenia. Všetko sa uvidí až pred komisiou. A nevymyšľaj, že tam nepôjdeš. Hocijako rozklepaný len tam pekne choď a pekne im tam odpovedaj na otazky. Viac nemusíš, Invalidita by pre teba v tvojom stave bola nejlepším riešením - sám to tvrdíš. Však máš problém chodiť aj na ten úrad práce, nieto do práce. Prestaň si kadečo namýšľať čo ako bude, uvedom si, že to sú len tvoje myšlienky, ktoré ťa úplne zbytočne znepokojujú. Nie je to tak, nemusí to tak byť. Je to len domnienka, ktorú si netreba všímať.
Ja som bola úplne v šoku, prekvapená, keď mi priznali plný ID. Mám "len" schozoafektívnu poruchu", teda vtedy som mala, teraz už je tam aj diagnoza paranoidná schizofrenia.
Patty,
obvodný lekár by ti mal po ročnej PN vypísať žiadosť o invalidný dôchodok. Tlačivo si možno treba doniesť zo sociálnej poisťovne a doložiť k tomu aj nález od odborného lekára, najlepšie extra z toho dôvodu podrobnejšie čerstvo vypísaný. Myslím, že tak to bolo u mňa. Až na komisii, po schválení ID, mi PN ukončili. Roky sa dajú samozrejme doplatiť.
A ako sa mám?
Konečne dnes po takmer 4 týždňoch cítim zlešenie a prestávam byť zahlenená. Zajtra doberiem posledné antibiotiká. Takto sa mi to možno ťahá aj kvôli tomu, že takmer neoddychujem. Do soboty tu bol okrem dcery s rodinou aj syn. On v sobotu odišiel len preto že zať v piatok zistil, že má covid a syn sa nechcel nakaziť tak odišiel do Bratislavy na podnájom o deň skôr. Zať sa izoluje v ich dome, ale dcera s detmi chodia k nám stále pravidelne. Sama s dvomi malými deťmi má toho dosť, pretože sú to riadni šintry, vkuse behajú, skáču, všade je ich plno. Preto im pomáhame ako vieme aj s rizikom, že ten covid donesú aj k nám. Takže doobeda varím a poobede zas niečo vypekám, niekedy bavim nejaké vnúča zas. Takto je to už tri týždne. V stredu sa dcera s rodinou chystá na byt do Bratislavy, dúfam, že to vyjde a ja si konečne trochu oddýchnem. Chceli ísť už v nedeľu, lenže zať dostal ten covid a tak sme im sami navrhli nech tu ostanú, kým sa z toho on nedostane.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Zdravotný stav
ja som mala toxickú svokru a žila som s ňou. Dvakrát som od nej aj s dvomi detmi utiekla a teda aj od muža, ktorý nechcel sa z tej domácnosti odsťahovať. Davkrát ma však presvedčili, že už to bude lepšie a ja blba naivka som sa dvakrát vrátila. Na tretíkrát som sa z toho zbláznila. Vtedy si manžel uvedomil, že by bolo najlepšie keby som sa už z liečebne nevrátila do jednej domácnosti so svokrou, tak svokra odišla k dcere, našej švagrine. No ani tam im to samozrejme nefungovalo až si ona podala žiadosť do penzionu, kde ju aj vzali. Odtiaľ sa ešte pokúšala manžela uhovoriť, aby sa mohla vrátiť k nám aspoň na jeden dvor do "letnej kuchyne", no okrem toho , že by sa to tam muselo celé prerobiť, ja som už bola absolutne proti a muž konečne stál pri mne. Takže svokra dožila v tom penzione. Tam sme ju často pravidelne navštevovali, ale naše vzťahy so švagrovcami ochladli, pretože mužova sestra sa dlho nevedela vyrovnať s tým, že jej mamu akoby sme vyhnali z domu do penzionu. Až po svokrinej smrti sa vzťahy so švagrovcami dali do poriadku.
Takže neostava nič iné len s toxickými manipulatormi popretrhať vzťahy.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Strana 73 z 83 • 1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 78 ... 83