Ako sa dnes máš? 17
Strana 72 z 83 • 1 ... 37 ... 71, 72, 73 ... 77 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Jaro123444 napísal:U mňa to bolo tak že sa mi v hlave rozprávali dve osoby a komunikovali spolu, alebo som vždy nie počul ale ako v hlave mi hovorí nejaká osoba svojím hlasom, veľa krát nejaká konkrétna. Spočiatku som si myslel že mám len OCD a veril som v to veľmi, ale niekto mi povedal že hlasy v hlave dokazujú psychózu, ani som popravde nevedel že už detská psychiatrička mi dala akútnu psychotickú poruchu a táto mi po ďalšom ataku potvrdila chorobu. Ale prejavuje sa to aj tak ako napísal Enax
Toto mi hodila UI
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1338
Reputácia : 173
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Jaro123444 likes this post
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Aha, takže ty si nevnímal žiadne "reálne" hlasy, len si to tak "cítil"? Btw. moja mama cíti (resp. neviem ako to pomenovať) realitu, ktorá nie je skutočná. A je paranoidná (aj ja) - to je veľmi nešťastná feature-ka. Napr. minule sa "vcítila" do registračného systému na stráne nejakého ministerstva a bola presvedčená, že jej dá termín o týždeň (bola o tom skalopevne presvedčená, ale ničím to nebolo podložené). Ale nebolo to tak, že by jej niekto do ucha rozprával, že "dostaneš termín o týždeň".Jaro123444 napísal:Mne to skôr tak ako keby myseľ povedala, že zabi sa.
Ja mám zase magické myslenie a to funguje tak, že pozerám film, ktorý sa dotkne niečoho vo mne (minulosť, krivda, osobnosť) a "cítim", že mi Boh poslal indíciu - že ten film bol (ak to preženiem) natočený pre mňa a vysielajú ho práve teraz kvôli mne. Samozrejme je to nezmysel a čistá náhoda, ale takto to proste môj mozog hodnotí. (ako keď ráno opisuješ sen, ktorý sa ti sníval - tiež ho nevytváraš, ale je v "hlave")
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Toto už je masaker - našťastie si požiadala o pomoc. Pretože (a neviem, či sa to aj stáva), ak je človek zároveň paranoidný (pocit, že mu hrozí neustále nebezpečenstvo), tak ten hlas môže hovoriť, aby to nikomu nepovedal, "lebo mu lekári ublížia" etc.Patty_Pillow napísal:lebo počujem hlas, ktorý ma chce donútiť zabiť alebo vážne ublížiť synovi
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
To je IMO paranoidná symptomatika.Jaro123444 napísal:hovorí vkuse ako ju odpočúvajú
A to je práve to magické myslenie - spájanie vecí, ktoré spolu nesúvisia. Been there, done that.. V umení je to skvelá vlastnosť (Salvadore Dali), ale v živote to výrazne obmedzuje.Jaro123444 napísal:a ako sa sesternica ide vydávať s kriminálnikom
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Áno, áno, presne to takto funguje. Niekedy sa na tom až smejem. Našťastie pre mňa mám "testovanie reality intaktné" (lepší prípad) = prítomnosť slabého vedomia toho, že bus v skutočnosti mohol meškať kvôli červenej alebo jednoducho šofér zaspal. Ale moja mysel je aj tak presvedčená (dominantný, najsilnejší pocit), že bus zmeškal, aby som vymrzol alebo ako trest za niečo alebo ako nasmerovanie v živote (message od Boha ). Blud by to bol, ak by som nemal testovanie reality a bol skalo-pevne presvedčený, že bus zmeškal, lebo ... a neuvedomoval by som si, že príčinou môže byť obyčajná náhoda.Patty_Pillow napísal:@saladin tak to mágické myslenie máme dvaja, tiež pripisujem náhodné udalosti, že sa stali presne pre mňa napríklad aj dnes som šla busom, prvý som zmeškala a druhý meškal, tak už som mala pocit, že mešká preto, aby som vymrzla, lebo som zmeškala predošlý a vôbec mi nenapadlo, že mohol mať červenú na semafor alebo na neriadenej križovatke ho nechceli autá pustiť na hlavnú, až teraz keď si to napísal, normálne ako o mne keby čítam
Naposledy upravil Saladin dňa Po 8 január 2024 - 19:40, celkom upravené 1 krát.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
dzuli08 and Saladin like this post
Strana 72 z 83 • 1 ... 37 ... 71, 72, 73 ... 77 ... 83