Ako sa dnes máš? 3
Strana 24 z 84 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 54 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 3
---
Dnes mi je lepšie. Idem do školy za jedným učiteľom pre isté materiály. Držte palce.
Pa.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
presne ako si písal o tom quentiapine a seroqueli aj mne veľmi dobre zaberá a je to taktiež bez vedľajších účinkov, ktoré som mal rovnako pri zyprexe a rispene.
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
hviezdička- Domáci člen
- Počet príspevkov : 39
Reputácia : 10
Dátum registrácie : 06.12.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
ani neviem čo napísať. Ketilept neberiem, takže v tomto info nemám.
V zásade je u mňa väčšinou OK. Práca sa mi pozdržala a tak sa poflakujem. Zajtra ma čaká fyzická brigáda, tak sa aspoň ponaťahujem. Stacionár mám zajtra - dnes (je 1:26), ale kôli spomenutej práci nezostanem celé doobedie. Mám veľa voľného času tak študujem a čítam. Počasie je pod psa a navyše sa ochladilo. Tak sa dá len čučať doma a čítať knihy. Občas mrknem na hokej, ale príliš ma to nebaví. Keď to vnímam tak, že je hambou, že patriotizmus Slovákov sa objavuje len vtedy keď sa s Kanady a USA prídu naháňať v korčuliach a vycapia si náš znak. Divím sa tomu umelému národnému uvedomeniu, ktoré nastane. Keby to bolo stále, tak to chápem. Ale je to len šport. Nič zásadné sa nemení. Zlacnie niečo? Zmení sa čosi k lepšiemu? Čo by sa vlastne stalo keby hokej nebol? Zmenilo by sa niečo?
Zatiaľ. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
ja momentalne Ketilept neberiem ale brala som ho ako prve antipsychotikum, ktore mi nasadili. Hned pri prvom ataku choroby. Mam s nim dobru skusenost, dostal ma z toho najhorsieho. Prirastok na vahe nebol ziaden aj som kilo dve zhodila ale mozno to bolo aj tou lepsou zivotospravou v nemocnici. Sice som brala Ketilept v dost vysokych davkach a prve dni po nom som bola dost omamena, po par dnoch to preslo a dokazala som normalne fungovat. Po Ketilepte mi nasadili Risperdal Consta, kazde dva tyzdne ale bola to dost nizka davka a tak sa mi ochorenie zacalo prehlbovat. Teraz som na Rispene, s nim som v podstate spokojna, mam mensie problemy s ocami a s telesnim nepokojom ale mam vhodne urcenu davku a takto mi to sedi.
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Nuž, už druhý deň sa mám pomerne dobre. Teda ten druhý deň ešte len teraz začína, ale už cítim, že nemám žiadne ranné pesimum a v pohode sa teším na nový deň.
Asi mi už ten Kventiax 150 mg začína zaberať. Ale musím to dopĺňať 10 mg Abilify ráno (reku že aby som nemal príznaky z vysadenia, tak mi to takto doktorka odporučila postupne vysadzovať). A takisto si sem-tam raz za deň dám 3 mg Lexaurinu, tiež energetické nápoje. Ako "povzbudzovače intelektu a pamäte" užívam Pirabene, Lecitin a MemoPlus - samozrejme nie vždy naraz. Možno práve Risperdal Consta v spolupráci s Kventiaxom a v spolupráci s vysadzovaným Abilify mi pomáhajú výrazne sa emočne, psychomotoricky a myšlienkovo stabilizovať.
A vskutku, ľudkovia!
Včera som podal skvelý výkon, spravil som asi 24 strán formátu A5, teda resp. spravil som si z nich poznámky a naštudoval to. Zo 4 rôznych predmetov. Viem, že to nie je veľa, ale na moje mentálne pomery je to fakt skvelé. Som nadšeny. Dúfam, že aj dnes sa mi bude dariť. Uvidíme.
Pocit odklonu od normy vnímam oveľa menej. Aj som bol v škole a stretol sa tam so známymi a s učiteľom. Cítil som sa ako normálny študent, na čo často zabúdam. Možno už dnes príde odpoveď od dekana, je 9:05 ráno, ešte sme neboli pozrieť poštovú schránku dole k výťahu. Tak som zvedaf.
Držím Vám palce a ďakujem Vám, že ste sa mi vyjadrili k tomu kvetiapínu. Zdá sa, že ani ja naozaj nemám žiadne nežiaduce účinky. Tak zatiaľ toľko. Prajem Vám úspešný čas a nech sa máte čoraz lepšie.
Ahoj.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Došiel mi akurát list od dekana fakulty! A predstavte si, schválil mi augustový termín obhajoby a štátnic a takisto aby som časovo adekvátne k augustovému termínu odovzdal bakalársku prácu! Juchúúúúúú.
Viete, ja by som to nemal šancu teraz spraviť, môžem argumentovať viacerými dôvodmi, ktoré tu teraz rozoberať netreba, iba ak by niekto bol zvedavý. Takže sa môžem teraz vďaka dobromyseľnému dekanovi venovať plne dokončeniu letného semestra (fúha, je toho neúrekom). A nádej, že budem raz bakalárom po 6 rokov štúdia, vzrástla o neskutočné množstvo percent.
Hip, hip, hurááááááááá.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
len ma trochu zaraza, ako po dvoch dnoch prisudzujes svoju produktivitu novemu AP, ktore este nemalo sancu zaucinkovat. rovnako som sa kedysi pytal doktorky na Lecitin, ci by som nemohol dostat a argumentoval som tym, ze "moj znamy ho uziva na podporu myslenia", a na to sa zasmiala a povedala, ze to "moj znamy ma ako placebo", lebo tento typ liekov sa pouziva pri organickych poruchach mozgu, casto pri alkoholizme, a toto sa nas netyka. tolko moje "dva centy".
EDIT: teraz pozeram, ze Lecitin mi google komentuje trochu inak, ako som myslel, ale viem, ze raz som cital nejaky podobny nazov lieku v tvojom prispevku, tak to bolo nieco podobne, ak nie toto (ale zaradil si to medzi tie povzbudzovace v poslednom komente, neviem)...
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 24 z 84 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 54 ... 84