Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 35 z 86 Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 60 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 35 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Matej Ne 3 február 2019 - 10:28

Ahoj Tyx. Je to zaujímavé s tým otočeným biorytmom... človek by povedal, že nebezpečné a nepríjemné. Neviem, skôr Ti budem želať návrat k pôvodnému biorytmu. Čo robievaš inak po nociach? Môj tatino máva tiež často inverziu spánku a v noci pozerá televízor. A Ty? Smile To ma tak zaujíma, že čo sa tak dá po nociach všetko robiť. Smile Keď som ja mal inverziu voľakedy dávno pred 7-8 rokmi, tak som v noci četoval a internetoval. Želám Ti všetko dobré do ďalších dní, drž sa!

---

Ahojte.

Noc som mal pokojnú, hoci nevýhodou bolo zaspatie pri zažnutej stolnej lampe, ktorú som zhasínal takto až po štvrtej nadránom. Zaspal som totiž pri knižke, snažil som opäť ponoriť do Hayovej "Miluj svoj život", že reku obnoviť si jej argumenty a názory. Mal som vcelku živé sny, aj si ich dosť pamätám. Našťastie nie zlé. Vstal som až okolo 8:40, čiže dosť neskoro. Pri ranných rituáloch som už mal aj jeden telefonát z práce, potrebovala kolegyňa malú radu. Počúvam Antena Rock, je tam aj hovorené slovo, momentálne mi to neprekáža. Mám za sebou lieky, teraz pijem kávičku, dal som si lyžičku Nescafé Gold, polku šálky vrelej vody, polku šálky mlieko. A teda žiadny prídavný cukor. To väčšie množstvo mlieka mi tú horkosť stlmí aj bez potreby cukru. Momentálne po liekoch cítim brnenie a závrat, takže sa trochu opakujú bočné účinky z piatka. Malo by to prejsť do polhodiny.

Dnes nemám extra nič na pláne. Možno nejaké domáce práce (spratanie usušeného prádla, čistenie sprchy/wc, prach, riady), ale to nie je isté, lebo až príliš často sa mi stáva, že sa na to vykašlem. Nemám tu bordel, to nie, ale mám pocit, že vždy je tu čo upratovať, hoci je to taký naozaj malý bytík. Až ma to prekvapuje miestami. Čo potom hovoria ľudia v domoch, že koľko oni musia mať práce "okolo domu"? To si ani predstaviť neviem. Na obed som pozvaný k rodičom na tradičnú nedeľnú návštevu... dnes je vepřo-knedlo-zelo. Chcel by som ísť aj do solárka po 3-4 týždňoch, lebo som sa posledné týždne mazal len samoopaľovákom, ale už po vyblednutí efektu solária ten krém nestačí - zdá sa, že funguje len ako doplnok k soláriu, aby som ho nemusel preháňať, ale nie že by som fičal len čisto na kréme samostatne. Snáď sa donútim... azda cestou k rodičom malou obkľukou...

Včera som sa nehral na PC. Napriek tomu ma bolel zadok od toľkého vysedávania, aj sa mi z toho zhoršila zápcha. Very Happy Musím si trochu organizovanejšie zacvičiť, lebo strečing a naťahovanie 1-2 minúty denne, to je asi aj málo. Takéto cvičenie si ani nepíšem do účtu na Tabuľkách ako výdaj.

Trochu ma zaskočilo, že zase, ako som telefonoval s kolegyňou dnes ráno, sa mi navodila akási zlá nálada. Akoby už z princípu tie kolegyne ma nejak deprimovali. To na sebe pozorujem už dlho, že idem do práce dobre naladený, ale ako prídem do kancelárie, tak zrazu som mĺkvy, zamračený a rozbiehajú sa mi negatívne myšlienky. Pripomína mi to už Pavlovov reflex, že už len keď ich vidím, tak sa mi automaticky spúšťa nejaká reakcia. Je to choré, priznávam si, že nie ony sú chybné, to ja som vadný. Snažím sa o racionálne prístupy a zmeny postojov a podobne, a to hneď ráno. Už veľa týždňov. Ale nedarí sa mi to, často mám pocit, že nie myšlienky sú prv, a potom z nich plynú emócie, ako to vraví psychológia, ale mám práveže často u seba dojem, že ja si myšlienky nastavím správne a racionálne, a napriek tomu ma bombardujú zlé emócie. Je tam nejaký disbalans, nespolupracuje to. Neviem, kde robím chybu a prečo tie emócie nekorešpondujú s tým, ako si to nastavím v hlave v rozume a myšlienkach a postoji. Aj preto sa dosť bojím zajtra do práce, že ako sa budem cítiť - až príliš často som sa už presvedčil o tom, že to, ako sa cítim, je veľakrát mimo mňa a mojej korekcie myšlienok.

Prajem Vám peknú nedeľu, kamaráti. community together

Ďakujem

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 35 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  tyx81 Ne 3 február 2019 - 11:54

Ahojte. Ahoj Matej, Ja mám také obdobia, Už od puberty, ono to prejde a potom zase sa vráti. Čítam , teraz OSTROV BEZ MAjáka od Ruth Kraftovej . a net. Telku nepozerám fakt len výnimočne a áno je to rozbitý deň a človek nikdy nevie ako sa zobudí. ja som išiel spať o piatej a už som sa zobudil, prekvapivo.
tyx81
tyx81
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 287
Reputácia Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Ne 3 február 2019 - 12:16

Matej, určite je dobré hocičo Smile. Inak mňa štve, že keď dojdem o 17, tak už nič nespravím. No deň kedy nás pustili skôr o 3...som hneď využila na plaváreň. A o 5 som už za sebou mala 40 bazénov a hneď aj svalovicu z toľkého pohybu. Bol to super pocit! Pokúsim sa dni, keď budem robit 8 - 16 hod praktikovať tú plaváreň. Ale je pravda, že niekedy mi je za ťažko už len tam dojsť. Možno si skúsim zavolať taxi, aj keď je to už dosť blízko. Keď už som vo vode, tak už je to bez problémov sa hýbať. Dávam si pár bazénov znak a striedam to že 5 krát znak a 5 krát prsia a tak ďalej. Prsia sú ako taký oddych... Proste nepodávam výkony, lebo aj kondička aj fajčenie sú bieda. Ale hlavné, že robíš niečo pre svoje zdravie. A mám pocit aj že sa lepšie cítim vo svojom tele. Že som chudšia po plávaní. Aj keď to tak nie je Very Happy. Ale ten pocit je fajn.
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Ne 3 február 2019 - 15:29

Ahoj,

Musim sa posťažovať, nakoľko potrebujem zanalyzovať dnešný výkon na šachovej lige.
Síce som prehral, ale viem kde bola chyba.

To čo chcem zanalyzovať je o ľuďoch, ktorí sú tak povediac v systéme, v programe. Tento program nazývam čistým fanatizmusom a posadnutosťou jedného človeka a jeho prítomnosťou. Teda mňa!!!

Čo uznávam je duševno a duchovno, ktorí si každý stráži ako oko v hlave, uznávam keď tam tak sedíme, premýšľame a myslíme, sme buď tichý pozorovatelia alebo myslitelia.

To sčim sa chcem posťažovať je hovorené verbálne slovo. Nemôžem za to, že nerozumiem a nepočujem dobre, keď sa niekto s niekym zhovára. Počujem len dve tri slová a konec. V zapetí, ďalšie dve tri slová a konec. A takto do nekonečna! Je to niečo ako sluchový a zrakový retard na pár sekúnd.

A o čom je táto verbala?, z polovice o ňom, alias mne! Je to niečo ako medzimyslenie, medzomozog. Úplne im nevadí, že so seba robia pred každým, hovoriacich, blbečkov, dilinkovcov a debilkovcov. Tak takto a toto ja niesom! Potom keď som pri nich a debatujeme, mám pocity, že sa každý čuduje, kde je hovoriaca nezmysla.
Neuznávam a nebudem uznávat takúto konzervu!!!  Som za čistý a úprimný rozhovor bez akejkoľvek hovorenej mezmysli. Jednoducho neprejavujem duchovno a duševno!!!, alias alter eGo!

Hráči ktorí dohrali, tak vonku ma chodbe za dverami hrdo pri komunikácii, a nielen oni, všetok život, si do huby berú jeho meno a dvoma troma slovami ho uškatuľkujú a onalepkujú najčastejšími skloňovanýma slovami dnešnej doby. Nebudem ich menovať, su urážlivé s cieľom mu ublížiť, prekliať ho, či nachytať aby zareagoval.

Pocitujem v tele maximálny brutál spolu s hovoriacim bláznom, ktorému sa fakt nedá načúvať ako som spomenul, vadí tam retard!

Je to systém o najčastejšie skloňované slovíčka dnešnej doby. Buď sú negatívne alebo pozitívne, negatívneho je viacej.
Cítim sa monštruózne, nervózne, niekedy zahanbujúco, mám čo robiť aby som tento retardný svet  rozdýchal, ignoroval a nereagoval naň!

Bohužiaľ choroba má svoje následky a prejavy, medzi ktoré patrí:

• Pokazené psycho, predstavy

• Pokazený mozog

• Nerozumenie a takmer hluchota spôsobená pokazeným psychom, kde hlavnú úlohu rozumu hrá zdravé psycho, aby človek dokázal rozumieť a tím pádom aj dobre počúvať, načúvať svetu za oknom, v rádiu.....

• Nepríjemné pocity v tele ako brutál či ďalšie emócie

Čo sa týka globalizácie a davu, hrdo sa hlásam niečomu ako nad tento priemer ľudstva, byť výnimočný, fenomenálny, viacej ako ten bežný typ človeka.
Zase, keď to zoberiem opačne, som si na niekoľko rokov potpel aj demenciou, nepochopením seba a zmyslu života, tak aj neprajnému svetu a nepríjemným pocitom.

Chcem vás všetkých pozdraviť a myslím na vás, len čítam vaše príspevky, málokedy reagujem naň, to som celý ja!
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 183
Reputácia Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 3 február 2019 - 17:29

Ahoj Matej!
Je škoda, že Ti predavačky v práci vedia takto "humpľovať" náladu. Verím však, že po víkendovom oddychu sa dáš dohromady a pondelok bude pre Teba skutočne iný, žiarivejší. Nad Tebou stojí najmä šéfka a predavačky sú bokom. Možno by si mal voči ním viac uplatňovať systém "jedným uchom dnu, druhým von". Drž sa kamarát!

...............

Ahoj Tyx!
Je dobre, že sa venuješ čítaniu. Sústredenosť takéhoto typu mne osobne pomáha zvládať občasné výkyvy, je to taká moja "zbraň" proti všedným, a aj výnimočnejším, problémom psychopatologického typu.

..............

Ahoj le plugie!
Teda! Ti si fakt šikulka. Zvládaš nielen prácu, ale aj šport a to do takej miery, že je aj svalovica. Je síce pravda, že tak trochu zosmutniem nad sebou v porovnaní s Tvojimi aktivitami. Opačne, som však rád, že čítam, že sa to dá a snáď ma to aj podporí do budúcnosti.

...............

Ahoj fajny!
Tak mierne sa "topím" v Tvojich príspevkoch. Do určitej miery ich chápem, ale vidím v nich aj zvýraznenú chorobnosť. Myslím si, že by si aj mohol dať posúdiť svoje myšlienky asi aj niekomu kompetentnejšiemu. Bol by som rád, keby si moje slová prijal ako výzvu, a aj realizoval návštevu u MUDr. Drž sa a buď fit!

..............

Ahojte všetci, teda píšuci aj čítajúci!
Momentálne u mňa nič extra nové. Nedeľa mi beží ako ostatné dni. Do určitej miery pociťujem akúsi pohodu. Pre dnešok sa vlastne ani nemám po pravde na čo sťažovať. Totiž príznaky F25 nie sú tak výrazné, aby som ich zvlášť rozoberal. Je reálne, že sú, ale ich zvládanie je podstatne ľahšie. Teší ma, že včerajšie Zello sa podarilo. Netuším ako ostatní prítomní, teda kamarátky a kamaráti zo Zello dialógov to berú podobne, alebo inak, ale bolo OK.

Dobrý štart do týždňa praje Tuto!

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Po 4 február 2019 - 0:12

Ahoj @Tuto

Nuž chlape, ono je to tak, keď som si kedysi otvoril hubu na ľudí pod oknom, ktorý ma urážali a reagoval som zabijacky, kričal som na nich a nadával im spätne, ono to jedno slovo je pre mňa niečo ako urážka a nestrpim to. Som zvyknutý, aby moja prítomnosť, kdekoľvek nebola prenasledovaná a dyklovaná (kukátko). Nech som kdekoľvek, to slovo neznesem. Nuž nachytali ma a som označený timto slovom, nadávkou.
Navyše pri dykli tohto slova pociťujem brutálny stav, kde idem vybuchnúť, ale mám to pod kontrolou, už ma nik nenachytá. Nebudem na blbečka reagovať predsa! Raz ma nachytali a poslalo ma to do pezinka.
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Po 4 február 2019 - 18:10

Ahojte!
Mám sa teoreticky fajn, no zajtra idem k zubárke. Vytrhnutie osmičky, OMG, myslite na mňa, prosím Shocked Takže už nervačím a pením a zúfam si. Ale inak sa dá Laughing Plánujem rande s jedným týpkom, s ďalším sa chystám vyspať a toť vsjo, život je len jeden, prečo ho nestráviť... občas aj príjemne, teda dúfam Very Happy
Inak nič nové a zaujímavé. Foto zatiaľ len jedno, ďalšie by mali byť vraj aspoň o týždeň a dačo, chjo. Po psychickej stránke v pohode, po somatickej... tiež? Jo. Takže asi toľko k tomu, idem zas o kus ďalej Very Happy
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 4 február 2019 - 19:58

Ahoj Tyx. Tak to sme si trochu podobní - ani ja nepozerám telkáč, pričom preferujem čítanie kníh a surfovanie na internete. Pekné teda. Snáď sa Ti ten režim čoskoro prehodí zas naspäť. Budem Ti k tomu držať palce. Super!

Ahoj Le pluie. To plávanie musí byť super. Mňa nikdy ale nezlákalo vzhľadom na tú nahotu, som na svoje odhalenie citlivý. Asi nejaký komplex z minulosti. Tiež plávať vlastne ani neviem... Súhlasím, že je dobré aspoň čosi robiť pre svoje zdravie. Myslím si, že túto hodnotu u seba nasledujem celkom často, vypĺňa mi myseľ relatívne častým rozmýšľaním nad ňou a nad tým, ako si zdravotne prilepšiť, a ako si to, čo je vo mne zdravé, nepokaziť a udržať. Celkovo ma baví táto téma, aj si o tom veľa čítam na nete. Samozrejme, veľa z toho, žiaľ, nedodržujem, učím sa iba pokusom-omylom, asi ako my všetci. Smile Veľmi dobre poznám ten pocit ľahkosti, vitality a pocit drobného schudnutia po nejakom telesnom výkone. Je veľmi príjemný, je strašne super, že ho žažívaš. Vie byť aj zaujímavou motiváciou do ďalšieho pohybu. Nuž, čo povedať na záver, snáď toľko, že som sa v Tvojej reči našiel, hoci to plávanie u mňa nie je. Smile Držím Ti silno palce, Le Pluie, hýbme sa aj naďalej. Cvik 1

Ahoj Antifajny. Veru, súhlasím s Tutom, že je v Tvojom zážitku na šachovej lige mnoho chorobnosti, žiaľ. Pocity, že Ťa ktosi ohovára, že rozhovory sú nejakým spôsobom o Tebe, snaha domýšľať si menej zrozumiteľné rozhovory a vidieť v nich súvislosti so sebou, a to najmä v negatívnom zmysle, že sú proti Tebe, že sa vysmievajú, že nejako súdia alebo škodia. Toto presne je schizofrénia. Nielen to, ale aj to. Poznáme to mnohí z nás tu na fóre z časov, keď sme ešte neboli stabilizovaní. Preto ak to zažívaš, je možné, že máš dosť rozladený stav, preto by som Ti odporúčal priateľsky nejak si dať zvýšiť antipsychotikum, alebo zvoliť nejaké efektívnejšie. Aj tie reči spoza kukátka, spoza okna, v rádiu, a že to je nejak o Tebe, šuškanie, súdenie, vysmievanie, reči nejak súvisiace s Tebou, možno až priamo počutie hlasov. Aj to všetko je schizofrénia. A tiež snaha vynímať sa, byť výnimočný, najmä viera, že som fenomenálny alebo že časť zo mňa je nejako fenomenálna, a viacej, než ostatní ľudia. To je velikášstvo, a aj taká býva niekedy schizofrénia. Asi toto všetko vieš, len som mal trochu pocit, že možno aj nie, lebo medzi tým, čo u seba eviduješ ako chorobné, to si vymenoval v tých 4 bodoch, a medzi nimi nie sú tieto deluzórne pocity a paranoja, takže v kútiku duše sa bojím, či si to priznávaš, uznávaš a uvedomuješ. Asi áno, nechcem Ťa podceňovať, lebo Ty si rozumieš najlepšie. Každopádne, posielam objatie, mrzí ma, že si na tej lige mal také pocity a myšlienky, a že si to prežíval ťažšie. Držím Ti palce do ďalších dní, drž sa! giving a hug

Ahoj Tuto. Smile Teším sa Tvojej pohodičke, ktorú si mal v nedeľu. Snáď aj dnes tomu tak bolo. Veľmi Ti to želám a držím palec, aby príznaky zostávali v úzadí aspoň tak, ako práve včera. Drž sa, kamoš! Super!

Ahoj Meret. Paráda, že môžeš aj ďalej hlásiť určitú pohodu. Čo sa týka zubárky, jasné, môžeš rátať s tým, že budem(e) na Teba myslieť. Nech Ti to dobre dopadne, Meret! Držím palec. Super!

Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 4 február 2019 - 20:25

Ahojte všetci. Smile

Pondelok som mal celkom pekný, stabilizovaný. Včera po návrate od rodičov som si čítal opäť knižku od Hayovej "Miluj svoj život" a inšpiroval som sa jej argumentmi a výzvami. Vypísal som si na papier asi 10 afirmácií - presvedčení, ktoré si chcem v sebe utvrdiť, aby som v ne pevne veril, a prepísal si tak svoje staré psychické návyky a staré presvedčenia, ktoré mi spôsobovali, nazvime to, psychickú bolesť. Strávil som opakovaním a učením sa svojho zoznamu aj viac ako hodinu a pol. Aj dnes ráno som si to opakoval, a vlastne aj v robote, kedykoľvek som chcel reagovať nejako "nevhodne" na niečo, tak som si rýchlo v sebe hovoril príslušnú afirmáciu. Shocked Afirmácie dopĺňam kvázi-meditáciou, čo konkrétne u mňa zatiaľ znamená asi 5-7-minútové hlboké bránicové dýchanie a snaha o nemyslenie na nič, iba sa sústrediť na svoj dych. Embarassed Zatiaľ mi takýto postup pomáha, takže som rád. Rozbiehanie dnes ráno vo vzťahu ku kolektívu a situáciám na pracovisku bolo poznačené piatkom, na základe ktorého si robili ešte odo mňa nedôverčivý odstup. Chápal som to a nemám im to za zlé, dôveru po jej strate je náročné získať späť a chce to čas - chce to dlhotrvajúci čas, v ktorom sa prejavujem stabilizovane. Až potom sa môže pomaly prinavracať dôvera a opravovať moja povesť. Uf

Po 2 hodinách v práci už bola miera komunikácie medzi mnou a kolektívom vcelku priateľská a štandardná. Povinnosti odsýpali a nejak to išlo. Krátko po piatej som šiel domov. Nákup som si vybavil ešte ráno, takže som skočil už len do solárka a hurá k sebe. Večer mám pokojný, všeličo robím, všeličo nerobím,... nenapadá mi nič na margo jeho opisu... laughing

Známku by som dal dnes celkom peknú, okolo 1-, ba mám chuť dať 1, lebo som sa fakt vnútri snažil v rámci afirmácií brániť spúšťačom svojich "stavov", a zdá sa, že ten boj bol aspoň na dnešok úspešný. Uvidím ako zajtra, dávam si predsavzatie sa snažiť znovu. Lieky beriem už štvrtý deň zvýšene, zatiaľ teda bez vedomia doktorky, ale myslím, že sa jej aj potom na kontrole rovno priznám, že som si to zvýšil. Nechcem chodiť okolo horúcej kaše, ale jednoducho chcem, aby náš vzťah lekár-pacient bol úprimný a čiastočne vzájomne dôveryplný. Ak sa to dá vôbec... ale podľa jej povahy sa to asi dá, myslím, ako ju už poznám. Yes

Prajem Vám, priatelia, príjemný večer, dobrú noc, pokojné nočné nažívanie buntošníkom, a vydarený utorok s príznakmi v úzadí. Smile

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Po 4 február 2019 - 21:36

Ahoj @Matej
Som rád, že máš aj stavy kľudu a odpočinku, to dýchanie tela odporúčam, najviac mi pomohlo, alebo aj pomáha pri chôdzi, v stojke alebo v sede napr. v čakárni, a pred spánkom v posteli. Dôsledkom je ako si uviedol stav bez mysle, teda pokoj a ticho, upokojovanie myšlienok. Z postrehu uvediem jeden rušný večierok, keď som líhal do postele. To celá ulica za oknom do pár minút stíchla a zaspali sme!

Nuž Matej nemusíš sa obávať mojej nevedomosti ohľadom schizy, tú mám zmapovanú tak povediac na niekoľkých atlasoch, len ma mrzí, keď sa postažujem alebo napíšem príspevok, hneď ma forko posiela do liečebne. Som si vedomý svojich stavov ale cez korenspodenčné forko sa na základe príspevku, nedá, nemôže hneď súdiť. Zo svojima symptómami žijem od vzniku choroby, a cezomňa prešlo veľa liekov, za každú hospitalizáciu nové lieky. Medikácia liekami symptómy utlmujú.
To znamená, že mám zníženú koncentráciu a sústredenosť na niekoľko percent.
Je to niečo akoby žiť v bielej hmle. Nie nadarmo v pezinku na nástenke majú taký na zamyslenie sa odkaz a to "vykročme spolu z hmly!!!"

V súčasnosti beriem jedny a ty isté lieky od poslednej nemocnici a to tuším 6. rok.
Som s nima spokojný a veruže ani neexperimentujem s nima, až na jeden prípad, ale ináč šlapem na nich v pohode.

Ak si nájdem čas, tak skúsim naštudovať letáky tich liekov, reku čo mi to zobralo a čo dáva.

Dnes klasika, hodnotím na 1-, v súčasnosti sa venujem hrám na tablete, sťahovaniu pdf. knih z internetu ako aj ich poriadok na servery, či svojom úložisku, a čítaniu kníh.
Režim, program dňa je nastavený tak, ako ho mám, čiže na obdobia. O nudu sa nemusim hlásiť, nakoľko mám tíchto jak pasívnych či aktívnych aktivít more, čo more?, oceán času!

Venujem sa rozvoji podnikania, oboru v ktorom by som chcel chodiť, a mnoho ďalšieho.

Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Ut 5 február 2019 - 7:37

To, čo som minule ma zápase zažil, a zažívam všade, môžem opísať ako prežitie duševnej komunikácie, ako halucinácie. Vysvetlím!
Keď som v blízkosti rozhovoru skupinky ľudí a dobre nerozumiem, teda nepočujem a nevidím, tak obidvaja ja a hovoriaci zažívame  ne/verbálnu halucináciu, duševnú komunikáciu.
Hovoriaci verbálnu a emočnú, ja neverbálnu a emočnú.
Ako to funguje? Hovoriaci diskutuje a pociťuje moje telo? a počuje moje alter eGo?, Vidí my myšlienky?
Ja počujem ne/verbálne hlasy, pociťujem svoje telo na povrchu s veľkou silou a silným dýchaním.
Čiže počujem aj alter eGo ktoré pletie, komolí hovoriaceho. A vidím to čo vidím. Pri antipsychotikách toho nenávidím až toľko, nakoľko je videnie utlmované.

Popri tomto obidvaja máme myšlienky typu nálepkovánia a škatulkovania pocitujúcej osoby. Vždy to končí urážkou? jak mojej tak aj jeho osoby?
Ja a oná osoba sa cítime ukrivdení a urazený?

Tak s mojej strany ako reakcia na moje meno, ktoré zahlásil v tej diaľke bola agresívna a poslal som ho kade ľahšie, neznesiem žiadnu urážku či chválu, zmenený pocit v tele, jednoducho nenávidím seba a svoje meno na pozadí. A zase z pohľadu hovoriaceho na mňa je to podobné. Ale je to len falošná domienka jak o mne tak aj s mojej strany o hovoriacom.

Je to sled myšlienok dvoch troch slov popri pociťování a zmene pocitu tela na  povrchu. Prečo pociťujeme zmenu? Telo, tak, že mi telo ide vybuchnúť od brutálneho pocitu a dýchania? Neviem, ale viem, že je to pre mňa v tejto postrehnutej komunikácii nezvyčajná a nepríjemná zmena.

Potom, keď sa s hovoriacim/i stretnem zoči voči, duševno tu nehrá rolu, halucinácie a pocity sú minulosťou, a komunikácia prebieha v normálnom režime bez príznakov halucinácii. Ak by nastala situácia, že by hovoriaci pokračoval vo ne/verbálnej halucinácii v mojej prítomnosti, tak by som ho na to upozornil.

Otázka potom znie, čo povedať na otázku čo je to schizofrénia?, Nuž odpovedal by som, že problémy v duševnej kominkacii, teda ne/verbálna halucinácia.

Takže verbálna halucinácia je to, čo priam v skutočnosti počujem, vidím, pociťujem a cítim ako hovoriaceho mysliaceho človeka a neverbálna je dimenzionálna, v ktorej taktiež počujem, vidím, pociťujem a cítim, ale hovoriaciu mysliacu bytosť.

Nemajte mi to za zlé, potreboval som si to prostredníctvom forka vysvetliť.
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ut 5 február 2019 - 17:21

Ahojte,
hlásim sa o zub ľahšia Vylámané zuby Výkon prebehol v pohode, síce som kňučala ako náš pes, keď sa bojí, ale všetko okej. Najedla som sa potom zrejme asi v čase, keď prestala injekcia pôsobiť a fu, celkom muky. Zajtra musím ale ísť zas, aby mi vybrala čosi z ďasna, ak som to správne pochopila.
Dala by som kráľovstvo za kafe Laughing Ale je dobré v princípe len horúce a to by sa asi nemalo, takže som si zdriemla a zatiaľ žijem.
Kks, normálne som na seba pyšná, že som tam išla *nafúkne sa do intergalaktických rozmerov* Twisted Evil
Samozrejme sa mi to ako blbo kompenzovanej diabetičke bude hojiť dlho a ešte dlhšie, no verím, že to bude v pohode. Musí, OMG, zas čo som komu urobila, aby som trpela Laughing Laughing
Inak všetko po starom. Jedného chlapíka som nateraz odložila, pretože fakt, mám v ústach otvorenú ranu a ono vykonávať pri tom nemenované činnosti by sa asi nehodilo Twisted Evil Radšej nebudem konkretizovať. Toto je predsa cudné a slušné fórum, ani neviem, čo tu potom hľadám laughing
Nálada je okej, a to, keď tak nad tým uvažujem, som úplne bez liekov. Ale nič, nič neviete scared2 Verím, že telu sa teraz uľaví, lebo zlé zuby sú zdrojom toľkých nepekných svinstiev, že až. No, mám ešte hrozne zapálené ďasná, ale už sa chystám po zhojení k dentálnej hygieničke a snáď sa to upokojí. Glykémie sú všelijaké, ako vždy, plus mám asi zvýšenú teplotu, ale to je pochopiteľné.
Tož zatiaľ takto, uvidíme, ako bude. Majte sa, držte sa I love you
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0