Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 41 z 86 Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 63 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 41 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Oriax Ut 12 február 2019 - 17:01

Hey hey people, Oriax here.

Mam sa celkom ok, akurat som dost pribral aaaa....
Cely vecer zeriem asi zajedam depresiu. Hybat sa teraz az tak neda,
je vonku strasne blato.
Tiez, po elektrosokoch a liekoch, citam ezotericku literaturu a knihy o magii.
Problem je, ze vecer si uz moc ani nepamatam co som cital.
Tak si davam pauzu s citanim.

@Iacobus Som rad, ze si na tom lepsie, a ze uz nepises o hromadnej samovrazde a
podobnych blbostiach. Myslis, ze sa vsetci chytime za ruky, budeme spievat
kumbaya a urobime krok do predu? Na nejakej skale? V kazdom pripade dufam, ze tieto sektarske reci su uz za tebou. Aštar Šeran s tebou.

Co je to sakra s tebou a zo smrtou?
Predpoklada sa, ze vsetci sa boja smrti, ale smrt je paradoxne casto vnimana ako pritazliva - koniec utrpenia, alebo ako zaverecny akt pomsty, hrdinnej obeti, alebo krajne vyjadrenie sebelutosti.
A smrt je casto aj romantizovana pre svoje vnutorne drama - napr. Romeo
a Julia..bla blaa blaaa bla

Tvoj podpis, inak dost kratky mi pride.
Najobavanejsie zlo, smrt...
Mas pocit, ze smrt je zlo? A ze je najobavanejsia?
Vole ludia sa viac boja zivota, ako smrti. Pretoze casto vobec nechapu ako maju zit zivot.
Smrt je spravodliva. Jedina spravodlivost na tomto svete.
Ze vsetci raz odideme. Niekomu smrt berie, niekomu dava.
Kazda hodina zranuje, ta posledna zabija.
Myslim, ze smrti by sa nikto nemal bat. Skor zivot je nespravodlivy.
Preco si tak fascinovany smrtou?
Zober si nieco aj z fajneho prispevku, aj ked
tam mal par veci chybne. Sustred sa na pritomnost, teraz robis rozhodnutia
co ta ovplyvnia v buducnosti.
Its what you do now that matters. Co teraz zasadis, to bude rast.
Zasadis teraz plevel, cakaj urodu plevelu a naopak.
Ty si inteligentny clovek, tak sa sustred na studium a na to, co ta
bavi. Mas nieco co ta bavi, nie? Filmy, hry, knihy, priroda, sport, nic?
Nieco snad ano. Mozno menej premyslaj.
Inak vitaj na fore Incubus. Fajn, ze si tu.

Oriax
Oriax
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 57
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 23.01.2019

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Iacobus Ut 12 február 2019 - 20:21

Ahoj Meretsegeret,
ako som si všimol, tiež nemáš najpozitívnejšie myšlienky. Namiesto sebapoškodzovania skús zobrať hrnček a celou silou ho hodiť o zem. Mne pomáha, ako sa rozbije na tisíc kusov. Naozaj sa mi uľaví, tak ako pri sebapoškodzovaní. Vyskúšaj to.
Písal som to tu kdesi, že primárku psych. odd. som nemal rád. Boli tam horšie podmienky ako vo väzení. Mreže, žiadny mobil, žiadny počítač... katastrofa. A tiež som jej klamal, stále. Potom som našiel výborného psychiatra, ktorému dôverujem. Myslím, že aj Tvoja psychiatrička ti chce pomôcť, a preto by si mala hovoriť pravdu, klamstvom nič nezískaš. A prečo lieky neberieš pravidelne, iba občas? To je, myslím si, tiež chyba. Chcel by som ti pomôcť, psychologicky Ťa podporiť, ale je potrebné, aby si lieky brala stále.

Ahoj Oriax,
som rád, že sa máš ok.
Mal som zlý deň, bol som negatívny, písal som o samovražde. Neviem, čo sú ostatné blbosti(po slovensky hlúposti). Ale na hromadnú samovraždu mám osobitý názor, ktorý radšej nebudem prezentovať, lebo je to na hrane zákona. Nechcel som vyvolať dojem o sektárskych rečiach, a preto sa ospravedlňujem.
Smrť ma z nejakého dôvodu fascinuje, a myslím, že fascinuje mnohých. Neviem, či je smrť zlo alebo dobro. Každopádne je to fascinujúce, lebo nevieme, čo príde potom. A neviem ani, či sa ľudia boja viac života ako smrti. Nie každý je taký, že nevie, ako má žiť život. Väčšina si ho dokonca užíva. Či je smrť spravodlivá je tiež ťažké povedať. Tu mi napadá ďalší citát z LOTR. Gandalf: "Many that live deserve death. And some that die deserve life."
Čo sa týka môjho podpisu, tak to je citát Epikura zo Sámu, nie môj. (Údajne to povedal niekto už pred ním.) On práve hovorí, že smrti sa nemusíme báť, že to nie je zlo. Každopádne sa dá ten citát rozoberať z viacerých strán a môžeme povedať, že smrť sa nás týka, ak zomrie blízky, tak my smútime...

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Oriax Ut 12 február 2019 - 21:01

@Iacobus Ok, LOTR tiez milujem.

Smrt je proste smrt. Dobra, zla? My ludia musime vsetko skatulkovat.
Prisposobit si to svojmu vnimaniu. Biela, cierna magia? Nie, je len
magia. Ide o to ako sa pouzije. Hovorime snad tento noz je dobry,
pretoze mi odkrojil chleba a henten je zly, pretoze bol pouzity na zlocin?
Co je po smrti, myslim ze vsetci to zistime.
Ano je to zaujimave, nemali by sme sa sustredit skor na zivot?
Zijes a rozmyslas nad smrtou. Co takto vyuzit co najviac zivot?
Si tu sam za seba, si unikatny clovek, original. Co takto co
najviac zlepsit svoj zivot, byt sam sebou a vyuzit tuto jedinecnu
sancu? Ja osobne verim na reinkarnaciu, ale to som ja.
Ano zivot je na hovno a boli, a nam akurat rozdal blbe karty, ale...
Nestoji za to bojovat o svoj zivot? Vyhra je v tomto pripade ta
najvacsia, aka moze byt. Tvoj zivot vole. Len tvoj. Zomriet mozes
hocikedy.

Vsetka ta krasa a laska okolo nas v zivote, mame na nu plne pravo,
ci mame este silu o nu bojovat, neviem.
Mozno sme nastaveny tak, ze vnimame prevazne len to negativne.
Ze sme sa tak vzili do pozicie obete, ze uz ani nevieme inak.
Bojujme teda za svoje zivoty, kym mame este nadej.
A drzme pri sebe, podporujme sa. Nemas snad nejake sny v tomto zivote?
Okrem toho, ze vyvinies supermegacoolnajsamlepsi liek?
"Many that live deserve death. And some that die deserve life."
Ano, a?
Zomrie blizky, jasne smutime. Je uz na kazdom z nas ako sa s tym
vyrovnat ci na zaklade viery, presvedcenia, hodnot.... Heeej cau Vierka!
V kazdom pripade nas smutok mu nepomoze, akurat sa sami vycerpavame
a pripravujeme o energiu. Aj tak ak ho mame radi zostane navzdy s nami.
.....
Vole, ja najvacsi cynik a kritik spolocnosti pisem taketo, no sakraa.
Animal liberation! Fak the system. /snad nepride cenzura, to neni nadavka sakra guys/
Oriax
Oriax
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Ut 12 február 2019 - 21:52

Iacobus napísal:Zdravím,
Veľké úsilie som vynaložil, aby som ich počet obmedzil na tri denne. Necítim sa však úspešný. Chcem ísť na nulu.

Ahoj @Iacobus

Ja v posledných dňoch skúšam húliť cigošky tak, že keď potrebujem prestávku, od všeho, tak si ju dám od poslednej vyhulenej aj trikrát medzičasom bez nej, a až potom si zapálim. Takto mi cigarety vydržali dva dni. Budem rád keď škatuľka vydrží aj tri dni.
Timto prestávkam hovorím protifajčiarské, alebo meditačné so špáradlom v hube.
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 183
Reputácia Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 13 február 2019 - 20:44

Ahojte.

Minulý týždeň bol parádny, a teraz prišiel zase týždeň, v ktorom sa mi, žiaľ, nedarí. Už sa ideme prehupnúť do jeho druhej polovice a už teraz viem povedať, že to je týždeň poznačený zhoršením. Vyskytuje sa u mňa podráždenosť, "stavy", býva mi občas zle, a to najmä od bordelu v hlave, spôsobenom ustavičným nutkavým tlakom premieľať v mysli negatívne myšlienky, fiktívne hádky, sebaľútosti a negatívne predstavy. Neviem to v danej chvíli zastaviť, iba čiastočne ovplyvňovať smerom k tomu, aby som na to reagoval aspoň v správaní čo najmenej nápadne. Dnes sa mi to, žiaľ, už nepodarilo a naozaj som sa poobede "sypal" do depresívnej a zamračenej rozlady. Priveľa mi nepomáhalo ani to bláznivé počasie vonku, obzvlášť včera to tu v mojom meste bolo veľmi chaotické v počasí, raz slnko, raz dážď, potom sneh, zase slnko, do toho prudký vietor. So zahanbením sa priznávam, že ma dosť rozlaďuje aj moja súčasná zápcha, ktorú mám naozaj, dá sa povedať, vážnu, podrobnosti sa asi nehodia. Embarassed Dnes pri tých bolestiach som začal už z toho podozierať zvýšené lieky, lebo píšu v letákoch aj pri Wellbutrine, aj pri Spitomine medzi častými príznakmi (1 z 10 ľudí) práve zápchu. A časovo to zhruba koreluje s obdobím zvýšených liekov. Každopádne ak to mám zhrnúť, cítim sa psychicky horšie, "stavy" sa mi zase vrátili. Dnes som sa cítil už tak zle, že som si vypýtal na zajtra deň dovolenky, takže zajtra som doma... teda nie celkom, lebo doobeda som objednaný psychiatričke. Idem skonzultovať tie zvýšené lieky a prípadné ďalšie súvislosti. Snáď ju neotravujem, keď uplynulo len čosi vyše 3 týždňov od posledného stretnutia... ale tak bude mať 10 eur odo mňa za termín,... aj keď viem, že to pre ňu asi nie je poriadny peniaz...  Bezradný

Je pravda, že som trochu od posledného víkendu začal zanedbávať svoje afirmácie, takže sa mi opäť zhoršilo povedomie o láske k sebe, resp. začal som zase cítiť k sebe odpor. Jedna z mojich kľúčových afirmácií je totiž: "Mám sa rád!" Tak aspoň túto afirmáciu som si dnes ku večeru začal znovu sugerovať. Som rád, že miestami naozaj opäť zaberala a vrátili sa po "stavoch" značne lepšie pocity.

Teraz večer nejaká tá večera... dal som si šálku kávy, počúvam rádio,... nič extra nerobím. Nejaký som pasívny. Možno si zacvičím, posledné 2-3 dni som cvičil nejakých 20-25 minút každý večer. Ktovie, možno aj to má svoj podiel na zhoršení nálady - už som tu písal, že mám akoby odpozorované, že po činkách sa na druhý deň mám tendenciu cítiť horšie a precitlivelejšie.

"Mám sa rád!"
"Mám sa rád!"
"Mám sa rád!"

Idem si to sugerovať a v zmysle knižky aj preciťovať, aby som to tomu hlúpemu podvedomiu už raz navždy natrieskal do hlavy. Nie stále obracať na seba hnev, ľútosť a "spôsobovať si" mizerný pocit zo seba, vyhľadávaním takých a onakých argumentov, podporujúcich takéto konanie. Väčšina tých negatívnych myšlienok, ktoré sa mi tlačia do hlavy v čase "stavov", sú o mne... a práve v tých najrozmanitejších negatívnych aspektoch a súvislostiach... Som odborník, čo sa týka dôvodov, prečo sa nemať rád. Stačí dostať "stavy" a môžem vychrliť desiatky takých dôvodov na počkanie... heh, až mi je z toho smiešno, keď to takto píšem. Mám chuť dať preto smajlík, hm, dám ho. Very Happy

Ďakujem za prečítanie, kamaráti. Držte sa! Čítam Vás každý večer a držím všetkým palce. giving a hug

PS: Ahoj @Iacobus. Smile Čo sa týka tých počítačových programov, neviem presne skomponovať nejaký normálny, kompetentný, vyargumentovaný názor. Iba si súkromne myslím, že nie, nie sme programy a nie sme ovládaní. Pocit ovládania je črta schizofrenickej psychózy, pacienti s F20 mávajú také pocity až presvedčenia pomerne frekventovane. Ja ako tiež-pacient som si nejak zadal predsavzatie držať sa pri zemi, aby som sa snažil takto odpútať od mojich sklonov k prípadným delúziám... aspoň k takým typickým, aké sa v kazuistikách schizofrénie vyskytujú najbežnejšie. Akceptujem preto zámerne, možno až pragmaticky, tradičné vysvetlenie reality, vesmíru, planéty, kde vznikol alebo sa etabloval život, evolučne sa všetko vyvinulo do dnešnej podoby a vývoj pokračuje ďalej... vrátane vzniku objektívne a reálne jestvujúcej civilizácie súčasného "homo" a vývinu jej rozmanitej histórie, kultúrnych a sociálnych súvislostí (... "objektívne a reálne jestvujúcej" - tým mám na mysli, že nejde o virtuálny, umelo vytvorený matrix ...) Embarassed

community together

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 41 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tyx81 St 13 február 2019 - 22:08

Ahojte. V práci ma chytila zvýšená teplota ,tak dnes som ležal a budem aj zajtra.Matej mne na takéto stavy pomáha sa fyzicky zničiť ,nie činky ale rotoped ,total gym. A veľké serie aby som išiel spať s čistou hlavou ,ale to funguje na mňa. ono to prejde časom a bude lepšie v sobotu,nedeľu aspoň tu v ba má byť 15 stupňov Drž sa a vy ostatný tiež it is perfect
tyx81
tyx81
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 287
Reputácia Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 14 február 2019 - 9:25

@Iacobus ďakujem ti za povzbudenie. Uvidíme ako budeme dlho na nižšom koncentračnom stupni. Pre mňa je to veľmi dôležité, pretože hrávam šachy. Som hrdý na teba, že ty svoju školu nevzdávaš a ide ti to. Ja si niečo nájdem, ale koncentráciu potrebuješ pri všetkom. To je ten problém.

Ahoj @matej, je mi ľúto, že máš takéto problémy a zhoršil sa ti stav. Nemal by si myslieť na zle vecí, lebo tá myseľ ťa ničí. Snaž sa myslieť pozitívnejšie a na tie fiktívne hádky nemyslieť, lebo práve tie ťa zrážajú dole. Uži si dovolenku v dobrom. Choď na nejakú tú dlhšiu prechádzku, aby si vyvetral hlavu. Nezabudni si dobre zacvičiť.

Ahoj @tyx81 Tak prajem ti skoré uzdravenie. Snáď to bude už o pár dní OK a budeš môcť pracovať. Zatiaľ si polež, to sa musí vyležať, pretože potom...

Pozdravujem tiež tuto, anjelika, antifajneho a oriax a ďalších čítajúcich...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 14 február 2019 - 14:20

Ahoj Tyx. Veru, už dlho si hovorím, že by som mal investovať svoj čas skôr do poriadneho vypotenia sa na kardiu, než cvičiť činkami. Aj v knižke o depresii autor doporučuje takýmto pacientom skôr kardio, než silové cvičenie. Musím sa už na to konečne dať a nájsť si svoj spôsob kardia, ktorý mi bude vyhovovať. Shocked Držím silno palec pri liečení si zvýšenej teploty, nech Ťa bacily čím skôr opustia. Drž sa! winking Vitaj

Ahoj Kimi. Ďakujem za veľmi pekné napísanie aj smerom ku mne. Povzbudilo ma to, vďaka. Držím prsty aj ja Tebe! giving a hug

---

Ahojte. winking

Som doma od doktorky. Nejak sa mi to nechce rozoberať do detailov, ale veď koniec-koncov to tu nikto po mne ani nechce, však? laughing Bol som vnútri asi 35 minút, takže sme sa fajn pozhovárali o všetkom možnom. Už niekoľké stretnutie sa mi snaží vyhodiť z hlavy zapisovanie si kilojoulov, má názor, že skĺzam do obsesie-kompulzie (OCD). Veľmi sa jej to nepáči a stále túto tému na každom stretnutí otvára, hoci ja to vôbec neiniciujem. Dnes už pritvrdila, vraj som bledý a podľa nej mám podváhu, musel som sľúbiť, že si dám mesiac pokoj od zapisovania, a potom sme ešte debatovali nejakých zopár minút o stravovaní. Asi ju teda poslúchnem a na určitý čas si nebudem nič vážiť, ani nič zapisovať, počítať. Embarassed Ale beda jej, ak priberiem! laughing To bola skôr odbočka nášho stretnutia - čo sa týka debaty o depresii a úzkostiach, tam sme v krátkosti dospeli k zmene antidepresíva - ideme skúsiť Sertraline Accord (sertralín), 50 mg. Najprv ideme znižovať Wellbutrin... dala mi na papieriku postup,... prvý raz si dám sertralín v utorok ráno a prvých 5 ráz obdeň, a až potom na ten ďalší týždeň po piatich "obdeňových" užitiach už potom každé ráno. Wellbutrin dnes ráno jednu, poobede už žiadnu, zajtra tiež len ráno, sobotu nič, nedeľu ráno jednu, pondelok už nič, utorok už prvý raz sertralín. Smile Snáď to dobre všetko dopadne. V histórii svojej liečby som okúsil už mnoho antidepresív, ale sertralín som, myslím, nemal ešte. Embarassed Spitomin potvrdila na 5 mg ráno a 5 mg večer, čiže vskutku nízke dávky, horčík mám znížiť na dva, maximálne tri razy týždenne. Shocked Namiesto Invegy mi dala Parnido, čo je generikum, lebo na Invegu šestku je priveľký doplatok od Nového roka. Stabilizátor mi zostal Orfiril Long rovnako 500-0-1000. Smile

Po doktorke som išiel ešte na drobný nákup ovocia a do solárka. Teď si užívam trochu dovču. Cítim sa schopne, ale vcelku pasívne. Včera som ani necvičil. Mal som 2 telefonáty z práce, takže som sa na chvíľku cítil aktívnejšie. Teraz už len počúvam rádio, surfujem na webe a asi si pôjdem čítať. Dal som si obed a nezapísal som si z neho žiadne kalórie! Zírám Juj, ale beda jej, ak priberiem. OCD, to naozaj vníma ako OCD? Hm... No ale hovorila to smrteľne vážne. scared

Ďakujem za vypočutie, kamaráti. Všetko dobré! Super!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 41 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 14 február 2019 - 14:24

Zdravím všetkých,
môj tridsiaty príspevok. Nečakal som, že to bude tak rýchlo. Pár dní som si ho šetril, aby som mohol napísať niečo zaujímavé. Ale nič zaujímavé dodnes neprišlo.
Iba to, že skúšky mám úspešne za sebou. Takže cez víkend mám voľno, chcem si to poriadne užiť, lebo od pondelka začína letný semester. Zase stresujúce obdobie, čo mi pri diagnóze vôbec nepomáha, mám chuť si dať rok pauzu, zregenerovať a potom zase pokračovať... Toľko o škole.
Dnes som bol pri psychiatrovi, konzultovali sme zvýšenú dávku aripiprazolu. Celkovo sa mi to pozdáva, lebo som menej vzťahovačný aj podozrievavý. Eufória sa pomaly vytráca, ale stále sa cítim stabilizovaný. O negatívnych myšlienkach, ktoré som mal jeden deň, som radšej pomlčal, lebo sa doktor veľmi tešil z mojich pokrokov. Bol som totiž vo svojom rodnom meste v kaviarni, a vôbec mi to neprekážalo. Doteraz som s tým mal veľký problém. Keď bolo nevyhnutné niekam ísť, tak som sa musel najskôr zamaskovať, aby ma ľudia nemohli sledovať. Každý, kto sa na mňa čo i len pozrel, bol podozrivý zo sprisahania proti mne... Som rád, že tieto myšlienky sú už preč.
Niekedy v budúcnosti ma chce poslať na Rorschacha, neviete, čo by som tam mal vidieť, aby ma neoznačili za blázna? Trochu sa toho obávam, lebo prvýkrát to nedopadlo dobre.
Rozhovor trval krátko, ostatné záležitosti, ktoré som chcel prediskutovať, som si nechal na budúce stretnutie. Chodím k nemu aj tak často. No rozpráva sa s ním dobre. Navyše mi pripomína Gandalfa.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Št 14 február 2019 - 14:29

@anifajny, ja sa pokúšam prestať fajčiť podobne, jednoducho idem na balkón, kde si posedím 5 minút a tvárim sa, že fajčím. Myslím si, že mozog má zafixované, že sa pri tejto činnosti vylučuje dopamín a chcem to tak oklamať. No nedarí sa mi, včera bolo 6 cigariet.

@Matej, je mi ľúto, že  prežívaš ťažšie dni. Dnes to vyzerá lepšie. Pravdepodobne bude problém v tom, že priveľa -tak ako ja- premýšľaš. A radia mi, že nemám toľko premýšľať, tak to isté odporúčam Tebe.
Čo sa týka ovládania ľudí, nevieme, ako vznikol život. Samozrejme, s evolúciou súhlasím, lenže ten prvopočiatok je otázny. S odpoveďou, že ide o náhodu, sa nemôžem uspokojiť. Ďalšia jednoduchá odpoveď je, že nevieme, prečo sa to tak vyvinulo. Ale odpoveď neviem neakceptujem, preto hľadám iné odpovede. A najjednoduchšia je, že nás niekto ovláda. Ďakujem, že ma upokojuješ tým, že si nemyslíš, že sme ovládaní. Snažím sa o tom sám seba presvedčiť.
Sertralin beriem ja. Nemám k nemu nijaké výhrady, vlastne ani neviem, či ho potrebujem. Necítim sa byť dlhodobo depresívny.Zabudol som doplniť, že čisto vedecky vyargumentovaný názor na túto tému asi neexistuje

@kimi2028, čo keby sme si ten šach zahrali spolu. Ja som v šachu úplný amatér, nemal som s kým hrať. Možno by si ma niečo naučil, ak ti nevadí hrať s úplným začiatočníkom.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 14 február 2019 - 15:06

Ahoj @Iacobus, môžeme si zahrať spolu šachy. Zaregistruj sa na hrajsach.sk. Potom, keď sa mi ozveš správou alebo tu na fóre (napíšeš mi svoj nick na hrajsach) tak ťa tam vyzvem.

Gratulujem ku urobeným skúškam.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 41 Empty Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Oriax Št 14 február 2019 - 22:16

“What is a drop of rain, compared to the storm? What is a thought, compared to the mind? Our unity is full of wonder which your tiny individualism cannot even conceive.”

Este pridavam, ze all this moments will be lost in time, like tears in rain.
Pozeram v Tescu, tatransky caj, vole 72 percent alkoholu to som este nechlastal.
Zobudim sa a je prekvapivo pritomnost, ano pozeram na vas - mantra óm.
Je ... Valentin zas. Mam uz 38, myslim, ze som uz uplne strateny.
Nedavno som videl film Bohemian Rhapsody a furt mi vyhrava v hlave Who wants to live forever?
Ja sa dam zas do kopy, ano padam. A vstavam. Moja zivotna energia je nekonecna,
rad by som v pokoji odisiel, ale nie. Zivot ma pre mna naplanovane nieco ine.
Budem vas updateovat, ako zijem. Dik za zaujem. Io? WTF bro? Myslim teba Iocoitus.
Rorschach? Ani nechci vediet, co tam vidim. Najlepsie riesenie je hovorit, ze nic nevidis.
Zbytocny prispevok, som sa chcel ospravedlnit.... Hmm, absolutne nikomu.
Oriax
Oriax
Domáci člen
Domáci člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0