Ako sa dnes máš? 17
Strana 32 z 83 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 57 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
@motylek - ako sa krásne vyjadrila Catherin4, máš úžasný talent podpory a empatiu. Dovolím si tvrdiť, že máš v krvi psychologický prístup. A veľmi pekne si to všetko pravdivo napísala, ozaj.
Keď sme tu tak rozbehli tému diagnóz, nedá mi trošku k tomu prispieť aj z môjho pohľadu: spočiatku som ani nevedel prvú ešte ambulantnú dg., niečo na štýl úzkostnej poruchy zrejme (tiež ich je hodne), vtedy som to neriešil, len som chcel, aby mi lieky uľavili. Ďalšia vec, nebolo ani zďaleka pred vyše 10 rokmi toľko informácií a popisov k diagnózam.
V nemocnici sa to však rozbehlo: bolo podozrenie na kadečo, nakoniec sa uzavrela dg. Emočne nestabilná osobnosť, impulzívny typ. Pri ďalších pobytoch na psychiatrii Porucha osobnosti so schizoidnými a paranoidnými sklonmi + samozrejme už aj Syndróm závislosti od viacerých psychofarmák. No a rokmi už sa konštatovala Zmiešaná a iná porucha osobnosti (hlavne to "iná" má pobaví občas, že už ani nevedia, ako moje príznaky pomenovať ). No a neskôr ambulantne ešte generalizovaná úzkostná porucha a zmiešaná úzkostno-depresívna porucha, najnovšie ešte možno pribudne dystýmia.
Ale čo som hlavne chcel tým všetkým povedať - jednak sa tie symptómy neskutočne prelínajú medzi diagnózami a ozaj niektoré sedia aj - aj. Preto sa to často obmieňa, prelínaju sa príznaky a podľa toho diagnostikujú aktuálny stav (moja skúsenosť).
@Catherin4 - Pri jednom vyšetrení mi psychiatrička, napísala, že mám autistické sklony. Maybe áno, vždy som bol introvert, zádumčivý, nepotreboval som xyz kamarátov a najradšej aj teraz by som bol, ako písal @Matej svojho času - niekde sám medzi 4 stenami a s nikým nemať nič. Ale tá lekárka ma videla akurát na pohotovosti 15 minút. Takže toľko k tomu...
A mal som aj vizuálne halucinácie - to už bolo zo šialeného mixu koktejlu liekov, ktoré mi robili akurát všetko naopak - väčšie úzkosti, pokusy o samovraždu, paranoja, agresivita. Uzavrelo sa to ako prchavé halucinačné zážitky, ale myslím si, že ak by to nebolo pri poslednej hospitalizácii, ale nejakej tretej, tak mám hneď aj nejakú psychotickú dg.
Tak sa zamýšľam, ešteže nie som korytnačka, lebo za ďalších 100 rokov by isto nestačila ani Medzinárodná klasifikácia chorôb u mňa
Ja som si len povedal, že budem sa snažiť čo najviac neuzatvárať do diagnostikovanej choroby (doslova vytlačiť pochody z hlavy typu: veď takto sa vlastne musím správať - veď to mám!), hoci nie vždy sa mi to darí...
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina and Saladin like this post
nemám pocit, že bych měla nějaké zvláštní psychologické vlohy. Já se snažím pouze vracet lidem, co do mě sami vkládají. Tu empatii jsem se učila tady od vás na fóru, takže ji vracím i vám. Potkala jsem tady spoustu citlivých a hodných lidí a poprvé v životě jsem měla pocit, že někam zapadám, že si s někým rozumím, jako bych byla mezi přáteli, které znám odjakživa, mezi "svojí" partou. To já bych měla poděkovat vám. Za to, že jste, za to, že sem chodíte, za to, jací jste, a za to, že se od vás můžu učit.
Nevadí mi, že si někteří připadáte jiní. I já jsem si tak celý život připadala. Až tady si připadám jako mezi svými, to asi právě proto, že tady jsme všichni "jiní", všichni jsme psychicky nemocní, všichni jsme na stejné lodi. Na závěr bych nám všem chtěla popřát, aby ta naše loď úspěšně plula k cíli.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Matej, regina, Sweetheart, Saladin, Catherin4 and Lucas like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599