Ako sa dnes máš? 3
Strana 39 z 84 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 61 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 3
lusiella- Nový člen
- Počet príspevkov : 8
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 21.08.2011
FUJ!!!
...........................................................................
Dnešné teploty mi skutočne nepridávajú plusy. Pri Lithiu sa dá ľahko dehydrovať a ja som dnes vypil asi päť litrov tekutín. Aj tak mám miernu depku a sťahuje ma úzkosť. Neviem ako budem spať v tej horúčave. Ešte aj chladničku a mrazák máme krpatú oproti môjmu telu a tak sa tam nezmestím.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
príliš sa neostýchajte a napíšte sem nejakú tú drobnú vetičku o tom, ako sa Vám žije v túto horúcu časť leta.
Ja v zásade v akože pohode. To akože zdôrazňujem. Cez deň som bol najmä doma. To teplo mi nerobí príliš dobre. Vybehol som na záhradu a tam som sa trochu rekreoval. K jazeru som sa dnes nedostal, možno zajtra.
Bol som doobeda u doktorky. Lieky mi ponechla tak ako predtým. Za Alventu mi dala generický liek Velaxin 75mg. Chcel by som tie antidepresíva pomaly redukovať, lebo si myslím, že Lithium afektívne výkyvy u mňa znesiteľne zvláda. Žiaľ beriem AD, ktoré sú v kapsuliach a nemôžem ich deliť.
Dnešok som sa cítil znesiteľne. Tradične v doobedí bola prítomná výrazná únava a ospalosť až asi do obeda. Mal som o niečo menšiu úzkosť ako včera a tak si myslím, že je to v tejto veci na dobrej ceste. Zásluhu pripisujem autogénnemu tréningu. Čiastočne cítim aj nechuť na vykonávanie akejkoľvek činnosti. Ide to zťažka. Vzhľadom na spomenuté som spokojný, že cca povinnosti som poplnil.
Včera som si na spanie dal po čase (troch týždňoch) Gerodorm. Z toho hicu som bol už nervózny a potreboval som sa aj vyspať. Našťastie zabral aj v týchto podmienkach a ja som spal.
Zatiaľ sa s Vami všetkými lúčim a dajte pár slov aj Vy.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
no pochybujem, že dotyčný na videu na sebe vo vysnívanom smere drie od rána do večera. Jednoducho si nič vo svojom smere nenamakal a tak nech ani neplače, že nič nedosiahol.
.................................................................................
Ahoj všetci,
sú štyri a mne sa zďaleka spať nechce, tak vám napíšem.
Posledných 24 hodín som bol stále len unavený, čo ústilo najmä do pospávania pri vetráku. Ledva som sa navečer dostal k predsavzatým povinnostiam. Bol som ako handra. Neviem, či to je tým teplom, alebo čím. Akosi sa mi to všetko vlečie.
PA
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Tiež si prajem, aby tu už bola jeseň, ako Tuto vravel. Teraz je to des, ale teším sa, že už horúčavy doznievajú tu v mojom rodnom meste, a že už fúka riadny vietor. Celé predošlé dni som bol strčený vo ventilátore. Neprejstajne ma ovieval dňom i nocou. Chúďa účet za elektrinu. Musel som buvať na uteráku, čo zo mňa tieklo. Nič sa nedalo robiť, iba som vylehoval a sníval.
Teraz rozmýšľam nad inou vecou. A síce čítal som článok, kde človek, ktorý sa zaoberá situáciou absolventov na trhu práce, odporúča študentom, aby ak majú aspoň trochu času (napr. že študujú niečo menej náročné, trebárs dačo humanitné), aby si našli miesto, kde by robili prax trebárs aj zadarmo, výmenou len za potvrdenie o praxi. Zamestnávateľ by nemusel nič odvádzať, ani by ten študent nebol platený, a študent vyjde po skončení školy s potvrdením o praxi.
Uvedomil som si, že na túto vec potrebujem papier, že môžem učiť. Minule, ak si pamätáte, som ho spravil, pedagogické-psychologické štátnice som spravil na Béčko. A keby som to dotiahol na bakalára, tak by mi ten papier aj vydali, avšak "bez diplomu potvrdenie o pedagogickej spôsobilosti nebude". Tak sa musím pokúsiť vec spraviť, hoci som už dúfal, že nebudem musieť. Ono sa to napokon fakt zíde. Potom by som mohol ako bakalár poprosiť niektorých učiteľov, ktorí sú mi sympatickí a ja som sympatický im, či by som nemohol robiť u nich nejakú prax zdarma. Vymysleli by sme spolu akú. Mám určitú predstavu, tak verím, že by sa to dalo. Ak nie, tak nie. Ale ten papier o spôsobilosti sa hodí.
----
Ako sa mám? No je mi horúco, ale dá sa to zniesť už. Psychicky som na tom pomerne v poriadku myslím. Lieky užívam. Žiaľ, občas neodolám a zatratím určitý čas hraním sa na PC. Avšak dnes idem robiť na pedagogicko-psychologickú štátnicu prácu. Má mať asi 20 strán a musí byť aj formálne zviazaná a bude sa obhajovať ako keby to bola riadna bakalárka. Také sú pravidlá.
Prajem Vám krásne chvíle a ďakujem, že som Vám mohol vyjadriť svoje najnovšie myslenie.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
dúfam, že sa máte dobre, aj keď Vaše chválenie sa o tom na fóre o veci nesvedčí, a to z dôvodu, že poriedko všetci píšete. Veď, keď už navštívite fórum, tak tu aj po sebe niečo málo zanechajte.
Ja dnes tak všeliako. Vlastne som väčšinu dňa predriemal pri vetráku. Začal som sa preberať až okolo štvrtej poobede a uvedomil som si, že za dnes som nič užitočné pre seba ani nikoho nevykonal, tak som sa pomaly zdvíhal a samozrejme prvá bola cigareta na balkóne.
Následne je to už štandardne nudné. Pustil som sa zťažka do denného plánu. Študoval som čítal, cvičil, bol vonku... Bol som zo seba trochu roztrpčený, pretože som mimo spomínaného nič neurobil. Otázka je však aj čo vlastne iné by som mal. Teraz mám už hotovo a užil som práve večerné lieky. Vzhľadom na to všetko pospávanie cez deň odhadujem, že noc bude živá o čerstvá.
Konečne sa trochu vonku ochladilo, takže dúfam, že to bude OK. Momentálne vetrám to teplo, čo sa tu nazbieralo.
Z patológie je u mňa prítomná únava a v prvej polovici dňa doslova ochromujúca. Mierne pociťujem aj sociofóbiu, ale dá sa. Tabakizmus rovnako. Dostal som prievan na ďasno zo stáleho vetrania. Inak OK.
Ahoj. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Moje posledne dni sa nesu v znameni lahkej aktivity, co znamena ze chodim na treningy kunfu, trikrat do tyzdna, a zacal som behat v dni ked nemam treningy. Zacal som behat podla celkom prijemneho planu http://www.c25k.com/ Z gauca na 5 km za dva mesiace.
Tiez ma inspiroval Tutov denny plan a snazim sa citat denne nejake knihy. Momentalne citam knihu Denjiny Číny a prekladám to knihou Cizinecká legie. NJikdy som nečítal historické knihy, ale možno tobola chyba, lebo je to veľmi zaujímavé. Tiež čítam knižku Čuan Falun, čo je centrálna kniha učenia Falun Gong. To mi pomáha aj po psychickej stránke si odpočinúť a regenerovať.
Tiež som včera čítal články o psychohygiene a rozhodol som sa objednať si knižku Moderní psychohygiena, našťastie som ju našiel na internete v antikvariáte za nejaké 4 eurá, tak som si ju aj hneď kúpil, veď za takú cenu..
čo sa týka mojich stavov, tak občas mávam stále vizuálne halucinácie, nepokojnú myseľ - najmä keď som v spoločnosti.
o chvíľu začína škola, v piatok mám zápis, tak uvidíme, ako budem zvládať štúdium.
Zatiaľ sa majte pekne
Sirius- Domáci člen
- Počet príspevkov : 70
Dátum registrácie : 14.08.2011
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
mám na Teba: ZMIER SA S TÝM.
Ty si nebodaj myslíš, že dakto je tu pretože túži byť psychotikom a teda duševným kriplom. Sám nie som nadšený poruchou, ktorej som nedobrovoľným vlastníkom. Keby som bol beznohý, ochrnutý, slepý... nezostáva mi nič iné ako sa ZMIERIŤ. Súčasný pokrok v psychiatrii umožňuje omnoho vyššiu kvalitu života aj psychotikom. V stredovekej minulosti boli prevažne likvidovaný a to najmä inkvizíciou, v novoveku pripútaný reťazami a "terapeuticky" bití, začiatkom 20. storočia boli najmä v doživotnej ústavnej liečbe s nevýnimočným použitím zvieracích kazajok. Chceš viac?
..........................................................................
Ahoj Robo,
pekne píšeš. Kamaráti, to je veľmi častý problém u takto chorých ako sme my. Je dobre, že máme aj toto fórum a pocit osamelosti nemusí byť tak výrazný. Váž si, že ich pár máš. Rozvíjaj svoje záujmy tak, aby si mohol navštevovať rôzne kluby, diskutoval o svojich koníčkoch s viacerými. Sú rôzne združenia, kluby, spoločnosti..., ktoré sa zaoberajú záujmovou činnosťou. V práci by si eventuálne mohol nájsť pár známych. Ničím sa netráp z tohoto čo si popísal, hlavná je Tvoja snaha v smere Tvojho zdokonaľovania. Nemôžem Ti zaručiť, že sa čokoľvek zlepší. Približovanie k snom a cieľom Ti však bude veľké zadosťučinnenie. Pracuj na sebe denne. Myslím tým aj stretávanie s ľuďmi. Krátky rozhovor môžeš mať s kýmkoľvek, teda susedom, predavačkou, čašníkom... Rozvíjaj svoje komunikačné zručnosti a malo by Ti to pomôcť.
..............................................................................
Ahoj Sirius,
veľmi dobre sa mi čítal Tvoj príspevok. Myslím, že nielen ja by som bol rád, keby si prispieval aj častejšie.
Je výborné, že takto na sebe pracuješ. Iste budeš aj žať úrodu z toho čo Ti rastie z Tvojej snahy. Veľmi Ti v tom všetkom držím palce a nezabudni nám aj napísať. Rád si čítam príspevky, ktoré sú pozitívne realistické a je v nich vidieť aj výsledky. Tie tvoje sú už na vysokej úrovni.
Bartko: Moderní psychohygiena je kniha, ktorá dáva všeobecný prehľad o psychohygiene ako takej. Jej prečítanie Ti dá základný vhľad do problematiky. Má cca 400 strán, ale stačí si v nej vybrať to, čo Ťa zaujíma a dotýka sa Ťa. Pozorný a dôsledný čitateľ si v nej nájde mnoho inšpirujúceho.
Ja sám som 5 rokov trénoval v skoršej mladosti (do 19r.) Wo-Sho, teda Kung fu. Veľmi ma to bavilo. Je to výborný šport. Trochu ma mrzí, že teraz sa do toho všetkého neviem rozhýbať.
..........................................................................................
Ahoj viki,
sme na Teba, mylím všetci, zvedaví. Ja osobne Ti veľmi držím palce a želám čo najskoršie uzdravenie a konečne dlhodobo neobmedzený kompenzovaný stav.
.............................................................................................
Ahoj všetci,
vzhľadom na veľmi hlbokú krízu spánkového režimu som bol nútený sa opäť vrátiť k liekom na spanie. Cítim tak mierne zlepšenie. Ostatná patológia je v norme. Včera som mal veľmi silné bolesti hlavy. Žalúdok úplne skolaboval. K večeru sa to upravilo. V tieto dni si tak trochu pripadám sám.
Denný plán plním poctivo. Som v tomto so sebou spokojný. Keby nebolo toho strašného chaosu v spaní, boli by to celkom dobré dni.
...................................................................................................
S pozdravom Tuto
PS: Doporúčam svoj príbeh na čítanie a vyjadrenie názoru: TU
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 39 z 84 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 61 ... 84