Ako sa dnes máš? 12
Strana 4 z 86 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 45 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 12
Naposledy upravil Oriax dňa Pi 9 august 2019 - 17:48, celkom upravené 1 krát.
Oriax- Domáci člen
- Počet príspevkov : 57
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 23.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Naposledy upravil Matej dňa So 3 august 2019 - 17:13, celkom upravené 2 krát.
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
le pluie- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 104
Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
le pluie- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 104
Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox
Tak nakonec to Nemecko a priateľ? Nezabudni na nás. Držím palce.
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
včera som si zaobstaral internet na ďalší mesiac, takže tu s vami ešte ostanem a podelím sa s vami o moje pocity.
Včera som bol milo prekvapený, keď na mňa ani raz nevykrikoval Tom. Myslel som, že tabletky zabrali a bude všetko opäť v poriadku. Bol to len klamný dojem, olanzapín ešte nezabral. Teda nie celkom.
Pred malo chvíľou som zahliadol Toma. Sedel na stoličke len pár krokov odo mňa. Nestihol som sa však zľaknúť, bol to naozaj len okamih. Zahnať preč pocit, že ma prenasleduje, bude stáť veľa námahy. Bude to trvať možno mesiace alebo aj roky. Neviem. Rok a pol sa liečim, a stále to nie je v poriadku. Niekedy som v tom viac, niekedy menej. Neviem už čo robiť. Stále sa to vracia.
Aj si uvedomujem, že je nereálne, aby míňal toľko financií na sledovanie. A vôbec, prečo by to robil? Čo by z toho mal? Len dobrý pocit, že ublížil človeku, ktorého nemá rád. Je to dostatočne silná motivácia? Hmm. Neviem. Aaa, nejako už bude. Zvládnem to. Len aby som prežil melanóm. Často myslím, aké pekné by bolo umrieť. Ale teraz mi nie je celkom jedno, či ten melanóm dostanem. Ale na kontrolu nepôjdem. Nechám to vyvíjať sa prirodzene.
Napriek všetkému sa cítim dobre, až povznesne. Možno je to znova pohárom vína. Vlastne dnes bolo víno s Campari a troškou sódy. Začína sa mi takýto život s vínom páčiť. Budem v tom pokračovať aj doma. Veď život si treba užiť. Čo z toho, že iba pracujem alebo cez rok sa iba učím?
Trocha sa bojím závislosti, lebo ako schizočlovek mám k tomu sklon.
Veľakrát tu bolo spomínané moje meno. Tak by som len podotkol, že Iacobus, ako latinské meno s koncovkou -us, sa skloňuje tak, že koncovka -us odpadá. Čiže napr. genitív je Iacoba, nie Iacobusa. Tá koncovka sa ponecháva pri skloňovaní len dosť zdomácnených slov, ako cirkus, vírus.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Prvá polka víkendu mi prebehla v akejsi pokojnej atmosfére, ale musím v tejto súvislosti priznať, že ma trápi trošku, že som nevyužil jej plný potenciál. Totiž mohol som čosi pohnúť so školou, prípadne viac upratovať v rámci domácich prác, alebo si čítať knižky. A ničoho z toho som sa neujal. Venoval som sa vlastne relaxu iba, možno z povinností stojí za spomenutie tradičné sobotné pranie 3 várok. V rámci relaxu bol hodinkový šlofík poobede na gauči, potom zdĺhavé hranie hry na PC ( ).
Ku večeru medzi šiestou a siedmou som cvičil. Dal som si 16 minút na rotopede, asi 15 minút činky, 10 minút rôzne iné cviky (strečing, ohýbačky, drepy, atď...). Úplne som zabudol na brušné cviky, spomenul som si na ne až po ôsmej, a to už som sa neprinútil. V rámci dnešného "tréningu" ich už skúsim nezabudnúť. Som rád, že ten rotoped postupne navyšujem v priebehu týždňov, voľakedy dávnejšie bolo bežných skôr okolo 5-6 minút, teraz tých 15 minút býva obvyklejších. Časom sa chcem dostať aspoň na polhodinku (... a viac). Nespáli to priveľa energie, ani mi to neslúži ako kardio (nerozpumpuje to srdce takmer vôbec u mňa), ale dobre to pomáha ako cviky na nožky. Plus mám pocit, že sa to čiastočne pretavuje do lepšieho psychického fungovania, ale v tomto som si nie istý. Novinkou mi je, že sa snažím sám sebe sugerovať, že tá prípadná únava a vysilenosť mi akože robí dobre, že reku mi psychicky prospieva. V zásade to nie je úplne pravda, ale mám dobré skúsenosti so sugesciami a placebo-efektom, väčšinou na mňa zaberajú. Tak skúšam aj tuná.
Dnes nedeľa, postrhám prádlo, pozametám, možno budú nejaké domáce práce, najmä v kúpeľni... Furt sa to tam špiní, neskutočné. Na nábytku vôbec nebýva toľko prachu, ako sa zašpiňuje napríklad také umývadlo... Na obed idem k rodičom pozrieť v rámci tradičnej nedeľnej návštevy... Snáď potom využijem potenciál nedele viacej, teda aj nejaké zmysluplné aktivity, a nie len kysnutie pri hre. Musím sa proste prinútiť. V ostatnom čase si viacej čítam na webe motivujúce články ohľadom prokrastinácie, občas mi to pomôže. Napríklad k tomu včerajšiemu cvičeniu sa mi nechcelo, ale pomohla mi jednoduchá rada proste začať a očakávať, že do 15 sekúnd od začiatku činnnosti preváži potešenie z aktivity nad túžbou prestať s ňou a vrátiť sa späť k záhaľke. Po 30 sekundách činnosti je už poznateľne cítiť, že je náročnejšie prestať a vrátiť sa k záhaľke, než pokračovať v začatom.
Ďakujem Vám za prečítanie, priatelia. Želám Vám všetko dobré, príjemnú nedeľu.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Mám sa fajn. Fotografka poslala 70 náhľadových fotiek, že "na, vyber si", to je fajn prístup. Napokon som zvolila 16 ks, trochu sa opakovali, ale vyzerajú dobre. Hodila by som sem (teda nie sem práve, iste) aj jednu z nich, ale sú v nízkom rozlíšení s mega nápisom "nepoužívať, slúži ako náhľad" Napokon, všetky skončia na mojej FB stránke.
Čo ešte. Kočičáci sa majú dobre, vyliečil sa im očný neduh a Sissi ešte doberá antibiotiká. Zulu na mne teraz sedí a vrní, zlatý je. Jonyho vláčim každý deň na priehradu, plávať sa mi nežiada (iba keď je potom hrozne horko, tak si nadávam, prečo som nešla do vody radšej). Dostali pelech a nejaké pamlsky, snáď to dopadne lepšie než dve myšky na hranie (umelé), ktoré tu ležia nedotknuté, pch.
Skvelo som pokecala s Jimom, hrozne ma to potešilo. Kamoška sa moc neozýva, ale nevadí. Napísala som ex, lieči sa s horúčkou, tak mi ostávajú holt len rodinní príslušníci do spoločnosti, ach
Glyčky sú rozhádzané ako vždy, inak po zdravotnej stránke OK. Na očné som sa neobjednala... zas, tož o 2 mesiace. Dni trávim čumením do PC, hraním TR a vyfarbovaním TR omaľovánok, plus venčenie psa a návštevy starkej. Dá sa, což je fajn.
Tož tak, majte sa, držte sa
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
dnes bol oddychový deň. Ráno som dlho spal, do deviatej. Vstal som s pocitom, že neviem pohnúť rukou. Niečo také sa mi už stalo viackrát. Jednoducho sa zobudíte a neviete hýbať končatinami, veľmi nepríjemný pocit, ale viem, že to po čase prejde. Spánková paralýza. Môžu byť prítomné halucinácie. Je to stav medzi spánkom a bdením. Kedy si uvedomujete realitu, ale mozog ešte nevie kontrolovať činnosť kostrového svalstva. Nastáva po náhlom prerušení REM fázy. Zažili ste ju? Neviem, aká je incidencia. Nezaoberal som sa tým.
Nevadí mi dnešné vyspávanie, keďže nemám čo robiť.
Predpoludnie mi nejako zbehlo, prezeral som si čosi na internete. Popoludní som išiel za matkou do dediny, boli sme na obede. Bol to trochu chaos. Žiaľ, matka už vo štvrtok odchádza na Slovensko, keď sa bude po dvoch týždňoch vracať späť, ja pôjdem domov. Takže sa dlho neuvidíme. Som na to však zvyknutý, keď je školský rok, vidíme sa raz za tri týždne. Lenže teraz je mi veľkou oporou pri zhoršení zdravotného stavu.
Z obedu sme sa vrátili o tretej, ja som išiel na kopec, matka do roboty. Knihu som nečítal, nejako ma to nebaví. Mám kopec nových neprečítaných kníh, asi zo desať. Budem ich čítať, keď budem na Slovensku. Ale to sa bude schyľovať k akademickému roku, takže veľa voľného času nebude. Ale to je aj dobré, lebo ak nemám na robote nič, upadám do stavu anhedónie.
Večer zbehol pomerne rýchlo. A je jedenásť hodín. Ešte hodinu budem hore, potom pôjdem spať, aby som bol ráno 5:20 odpočinutý.
Dnes neboli žiadne hlasy.
Prajem dobrý začiatok pracovného týždňa.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Strana 4 z 86 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 45 ... 86