Ako sa dnes máš? 13
Strana 9 z 85 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 47 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Mám na Vás forumákov takú otázočku.
Je normálne, že chlap v takom veku ako ja si vedie denník (Psychika a mozgovňa)? Alebo mi to udobrila diagnóza?
Totiž chýba mi potreba sa vyjadrovať, prejavovať. Usporiaduvať si myšlienky. Niečo také ako som riešil na blogu, fb a schizofóre. V reálnom živote s nikým neriešim psychiku a ani z doktorkou, nikdy som ju od diagnózy neriešil a ani nemienim z niekym konzultovať svoje stavy, myšlienky. Pokúšal som sa to v písomnej forme on-line, ale to bola tiež hlúposť. Len som potreboval vyventilovať mozgové závity.
Tak čo milí forumáci, skuste sa v mestiť do mojej kože. Je to normálne, viesť si denník ako to malé dievčatko?
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
Tuto, Dušan and Neti like this post
https://youtu.be/oKQJCDkoWdc?t=58Dušan napísal:Ahoj
Je normálne, že chlap v takom veku ako ja si vedie denník ?
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Dušan and Neti like this post
Denne si píšem "nahrubo" poznámku o danom dni, ktorý slúži multifunkčne ako plánovač, rozdelovník rôznych povinností, poznámkovač k udalostiam k dátumom, denník... Dušan, robíš dobre, že si denník píšeš.
S pozdravom Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej and Dušan like this post
Dušan napísal:Ahoj
Je normálne, že chlap v takom veku ako ja si vedie denník (Psychika a mozgovňa)? Alebo mi to udobrila diagnóza?
Totiž chýba mi potreba sa vyjadrovať, prejavovať. Usporiaduvať si myšlienky. Niečo také ako som riešil na blogu, fb a schizofóre. V reálnom živote s nikým neriešim psychiku a ani z doktorkou, nikdy som ju od diagnózy neriešil a ani nemienim z niekym konzultovať svoje stavy, myšlienky. Pokúšal som sa to v písomnej forme on-line, ale to bola tiež hlúposť. Len som potreboval vyventilovať mozgové závity.
Tak čo milí forumáci, skuste sa v mestiť do mojej kože. Je to normálne, viesť si denník ako to malé dievčatko?
Je úplne jedno či je to normálne (čo je vlastne normálne?) alebo nie, pokiaľ ti to pomôže, tak je to fajn.
- Počet príspevkov : 69
Reputácia : 31
Dátum registrácie : 30.06.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: F41.2
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Dušan and anjelik like this post
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
---
Ahojte, priatelia.
V uplynulý týždeň som pocítil určité zhoršenie prežívania. Neraz mi bývalo duševne "zle", na spôsob depresie. Snažil som sa nerozvíjať negatívne myšlienky, pričom mnohokrát som bol v tomto aj úspešný, no pocity únavy a deprimovanosti, smútku, trpkosti a zmätenosti ma neopúšťali aj tak. Trošku som v tomto období akosi citlivejší, "krehký", dosť sa mi trasú ruky, vlastne mám dojem, akoby som sa chvel celý. Všimol som si, že som viacej nešikovný, padajú mi veci z rúk napríklad. Cítim napätie v sebe. Poklepkávanie nožkami počas sedenia je naďalej časté. Priznávam tiež, že sa akoby viac pozorujem a zároveň mávam pocity a myšlienky, že "som pozorovaný"... sú v tom určité náznaky vzťahovačnosti a pocitov sledovania. Počas telefonátu s mamou mávam nepríjemné dojmy, že "ktosi na linke ešte ďalší počúva". Dá sa to celé vmestiť do tých spomínaných slov: "Cítim sa pozorovaný". Z racionálneho hľadiska si vravím, že na čo by ma kto pozoroval, veď som nevýznamná kvapka v oceáne, nič neznamenám vlastne. Osobne sa pozorujem aj ja viac sám seba, aj pri činnosti, ale aj trebárs v zrkadle - mávam pocity, akoby som bol "nejaký iný" - horší, špatný. Čítam si okrem iného teraz aj príručku pozitívnej psychológie od dr. Peterkovej, od ktorej odoberám už roky newslettery, a snažím sa podľa nej vnímať na sebe a hľadať na sebe nejaké pozitíva. A tiež na svojich dňoch a na živote všeobecne.
V práci veci išli inak zhruba plynulo, robil som, čo bolo treba. Po večeroch som cvičieval, vlastne väčšinou aj ráno... vychádza to obvykle polhodinu ráno, polhodinu večer. Ale mávam aj výnimky, kedy trebárs 2-3 dni po sebe náhle a neplánovane neodcvičím nič. V tých svojich knižkách som sa posunul len o trošku v tento týždeň... prečítal som dosť z "Mnícha, ktorý predal svoj Ferrari", zopár strán z "Novej Zeme" a celú spomínanú príručku od dr. Peterkovej.
Teď víkendujem trošku, odpočívam. Vstal som o siedmej, mám za sebou sprchu, ranné hygieny. Raňajky, lieky, cvičenie, spravil som čaj a teď bude končiť pranie prvej várky. Uvidím, čo ďalej... svoje dnešné plány radšej nevypíšem, lebo sa ľahko môže stať "skutek utek".
Známku by som dal asi 2-.
Ďakujem Vám za prečítanie, kamaráti. Želám Vám príjemný, pekný víkend. Držme sa!
S priateľským pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto likes this post
- Attachments
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Nedávno sa mi podarilo zmazať niekoľko stovák gigabajtov údajov. Žial dvojročnú prácu s nimi si budem muset zopakovať, lebo zo zálohy sa to nedá všetko stiahnuť. Čiže moja merateľná štvorročná práca sa preťahuje o dalšie dva roky.
Pred včerom som bol na vychádzke a zaznamenal som svoje majstrovstvo Nirvány na 54%, čo je najnižší údaj od všetkých prechádzok. Ostatné dni mám okolo 93% úspešnosti. Čiže do 97% mi chýba cca 4%.
Po psychickej stránke, deto. Naštastie ma nič netrápi, nemávam problémy, utrpenia a bolesti. Tak isto niesom frustrovaný, nepochopený, nevediaci, či nevedomostný, neschopný, či nespokojný....
Psychózy má akosy obchádzajú a hlasy a slová sú, boli a budú. S tím ja nič nenarobím.
Teraz si idem urobiť prácu za nb a potom si idem dočítať knihu od Cleg - Pred veľkým treskom.
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and Tuto like this post
---
Ahojte.
Včerajšok mi uplynul vcelku dobre. Aktivít som síce nemal veľa, ale čo-to sa nakoniec podarilo a do denníka, kde si zapisujem "pozitívne veci a udalosti" každého dňa, som si napokon mal predsa len čo zapísať. V skratke som pral 3 várky, drhol sprchovú vaničku, čítal si knižky, učil sa angličtinu, dvakrát som cvičil a dosť som si upratoval na svojom fejsbukovom účte (trochu som to tam prečistil, zmazal všelijaké svoje statusy, udalosti a fotky, také, ktoré už nechcem, aby boli dostupné). Telefonát s mamou sa večer vydaril, teda nezasypal som ju tento raz svojou negativitou.
Dnes som vstal o šiestej. Mám za sebou zatiaľ iba hygienu, lieky, raňajky. Pomaličky rozbieham deň... Na pocit sa mám v duševne relatívne dobre teraz. Známku dávam 1-.
Priatelia, želám Vám krásnu nedeľu, nech sa Vám darí a máte sa dobre.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Tuto, kimi2028 and tyx81 like this post
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1338
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Tuto likes this post
Strana 9 z 85 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 47 ... 85