Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 80 z 86 Previous  1 ... 41 ... 79, 80, 81 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 80 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Matej St 10 júl 2019 - 18:26

Ahojte, priatelia.

Tento týždeň sa opäť raz radí medzi moje ťažšie - stručne by som to zhrnul asi tak, že sa potýkam s mínusovými symptómami a občas mám dokonca pocity a stavy, ktoré sú charakteristické zase pre depresiu. Pravidelne sa mi veľmi ťažko pracuje, a to napriek tomu, že v súčasnom období nie je v práci priveľa stresu, ani nie je nátresk povinností. Možno aj kvôli tomu uvoľnenému režimu to tak trochu cítim, že aj to málo, čo mám robiť, sa mi akoby nechce a mám s tým problém, pričom ak by som mal väčší nátresk, tak mám pocit, že by som sa cítil motivovanejšie. Takto nič nepáli, žiadny horúci zemiak, a to lážo-plážo ma nemotivuje. To, keď sa skombinuje s mojimi mínusmi, tak pohroma. Dosť zle to všetko znášam a niekedy sú mi tie stavy ľúto, takže sa zas cítim deprimovane.

Aj mám problém sa rozhodnúť, či zaplatiť školné do školy, mám na to už len 2 týždne do termínu splatnosti, lebo neviem, ako by som tú školu zvládal, keď mávam posledné obdobie takéto stavy. Som vtedy dosť "nemohúci", skrátka neviem sa premôcť do činnosti a je mi dosť zle. Čo ak to tak bude aj na jeseň a v zime? Mám teraz problémy pracovať, resp. robiť v nej, čo mám, a aspoň doma si môžem vydýchnúť a uvoľniť sa, odpočinúť, no zrazu by som sa musel venovať knihám a škole. Cítim sa akoby slabý na to. Ťažko povedať, či sú tieto moje stavy prechodné, lebo problémy s mínusmi mávam už pomerne veľa mesiacov, to iba tu na fórum v ostatnom čase vypisujem hlavne cez víkend, kedy mi je svet gombička, a potom sa zdám, že som vlastne ok. sad and unhappy Ak už školné zaplatím, tak to už budem musieť ísť skúsiť, lebo by to bola inak pochabosť vykašľať sa na to po odoslaní školného, na ktorého návrat už nebudem mať nárok. Je to 600 eur, čo je síce relatívne nižšie školné v rámci slovenských externých programov, ale aj tak je to pekný peniaz, ktorý nehodno vyšmariť von oknom.

Dnes ma v práci bolelo dosť brucho, mal som kŕče a s prepáčením zastavené plyny. Pomohlo wecko a Espumisan, ale kým došlo k zlepšeniu, potrápilo ma to dobré 3-4 hodiny. Po práci som skočil na poštu, potom na nákup, teď už odpočívam. Zajtra mám dovolenku, ktorú som nahlasoval už pred týždňom, čiže nie je náhla, aké je obvykle mávam, keď si kvôli "stavom" vypýtam v takejto forme odpočinok. Toto som už plánoval teda dlhšie, resp. týždeň. Je to iba 1 deň, aj mi to padne vhod psychicky zrovna. Strávim ho asi vo víkendovom režime. V piatok idem na hematológiu konzultovať výsledky odberov, asi sa dozviem, prečo mám tú poruchu leukocytov, a či to mám naozaj zo sertralínu. Neprekvapilo by ma, keby som ho musel skúsiť vymeniť za iné AD, a po čase ísť zase k odberu, či sa leukocyty a trombocyty nenavýšili na správne hodnoty. Ale ktovie, múdrejší budem v piatok.

Dnes by som dal známku asi 2+ za terajší večer, no priebeh dňa by som ohodnotil asi skôr na 3. Embarassed

Ďakujem Vám za prečítanie, kamaráti. Prajem Vám všetko dobré a veľmi Vám držím palce na Vašich neľahkých životných chodníčkoch. giving a hug

S vrúcnym pozdravom
matej
Ďakujem

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 80 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Meretseger Št 11 júl 2019 - 15:57

Čauko!

Mám sa suppa. Včera sa fotilo, najprv bola fakt kosa, ale potom sme si zvykli. Fotky o cca 2 týždne, no budú epické Twisted Evil Dnes som hodila stretko s kamoškou a zistila som, že môj všeobecný sa po XY mesiacoch vrátil do práce, bohvieodkiaľ, ale hrooooozne ma to potešilo, ach!

Život je tak hezký jumping

Konečne (medailu chcem za to!) som sa bola objednať aj na diabetológii, sestrička ma v živote ešte nevidela, ale dala ma na 16.7., ak sa vtedy bude dať, lebo sa blížia, eh, ženské záležitosti a treba vyšetriť všeličo, tak uvidím. Okrem toho ma zajtra čaká čosi v banke, v pondelok tu budem mať celý deň týpka, čo má opraviť komín, etc., trochu frmol tieto dni.

Tož tak Arrow
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anjelik Pi 12 júl 2019 - 9:09

Užívam si chlad, ako mi šteklí telo. Všetky okná mám vedľa seba pootvárané v práci. Proste milujem zimu. Vrátila sa mi energia čiastočne, no škoda že to nebude trvať dlho. Musím si počkať na jeseň very sad4

Dnes je deň oslobodenia, teda piatok Smile . Dúfam, že sama doma neprepadnem opäť do ničnerobenia, lebo po každým mi hlava skonštruuje takú katastrofickú budúcnosť môjho žitia, že potom len vankúš... I do not agree Neviem v čo vtedy dúfam, asi že sa spod vankúš prepadnem do inej, krajšej reality Suspect

V nedeľu by som mala ísť k rodičom po asi pol roku. Otec má zajtra okrúhle, tak v nedeľu sa pôjde na obed s mojou krstnou a jej partnerom, a s ďalším, manželským párom- vraj brat môjho otca!?, ktorých som v živote nevidela.
U nás je to tak, že z iniciatívy matky sa dvojčlenná rodina- moja matka + otec úplne odizolovali od príbuzných, ešte aj od tých najbližších. Dvojčlenná, lebo ja som s nimi nebola do 17, a chvalabohu už teraz nie som. Je to taký imaginárny ,,bunker,, kde si únosca drží svoju obeť (obete) od manželstva a psychicky týra. Také rodinné hniezdo pre Stockholmský syndróm, kde je otec závislí na matke, lebo tiež veľa empatie nemá (zatiaľ nebol ani náznak nejakej), a je povahovo na úrovni dieťaťa.
S prepáčením, že to píšem....
Nechce sa mi tam ísť, aj keď je to neúcta, kvôli okrúhlym narodeninám, ale mám na to aj vážny dôvod.
Otec posledné mesiace bláznil moju ,,náhradnú rodinu,, tým, že budú pozvaní na jeho oslavu. Vtedy sa ešte plánovala oslava. Veľmi po tom túžil, chcel pozvať viacerých z rodiny jeho a matky. Posledné týždne mu moja matka všetko zakázala. Nakoniec sa dohodli na tomto jednom obede s krstnou a neznámym strýkom na nedeľu.
Takže tam nechcem ísť, pretože odignorovali rodinu, u ktorých som skoro každý deň, a ktorí ma držia po kope duševne.

Tak plánujem zavolať rodičom, že teda takto sa ,,utečenka,, rozhodla, a v nedeľu budem ako vždy s náhradnou rodinkou.
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anjelik So 13 júl 2019 - 3:50

Ahojte!

K rodičom nejdem. Urazilo ma to osobne, že sa nehanbia takto zachovať k ľuďom, čo im prakticky dovychovali dcéru do celkovej dospelosti a stále trvajú na tom, aby som tam išla každý deň a nebola sama. 
Oni sa k mojim rodičom nikdy nezachovali ani len kriticky, nie že zle, a naopak, vždy ešte zo svojho im doniesli predtým. 

Tak náhradnej rodinke som už cez týždeň povedala, že sa oslava doma presúva na budúci týžden, alebo ten ešte po tom, lebo u rodičov je po prerábke ešte veľa nedorobených prác. Čo aj malo istú kvapku pravdy v sebe, lebo matka mi minule ventilovala svoj hnev v mobile rozprávaním o tom, aký nedorobený bordel jej tam pracovníci v byte nechali. Bola ein bischen Fúria affraid
Inak som im už toto vysvetliť nevedela, lebo celá pravda by ich veľmi bolela. Nezaslúžia si to. Ešte budú chcieť teda prísť s darčekmi popriať otcovi niekedy, ale tak hádam aj on to tak vlastne plánuje, že ich pohostia potom doma. Hádam....

Neti, takí tí ostreľovači, a hocijakí gauneri vo sne asi stelesňujú tvoj súčasný najväčší strach z niečoho. Ja som to tak mala veľa rokov dozadu. Potom som sa časom venovala veci, ktorej sa bojím, nazbierala zopár skúseností s ľuďmi, ktorých sa ten strach týkal, a vlastne celé nebolo také hrozné, ako som si to predstavovala. Potom už nasledovali len dlhé roky takého krásneho a kludného sveta v spánku, že ešte stále sa mi chce furt spať spať keď som rozhodená. Je to tam môj svet, už bez gaunerov čo ma naháňajú. Zriedkavo sa tam objavia horšie veci. 

To čo píšeš o svojej babke...možno to poznám z osoby mojej matky. Vysoko pravdepodobne... V posledný rok u nich som už nespávala s otvorenými dverami kvôli nej. Zvyšok si domisli...

Nak...vážne veci bokom..., vraj by som mala práve ja prerušiť ten generačný zlý kruh... Ukázať matke čo je láska, a tým aj jej Izé... Ale ešte stále som sa na to neodvážila, a nesedí mi to sakra... 

No ništ. Asi by som mala ísť už spať.... Prajem vám dobrú noc, a super víkend... Je chladnejšie juhuu
anjelik
anjelik

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 13 júl 2019 - 9:55

Ahojte, priatelia. Dojatie

Mám sa dnes vcelku schopne. winking Týždeň mi skončil približne dobre, hoci ešte v piatok na obed po príchode od hematologičky do práce som cítil výrazné mínusy, takže som mal problém sa v práci rozbehnúť. V podstate to ani nemusím klasifikovať ako mínusy v pravom slova zmysle - dá sa to totiž vysvetliť proste tým, že som sa akurát poriadne naobedoval, takže prišiel určitý útlm, plus som cítil nízky tlak, a to aj ten atmosférický (pršalo) a aj svoj krvný. Dal som si na to 2 kofeíny a asi po polhodine mŕtveho čakania a záhaľky som sa ako-tak prebral k činnosti. Aj som si vtedy dal zopár rýchlych drepov v kancelárii, reku rozpumpovať to svoje zaspaté srdce... bežne máva tlak okolo 102/55... tep okolo 55. Včera večer som mal 98/55. Aj preto som sa potom po práci venoval doma hľadaniu rád a tipov, ako si zvýšiť krvný tlak u ľudí, ktorí tak ako ja trpia hypotenziou.

Ináč, viem, že mamina nie je odborníčka, ale vo včerajšom telefonáte sme dospeli k záveru, že asi mnoho z tých mojich akože-mínusov má na svedomí jednoducho môj nízky krvný tlak a k nemu viažuca sa únava/demotivácia. Nemusí to teda byť priamo z povahy diagnózy... Ak by to tak bolo, je to pre mňa povzbudzujúce, pretože s mínusmi sa veľa narobiť nedá, alebo len málo, zatiaľ čo tipov na zvýšenie tlaku je na webe pomerne dosť a dá sa to úspešne riešiť. Aj preto som mal včerajší večer relatívne potešujúci, cítil som sa lepšie, povzbudene. Aplikujem na seba nejaké tie rady, ale priznávam bez mučenia, že mnoho tých rád je takých strašne obyčajných (typu: viac soľte, prekrížte nohy, dostatočne pite...), že ak mi to zaberá, tak je to asi na základe môjho pozitívneho očakávania. Pozitívne očakávanie robí veľa, spadá to pod placebo-efekt. Very Happy

V práci som sa teda po tých 2 kofeínoch vcelku prebral a porobil som veci, čo boli treba. Potom nákup, sprcha, a bol aj krátky šlofík. Smile Cez dovolenkový štvrtok som mal aj ako-takú študijnú seansu, venoval som sa angličtine a informatike... nedal som tomu veľa, ale bol som rád aj tej troške. Yes

Na hematológii povedala dr. iba toľko, že to je asi z tých liekov, pričom verí, že moja psychiatrička si to odsledúva dobre, verí jej, aj ju konkrétne pozná. Asi to bude kombináciou orfirilu long a sertralínu. Moje nízke hodnoty sú iba hraničné, nie je to vraj nič vážne, stačí to len dlhodobo sledovať, čo stačí aj pod záštitou psychiatrickej ambulacie. Benefity tých liekov sú momentálne vyššie, než závažnosť tých nízkych hodnôt. Ak sa budú ony zhoršovať, bude treba až potom zmeniť liečbu, čo asi psychiatrička určite ustráži. Deviateho augusta ale idem ešte raz na odber na hematológiu, kde sa pozrú okrem krvného obrazu opäť aj na moju zrážanlivosť. Svoj úsudok vyriekla aj na základe toho, že z tých nízkych hodnôt nemám žiadne ťažkosti (modriny, krvácanie, infekcie, virózy, ...).  Ambulance

Teď víkend, okrem tradičných víkendových činností (upratovanie, pranie, atď...) by som rád mal študijné seansy, teda zopár desiatok minút učenia sa. Určite si spravím priestor aj na relax a dobitie bateriek... koniec koncov už aj toto moje forumákovanie je mi relaxom. Yes giving a hug

Ďakujem Vám, kamaráti, za prečítanie. Želám Vám pokojný a príjemný víkend! community together
matej
Sun 1

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 80 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger So 13 júl 2019 - 11:07

Pulz 55 Shocked Tiež mám nízky tlak, ale tep bežne okolo 110 a nik nevie, z čoho a čo s tým. Eh, Ty sa máš Very Happy
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll So 13 júl 2019 - 18:10

Ahojte Wink

ešte ráno by som povedala, že sa mam na figu....teraz je to už lepšie....a aj spanok sa kuštiček zlepšil...skoro do 7-som spala...sice z velkými prestávkami....ale tak urcite mam 6 hodin v kuse "prespatých" ....takže nie je čo riešiť...pohoda..až na to že už pred spaním som si dala aj tabletku navyše...ale ked treba, tak treba....inak som chcela napisat, že sa mám dobre....ale to len preto, že je víkend...v práci neskutočný stres...v piatok ma tak bolela hlava....ze som zabudala čo som chcela urobit kym mi ten pomali PC otvoril zložku....proste katastrofa....asi bol atmosfericky tlak nejaky zly...lebo mne sa toto este nestalo....teda aby ma bolela hlava...pijem vodu....nie vela ale stačí...ano aj sol ako pisal Matej mam rada ale poslednu dobu čo chudnem už nesolim ...teda len malo....asi tak....kedže uz nemam moc čas....viac sa nejdem rozpisovat....len prajem pekny víkend....

PS: Sice len občas, ale čítam Vás a dufam, že sa ozvu aj ostatný - ako sa majú? community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Po 15 júl 2019 - 14:42

Čauko!

Týpek s komínom sa napokon koná o týždeň, takže dnes je tu pokoj. Teda, pokoj... vzala som si do dlhodobej dočasky kocúrika a so Sissi sa zatiaľ fakt nemusia, takže ak sa náhodou stretnú, nastáva syčanie, vrčanie, prípadne i mraučanie ako o život a buchot. Teraz je kdesi zalezený, 10-týždňové mača sa tu vopchá hocikam a Sissi je voľakde urazená Very Happy Musím mu dať o chvíľu tabletku, berie aj nejaké kapsuly a trochu zazlievam tej babe, že mi o tom ani necekla, vediac o nich a asi si to aj rozmyslím. Mačky a lieky, ach bože.
Nebola som teda ani plávať, čo ma trochu mrzí, ale voda už beztak bola chladnejšia a asi mám zas nádchu, nevadí.

Zajtra by ma mala čakať diabetológia, glyčky sú nič moc, som zvedavá na glykovaný hemoglobín. Nemusím byť extra veštica, aby som vedela, že bude zlý Rolling Eyes

Inak psychika okej, zvažovala som mierne znovu Trittico, lebo spánok býva biedny, ale asi sa mi do toho... nechce? Uvidím.

Vo voľnom čase... eh... iný ani nemám... Ešte raz: Rozohrala som opäť TR4 a po troche aj Shadow, ešte by to chcelo dokončiť Mirror's Edge Catalyst. Hru o tróny pozerám sporadicky, ale je to dobré. Mierne som sa pustila do čítania, ono je aj hanba, mať doma Zaklínača už skoro rok a nedočítať to, že Embarassed
Tož tak Smile

Zulu I love you
Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 80 66376810
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav