Ako sa dnes máš? 17
Strana 33 z 83 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 58 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
čo sa týka diagnoz tak ja na ne už velmi neverím. Podľa mňa sú pre lekárov, aby si nás pichli do nejakého šuplíku a vedeli nám predpísať lieky, ktoré tomu šuplíku zodpovedajú. Je na nás či sa s tým budeme stotožňovať alebo nie.
Moja prvá diagnóza bola psychotická porucha s príznakmi schizofrénie. Tej schizofrénii či jej príznakom som moc veriť nechcela. Mala som pocit, že u mňa šlo skôr o psychospirituálnu krízu. Čosi sa mi marí , že som v nálezoch mala aj ťažkú depresiu. Neskôr, po ďalšej epizóde to preklasifikovali na schizoafektívnu poruchu - depresívny typ. Keď som si o tom viac naštudovala, roky som sa s tým stotožňovala. Neskôr som si v náleze všimla, že po ďalšej epizóde mám už zmiešaný typ schizoafektévnej poruchy. Raz mi psychiatrička povedala, že aby som sa nezľakla, že mi do nálezu píše okrem schizoafektívnej poruchy aj schizofréniu, že to je kvôli tomu, aby mi mohla predpísať liek, ktorý užívam. Najnovšie som sa pozrela do nálezu a okrem shcizoafektívnej poruchy tam mám aj paranoidnú schizofréniu.
Ako som už písala ja verím, že sa dá aj z tohto ochorenia uzdraviť - zmenou spôsobu života, zmenou myslenia, pochopením sameho seba... Je to ťažké, ale verím tomu aj keď mi dr. tvrdí, že to mám doživotne. Samozrejme jej to nevyvraciam a možno fakt budem brať lieky doživotne, ak sa mi nepodarí zmeniť tak, že by som sa uzdravila.
Lekári a lieky mi veľmi pomohli, ale vidím pokrok v tom, že hoci som na ID alebo práve preto v tomto režime sa mi celkom darí zotavovať, stačia mi nižšie dávky liekov - ale to je už iná kapitola.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej, kimi2028, Sweetheart, Catherin4, motylek, janka,janka and Lucas like this post
To, že ľudia s Aspergerovým syndrómom /autistické spektrum/, nie sú spoločenskí, je mýtus. Ja som napr. spoločenský - potrebujem k životu ľudí okolo seba. Elon Must má pod sebou až 140.000 zamestnancov, tak zrejme musí byť spoločenský! Okolo každej diagnózy kolujú mýty, niektoré šíria dokonca aj psychológovia a psychiatri. Najväčším problémom je keď, niekto extrapoluje seba na celok - t.j. ja tom mám takto a teda to takto majú všetci (s touto dg)..Catherin4 napísal:Sweetheart ty autista urcite nie si, podla toho co pises mi prides spolocensky. S tym pitim, je pozitivne ze si si uvedomil ze mas problem a chces ho riesit. Alkoholici nedopadaju dobre a ty ides tym smerom. V Bude uz nie si, tak uz nemas dovod tolko pit. Robis teraz niekde? Najdi si nejaku prijemnu robotu kde budes chodit rad.
______
Zase mám "nočnú". Všetci spia. Vonku nie je nikto. Strašný pocit. Potiahnem to do rána a pôjdem k Mutter na kafé a pohrať sa so psom. (dávka oxytocínu). Musím začať cvičiť - cítim to v kostiach. Som ako tento tu:
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Catherin4, motylek and Lucas like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav