Trávenie času na Nete
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Trávenie času na Nete
Myslíte si, že trávite na Sieti viac času ako treba a zároveň vám toto trávenie času uberá s iných aktivít?
Priznám sa, niekedy sa zamyslím a už aj vypínam notebook, aby som sa venoval niečomu hodnotnejšiemu. Považujem však za normálne stráviť dajme tomu hodinu na Internete denne ako niečo prirodzené. Keď sa mi nechce spať a zároveň čítať Sieť je mi príjemný spoločník. Avšak ak sa stane, že sa tu pozabudnem, potom som rozmrzelý, že som premárnil svoj čas.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Re: Trávenie času na Nete
Myslíte si, že trávite na Sieti viac času ako treba a zároveň vám toto trávenie času uberá s iných aktivít?
Nemyslím si to.
Ivan- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 211
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 13.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
wojaczek- Anonymný
mám už roky po škole, momentálne nejakú dobu po poslednej práci a som tu.
Ivanko- Domáci člen
- Počet príspevkov : 64
Reputácia : 7
Dátum registrácie : 17.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Chatujem veľmi zriedkavo. Na mňa to chatovanie pôsobí zle, keďže ma to hrozne stresuje. Musím rýchlo rozmýšľať, čo napísať, a aj písať sa snažím čo najrýchlejšie, lebo nechcem, aby ten človek na druhej strane musel dlho čakať. A písanie mailov a správ s konkrétnym človekom ma dosť zaťažuje, pretože mám taký pocit povinnosti, teda že som povinný mu odpísať v čo najkratšom čase. Teším sa, keď si na mňa niekto spomenie a ozve sa mi, ale na druhej strane ma to odpisovanie tomu človeku aj zaťažuje. Najviac mi vyhovuje takéto prispievanie na fórum a takáto verejná komunikácia s ostatnými jeho členmi. Tu mám pocit slobody, píšem, kedy sa mi chce a nepociťujem tlak, že ešte som neodpísal a že niekto na moju odpoveď čaká. Tu si aj precvičujem písanie všetkými desiatimi. A chce sa mi sem prispievať často. Jednoducho písanie je môj koníček.
Sem-tam si na nete niečo pozriem, niečo si vyhľadám, ale veľa nie. Nezvyknem surfovať.
Ale mám veľmi rád novinky na nete, teda nové príspevky na tomto fóre, teším sa z nových mailov a z prípadných správ na FB. Vždy som na to veľmi zvedavý.
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Bohužiaľ áno myslím si to, že trávim na internete veľa času. Odhadujem to na 8-10 hodín denne, niekedy aj viac, pričom ničomu zmysluplnému sa nevenujem. Väčšinou si len preklikávam webové stránky a stále dokola a dokola, pričom nie je tam nič nové. Dnes volili Šatana tak som bol na jednom webe 6x. Z aktivít mi to zase neberie čas, keďže neviem, čo mám robiť ďalej. Svoje si urobím doma a potom sadám si za internet opäť.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
NB mám otvorený celý deň, kvoli sychronizovaním údajom, ktoré som nedávno vymazal.
A po potriedení kontaktov na FB.
Sociálne siete, teda toto fórum, klikam iba zo zvedavosti, či je nejaký nový príspevok.
Na tablete som kedysy ráno čítaval správy pozväčša z Pravdy.sk asi tak 1hod. denne. Teraz už nie. Potom techpedia.sk a motoring.sk
Čo sa týka nejakých informácii tak mi na tú chvíľu postačí Google.sk a Wikipwdia.sk
S internetom nemám problémy, nie som zavislák.
Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tak na televízor mám takýto názor, citujem Tolleho
Tolle napísal:Televízor - kolektívna porucha, šialenstvo ľudskej mysle
V minulosti, sa budem opakovať, počas rozkvetu choroby, som TV a ovládač používal, ako nástroj, doplnania voľného času, priam nonstop denne.
Dnes pozerám len na cigarete 150. kanál VH1, 34. kanál Dajto, 12. kanál TA3 a nejaký dokumentarny, ale len zriedka na cigarete.
V březen 2019 som si ztiahol filmy cez ulozto.sk, fastshare.sk a datator.sk podľa vzoru na warforum.com 180 filmov roku 2018/19. Sťahujem to cez program JDownloader. Skopiruješ tam behom krátkej chvíle, všetky odkazy na film a stahuješ.
Cez vikend teda sťahujem, filmy a hudbu, čiže na večierku si niekedy kuknem aj film. Mám rád fantaziu, sci-fi, horor, zombie, war, fight, action, dobrodružné a najmä som fanúšikom grafiky, napr. film Avatar.
Hudbu počúvam počas šípkových tréningov.
Na tablete mám rád herné videá z youtube a sám niektoré hry z androidu a PC nahrávam. Ďalej jak som spominal, videá z Techpedia.sk a Motoring.sk.
Ale toto všetko podľa chute.
Si zober takú moju mamu. Tá je na tablete a zároveň na televízore celý deň. Jej motto znie
Mamucha napísal: "celý život som sa nadrela jak taký kôň, prečo by som si nemohla dovoliť odpočinok"
kimi2028 napísal:@hulk to ťa obdivujem Smile Chcel by som tráviť za počítačom menej času, ale neviem vôbec ako na to.
Kúp si tablet alebo smartfón. Za 200€ a máš to na dost dlho rokov.
Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie
Aktivity si lepšie naplánujem už len ťažko. Sám mám 3-4 aktivity denne, z ktorých každá zaberá 1,5 až 2 hodiny. Čiže suma sumárom aktívne 6-8 hodín. Ako poznamenal @neti, mať viacej aktivít sa ani nedá. Hoci dalo by sa aj určite relaxovať 2 hodinky počas ktorých nerobiť vôbec nič.
Tablet čo ja viem, čo by som na ňom robil? Mám smartfón, ale aplikácie nemám na ňom žiadne. Uvažujem tam len o aplikácii na geografiu, ktorú som dávnejšie vymazal. Možno aj to by bola cesta 1,5-2 hodiny denne sa venovať tým geografickým kvízom a skrátiť čas na počítači.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
» Time management ™️ (OVČ - obdobia voľného času)
» Ekonomické zdravie
» Našlo sa na nete
» čítal som na Nete:
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl