Ako sa dnes máš? 3
Strana 13 z 84 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 48 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 3
Som doma, trosku chorlavy, boli ma cely clovek. uzivam tri tyzdne alventu, zatial je zlepsenie len v naznakoch. niekedy sa zda, ze sa kruh anhedonie prelomi napr. pri citani, kedy ma to jeden den bavi a da sa mi citat a druhy den je to v tahu. zakolko vam zabralo AD?
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
anonym- V.I.P. Silver
Este k tym kniham... 819kuskov.
Waau. Ja mám asi 450 titulov doma, väčšinou dosť tenké knihy, a vo väčšine prípadov sú neprečítané alebo prečítané len niektoré kapitoly, ktoré ma z tých kníh zaujali. Držím sa totiž hesla, že stačí jedna myšlienka z knihy, ktorá ma osloví a dá mi voľačo do života, a tá kniha je dobrá. Chi.
zakolko vam zabralo AD?
Mne zabrali tak za 2 týždne, niektoré za 3 týždne. Escitil, ktorý beriem doteraz, mi zabral asi do 4 týždňov naplno - rozkvet osobnosti v pravom zmysle slova. Potom po pár mesiacoch nastali problémy a zvýšili sme ho z 10 na 20 mg denne. Účinok opätovného zlepšenia sa dostavil asi do piatich, šiestich dní, ak ma pamäť neklame, čo ma často veruže aj klame, hm.
Držím palce, Lapaj, aby sa Ti z toho chorľavenia uľavilo a skoro si sa nám uzdravil.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
anonym- V.I.P. Silver
No, ten Lexaurin je celkom kvalitná vec. Pomáha mi sa slušne upokojiť, ale má nevýhodu, že na mňa pôsobí nejak krátkodobo. Najprv ma na hodinku utlmí, potom dve hodinky som pokojný a môžem sa učiť a behom ďalšej hodiny už chytám náznaky nervozity a napätia. Úzkosť sa vracia do 5 hodín od užitia. Takže v tomto som nie spokojný. Ale nechcem si sťažovať, lebo vskutku mi pomáha - už som sa naučil 3 okruhy s rôznymi podotázkami. Ešte zostáva 27 okruhov, mnohé sú dlhokánske a niektoré aj kratšie. Beriem tie kratšie najprv, aby som bol motivovaný, ako mi toho takpovediac zrazu ubudlo. Je možné, že ešte dnes preberiem 4 takéto ľahšie okruhy a budem mať 7 až 8 okruhov za sebou. Teším sa.
Tuto, toto ešte nie je štátnica, po ktorej získam titul. Je to z učiteľskej spôsobilosti, takže je to sumár pedagogiky, psychológie a didaktiky.
Bolo by nezmyselné, aby som túto štátnicu sa nepokúsil absolvovať, keď už som mal toľko povinných a ťažkých predmetov pedagogicko-didakticko-prakticko-psychologickej orientácie. V priebehu 3 rokov ich bolo asi 10, alebo tak. Najťažší bol ten posledný, a síce samotné vyvrcholenie, kedy som učil reálnych študentov na praxi. Teraz sa teda pokúsim korunovať toto úsilie a "utrpenie" úspešnou "licenciou" učiteľskej spôsobilosti.
Držte palce.
Držím aj ja Vám. A píšte. Čítam ochotne každý Váš príspevok. Držte sa.
Ahoj.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
teda múdrosti doma..., kniha - priateľ človeka, veď máme marec "mesiac knihy"
Maťo,
počuj, až tak sa strašne nestresuj. Zvládneš a hotovo.
Robo,
to máš super tie kúpele, uži si ich.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
včera som mal jeden z tých blbších dní. Ráno som mal ísť na stacionár, ale bol som nejako príliš unavený. Aj som vstal na kávu a pirule, ale ledva som sa motal úplene som bol mimo. Stále bola u mňa prítomná chuť spať a ešte viac spať. Onedlho som ten nápor ani nevydržal a ľahol som si. To som ani nemal robiť. Po noci ľahkého spánku spojeným s letargickým vstávaním som pochopil, že som úplne mimo, a tak som si natočil budík na čas na zavolanie na stacionár a následne som zaspal ako poleno. Až na spomínaný telefón som spal spánkom spravodlivých až do jedenástej, a tak som vlastne stacionár prespal.
Celý deň som sa len ospalo motal, ani neviem, či s tých medikamentov, alebo podobne. Nešťastný som plnil denné predsavzatia v podobe plánu, čo sa mi aj podarilo. V noci som ešte napísal tu do spánku a hneď som zase spal.
Teraz ráno o piatej sa mi živo snívalo, že uniká plyn a po zobudení som ho aj v dozvukoch cítil. Následne som mal rýchle vstávanie spojené s kontrolov uzáverov a sporáku. Našťastie to bolo v poriadku. Bol to len sen. Prebratie je však skutočné. A tak som momentálne hore, a nič lepšie ma nenapadlo ako napísť Vám o tom.
....
....
Ahoj Matej,
ničoho sa neboj, človeče. Štúdium a hlavne skúšky sú vždy spojené s kopou stresu. Ešte Ťa čaká toho viac a tiež to bude možno "hrozné". My sme mali profesora, ktorý nám hovorieval, že "Keď neide o život, ide o ho..o". Zober si túto múdrosť k srdcu, lebo skutočne je to veľká pravda, ktorá je síce otrepaná a stará, ale jej aktuálnosť a múdrosť je živá rovnako ako Lenin, teda večne. Držím Ti, samozrejme, palce, aby si to dotiahol do úspešného konca a nebral si tak k srdcu čo nevieš, ale bol rád, že aspoň čosi vieš.
S pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 13 z 84 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 48 ... 84