Ako sa dnes máš? 17
Strana 37 z 83 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 60 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Lucas likes this post
1. Co jsem zapomněla napsat, synův vzorek moči je negativní, takže nemá v močovém ústrojí žádnou infekci.
2. Po 6 týdnech volání a zvlášť posledních třech dnech usilovného obvolávání několikrát denně konečně máme termín aspoň na výměnu stentu u syna. Sice až začátkem prosince (december), ale jsem ráda, že se na nás nevykašlali úplně.
Upřímně řečeno po tom, co mu 6 týdnů nebyli schopní dát termín aspoň na výměnu stentu, bychom se synem nejraději změnili nemocnici, ale nemám ponětí, jak se to dělá, co to obnáší, jestli to vůbec jde, jestli by to nebylo moc náročné atd.
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Catherin4 likes this post
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Catherin4 likes this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
motylek likes this post
Ako sa vyrovanavate s chorobou
Misiacik241- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 09.11.2023
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahoj, v prvom rade Ťa srdečne vítam medzi nami. Aj ja mám diagnostikovanú schizu. Ale žijem s ňou už 20 rokov. Neviem akú máš čerstvú túto diagnózu, čím si si prešla a pod. Ja to napíšem asi takto: Nie je to ľahké a chce to čas... ani ja sama dobre neviem, kde som našla silu na to všetko, doštudovať a teraz aj pracovať....ale asi to šlo postupne. Hlavne to nevzdávaj. Treba ísť na to postupne a nechcieť naraz príliš veľa od seba. A čo sa týka tej choroby, mám isté obmedzenia ale snažím sa žiť čo najviac naplno v rámci možností a okolností, a nejako si to nepripúšťam ani. Som vďačná za to, že mám aj rodičov, ktorí sú mi oporou a aj zopár ľudí okolo seba, ktorí poznajú moju diagnózu a napriek tomu ma neodsúdili. Horšie bude, keď ostanem sama ako prst. To si nateraz neviem ani predstaviť.
Takže podľa mňa ak sa správne nastavíš, nebudeš mať na seba veľmi vysoké nároky tak to bude fajn. Aj prácu si nájdeš, len musíš byť vo vnútornej pohode. Inak ja tiež nemám bohvieaké sebavedomie (bolo to tiež na bode mrazu) a priznám sa ani nie som nejak ambiciózna. Som rada, že som a fungujem ako tak.
Prajem ti všetko dobré, aby si sa netrápila.
Pekný večer všetkým.
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, kimi2028, Sweetheart, Catherin4, motylek, Lucas and Misiacik241 like this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Misiacik241 napísal:Ahojte som tu nová. Chcem sa spýtať ako sa vyrovnavate s diagnózou paranoidna schizofrénia? Ja veľmi ťažko už rok si nemôžem nájsť prácu a moje sebavedomie je na bode nula. Už ma ani nebaví hľadanie prace keď skoro všade mi povedia nie. Len doma nechcem byť lebo moja lenivosť ma oberá o všetko krásne čo sa v živote dá prežiť. Možno to znie tak že sa opúšťam ale len chcem vedieť váš názor ako s touto chorobou bojujete.
Ahoj, ja som sa vyrovnal už s tým, že práca asi nebude. Snažím sa realizovať inak. Mám koníčky, ktoré zvládam ešte robiť. Ja musím byť len za notebookom, lebo iné vecí mi idú ťažko. Chodím aj na stacionár a snažím sa zlepšovať každý týždeň. Stále sa dozviem nové vecí. Síce zlepšenia nie je už ani veľmi vidieť a dosiahol som asi úplný potenciál, čo mám. Kupujem si isté vecí hlavne šachové knihy, a tie sa snažím študovať si. Aj veľmi ma to baví...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Catherin4, motylek and Lucas like this post
Strana 37 z 83 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 60 ... 83