Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 67 z 86 Previous  1 ... 35 ... 66, 67, 68 ... 76 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 67 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Iacobus Št 9 máj 2019 - 21:03

Toto je posledný najťažší obrázok z Raven testu. Je to jeden zo simplexných IQ testov. Iste ho poznáte. Možno Vám ho robili. Ja tento test neuznávam, lebo sa mi zdá byť príliš ľahký a nechápem, ako mohol získať takú popularitu. Dôvod, prečo ho neuznávam je jasný. Keď mi ho robili, vypracoval som ho celý správne, so žiadnou úlohou som nemal problém a výsledok bol horné pásmo priemeru. Neviem, ako lepšie sa ten test dá ešte napísať. Na komplexnejšom testovaní dávnejšie som skončil výrazne nad priemerom.
Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 67 Fc4b2c34e3f1abcf586ec331df121bbd
Poznáte správnu odpoveď?

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  rasto Pi 10 máj 2019 - 13:41

ahojte tak ja mam nove to ze som bol na kontrole u psichiatricky bola velmi mila bol som tam dost dlho vselico sa ma vypitovala hlavne ci sa nieco zmenilo ako som vysadil inekciju zda sa mi ze jej to neslo do hlavy ako mozem byt bez liekov ked v minulosti som bol 6 krat hospitalizovany a povacsine s tazkymi stavmy kedy ma museli privezovat k posteli tiez som mal kontrolu na pecenove testy lebo v minulosti som maval zle vysledky a v minulosti ma chcely poslat na biopsiu a hadicu do zaludka nastastie su pecenovky uz v poriadku tak som tomu rad.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 522
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 11 máj 2019 - 0:32

Mám pre Vás jednu zaujímavú úlohu z matematiky. Dokážem Vám, že 1 sa nerovná 1. Môže byť?
Tak predpokladajme, že 1=1. Poviem, že x=1 a zároveň y=1; takže
x=y
//vynásobím obe strany x, dostanem:
xx=xy
//odčítam yy,
xx-yy=xy-yy
//z pravej strany vyberiem pred zátvorku y,
xx-yy=y(x-y)
//na pravej aplikujem (a-b)(a+b)=aa-ab+ab-bb=aa-bb,
(x-y)(x+y)=y(x-y)
//zjednoduším
x+y=y
//dosadím x=1 a y=1
2=1
Súhlasíte? Alebo som sa dopustil neprípustnej úpravy?

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  anjelik So 11 máj 2019 - 3:43

Ahojte!
Dlho som nepísala, neozývala som sa nikomu v tomto mojom stave.
U mňa stále zle, veľmi s tým bojujem, aby som chcela žiť život. Aj keď viem, aké je to, naopak strašne to, chcieť , aké je žiť v obave, že sa to môže skončiť onedlho, mám to ,,prežité,,. Napriek tomu celé toto veľmi bolí, a som ako puding rozplacnuctá duševne z tohto celého sveta. 
Začalo to pred pár mesiacmi zhoršením problémov ktoré som si narobila, potom som viacej začala cítiť z ľudí okolo mňa zlo, negativitu, a stačilo keď sa namňa niekto horšie pozrel v práci, alebo som cítila zlý úmysel, a už to je ako delo, predrie sa to mnou strašnou silou a neviem sa tomu ubrániť very sad4. Tak som prestala chodiť skoro už aj trebárs do obchodu, nebolo príjemné vnímať ostatných ľudí. Kamarátom som sa neozývala, jedine u jedného človeka som bola skoro každý deň, a mojho samozvoleného ,,rezerva,, brata, u koho je mi dobre, a viem si oddýchnuť. 
Teraz som sa začala hlásiť kamarátom, kamarátka bola namňa nahnevaná, ale po tom čo som sa jej ozvala, začala sa omňa báť, a zajtra už aj príde z Blavy sa porozprávať. Dnes, vlastne včera večer som bola v kaviarni aj s kamošom odvedľa, do ktorého som asi zaláskovaná nevedome, no ledva som to tam už vydržala, lebo mi povedal, že má babu. Tak boli medzi nami veci, bozky a podobné odzačiatku, ale proste ja nedokážem s niekým byť len tak nezáväzne, a aj keď občas vyslovil veci, že mňa by nechcel nikdy stratiť, a že raz určite odídem s iným...napriek tomu sa nikdy nedokopal k tomu aby chcel vzťah. Tak som sa domov vrátila úplne KO, začala si písať s kamoškou, a ona sa spýtala hneď na jednu vec, z ktorej mi napadlo, že som už asi videla ženu, ktorú má on teraz za ,,babu,, a fuff...teraz sa radujem že cítim v sebe aspoň troška zla, ale čo povedať...je to celé navonok dosť ,,nechutné,, s nimi Cool. Takže tá obrovská bolesť pri tomto uvedomení hneď poklesla na polovicu, a budem vedieť s tým žiť. Stejne niesme ani jeden z nás duševne pripravení na vzťah. Ja preto, lebo sa bojím opustenia, a radšej nezačnem nič.
Tak toľko. Vôbec sa mi nechce ďalej bojovať, mala by som sa starať o seba, nájsť si normálne platenú prácu, byť silná duševne, ale holt trčím tam medzi, že sa mi nechce. Som nadutá na celý svet. A veľmi ma bolí duša. 
Držte mi palce prosím. 
Rolling Eyes giving a hug
anjelik
anjelik
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 383
Reputácia Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 11 máj 2019 - 8:06

Ahoj anjelik (@anjelik) winking

Veľmi mi je ľúto, že Ťa bolí duša a prežívaš toľké muky. Ako by som Ti poradil? Osobne si myslím, že mnoho z Tvojho boja vyplýva z Tvojho očakávania alebo tušenia, že by si sa mala cítiť lepšie, keby bol väčší súlad medzi tzv. svetom (napr. ľuďmi vôkol Teba a v práci) a Tvojím vnútorným mentálnym svetom (vrátane Tvojich hodnôt  a zmyslu pre dobro, spravodlivosť i lásku). Toto tušenie je však zdrojom bolesti, pričom by som Ti ho odporúčal, ak smiem, úplne zrušiť, čiže sa naňho vedome vykašľať, odmietnuť ho ako nesprávny a sebadeštrukčný predpoklad. Dá sa odmietnuť jedine vedomým rozhodnutím, vedomým popretím v rozume, nie nejakým vycítením a emóciami. Inými slovami, nebudeš túžiť, aby sa svet a ľudia správali inak a od toho nechala vyplývať potom svoj pokoj a šťastie. Práveže si svoj vnútorný pokoj a šťastie ponecháš vyplývať zo svojho vlastného zdroja, zo seba samej, lebo len v Tebe sú poklady lásky, Tvoje srdiečko o tom svedčí každým príspevkom. Len si to nechávaš akoby kaziť tým, že necháš zlo druhých ľudí a "sveta" rozhodovať o tom, či Ty sama osebe budeš v mysli v (relatívnej) pohode, alebo sa budeš cítiť nešťastná a frustrovaná. Preto teda nehľadaj a netúž po súlade medzi tými zlými ľuďmi a zlým svetom na jednej strane, a Tebou na strane druhej. Ty si svoj samostatný mentálny svet a v Tebe platia zákonitosti, ktoré si sama zvolíš. A ak si povieš, že sa nenecháš potopiť ich zlou vôľou, tak získaš jedinečnú slobodu. Už viac nebudú Tvoje emócie tak závislé od toho, či okolnosti, ktoré Ti vytvára "svet", budú dostatočne s Tebou v súlade.

Zdá sa, že sa to ľahko všetko povie (napíše). Ale skutočne je kľúč k tomu len v akomsi vedomom rozumovom rozhodnutí. Možno zo začiatku si to budeš musieť v hlave utvrdzovať pri každej zlovôli iného človeka alebo kolegyne. Na spôsob afirmácie, ale prečo nie, aj to vie pomôcť. Zlé emócie a nešťastie sú proste generované len našimi myšlienkami, v skutočnosti sú to naše myšlienky a vnímanie okolností, čo nás robí nešťastnými, a nie okolnosti samotné. Ľudia majú na svete rôzne okolnosti, a jedni majú strašné okolnosti a podmienky, a sú vlastne v pohode, a iní majú celkom schopný život, a aj tak sú nešťastní. Tým Ťa vôbec neprirovnávam, to vôbec nie, ani náhodou, iba som chcel poukázať, že naozaj nie od okolností závisí šťastie, ale od nášho vnímania týchto okolností, a toto vnímanie je vecou našich vlastných myšlienok. Tie vieme ovládať jedine my, ony nám nevstupujú do mysle akosi samé odniekiaľ, ale my ich samy v duchu minulých presvedčení a pamäte takto "myslíme", generujeme. My sme tí "myslitelia".

A tak by som Ti teda asi poradil, ak smiem trošku poradiť, to odpútanie sa od túžby zosúladiť svet a seba a podmieniť týmto súladom svoje vedomie šťastia. Niekto, kto by nechcel toľko tárať, ako ja tu teraz, tak by proste povedal: "Kašli na nich, ži si svoje šťastie sama v sebe bez nich." Smile

Anjelik, veľmi Ti držím palce. Mám Ťa tiež aj ja veľmi rád ako forumácku kamošku, o ktorej som presvedčený, že má veľmi dobré srdce. Zaslúžiš si viac šťastia a najmä v tomto kontexte viac slobody, viac slobody od neprajnosti iných ľudí. Viac slobody od podmieňovania svojho šťastia ich mentálnymi stavmi (ich prajnosťou/neprajnosťou). Drž sa, anjelik, všetko dobré, posielam Ti úprimné objatie. giving a hug

---

Ahoj Iacobus (@Iacobus). Smile

Tvoje príspevky sú naďalej zaujímavé a rád ich čítam, no keď už sa množia také tie odbornejšie či zamerané na matematické úlohy, tak by som Ti rád doporučil založiť s nimi samostatnú tému trebárs v sekcii "Slobodné debaty". Myslím, že to je celkom vhodná sekcia pre ne. Lebo predsa len málo súvisia s témou, ako sa aktuálne máme, pričom by bolo aj škoda, keby tieto Tvoje príspevky zapadli v mori príspevkov tejto témy. Tam budú v samostatnej téme celkom dobre zhromaždené a diskutované, takže sa ľahko nájdu a vylovia prípadným ďalším čitateľom a návštevníkom fóra. Smile Držím palce a prajem Ti všetko dobré. Super!

Vitaj

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 67 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 11 máj 2019 - 8:14

Ahoj Reginka (@regina). winking

Je to skutočne paráda, ako zvládaš veci. Pekne si to celé zosumarizovala, aj to ako si vážiš v súčasnosti ID, keďže všetko okrem zamestnania zvládaš úplne príkladne a máš aj možnosti pomáhať s vnúčikom a mať z neho veľa radosti. Takú mamu a babku proste radosť mať, Tvoja rodina má v Tebe skutočný poklad, si myslím. Možnože aj preto boli všetky tie epizódy na niečo dobré, že teraz, keď máš už dlhodobo ustálený stav a vyzerá to aj do budúcna naďalej veľmi sľubne, tak vieš byť stopercentnou mamou a stopercentnou babičkou. Priam na plný úväzok, z čoho prosperujú Vaše vzťahy. Vnímam to vysoko kladne. Smile Prajem Ti teda aj naďalej mnoho dobrých dní. Nech sa Ti darí, drž sa, Regi! giving a hug Super!

Ahoj Rasťo (@rasto). winking

No to je super, že Ti stav zostáva stabilný. A ešte aj tie hepatálky sú dobré. Samé dobré správy prinášaš. Smile Duševné zdravie je krehká vec, preto si ešte stále dávaj pozor, keby niečo. No držíš sa proste skvele, takže čo viac dodať, asi len tradičné držanie palcov, aby Tvoje duševné prospievanie pokračovalo aj naďalej. Všetko dobré, Rasťo! cheers

welcome or bye

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  opadané lístie So 11 máj 2019 - 8:26

Iacobus, len skusim... ano, dopustil si sa nepripustej upravy v kroku "zjednodusime", ale akosi neviem presne zdovodnit preco. budem rad, ked potom prezradis spravne riesenie. Smile

anjelik, som velmi rad, ze si sa ozvala, a ze Ti je snad o nieco lepsie, kedze uz sa znovu zacinas viac socializovat. it is perfect
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 11 máj 2019 - 8:32

Ahojte, priatelia. winking

Dnes sa mám zhruba dobre. Pretty good Štvrtok som mal v práci dosť ťažký, a to najmä doobeda a na obed, kedy som cítil značnú únavu a nechuť k povinnostiam. Strašne som chcel ísť domov akoby vyslobodiť sa. Okolo druhej sa to zlepšilo a zvyšok "smeny" som robil úlohu za úlohou a nejak to prešlo. Piatok vyzeral zo začiatku tiež únavný a demotivovaný, ale už skoro, okolo jedenástej, som sa relatívne pozviechal. Zvyšok dňa som už mal aj celkom dobrú náladu a chuť k činnosti. Veci odsýpali. Večer som bol potom ešte na pošte, na víkend som si nakúpil ráno pred prácou.

Nálady teda boli také všelijaké, aj dobré, aj občas horšie. Ak boli horšie, tak skôr sa týkali nechute robiť a únavy, a nie priamo nejakého negatívneho myslenia, či nebodaj depresie. Stresorov nebolo príliš veľa, resp. tie, čo boli, tak ma nevykoľajili našťastie.

Dnes mám opäť víkendový režim, rátam so sobotnou klasikou, rutinou. Soboty mávam hlavne o drobnom upratovaní a praní. Poobede som objednaný holičke a po nej pôjdem kúpiť kvety na zajtrajší deň matiek, lebo zajtra budú asi v kvetinárstvach fronty. Smile Takže táto sobota nebude úplne typická, nakoľko sa budem musieť vytrepať z bytíku. Zvykol som si totiž v soboty byť tu medzi štyrmi stenami. Smile A inak okrem toho budú asi bežné moje voľnočasové aktivitky, trebárs knižky, web, hra,... žeby aj nejaká akožepovinnosť? Neviem, uvidím. Idea

Známka dnes: 1-.

Ďakujem za prečítanie.
Srdečne všetkých pozdravujem! alien Vitaj

matej
Super!

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 11 máj 2019 - 8:46

@opadané lístie,
veľmi dobre, máme tu matematika, ako vidím. Super, palec hore.
Zjednodušienie je vlastne matematická operácia delenie, takže som obe strany vydelil (x-y), čo by bolo v poriadku, keby výraz (x-y) nemal hodnotu 0, keďže x=1 aj y=1; čiže som prakticky delil nulou, čo nie je prípustné.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Iacobus So 11 máj 2019 - 10:19

@Neti,
veľmi dobre, aj vám dávam palec hore. Vidieť, že sa vo vás ukrýva logik.
Zároveň ani trochu nepochybujem, že ste prekukli môj dôkaz, že 1=2. Matematik ako vy, hneď odhalí delenie nulou.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Strana 67 z 86 Previous  1 ... 35 ... 66, 67, 68 ... 76 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: