Ako sa dnes máš? 17
Strana 27 z 83 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 55 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Áno, toto je fórum pre ľudí, ktorí majú problém. Ty si to pletieš s reklamou na chlast. Viacero(?) ľudí tu riešilo svoje problémy alkoholom (napr. aj ja). Nebol som žiaden alkáč ako ty, ale nechcem sa k tomu vrátiť. Som abstinent. A nepotrebujem tu čítať, aký je chlast úžasný.Sweetheart napísal:Ale dobre a co teda sem nemam uz pisat alebo co?
Sak toto je forum pre ludi, co maju problem, nie? Ja mam tazku diagnozu. A mam problemy. A co, ze napity pisem. A jaky mam pisat, ked pijem. Co tu mam o zahradke pisat?! Ja zijem takto, tak pisem tak jak zijem. Sak napity napisem, lebo pijem. A mne vino ZACHRANILO zivot a za tym si stojim!!!! Keby neni vina, uz som davno mrtvy, co som v Bude robil, Vino bolo moj zachranca. Sak to je toto forum pre ludi, co maju problemy. Aj ja mam problemy, som chory na hlavu. Doma som mal problemy, ze som na facebooku vypisoval, sestra sa bola materi stazovat. A chceli ma dat do Zaluzia. Aj toto je zivot. A vino je moj zachranca. Nech sa tu obuje do mna kto chce. Toto je pravda!!! Uz by som bol MRTVY bez vina. V Bude som prosil, nech umrem a prve kroky z Budy boli, ze som si vino isiel kupit. A jak mi dobre ostalo, tak to zhejtujte. Ja tak zijem a vino je MOJ pomocnik. Ja takto zijem, nebudem tu pisat o vnucatkach, lebo ziadne nemam, o com mam pisat, sak takto zijem. Zhejtujte ma kolko chcete. Sak uz nenapisem, ak ma tu nechcete. Ja mam tiez diagnozu a nikomu som tu nenadaval
To je z tvojej strany rovnaké svinstvo, ako by si v skupine narkomanov rozprával, aký je gambling úžasný a dal ti zmysel života. Píš si čo chceš, nie je tu žiadna cenzúra, aj to, že citujem "si buzerant" alebo "máš chuť na chlapa" (potom si to zmazal, lebo si vytriezvel, že), ale toto proste NIE!
Príklad, aby to pochopili aj ostatní (ktorých sa to týka). Suicidálne myšlienky sú nedílnou súčasťou duševných problémov - veľa schizofrenikov pácha samovraždy. Štatistiky sú katastrofálne - priemerný vek schizofrenika je 48 rokov. Tak si teraz predstavte, že tu budem pravideľne vypisovať, aké je úžasné myslieť na sebevraždu. Začnem popisovať, že mi to dáva adrenalín (je btw opioid a teda anxiolitický, znižuje úzkosť/frustráciu/neg. emócie). "Óóó, kamaráti, včera som si znova priložil nožík na zápesie a jemne som ním prechádzal po žilách - to je taká paráda. Toto ma drží nad vodou. Cítil som sa pri tom super. Odkedy robim túto "meditáciu", lieky vôbec nepotrebujem."
Niekoho to môže aj povzbudiť - A TO PREDSA NECHCEME, že..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, motylek and Lucas like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
motylek and Lucas like this post
Senzi TV nesledujem, ale je fakt pravda, že je u nás hlboko zakorenená zhovievavosť k alkoholizmu. To, že nadmerné užívanie akejkoľvek návykovej látky neprospieva telu, si hovoriť nemusíme. Ale väčšina spoločnosti sa tvári, akoby sa to etylu netýkalo. Viete si predstaviť nejaké posedenie bez toho promile? Či opekačka, návšteva, hostiny, oslavy - tečie alkohol potokom, kým nie si v bezvedomí, často nie si in (prepáčte, ale u nás na východe bez debaty) a je to ÚPLNE normálne!
Len mi tak napadlo v mojej fantázii, žeby prišla návšteva ku mne a ponúkol by som im miesto prípitku tabletky diazepamu. To by bolo klopkanie po čele, však? Ale veď ja len v dobrom, aby ste sa uvoľnili...
Veď preto sa vlastne v 3/4 prípadoch na návštevy chodí - chľastať (prvá otázka - kto šofér?).
A dlhodobé následky jeho nadužívania skutočne menia osobnosť človeka (tzv. alkoholická charakteropatia), spôsobujú trvalé poškodenie nielen pečene, ale obzvlášť nervovej sústavy a to už zvrátiť možné nie je! O násilí v domácnostiach, rozvodovosti a mnohých tragédiách už ani nepíšem, vieme všetci...
Každopádne, nejdem sa tu hrať na svätuškára. Tiež som si prešiel závislosťou a viem, čo to všetko obnáša. Preto k tomu som chcel aj napísať svoj názor.
@Saladin - preto chápem tvoju tvrdú reč
@Sweetheart - nemáme v pláne ťa tu hejtovať, len vyviesť ťa z omylu, ako je "hej" v stave opilosti, ktorá lieči všetky neduhy tela i duše... Nie je to tak a človek po vytriezvení si to rýchlo uvedomí (poniektorí).
Naposledy upravil Lucas dňa St 25 október 2023 - 18:19, celkom upravené 1 krát.
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dzuli08, Juraj, Saladin and motylek like this post
Otázka je, jak je to s marihuanou. Existují lidé, kteří si dají nějakou menší dávku jen občas? Já spíš vídám "huliče", kteří ji užívají pravidelně. Včetně těch, kteří jí propadli a vykouřili si mozek z hlavy, nebo přešli na tvrdé drogy, nebo se jim spustila schizofrene. Proto mi přijde marihuana jako těžší kalibr než alkohol. Ale já to spíš sleduju v médiích. Osobně žádného uživatele marihuany neznám. Myslím si ale, že jestliže se marihuana zlegalizuje (nejen pro lékařké účely), stoupne i její tolerance. Bude to byznys stejně jako prodej alkoholu.
Mohli bychom se bavit i o cigaretách. Je to taky závislost, která zabíjí, jen pomaleji než alkohol, takže někdy člověk stihne zemřít dřív na jinou chorobu, než ho zabije kouření.
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
dzuli08, Juraj and Lucas like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
regina likes this post
Inak ohľadom marihuany som ozaj čítal viacero kazuistík, že spustila toxickú psychózu (obdoba schizofrénie ako vieme) v celej sile. A opäť je to o tom, niekto môže pofajčievať sporadicky a iný zas aj 3x denne. Ďalšia dôležitá vec je hodnota THC, ktorá má priamy vplyv na zážitok - a opäť niekto má pozitívny, iný vracia a halucinuje.
A zachytil som aj odborný názor, že nie je vhodné nazývať marihuanu mäkkou drogou vzhľadom na možný rozvoj duševných porúch ako pri tvrdých drogách.
Ja osobne som zažil dvoch chalanov na akútnom oddelení práve pre toxickú psychózu z marihuany - jeden mal ani nie 18 rokov, správal sa veľmi nevhodne, arogantne až agresívne, takže často musel byť prifixovaný a pacifikovaý injekciami...
Bolo mi ho úprimne aj ľúto.
Druhý príklad bol vzdelaný mladý chalan právnik, ktorý si, žiaľ, takisto privodil podľa jeho slov častého fajčenia marihuany paranoidnú schizofréniu. Miestami s ním bola fajn komunikácia, no náhle došlo k rapídnemu zvratu v správaní a museli ho opakovane pacifikovať.
A zákaz alkoholu by akurát tak rozbehol čierny obchod s ním...
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dzuli08, Juraj, Saladin and motylek like this post
A ako sa mám? Dá sa povedať, že veci zatiaľ zvládam, aj prácu aj zžitie sa s novým bývaním a platením účtov Teraz budem mať pondelok utorok dovolenku, ale na utorok som sa objednala na kontrolu ku Dr.psycho neviem čo jej tam poviem, v podstate som OK, v pohode. Sem tam mávam smutné chvíľky, minule aj vyšlo zopár sĺz, kvôli citovej záležitosti, ale už som sa z toho vyspala. Inak som si celkom zvykla na novú posteľ, čiže zas nastáva obdobie kedy sa nútim ráno do vstávania. Ešte keď sa posunie čas bude to ťažšie si myslím. Len teraz mi ráno chodí až 1 autobus, ktorý musím stihnúť. Tak väčšinou sa snažím vstať na prvé zvonenie budíka.
Neviem čo ešte napísať, teším sa už na pár dní voľna, chcela by som ísť aj niekam na wellness, a hlavne masáž. Uvidíme, či sa niečo podarí vybaviť.
Prajem všetkým pekný večer. Držme sa !
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, Juraj, Sweetheart, motylek and Lucas like this post
Highlander- Nový člen
- Počet príspevkov : 8
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 19.04.2023
Juraj likes this post
Čo sa alkoholu týka, tak k nemu nemám veľmi pozitívny vzťah. Vzal mi totiž otca. Otec bol tzv. hladinkár. Nikdy nebol na mol, ale už ráno pred prácou si dal na uvoľnenie, v práci tiež a aj po práci. Šlo to tak roky. Cítil sa tak lepšie a vždy vravel, že nikomu neubližuje. Bol dobrák a nebýval agresívny. Potom dostal nového vedúceho a ten sa mu vyhrážal prepustením kvôli tomu popíjaniu. Začal mať aj zdravotné problémy, zle spávať a prišla aj depresia. Predtým s ničím nechcel ísť k lekárovi, lebo vedel, že nemôže brať lieky a popíjať. Mal vysoký tlak a už aj fľaky na koži zrejme od pečienky a zväčšené lymfatické uzliny pod pazuchami. Už -už sa k tomu lekárovi odhodlal, že v pondelok ide, no v nedeľu predtým dostal porážku a upadol do bezvedomia. 9 dní bol v kóme, potom zomrel. Mal len 49 rokov. Pritom to bol jeden inteligentný chlap, no postupne sa stal otrokom alkoholu. A to len preto, že keď si vypil bolo po probléme. Bolo mu lepšie.
Nehovorím, že si občas nedám nejaký alkohol. Občas v spoločnosti, ale len trochu. Aj tak mám pečeň poškodenú liekmi.
Inak sa mám dobre. Aj výlet v Ždiari bol skvelý. Boli sme na dvoch túrach, wellnessovali sme a ja som sa nevedela vynadívať na Vidlu a Havrana - vrcholy Belianskych Tatier, čo sa týčia nad Ždiarom. Cestou domov šoféroval prevažne syn, lebo manželovi nebolo dobre pri šoférovaní na diaľnici. Cestu som tentoraz dala s menšími úzkosťami.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Juraj and Saladin like this post
Highlander napísal: Piju ale dost alkohol a to téměř každý den. .... Řekl bych, že nějakou neřest člověk musí mít, já nekouřím, nefetuji, tak trochu piju, no..
Tak piješ trochu nebo dost? Udělej si v tom jasno.
"Trochu" piju já - jen příležitostně při oslavě si dám 2 deci vína. To je možná tak 4-5x do roka. Nekouřím, skoro nepiju, nefetuju, tak si dopřávám neřest internetových diskuzí.
Jestli je to u mě závislost, nevím. Na internetu jsem ve chvílích, kdy nemám nic na práci. Když jdu třeba s kamarádkou do čajovny/restaurace, whatever, na internet se nedívám.
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
regina and Lucas like this post
Strana 27 z 83 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 55 ... 83