Time management ™️ (OVČ - obdobia voľného času)
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Time management ™️ (OVČ - obdobia voľného času)
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Musel som prehodiť ranajší rituál na desiatu z novým názvom. Totiž už mesiac eGo je lenivé a nemá rado pravideľnosť. A tak som aj posunul prácu za NB na skoršú hodinu.
Ďalej čo mi harpuje sú tréningy šachov a šípok. Na miesto nich radšej eGo "nenaplnené", číta knižky.
Bytie v tomto smere nerobí nič. Len pozoruje a snaží sa rozpustiť v prítomnom okamihu, túto činnosť eGa. eGo je prefíkané, vysiela pozitívnú energiu k nečinnosti, pri ktorej podľahnem.
Je to len otázka zamerania sa na eGo, ako na škodcu, ktoré mi chce narúšať tréningy. Preto, tu by malo nastúpiť Bytie a rozprášiť túto myšlienku do prázdnoty a ničoty.
Ak chcem trénovať a zlepšovať sa v tomto, musím sa nejako naprogramovať, namotivovať. Od vtedy, čo je korona, som natrénoval skoro nič.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/05/time-management-ovc-obdobia-volneho-casu_12.html
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
vrana likes this post
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/05/r.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ja mám teraz tak, že najprv spomínané diagramy. 45 minút pozriem nejaké šachové video. Oddýchnem polhodiny, dám ďalších 45 minút, idem vonku. Potom opäť 45 minút a nechám to tak väčšinou to tak do 14-15 hodiny stihnem pozrieť, čo si naplánujem.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
vrana likes this post
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/05/uz-niekolko-tyzdnou-bojujem-s-programom.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Time manažment funguje v plnej paráde a môžem povedať, že sa nenudím, mám neustále, čo robiť. Nelehním z ovladačom v ruke od telky, nelehním len tak a nehnijem. Po zvačša dňa buď sedím, alebo sa hýbem. Som neustále zamestnaný programom, čoho antiprogramom je práve nerozmýšlanie, nepremýšlanie, neuvažovanie, nezvažovanie, nerozjímanie. Čiže kontemplujem iba vo vyhradený čas.
Čo sa týka celodenného snívania, fantazírovania, je to sebauvedomujúce. Som si vedomý snívania od tiaľ po tiaľ.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/07/time-management-ovc-obdobia-volneho_24.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and kimi2028 like this post
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tak opäť sa hlásim v TM. Čo je nové? Jelikož nám pribúdajú pohybové, spoločenské obmedzenia, kvôli "korona vírus", mi pribudli pohybové aktivity. Tak napríklad na každý druhý deň Som si zvolil (seba)zdokolovanie tela.
Pribudla samovýkuka, trénig, či terapia s karate, tanca a posilňovna. Totiž je za potreby striedať, vyvažovať rozvíjanie inteligencie hlava interakcia telo. Ak bude možné dám sa aj na bycikel, či beh.
Tento TM je názornou ukážkou toho, ako využiť svoj voľný čas a rozvíjať sa. Ak milí čitatelia sa nachádzate v období voľného času, ktorého je (ne)úrekom veľa, tak tento môj TM, môže byť pre vás inšpiráciou a motiváciou, ako si zostaviť vlastný.
Ale (ne)odradzujte sa od (ne)ho, keď vám eGo, myseľ (ne)dovolí sa podľa neho riadiť a ovládať. To je normálne. Niekedy potrebuje aj nič (ne)robiť, len tak byť, robiť relax. Budete (ne)ustále TM prerábať a upravovať. To je tiež normálne.
Plány a ciele majú tendenciu byť (ne)ustále upravované a pozmenené. Tak sa pripravte aj na to, že si svoj TM budete upravovať pravidelne. eGo a myseľ (ne)majú radi pravideľnosť, (ne)majú radi staré a známe veci. Radi objavujú nové a neznáme veci.
Upravovanie TM, by malo po zvačša pozostávať s premiestnenia časov a aktivít, navzájom ich poprehadzovať, či pridať (ne)jakú novú aktivitu, koníček, hobby.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/12/time-management-ovc-obdobia-volneho.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and Iacobus like this post
Chcel by som viac čítať. Prečítam si denné len 2 kapitoly, čo je asi 20 strán. Spoznamkujem a je koniec. Také maľovanie teraz vôbec nič...
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej and vrana like this post
Dušan- V.I.P. Golden