Ako sa dnes máš? 3
Strana 38 z 84 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 61 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 3
s obeseným človekom mám toho viac spoločného, ako so živým, ktorý sa z toho dostal?
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
zaujimave
a teraz...som pochopila tu druhu pravdu..je pravda, ze zlo je silne a je velmi silne ale nie je vsade, nie je tam, kde je laska, viera, nadej, ,,ale najmocnejsia z nich je laska" ;o)..to je volaco z biblie, piesen piesni tusim, no a proste chcem sa podielat na spolurozhodovani o tom, cim svoj zivot naplnim...
ale nie je to lahke...a ked nad tym opat uvazujem, slovo stastie nie je v mojom slovniku...je to boj, snaha a znova snaha a boj a viera nam pri tom pomahaj...
Takto to je... ja sa o tychto veciach casto nezmienujem, ako som povedala ani o tych stavoch skoro nikto nevedel... aj tak by to nikto nepochopil, ale si uprimny, paci sa mi tvoja iniciativa a tiez chapem... to co si mi napisal, len, ze mozno si sa zmylil a tak som ti aj ja este uprimne priblizila moju situaciu a neviem...pomoct to asi nepomoze, neviem ako ty mna, ale ja ta chapem a drzim palce.
lusiella- Nový člen
- Počet príspevkov : 8
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 21.08.2011
heh
lusiella- Nový člen
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
lusiella- Nový člen
príliš nerozumiem Tvojim slovám. Mohol by si sa vyjadrovať jasnejšie?
V Tvojom príspevku je pomerne dosť pesimizmu.
......................................
Ahoj lusiella,
ako si mi uniká Tvoja spojitosť s naším fórom. Je iste pekné, že vyjadruješ určitú formu súcitu. Zaujímalo by ma však v čom Ti je daná problematika blízka. Ako píšeš psychotik nie si a pravdepodobne ani neurotik, ktorým aj tak toto fórum nie je primárne určené. Máš niekoho príbuzného, kamaráta, známeho... takto postihnutého t.j. s podobnou poruchou? Ako sa Ťa vlastne toto fórum, jeho myšlienky, jednotlivé príspevky, alebo konkrétne témy dotýkajú?
Neuraz sa, ale mne to pripadá, ako keď sa niekto registruje na stránke chovateľov exotických hadov z dôvodu, že videl slovo had napísané v časopise.
........................................
Ahoj všetci,
dnes som mal nezaujímavý deň. Doobedie som bol unavený v posteli a sťažka som sa s nej "vytrepal" niečo pred poludním. Nasledovalo tradičné plnenie naplánovaných činnosti, pohyb po vonku, záhrada... Zajtra tiež nič nevšedné nečakám. Z patológie je u mňa prítomná nadmerná únava najmä v doobedí, rozbitý spánkový režim, nechuť do činnosti, s mierou pasivita a inak dnes pomerne OK. Deň mi spestrilo ďasno pri osmičke vpravo hore, ktoré zahnisalo a dosť bolelo. Riešil som to formou prvej pomoci t.j. autogénnym tréningom spolu so sugesciou s využitím hlbokého dýchania. Bolesť nateraz povolila, vlastne zmizla, zajtra sa ukáže, či bude nutný zubár.
S pozdravom všetkým Tuto.
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
lusiella- Nový člen
lusiella napísal:Mne je jedno, ci som psychotik, alebo neurotik, nazvi si to jak chces...ja som o svojich stavoch popisala z dovodu, ze som mala pocit, ze toto je vhodne miesto na to, proste to bola spontanna reakcia
Zaujímavé, že ty si sama na moju výzvu ohľadom Tvojho záujmu o fórum nezareagovala a to vôbec.
Podnetné je aj, že Ti je jedno, že si nie psychotik, alebo vôbec, duševne chorý človek. Toto fórum je pre ľudí, ktorý prechádzali a prechádzajú schizofrénnym ochorením prípadne mali psychotické stavy, alebo vykazovali znaky týchto chorôb, čo sú najmä bludy, halucinácie, obsedantné myšlienky, výrazné afektívne výkyvy, derealizácia, depersonalizácia, bipolárne stavy a podobne.
Ja osobne som si týmto prešiel a pravdepodobne do konca života budem užívať medikamety. Možno, s trochou šťastia sa mi nepohorší kompenzovaný stav, ktorý mám teraz. Viacerí sú tu na tom podobne vrátane Mateja.
Pojem psychotik na tomto fóre rozhodne nie je nadávka. Je to fakt a zjednodušený odborný názov pre človeka trpiaceho našimi chorobami a poruchami.
Pojem neurotik predstavuje človeka trpiaceho neurózou, teda to tiež nie je expresívum.
.........................
Aby som sa vrátil k Tebe. Pýtam sa:
Čo ty tu vlastne chceš? Čo očakávaš?
........................
PS: Ver tomu, že keby si psychotik (alebo neurotik) skutočne bola, jedno by Ti to ZARUČENE nebolo.
PS2: Zato, že si sa niekde prefetovala ešte neznamená že si duševne postihnutá, ak samozrejme nedostatok rozumu nepovažujeme za patologický jav. Na tie kecy, čo si tu predviedla to vyzerá, že Ti v lebke ešte možno aj čosi okrem pika zostalo.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
lusiella- Nový člen
Tvoje príspevky z mojej strany zmazené nebudú, avšak neviem ako sa rozhodne Lapaj alebo Matej.
Čo sa týka Tvojej teórie ohľadom psychóz, myslím, že nie sú v súlade so súčasnými poznatkami. Špeciálne "toxickou psychózou" som sa však nikdy nezaoberal. Tie našimi diagnózami je ale problém ten, že po viacnásobnom ataku sú pri súčasnom stave poznatkov v psychiatrii nevyliečiteľné a ak chce postihnutý fungovať dlhodobo v rámci normality, vyžaduje sa od neho zodpovedný prístup k liečbe. Po jednorázovom ataku je nádej a možnosť vyliečenia.
Napísla si však zvláštnu vec ohľadne neurónov. V skutočnosti pri psychózach vôbec nie je podstatná kvantita neurónov. Ide najmä o defektnú komunikáciu medzi nimi.
Ohľadom súcitu a empatie asi toľko, že súcitíš lebo si empatická a empatia vyvoláva súcit. Takže...?
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
takze takto to je...
Toxická psychóza, závažné duševní onemocnìní vzniká pozvolna, plíživì. Až po èase příjemného braní si èlovìk uvìdomí, že se nìco zmìnilo - lidé si ho víc všímají, mluví o nìm, nakonec i všichni jeho kamarádi z tak soudržné a dobré drogové party se proti nìmu spikli. Pocity vztahovaènosti jsou èastìjší, hlubší, obèas se objevují zrakové i sluchové halucinace. Jedinec zaèíná ztrácet kontakt s realitou, je úzkostný, brání se, je agresivní nebo se dává na panický útìk před nìèím, co se odehrává jen v jeho vlastní mysli. Èlovìk se èasto cítí sklesle, nemùže se dobře soustředit, nevìnuje se proto žádné èinnosti. Přejde-li akutní toxická psychóza do chronické fáze, ubývá inteligence, převažuje apatie, bezradnost. V prùbìhu psychózy hrozí nebezpeèí sebevraždy.
ja som tu na nikoho neutocila, na rozdiel od teba... ano bola to moja chyba a ano znasam nasledky, ale preto este nemusis dehonestovat ty mna. takze tak... nechecela som tu rozvyrit hladinu, ale popriat zo srdca vsetko dobre, tak sa s tymto zamerom aj rozlucme a teda aj toto potom prosim zmaz. D.
ako som chcela toto odoslat vyhodilo mi, ze si mam najprv precitat novu spravu, takze som to precitala.
Ano existuje aj toxicka psychoza a je to rovnake peklo. Som empaticka, lebo som si tym presla...a je zazrak, ze o tom hovorim v minulom case, lenze ja som vzdy verila na zazraky a tiez som citala o liecivej sile podvedomia a vselico mozne a vela vela som sa modlila...
mala som aj statnicu z neurosky a navyse ma neuroska vzdy bavila, takze nejaku skolkarsku predstavu mam co sa tam mozno moze odohravat, ale je fakt...ze to este presne nevie nikto a co sa tyka toho mnoztva neuronov, tak to si myslim, ze ja som si ich odpalila pekne kvantum...ja som svoj stav mozno nechcela riesit klasickym sposobom a mozno ma to nezaujimalo preto a ani nechcem aby ma to zaujimalo preto, lebo chcem mat svoj zivot v svojich rukach. A to sa nechcem vytahovat, ale hovroim to preto, lebo ja verim, ze sa to da...a to tusim pisem uz po 3ti krat. A viem, ze je to to najtahsie... A mam aj kamosa co mal tiez diagnostikovanu schizofreniu a viem, ze musi brat lieky a dokonca robim s tazko postihnutymi detmi a viem, ze aj medikamenty maju svoje opodstatnenie, ja som len nechcela, aby to bol moj osud... tak... ak niekedy hovorim o tom, co mne pomohlo, tak to je jedna vec a to je citanie knih. Ja som bola v takom stadiu, ze som sa skoro nevedela suvisle vyjadrovat. Tak som citala a tym som si obnovovala slovnu zasobu a potom som zistila, ze mi to dava este ovela viac a sice vsetku silu do zivota, lebo som citala zivotopisy a ked som si predstavila, ze co vsetko museli niektori ludia zvladnut, tak vzdy som si povedala, ze ved toto je oproti tomu hracka... a dokonca som citala aj knihu od Jerzyho Krysztona / mozno som to mierne skomolila/ ,,sialenstvo" a to je o skutocnom sialenstve a je to skutocny pribeh, to len btw. ako namet na knihu, je to velmi silne...
tak to je snad vsetko, mna proste prekvapilo, ze je aj takato stranka venovana tejto problematike a preto som sa k tomu strucne vyjadrila. No teraz to uz neni az take strucne ;o). Tak... ja nemozem uz nic viac povedat... viera, nadej, laska... ved kazdy nech robi ako je to jemu najvhodnejsie... no tak ako uznate za vhodne, kludne to mozete pozmazavat, alebo nechat...ja sa teda lucim
lusiella- Nový člen
neviem, aký máš závažný dôvod na zdôrazňovanie mazania Tvojich príspevkov. Ak tak rátam dva posledné a ešte jeden v strede sa mi celkom páčil. Navyše ten posledný bol aj v mnohom poučný, takže je mu, podľa mňa, dobre tam, kde je.
Bolo by dobré nielen s nejakej wikipedie, alebo inej stránky nakopírovať čo je toxická psychóza, ale skôr niečo vlastnými slovami. Ak si také zažila, verím, že to nebolo vôbec jednoduché. V určitom zmysle však na to nazerám, že si si to vlastne spôsobila sama a si teda za svoje vyliečené ochorenie aj zodpovedná. Na druhej strane chápem, že si si niečo ťažké prežila.
Ak by si si čítala toto fórum, zistila by si, že je nás tu viacero, čo si všeličím prešli a ani nemali to šťastie, že už majú za tým. Nad mnohými nami visí Damoklov meč v podobe zhoršenia zdravotného stavu. Buď preto vďačná, že tebe sa to vyriešilo bez odbornej pomoci liekmi, doktormi a hospitalizáciami. Držím Ti palce, aby sa Ti podobné "zážitky" vyhýbali.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 38 z 84 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 61 ... 84