Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 17

Strana 32 z 83 Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 57 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 17 - Stránka 32 Empty Re: Ako sa dnes máš? 17

Odoslať  Saladin Ne 29 október 2023 - 0:40

Btw. Jaroslav Dušek spolupracuje s Michalom z Adventor a majú na youtube reláciu Přichádzime v míru - je tam hafo holiek v spektre.

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Ne 29 október 2023 - 7:45

Motylek Asi v januári alebo februári tohto roka...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Lucas Ne 29 október 2023 - 10:00

Peknú nedeľu, kamaráti 🙂
@motylek - ako sa krásne vyjadrila Catherin4, máš úžasný talent podpory a empatiu. Dovolím si tvrdiť, že máš v krvi psychologický prístup. A veľmi pekne si to všetko pravdivo napísala, ozaj. 😉
Keď sme tu tak rozbehli tému diagnóz, nedá mi trošku k tomu prispieť aj z môjho pohľadu: spočiatku som ani nevedel prvú ešte ambulantnú dg., niečo na štýl úzkostnej poruchy zrejme (tiež ich je hodne), vtedy som to neriešil, len som chcel, aby mi lieky uľavili. Ďalšia vec, nebolo ani zďaleka pred vyše 10 rokmi toľko informácií a popisov k diagnózam.
V nemocnici sa to však rozbehlo: bolo podozrenie na kadečo, nakoniec sa uzavrela dg. Emočne nestabilná osobnosť, impulzívny typ. Pri ďalších pobytoch na psychiatrii Porucha osobnosti so schizoidnými a paranoidnými sklonmi + samozrejme už aj Syndróm závislosti od viacerých psychofarmák. No a rokmi už sa konštatovala Zmiešaná a iná porucha osobnosti (hlavne to "iná" má pobaví občas, že už ani nevedia, ako moje príznaky pomenovať 😀). No a neskôr ambulantne ešte generalizovaná úzkostná porucha a zmiešaná úzkostno-depresívna porucha, najnovšie ešte možno pribudne dystýmia.
Ale čo som hlavne chcel tým všetkým povedať - jednak sa tie symptómy neskutočne prelínajú medzi diagnózami a ozaj niektoré sedia aj - aj. Preto sa to často obmieňa, prelínaju sa príznaky a podľa toho diagnostikujú aktuálny stav (moja skúsenosť).
@Catherin4 - Pri jednom vyšetrení mi psychiatrička, napísala, že mám autistické sklony. Maybe áno, vždy som bol introvert, zádumčivý, nepotreboval som xyz kamarátov a najradšej aj teraz by som bol, ako písal @Matej svojho času - niekde sám medzi 4 stenami a s nikým nemať nič. Ale tá lekárka ma videla akurát na pohotovosti 15 minút. Takže toľko k tomu...
A mal som aj vizuálne halucinácie - to už bolo zo šialeného mixu koktejlu liekov, ktoré mi robili akurát všetko naopak - väčšie úzkosti, pokusy o samovraždu, paranoja, agresivita. Uzavrelo sa to ako prchavé halucinačné zážitky, ale myslím si, že ak by to nebolo pri poslednej hospitalizácii, ale nejakej tretej, tak mám hneď aj nejakú psychotickú dg.
Tak sa zamýšľam, ešteže nie som korytnačka, lebo za ďalších 100 rokov by isto nestačila ani Medzinárodná klasifikácia chorôb u mňa 😁
Ja som si len povedal, že budem sa snažiť čo najviac neuzatvárať do diagnostikovanej choroby (doslova vytlačiť pochody z hlavy typu: veď takto sa vlastne musím správať - veď to mám!), hoci nie vždy sa mi to darí...
Lucas
Lucas
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 362
Reputácia Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Bydlisko Bydlisko : Na vychodze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

regina and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ne 29 október 2023 - 15:54

Milí přátelé,
nemám pocit, že bych měla nějaké zvláštní psychologické vlohy. Já se snažím pouze vracet lidem, co do mě sami vkládají. Tu empatii jsem se učila tady od vás na fóru, takže ji vracím i vám. Potkala jsem tady spoustu citlivých a hodných lidí a poprvé v životě jsem měla pocit, že někam zapadám, že si s někým rozumím, jako bych byla mezi přáteli, které znám odjakživa, mezi "svojí" partou. To já bych měla poděkovat vám. Za to, že jste, za to, že sem chodíte, za to, jací jste, a za to, že se od vás můžu učit.
Nevadí mi, že si někteří připadáte jiní. I já jsem si tak celý život připadala. Až tady si připadám jako mezi svými, to asi právě proto, že tady jsme všichni "jiní", všichni jsme psychicky nemocní, všichni jsme na stejné lodi. Na závěr bych nám všem chtěla popřát, aby ta naše loď úspěšně plula k cíli. Smile
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 833
Reputácia Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Matej, regina, Sweetheart, Saladin, Catherin4 and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Catherin4 Ne 29 október 2023 - 16:38

Ahoj Motylek, spominas nejake forum pre autistov, vedela by si mi dat nanho kontakt? Ja by som si s tymi ludmi rada popisala. Zaujimalo by ma, ake ziju oni zivoty.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ne 29 október 2023 - 16:44

@Catherin4 Napíšu ti soukromou zprávu, chvilku počkej.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ne 29 október 2023 - 17:14

@Sweetheart Dobře, že jsi napsal, a je dobře, že začínáš poslouchat, co ti říkají všichni okolo. My tě odtud samozřejmě nebudeme vyhánět, naopak když se budeš potřebovat svěřit, tak tady můžeš. Jen je třeba, abys pochopil, že alkohol je možná dobrý sluha, ale špatný pán, a že ti už poněkud přerostl přes hlavu. To je dobrý začátek pro to, abys udržel alkohol na uzdě.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

Matej, regina, Sweetheart and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 29 október 2023 - 19:01

Ahojte kamaráti a kamarátky, tak víkend som zvládol na jednotku. Šachový program fungoval celkom, ale dúfam, že vydržím v nastolenom trende. Na 100 dní som si dal ľahšie ciele, ale snažím sa robiť toho viacej, keby prišla náhodou kríza. Obávam sa, že aj príde. Program ide mi veľmi pekne. Včera aj dnes som riešil po 25 diagramov a prehral som si z knihy 4 partie na šachovnici. Uvidíme, dúfam že sa mi bude aj naďalej dariť toto robiť. Tiež som pozrel i dnes Manchester United – Manchester City. Musím vážne pracovať na tom, aby som bol aktívnejší a spokojnejší so sebou...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Matej, Sweetheart, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ne 29 október 2023 - 21:39

Sweetheart ty autista urcite nie si, podla toho co pises mi prides spolocensky. S tym pitim, je pozitivne ze si si uvedomil ze mas problem a chces ho riesit. Alkoholici nedopadaju dobre a ty ides tym smerom. V Bude uz nie si, tak uz nemas dovod tolko pit. Robis teraz niekde? Najdi si nejaku prijemnu robotu kde budes chodit rad.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Matej and motylek like this post