Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 17

Strana 33 z 83 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 58 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 17 - Stránka 33 Empty Re: Ako sa dnes máš? 17

Odoslať  regina Ne 29 október 2023 - 23:01

Ahojte,
čo sa týka diagnoz tak ja na ne už velmi neverím. Podľa mňa sú pre lekárov, aby si nás pichli do nejakého šuplíku a vedeli nám predpísať lieky, ktoré tomu šuplíku zodpovedajú. Je na nás či sa s tým budeme stotožňovať alebo nie.
Moja prvá diagnóza bola psychotická porucha s príznakmi schizofrénie. Tej schizofrénii či jej príznakom som moc veriť nechcela. Mala som pocit, že u mňa šlo skôr o psychospirituálnu krízu. Čosi sa mi marí , že som v nálezoch mala aj ťažkú depresiu. Neskôr, po ďalšej epizóde to preklasifikovali na schizoafektívnu poruchu - depresívny typ. Keď som si o tom viac naštudovala, roky som sa s tým stotožňovala. Neskôr som si v náleze všimla, že po ďalšej epizóde mám už zmiešaný typ schizoafektévnej poruchy. Raz mi psychiatrička povedala, že aby som sa nezľakla, že mi do nálezu píše okrem schizoafektívnej poruchy aj schizofréniu, že to je kvôli tomu, aby mi mohla predpísať liek, ktorý užívam. Najnovšie som sa pozrela do nálezu a okrem shcizoafektívnej poruchy tam mám aj paranoidnú schizofréniu.
Ako som už písala ja verím, že sa dá aj z tohto ochorenia uzdraviť - zmenou spôsobu života, zmenou myslenia, pochopením sameho seba... Je to ťažké, ale verím tomu aj keď mi dr. tvrdí, že to mám doživotne. Samozrejme jej to nevyvraciam a možno fakt budem brať lieky doživotne, ak sa mi nepodarí zmeniť tak, že by som sa uzdravila.
Lekári a lieky mi veľmi pomohli, ale vidím pokrok v tom, že hoci som na ID alebo práve preto v tomto režime sa mi celkom darí zotavovať, stačia mi nižšie dávky liekov - ale to je už iná kapitola.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, kimi2028, Sweetheart, Catherin4, motylek, janka,janka and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Saladin Po 30 október 2023 - 4:11

Catherin4 napísal:Sweetheart ty autista urcite nie si, podla toho co pises mi prides spolocensky. S tym pitim, je pozitivne ze si si uvedomil ze mas problem a chces ho riesit. Alkoholici nedopadaju dobre a ty ides tym smerom. V Bude uz nie si, tak uz nemas dovod tolko pit. Robis teraz niekde? Najdi si nejaku prijemnu robotu kde budes chodit rad.
To, že ľudia s Aspergerovým syndrómom /autistické spektrum/, nie sú spoločenskí, je mýtus. Ja som napr. spoločenský - potrebujem k životu ľudí okolo seba. Elon Must má pod sebou až 140.000 zamestnancov, tak zrejme musí byť spoločenský! Okolo každej diagnózy kolujú mýty, niektoré šíria dokonca aj psychológovia a psychiatri. Najväčším problémom je keď, niekto extrapoluje seba na celok - t.j. ja tom mám takto a teda to takto majú všetci (s touto dg)..
______
Zase mám "nočnú". Všetci spia. Vonku nie je nikto. Strašný pocit. Potiahnem to do rána a pôjdem k Mutter na kafé a pohrať sa so psom. (dávka oxytocínu). Musím začať cvičiť - cítim to v kostiach. Som ako tento tu:

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Catherin4, motylek and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Po 30 október 2023 - 11:56

Ja nechodim medzi ludi, no mam par kamaratov (teda dvoch) s ktorymi sa stretavam. Nemam ale ziadne zenske kamaratky. Psychiatra som sa na autizmus pytat nechcela, lebo som sa hanbila. Ale uz sa pripravujem na to, ze sa ho na to spytam. Ak to nevie diagnostikovat sam, tak by ma mal niekam poslat. Je vela nediagnostikovanych dospelych autistov, lebo v tom case ked boli detmi to nevedeli dobre diagnostikovat. Dnes uz vedia diagnostikovat aj vysokofunkcny autizmus u deti, ale na dospelych sa nezameriavaju, tych stale obchadzaju. Co je skoda.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Matej, Saladin, motylek and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 31 október 2023 - 13:31

Ahojte moji mili, precitala som knihu Jeskyne Aspergeru od jednej ceskej Aspergerky. V mnohych veciach som mala pocit, ze pise o mne, ja som napr. v detstve mala tiez imaginarneho kamarata. Ale ona ma aj symptomy ktore ja nemam a naopak. V kazdom pripade uz som si ista ze ma Aspergerov syndrom, len to chcem dotiahnut aby mi to oficialne uznali ako diagnozu. Bude to tazke, kedze bezne to u dospelych nediagnostikuju.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Sweetheart likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 31 október 2023 - 18:30

Sweetheart, neviem preco sa to tak malo diagnostikuje u dospelych. Malokto to robi. Tu v mojom kraji nikto. Nasla som jednu doktorku co to diagnostikuje, je 2,5 hodiny odtialto. Skusala som sa k nej dovolat ale bez vysledku. Ale poviem to mojmu psychiatrovi a uvidim co ten povie. Nejak mi musi pomoct to diagnostikovat. To dievca mohlo mat tazsi autizmus, ktovie co jej bolo, na mne to na prvy pohlad nevidno. Co sa tyka typologie ja neviem aky som typ. Mam hnede oci a hnede vlasy.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ut 31 október 2023 - 20:12

Ani já nevím, jaký jsem typ. Asi smíšený. Smile Kdo mě chce vidět, musí holt přijet na nějaký sraz, kam dorazím. Smile
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 833
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ut 31 október 2023 - 21:03

@Sweetheart Já vím, měl jsi tu kdysi fotku. Smile
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 833
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 33 z 83 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 58 ... 83  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: