Ako sa dnes máš? 17
Strana 53 z 83 • 1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 68 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Čo tým chcem povedať? eGo je hlas a slovo, eGo je duchovný bojovník v pekle a v podsvetí. Neustále bojuje. Obhajuje sa, kritizuje, odsudzuje, súdi... Neustále niečo nalepkuje a škatuľkuje.
Čiže ak zareagujem a prejavim sa na cudzie eGo (hlas a slovo), napríklad na urážku, ktorá sa dotkne aj mňa, môjho eGa, budem ten istý blázon, ako cudzie eGo. Budem v duchu bojovať.
Hlas a slovo sa nedá poraziť bojom, reakciou, či prejavením sa. eGo sa dá rozpustiť, vypariť ako voda vo varnom hrnci a to len tichým, prítomným nezaujatým pozorovaním.
Život je dobrá hra, životný tréning na nelipnutie. Ak lipneš na hlasy a slová, na cudzie eGo, máš problém. Ak nie, nemáš problém.
Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Matej, dzuli08, Juraj and Saladin like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
rasto, Mous, Saladin, Jaro123444, motylek and dusan_fajnor.personal like this post
Prvú apku už mám aj v store
https://www.microsoft.com/store/apps/9N0LL0D81NL8
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1338
Reputácia : 173
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Matej, Saladin, Catherin4 and motylek like this post
som tu nový, pred rokom som mal psychózu, odvtedy sa držím
ChoseCalimero- Nový člen
- Počet príspevkov : 8
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 30.11.2023
Zdravotný stav
Diagnóza: F23.1|F41.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol 10mg | Sertralin 50mg
Matej, Catherin4, motylek and Lucas like this post
ChoseCalimero napísal:Zdravím
som tu nový, pred rokom som mal psychózu, odvtedy sa držím
Vitaj
JA SOM mal poslednú v roku 2019, odvtedy viacmenej fajn, občas depky, občas mánie
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1338
Reputácia : 173
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Matej, Catherin4, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
Mám sa v podstate dobre, resp. sa to snažím aspoň sám sebe nahovoriť. Moja súčasná stratégia je viac-menej o tom, ako sa nezosypať. Preto si tak trochu bránim pripúšťať veci a rozvíjať v sebe myšlienky a pocity o tom, ako zaťažujúce je pre mňa to a ono. Mám aj trošku strach, že či v sebe čosi nepopieram, či reku nepotlačujem nejaké emócie, ktoré potom nečakane vyvrú niekde na tele fyziologicky, napr. vredy, srdcové problémy, šedivenie...
(Uf, keď už som spomenul šedivenie, tak vlasy mi pekne sivejú, to je pravda. Tým, že si ich udržujem veľmi krátke, tak hlavne po bokoch hlavy je to už krásne dosiva. To sa sám sebe smejem - je to umožnené asi tým, že šedivenie sa mi v skutočnosti páči, resp. sivé, prípadne biele vlasy u druhých sú mi akosi sympatické, tak ak sa to už týka teraz aj mňa, tak to ľahšie znášam. )
Mám teda nastavený mód na snahu o prežitie. Tým, že veľa ľudí odo mňa závisí - nemyslím nejak bytostne, ale skrátka v práci veľa vecí stojí na mne, od ktorých sa potom odpichne veľa iných ľudí, a tiež už aj v škole na tých tímových projektoch od môjho dodania časti softvéru závisí postup ďalších členov tímu, tak cítim v sebe pocit, že akosi nemôžem zlyhať. Nemôžem si dovoliť neurobiť to a ono. Je to zvláštne tým, že je to hodnotovo a motivačne nadradené akejkoľvek mojej lenivosti alebo únave. Vie ma to dostať do akcie aj za okolností, za ktorých obvykle prokrastinujem. Tak sa v tomto sám sebe čudujem - je pre mňa tento pocit zodpovednosti v takejto podobe viac-menej nová skúsenosť. Ale teda je to výmenou za to, že sa bránim rozmýšľať o všetkom, čo mi moju "akcieschopnosť" podkopáva... všetky pochybnosti, úvahy o nedostatku času, a vlastne akékoľvek úvahy o nesmrteľnosti chrústa, udalostiach vo svete atď.
Takže takto... V škole tým, že jeden predmet mám už hotový z minulého roka, tak mám budúcu sobotu posledné vyučovanie v tomto semestri. Už teda naplno makáme na projektoch a zápočtoch. Hoci na projektoch spoluvyvíjam dve PC hry, jednu webovú apku, jeden eshop... najťažšie sa mi zdá grafika. Som z toho trochu smutný, ale grafika mi príde najbrutálnejšia. S ničím nemám extra problémy, naprogramujem hory-doly, čo neviem, to si dogooglujem (na Stack-Overflow som každý deň ), aj základy vyššej matematiky som mal na áčko. Ale nikdy som sa za celé štúdium necítil tak hlúpy, ako keď sa učím robiť v Gimpe, Inkscape alebo v Blenderi. Či už raster, vektor alebo 3D grafika, som z toho paf. Je to asi aj tým, že keď nás to učiteľ učí, tak všetkým letíme, ideme rýchlo a keď človeku unikne jeden-dva kliky na nejaké tlačidlo, tak už mu všetky ďalšie kroky nefungujú. A ja, žiaľ, mám tu pozornosť trochu zníženú, obzvlášť takto v skupine v triede, takže nestíham tak rýchlo vnímať, čo kam kliknúť. A tak som často aj 10-15 krokov za učiteľom, a samozrejme mi to potom nefunguje. A tak len zúfalo pozerám a cítim sa veľmi nahlúplý (a ešte tie hlášky, "musí ti to fungovať, čo na tom nemôžeš chápať..."). To mimochodom hovorím práve o včerajšom vyučovaní. A tak som tam sedel a rozmýšľal, že či sa idem ľutovať, či z predmetu zdrhnem a dám si ho opakovať budúci rok... Napokon som sa rozhodol, že ešte zabojujem a naštudujem si celú dokumentáciu a nejaké poriadne tutoriály ku všetkým tým trom programom. Neviem síce kedy, lebo niet času na nič, ale dal som si to pevne do poradovníka. Držte mi v tom, prosím, palce... grafika je moja najslabšia stránka v informatike. Dal som si cieľ sa v nej vyšplhať aspoň na akceptovateľný priemer.
Ale inak celkovo sa asi aj dá. Zostávam pri hodnotení prežívania na dvoječke.
Ďakujem Vám za vypočutie, priatelia, a prajem Vám všetko dobré.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
rasto, dzuli08, Juraj, Patty_Pillow, Jaro123444, motylek, dusan_fajnor.personal and Lucas like this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
stále jsme covid pozitivní, alespoň já a syn. Já mám na testu tentokrát velmi výraznou čárku, nepřipouštějící žádné pochyby (viz fotka). A syn navíc má na rtu opar, takže operace se velmi pravděpodobně bude muset posunout. Mám volat do nemocnice v úterý ráno, ale zavolám už zítra ráno, aby věděli co nejdřív, jak je syn na tom.
Já zatím nemám teploty a celkově se cítím jakžtakž dobře na to, že mám covid, takže zítra můžu jít k psychiatričce. Psala jsem jí v mailu, že mám covid, a napsala mi, že i tak můžu klidně přijít.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Inak ja sa mám vcelku ok, nerada chodím do roboty ale musím, čo narobim. Blbé je, že maju pre mna malo roboty, aj zajtra neviem ci budem nieco mat. O týždeň dojde za mnou mama, zostane tu tyzden a potom ideme na Slovensko. Tam dlho nepobudnem, už 25.12. odlietam s priatelom do Egypta. Áno zase ideme do Egypta, na týždeň. Sa moc teším.
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Matej, Patty_Pillow, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
@catherin4 užite si dovolenku, trošku tepla v tomto chladnom počasí nezaškodí
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Matej, Catherin4, motylek and Lucas like this post
Catherin, přeji hezkou dovolenou. Ať se povede jako ta předchozí.
Patty, i já na tebe myslím, držím pěsti, ať máš negativní výsledek biopsie.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Matej, Catherin4 and Lucas like this post
Tie testové čiary svietia ako na semafore ja keď som mal takú silnú vírusovú nálož minulý rok (rozsvietili sa čiarky do 5 sekúnd! - tak som bol KO týždeň v horúčkach), mimochodom, tester môže ešte ukazovať aj nasledujúce dni pozitivitu, treba sa hlavne riadiť vlastným úsudkom a chrániť okolie... To, samozrejme, vieš Napadlo mi, keď bol ešte u nás tvrdý lockdown, karanténne opatrenia a izolácie pozitívnych osôb, tak na lekárskej konferencii ohľadom postcovidového syndrómu padla práve problematika, že mali napríklad pacienta, ktorý bol rok (!) po prekonaní kovidu stále pozitívny (akoukoľvek metódou testovania). Bol bez symptómov, ale nemohol nastúpiť do zamestnania... Toto sú už akty X
Želám vám skoré uzdravenie
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
Strana 53 z 83 • 1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 68 ... 83