Ako sa dnes máš? 17
Strana 52 z 83 • 1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 67 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Mimochodom týranie je hnusná vec, to môže robiť len človek bez chrbtovej kosti aj šikanovať. Z toho môže mať tá dotknutá osoba celoživotnú traumu. Mňa síce nikto nikdy netýral ale otec je alergický na mňa by som povedal, vadí mu že idem k psychiatričke a pijem lieky, dáva mi to pocítiť stále, aj všetko mi vyčíta aký som a vždy je zle nech spravím hoci čo. Mne sa nepáči ani to a mrzí ma to že sa tak chová.
Čo sa týka tých hlasov tak mám ich aj ja a už som si zvykol na to, musíš im ukázať že ty si pánom a nechceš aby ti kazili život. Tiež im očividne neveríš a neriadiš sa podľa nich, tak to je dobrá správa. Musíš ukázať že si silnejší a nejak ich zahnať
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Juraj, motylek and Lucas like this post
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Catherin4 likes this post
V detstve si si zažil hotové peklo, obdivujem ťa, že takto ešte dokážeš fungovať...
Určite ti vrelo odporúčam čím skôr konzultovať svoj stav s lekárkou. Lebo zbytočne sa možno trápiš, a predsa lieku chvíľu trvá, kým dôjde k zlepšeniu.
Pri schizofrénii je bežné dávkovanie 4 - 6 mg denne, samozrejme, všetko závisí od reakcie a obzvlášť nežiadúcich účinkov. Je to len môj tip - možno má skúsenosti, že pri vyšších dávkach ako 4 mg je výrazná stuhnutosť svalov (rigidita), akatízia, nadmerné slinenie a iné príznaky extrapyramídového syndrómu (potvrdil mi to i neurológ). Ja som osobne zažil, keď mi zastupujúca psychiatrička zvýšila dávku Rispenu zo 6 mg na 12! To som sa ani pohnúť nevedel a hneď sa to riešilo medikáciou v nemocnici...
Čiže tých 4 mg by de facto boli z tvojho aj z pohľadu lekárky možným riešením.
Mimochodom po zlepšení a stabilizácii stavu sa často prechádza na jeho injekčný metabolit paliperidone v depotnej forme.
Držím palce
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj, Jaro123444 and motylek like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
motylek and Lucas like this post
Been there, done that.. Aj ja som napísal počas temnoty závet a odkázal všetko (a nebolo toho málo) kamarátovi, ktorý žije v Prahe. Nemyslel som to ako pomstu, ani ako zlo-myselnosť, ale považoval som za absurdné, aby toxický agresor bol finančne odmenený za svoju agresivitu. Keď som to spomenul babke, tak ma jej reakcia vyslovene zaskočila: "Prečo nebudeme nič dediť?" OK empatický človek (rodič, prarodič) by takto rozhodne nezareagoval. Slušný človek by sa okamžite (o)pýtal, či môže nejako pomôcť a nemyslel by na potencionálny majetok. Lenže vtedy som netušil, že moja babka je v skutočnosti full-blown psychopatka bez akejkoľvek štipky sympatie a lásky. Aj moja mutter zareagovala zvláštne, keď som jej spomínal, že som mal počas temnoty suididálne myšlienky: "Toto by si mi neurobil" = Jasný redflag, ktorý dokazuje, že v skutočnosti myslí len s len na seba a všetci sú jej zo srdca ukradnutí. Takže ti, @Juraj, úplne rozumiem..Juraj napísal:Ale najprv musím napísať závet, lebo keby som zomrel bez závetu, tak polovicu môjho majetku by zdedila moja matka, ktorá ma v detstve psychicky a fyzicky týrala. (V prípade že by som zomrel po otcovej smrti, tak by po mne zdedila celý majetok.) To by bola absurdná situácia a to sa nesmie stať. Preto musím napísať závet.
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj likes this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Jaro123444 likes this post
Takto čakám na stanici tích 40 min. a autobus má odvezie až domov.
Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Saladin, Catherin4 and motylek like this post
Včera přišel syn ze školy s teplotou, která se mu do večera ještě trochu zvedla. V noci jsme si všichni dělali covid testy a syn i manžel jsou pozitivní. Mně vyšla taková hodně slabá čárka na testu, takže budu opakovat test ještě za několik dnů.
Vyčítám si, že jsem syna nenechala na podzim naočkovat, mohl se covidu vyhnout. Manžel se už taky dlouho neočkoval. Já naposledy letos v únoru (február).
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Juraj likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
motylek likes this post
motylek napísal:@Juraj Co jsem četla na Facebooku ve skupině pro schizofreniky, tak když mají lidi nepříjemné hlasy, někomu zabírá, když se na ten hlas naštve, vynadá mu a pošle ho někam. Hlas pak ztichne. Můžeš to třeba taky zkusit, jestli by to nezabralo. Zkus se s tím hlasem pohádat, nenech si ty nepříjemné "řeči" líbit. Nebo myslíš, že by to pak bylo ještě horší?.
Doporučujem na hlasy a slová nereagovať, ignorovať ich, neprejavovať sa. Treba ich nezaujtato ako svedok len pozorovať, i keď sa ma priam dotknú.
Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Saladin and motylek like this post
Hlasy som nemal, ale s katastrofickými myšlienkami typu "všetko dopadne zle", "nezvládnem to" transformácia na srandu rozpustila nervozitu a napätie. Ale upozorňujem, že tie pocity boli samozrejme oprávnené - naozaj hrozilo, že to nezvládnem. Tak som napr. na myšlienku, že "to dopadne zle", začal nahlas vytrubovať znelku vlakovej stanice a hlásiť apokalyptickú myšlienku "Oznamujeme všetkým pasažierom, že [Saladin] nedopadne dobre" . Pochopiteľne, keď som bol sám - v obchode by si asi poklepali na čelo. Často som sa potom začal smiať a apokalyptická myšlienka bola preč..
Treba si aj uvedomiť, že tie hlasy sú vaše vlastné obsahy mysle.. čiže ak vám nadáva a kritizuje vás, tak trpíte komplexom menejcennosti (v skutočnosti si nadávate, nenávidíte sa, neprijímate sa). Ak vás nabáda ku agresivite, tak ste holt agresívnejší typ človeka a agresivitu vytesňujete (neprijímate) a tá sa vracia vo forme hlasov..
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dzuli08 and motylek like this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: