Ako sa dnes máš? 13
Strana 48 z 85 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 66 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
Prajem a želám veľa zdravíčka.
Dušan
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and kimi2028 like this post
čo povedať? ....ach, no bola som na testovani - som negativná - ale od rana citim bolesť hlavy teraz už dosť intenzivnu....a ako keby to nestačilo mama sa stretla po testovani zo susedov...iba chvilku s nou rozpravala, že ide na testovanie atd....a teraz pred chvilov volala suseda, že je pozitivná a aj jej manžel je a že ma horučky už....ta fasa....ja, len dufam, že ta bolest hlavy prestane...hoci aj zajtra...len nech prestane(mna nikdy neboli hlava)....inak mi už aj je jedno, či ostanem doma 10 dni v karantene....alebo čo .... ta tak s tym testovanim ako som hovorila....hura, som negatívna
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Matej, Tuto, regina and Iacobus like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto, Mischelll, Dušan and Iacobus like this post
Mám sa zhruba dobre. V uplynulom týždni som mal na papieri dovolenku celý čas, no 3 razy som vybehol do práce porobiť nevyhnutné asi na 4 hodinky (pondelok, utorok a piatok). Vzhľadom na zákaz vychádzania sme mali minimum zákazníkov... odvážlivci sem-tam prichádzali a kupovali. Ja som mal v rámci svojej agendy aj tak dosť na robote. Včera som bol na testovaní, som negatívny. Zamestnávateľ od nás požaduje certifikát o negatívnom výsledku, pričom kto sa nezúčastní, pôjde nútene na 10 dní neplateného voľna, čo by ma dosť paralyzovalo pracovne, aj finančne. Generálny riaditeľ povedal, že by podľa Zákonníka práce išlo o "prekážku na strane zamestnanca". V skupine na fejsbuku si píšeme, ako sme dopadli, a všetky moje kolegyňky z prevádzky sú negatívne. Tak sa teším - od pondelka ideme teda fungovať v štandardnom režime.
Na testovaní som bol zrána a krátko po desiatej som sa pripojil online na prednášku. Mali sme pokračovanie predmetu "Programovanie I.". Všeličo som sa dozvedel, vcelku ma to bavilo, počúvali sme zhruba do 15tej hodiny. Prakticky celý týždeň sa babrem s technikou, všeličo nastavujem, prestavujem a opravujem. Či už na tablete, mobile, jednom počítači, druhom počítači a v rámci druhého počítača v jednom operačnom systéme i v druhom operačnom systéme. Celé hodiny. Potom niekedy v štvrtok/piatok som prestal robiť úpravy a reinštalácie a obnovil som vŕtanie sa v kódovaní. Spravil som si v céčku taký menší, o čosi komplexnejší programík, v ktorom som vymyslel okrem iného funkciu na overenie číselného vstupu. Trochu zápasím, že niektoré veci mi nevie skompilovať kompilátor na Macu a fungujú len vo Windowse. A naopak. Trebárs včera večer som len 2 hodiny riešil iba to, ako v Unixovom OS zahodiť hodnoty zo StandardInput. Nakoniec som si na to spravil vlastnú funkciu a aj to za pomoci googlovania. Lebo riešenie, ktoré nám ukazoval na prednáške učiteľ, mi na Macu nešlo. Som však rád, že sa takto bijem a oboznamujem s rôznymi nekompatibilitami hneď od začiatku. Vnímam to ako užitočné. Tiež sa snažím všetko v kóde komentovať a čo najviac vecí pomenúvať po anglicky, aby som si hneď od 1. ročníka zvykal na "staré dobré praktiky".
Lieky mi dochádzajú, v piatok som sa sestričke nedovolal. Tak skúsim v pondelok. Asi ako zdravotníčka riešila testovací víkend, takže možno mali kvôli tomu ambulanciu nedostupnú. Snáď sa do utorka dovolám, lebo na stredu mi vychádza posledný Orfiril.
Známku by som dal asi 1-.
Ďakujem Vám, kamaráti, za prečítanie. Prajem Vám pekné dni, majte sa dobre a želám Vám hlavne hojnosť zdravia, ako sa len dá.
S úctou a pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
chcel by som napísať pár viet a krátko zosumarizovať náročný víkend.
Testovanie sa začalo v sobotu o 7:00. Aby sme všetko pripravili, museli sme prísť o 6:00. Pracovali sme až do 12:00. Nasledovala hodinová prestávka. Potom znova od 13:00 do 18:00. Pauza pol hodiny. A znova od 18:30 do 22:00. Čiže strávil som tam 16 hodín. Podľa zmluvy som tam mal byť ale 15 hodín a nárok na prestávku 180 minút. My sme mali prestávky spolu len 90 minút. Takže sme odrobili oveľa viac, ako bolo potrebné. Ľudia stále chodili, nebol čas ísť ani na toaletu. Prvý deň sme spravili vyše 500 testov.
Dnes bola situácia pokojnejšia. Väčšina ľudí si povedalo, že si to nenechajú na poslednú chvíľu, a tak prišli v sobotu. Zdravotníckeho personálu bolo málo, ale našťastie sa všetko zvládlo. Všetci sme mali vynikajúci systém, vďaka ktorému všetko pomerne rýchlu odbúdalo.
V sobotu ma dosť boleli kríže. Dnes bolo už lepšie. Som veľmi spokojný, že som išiel pomáhať. Nič zlé sa mi neprihodilo. Cítil som sa užitočný, ba priam mi to psychicky veľmi pomohlo.
Aby ste mali predstavu pripájam pár fotografií, ako to vyzerá, hoci väčšina z vás to videla naživo.
Testovací set:
Samotný test:
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej, Mischelll, Dušan and kimi2028 like this post
Ako sa dnes mas
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahoj Iacobus! Prešiel si skutočne skúškou odvahy a ľudskosti, zameranú na pomoc všetkým. Prečítal som, že to bolo skutočne veľmi náročné, toto by som veľmi pravdepodobne zvládol len veľmi ťažko. Teším sa, že tu na fóre máme pisateľa ako Ty.
Ahojte všetci! Mám sa OK. Test mi vyšiel ako mal, teda som bez kovidu a som rád, že obozretnosť v prevencii sa oplatila. Uvedomujem si, že to bolo nutné a taktiež v domácnosti je to OK, teda tiež bez kovidu (testy boli negatívne). Vo "veciach" nášho ochorenia je to OK, možno trošku sa zvýšila nervozita, ale vzhľadom na súčasnosť je to očakávateľné. Prajem Vám všetkým pohodu a nadhľad a teším sa na ďalšie vaše príspevky. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Dušan, Iacobus and Katuska like this post
Ahojte kamaráti, som rád, že nemám momentálne žiadne problémy. Testov som sa nezúčastnil, čo hodnotím kladne. Ja budem chodiť von o štvrtej si, hoci dnes som zaspal. Inak mám sa veľmi dobre. Čas si krátim šachmi. Tentokrát nepozerám šachové videá, ale mám vybratú šachovnicu a prehrávam si partie z knižky. Príde čas asi aj na film cez horizon go...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Tuto, Dušan and Iacobus like this post
Práci česť
- Počet príspevkov : 69
Reputácia : 31