Ako sa dnes máš? 17
Strana 18 z 83 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 50 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
mám se tak nějak průměrně, mohlo by být líp i hůř.
Poslední 2 týdny mě trápí hlavně únava. V noci spím 7-8 hodin, přesto potřebuju přes den spát ještě další 2-4 hodiny. Nevím, jestli mi to dělá Neurol nebo brzké vstávání. Možná spíš to vstávání, přes prázdniny jsem s únavou problém neměla a to jsem spala jen v noci 8 hodin.
Neurol chci postupně vysazovat a uvidím, kolik ho zvládnu vysadit. Jelikož ale mám s vysazováním prášků psychický problém, musím vysazovat hodně pomalu. Příště chci nadhodit u psychiatričky, aby mi předepsala čtvrtkový Neurol místo půlkového a budu si ho půlit. Půlkový si půlím už 3 měsíce, tak jsem zvědavá, co mi na to řekne, jestli už je na to vhodná doba.
Včera jsem byla se synem na kontrole na nefrologii. Ledvinový kámen má pořád stejně velký (cca 1 cm), nezmenšil se. Budou mu ho drtit rázovou vlnou na menší části, které pak vyjdou z těla ven přirozeně, což bude zákrok pod narkózou. Doktorka se musí poradit i s urology, mám jí zavolat příští týden. Podle testů z moči syn vylučuje mnoho vápníku a chybí mu citráty, což znamená, že bude muset doživotně užívat citráty a bude se mu muset hlídat, jestli mu nevznikají kameny v ledvinách. Příště jdeme na kontrolu v prosinci (december).
Manžel před půl rokem urazil termostatickou hlavici na topení a jelikož opravář s ním přestal komunikovat, tak to po půl roce přehodil na mě. Takže jsem opravářovi volala a posílala fotku hlavice a opravář slíbil, že se ozve. Tak doufám, že nedopadnu jako manžel.
Navíc se nám i porouchaly bezpečnostní dveře od bytu, nejdou zamčít zvenčí. Naštěstí tohle si vzal na starost manžel a zavolal opraváře, který má přijít zítra (bude tu s ním manžel).
Přišla mi SMS od paní z Facebooku, se kterou jsem měla jít do kavárny, že je v nemocnici.... což vysvětluje, proč se mi neozývala. Takže snad se mi znovu ozve, až ji propustí, a zajdeme na to kafe.
Zítra mám v plánu jít do čajovny s exkolegyní a exkolegou z chráněné dílny, kde jsme kdysi pracovali a byli jsme dobrá parta. S některými z exkolegů se občas vídám.
A v sobotu je v plánu procházka po Stromovce s kamarádkou. Má taky nějaké psychické potíže a má syna o rok a půl staršího, než je můj syn, tak si máme o čem povídat.
Mějte se, přátelé, pokud možno fajn.
@Mous Gratuluju k přítelkyni; doufám, že vám to vydrží co nejdéle.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Matej, regina, rasto, kimi2028, Juraj, Patty_Pillow, Saladin and like this post
Anonymný- Anonymný
animusmeus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 85
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin
@motylek nemyslím si, že je to s tou frájou vážne, práve naopak- bývame ďaleko od seba tak sa nám do toho veľmi nechce
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Saladin, Catherin4, motylek, animusmeus and Lucas like this post
Už se dlouho neozvala @Catherin4 - co je u Tebe nového?
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Matej, Catherin4 and Lucas like this post
@Mous , vdaka za radu , ved ono to nie vzdy je takto , su dni ked idu veci nie sice hladko, ale idu lepsie ako teraz. Velmi ma to vycerpava ze nedokazem ist na "stabilnej vlne", chapes. Mozno este preslo malo casu ako sa liecim, je to len 5 rokov.
animusmeus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 85
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin
Matej, Mous, Catherin4 and motylek like this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Catherin4 and janka,janka like this post
animusmeus napísal:Ahojte, dnes sa nemam dobre. Trapi ma velka unava a vycerpanost. Mozno je to z toho, ze sa snazim byt az moc aktivny a nejde mi to. Nejde mi nic, som potom demotivovany, nemam chut, najhorsie je, ze to potom v myslienkach smeruje k tomu ze sa citim zbytocny a nepotrebny. Je to akoby zacarovany kruh, poznate to? Prajem pekny den vsetkym.
Určite áno, to pozná skoro každý pri našej ťažkej diagnóze. Mne stačí niečomu sa povenovať 30-45 minút a už príde únava. Ale nie je to nič také, čo by bolo treba riešiť. Snažím sa robiť to, čo treba z môjho pohľadu. Síce niekedy ide to ťažko, ale dá sa...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
animusmeus likes this post
U mňa tak striedavo, ale hlavné je, že ma nedrží depresia, po rokoch užívaní Lítia, že výkyvy nálad sú znesiteľné. Prednedávnom som bol na injecii (depot) aj kontrole. Zdá sa, že to nie je so mnou úplne stratené. Štúdiom sa pripravujem na možný vedľajší pracovný pomer. Mám na to v prečítanej ústave a prekvapilo ma, ako to tam jasne je napísané. Doporučujem pozrieť si najmä ľudské práva.
Čas beží a mrzí ma moja fyzická pasivita, niekedy závidím psíčkarom, že majú povinnosť psíka zobrať von. Akosi tie túlačky po lese ma síce nebavia, ale dúfam, že to postupne dám. Doma mám nakladacie jednoručky aj záťaže na nohy. Vedel by som aj odcvičiť hodnotný tréning.
V posledných pár dňoch som dosť ospalý. Spánok mám chaotický. Spím raz priveľa a inokedy aj vôbec. Mám pseudoblud a teda som schopný ho odlíšiť od reality. Som nesmierne rád, že sú MUDr. ochotní nechávať ma na ambulantnej liečbe.
Prajem vám krásny deň a nech zdravie slúži!
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, kimi2028, Mous, Catherin4, Jaro123444, motylek, animusmeus and Lucas like this post
Strana 18 z 83 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 50 ... 83