Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 53 z 86 Previous  1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 69 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 53 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Tuto Ut 12 marec 2019 - 16:05

Ahoj Matej!
Ďakujem a Tvoju peknú reakciu na môj prechádzajúci príspevok. Viem, že každý tu na fóre má problémy toho "našeho" typu. Opačne, Ti chcem napísať, že Tvoja práca tu na fóre je obdivuhodná a už teraz si vytvoril hodnotu, ktorá má význam pre mnohých.

...........

Ahoj anjelik!
Môj názor je taký, že je perfektné, že zvládaš prácu a nech je to akokoľvek som nesmierne rád, že si vážim, že napriek ochoreniu bojuješ aj na báze zamestnania.

............

Ahoj Hulk!
Isteže som rád Tvojim prospešným postrehom aj ohľadom anjelika, teším sa na Tvoje ďalšie príspevky.

...........

Ahojte všetci!
V zásade som tak, ako ste u mňa zvyknutí po zdravotnej stránke. Pred chvíľou som sa vrátil z menšej prechádzky. Bol som v obchode pre drobnosti do kuchyne a zvládol som akp. V poslednej obe sa viac zamýšľam nad mojou schopnosťou pracovať a byť aspoň nejako hodnotný pre spoločnosť. V pondelok som bol u MUDr. a prekvapilo, že ma aj vo veci duševného zdravia svojím spôsobom pochválila. Lieky mám bez zmeny.

Držte/me sa a pekný deň prajem Tuto.

community together

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Ut 12 marec 2019 - 16:34

Ahojte kamaráti,
tak dnes sa mám opäť viac ako skvelo a veľmi si to užívam, pretože lepšie to už nebude. Vyzerá tak, že nový (doplnený) denný režim ma veľmi nadchol a zbieram jeho plody. Uvidíme, ako dlho mi to vydrží. Mám za sebou už slušnú porciu činností.

Na prechádzkach bolo super, snažil som sa trochu zaťažiť koleno. Vo fitness centre som dnes nebol, keďže na dnes mám naplánovaný futbal s kamarátmi. Miesto neho som zvolil prírodné fitko a to bicykel, na ktorom som sa nejakých 35 minút preháňal po meste. To je z rubriky zdravie a kondička všetko.

Čo sa týka vzdelanostného okienka tak anglický jazyk bol o niečo ťažší. Potešilo ma, že som si pamätal aj ťažšie nepravidelné slovesá, ktoré som potreboval pri tvorení minulého jednoduchého času. Mal som problémy, kde použiť minulý jednoduchý a kde minulý priebehový čas. Tak testy som si urobil, nejako som ich vyhodnotil a teším sa na zajtrajšiu lekciu.

Potom prišli na rad testy z dejepisu. Bolo to opäť veľmi ťažké a bez učenia je problém to dať s nejakou vyššou úspešnosťou. Rozhodol som sa, že vždy po 4 testoch si dám opakovaciu sekciu a budem si hovoriť v myslí, čo by som dal a porovnám výsledok.

Neskôr som otvoril atlas, využil vytlačené materiály z geografie. Témou bola Ázia, snažil som sa čo najviac pochytiť z písaného textu a vyhľadávať na mape pohoria s najvyššími vrchmi, nížiny, moria, oceány. Bola to celkom makačka, aj preto som po 3 stranách skončil z časových dôvodov, pretože čas na túto aktivitu rýchlo vypršal.

Čo mám na pláne tak chcel by som pozrieť baráž o extraligu cez internet, prečítať knižku z bankovníctva a ísť na ten futbal. Po tom po futbale porozprávať sa s kamarátmi v bare.

kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 12 marec 2019 - 19:40

Ahojte. Poklona

Dnešok vlastne dobre. V práci ok, veci išli, iba mi asi zle padol obed, takže ma popoludní bolelo brucho, bol som nafúknutý a spolu s tým som sa cítil ťažký, unavený. Neskôr som si dal espumisan proti nafúknutiu a 1 kofeín, plus kúpil som si ochutený Rajec. To mi zlepšilo stav, hoci brucho bolelo naďalej. Teď večer ma už nebolí, opäť som v relatívnom kľude. Po práci hurá do sprchy, na večeru som mal koláče, čo napiekli rodičia ešte v nedeľu. Tým pádom som aj v súbehu so sladkým Rajcom a čipsami od kolegýň nedodržal dnes limit prijatej energie (13600 kJ). Zronený Čo už, snažil som sa. Iste, dá sa povedať, že nie dosť, ale tak nie som dokonalý, je to jedna z mojich mnohých chýb a slabostí. Ako povedal ktosi, nikdy si nezapamätám kto, a síce: "Neposudzujte ma podľa toho, koľkokrát som uspel. Posudzujte ma podľa toho, koľkokrát som padol a dokázal opäť vstať." Pekný citát, však? Mne sa veľmi páči. Dojatie

Nálady dnes zhruba dobré. Občas ma chytala únava, najmä taká tá emočná, kedy sa mi nechcelo usmievať a komunikovať, ale ani robiť na úlohách. Myslím, že to dnes išlo ruka v ruke so zlým poobedným trávením, lebo doobeda som ešte frčal celkom obstojne. Shocked Známku by som dal za dnešok asi 2+. Smile

Držím Vám mocne všetky prsty, drahé bojovníčky a bojovníci. giving a hug

Osobitne dnes jedno veľké objatie pre Anjelik: giving a hug

Huge smiley

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 53 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus St 13 marec 2019 - 11:12

Zdravím,
nálada je stále dobrá, hoci už nie euforická. Cítim sa trochu zle kvôli tomu, že som posledné dni málo pracoval, málo sa zdokonaľoval a veľa odpočíval. Začal som totiž pozerať seriál, a tak som vymenil knihu za obrazovku počítača. Keď sa nad tým zamyslím, je nepodstatné, ako trávim voľný čas, či čítaním beletrie alebo pozeraním seriálu. Tak či tak nerobím nič zmysluplné a iba strácam drahocenný čas, ktorý by som mal využiť na štúdium.

Včera som mal 8-hodinový labák z farmchémie, syntetizoval som paracetamol (slabé analgetikum a antipyretikum) a benzokaín (lokálne anestetikum), potom som stanovoval ich fyzikálno-chemické vlastnosti (ako teplotu topenia, povrchové napätie, rozpustnosť, pKa, UV-VIS spektrofotometria, TLC), aby som overil ich čistotu. Po labáku som išiel so spolužiačkou na dohodnutú večeru do talianskej reštaurácie, kde sme si dali lasagne. Boli veľmi chutné. Večer na izbe som sa chcel učiť, ale radšej som uprednostnil ten spomínaný seriál.

V pondelok som mal školu, ako zvyčajne. Potom som šiel k lekárovi, rozprávali sme sa o bipolárnej afektívnej poruche. Úplne to nevylúčil, ale nepozdáva sa mu to, vraj ma nikdy nevidel v mánickej fáze, to je pravda, veď chodím k nemu, keď sa cítim zle. Rázne som poprel, že by som trpel schizofréniou, pretože je to absolútny nezmysel. Tak doktor povedal, že nabudúce si prejdeme podrobnejšie príznaky a uvidí sa. Nechápem prečo sme to neurobili už teraz, ale nevadí, ja počkám. Každého nálada osciluje okolo nejakého stredu, nie je nikdy konštantná. Takže teraz sa mi už nevidí, že by som bol bipolárny. Inými slovami som absolútne zdravý. UŽ mi ostáva iba dokázať to pred lekárom, ale ja viem všetky podozrenia logicky vysvetliť. Ľudia ma jednoducho prenasledujú, to je fakt. Cez zimné prázdniny som sa stretol s jednou známou v menšej dedine blízko môjho rodného mesta. Nestihol som prísť domov a matka už vedela, s kým som bol. Niekto ma sledoval a povedal jej to. A existuje takých príkladov veľa...
Cez víkend som stihol prechádzku a šach, trochu knihu a učenie do školy.
Pekný deň!

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus St 13 marec 2019 - 11:30

Ahoj @Matej,
Ďakujem pekne za povzbudivé slová. Ja ťa tiež veľmi obdivujem, ako hrdinsky zvládaš chorobu a zároveň pracuješ.

Tému o bipolarite a schizofrénii som vysvetlil v predchádzajúcom príspevku. Včera večer som na to prišiel, som celkom zdravý, keď to nie je bipolárna afektívna porucha, tak schizofrénia určite nie. Teším sa tomu zisteniu. Lekár bipolárku síce nevylúčil, ale nie je o nej presvedčený. Hovoril, že často za ním prídu ľudia, majú naštudované diagnózy z Googla a potom sa tá ich diagnóza často nepotvrdí. Ja som študoval 650 stranovú psychiatrickú knihu, ale na tom nezáleží...

Keby ťa zaujímali nejaké ďalšie metódy z môjho odboru, tak mi napíš a vysvetlím ti ich.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 2 St 13 marec 2019 - 19:50

Ahoj

Je mi ľúto, že už dnes možno po tretí raz vypisujem ,ale musim dar vedieť. Už ako som spomínal takmer od piatku neberiem 3x300mg quetiapinu, pretože lekáreň má s timto liekom problém.
Moje stavy sú na kupodivu skor fyziologickeho stavu.
Nemôžem dobre spávať, vedľajšie účinky ako ospalosť, bolesť hlavy, premýšľanie.
Hlasy žiadne a ani protirečenia. Protichodné obrazy v mojej myslí a zmeny v pocitoch sú v ramci choroby.
Jediné čo ma trápi su tie bolesti hlavy, bzučanie v hlave, ťažké oči, sopel a vždy keď sa najem aj bolesti brucha na zvracanie. Jednú noc som musel predychavat stavy hlavy kontra brucho aby som sa z toho dostal.

Dnes som si pozrel film s názvom Storm, kde tiskarov chlapec sa ho prostřednictvím Lutherovho dopisu snažil oslobodiť zpod inkvizitora. Čo sa mu aj podarilo. Dej sa odohraval v Antverpách okolo 15. Storočia. Chlapcovi pomáhala aj dievčina. Celkom pekný film plný lásky, aj som si pár krát na sekundu poplakal.
Hulk DF 365 2
Hulk DF 365 2
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 138
Reputácia Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019
Bydlisko Bydlisko : Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger St 13 marec 2019 - 19:56

Ahojte.
@Matej nuž, vďaka za úvahy, čo si mi venoval, ale, koniec koncov, som to len ja, tak načo sa snažiť Smile Nezáleží mi na sebe. Tak som minule uvažovala, čo robiť, keď som moc neschopná ešte aj na samovraždu, či mám narukovať do armády a nechať sa niekde zabiť, ale to by bolo asi moc zložité Very Happy Takto to nechám plynúť a niečo sa udeje. Ako mi raz povedala psychologička: Nejak bolo, nejak bude Very Happy Samozrejme, keď sa nebudem o cukrovku starať, moc slávne to nedopadne, ale to je fuk.

Mno, a ako sa mám? Trochu posmutnelo, ale keby som chcela, mohla by som pokecať s Jimom. Lenže nechcem, pretože som si vedomá toho, ako sa mi zhoršila angličtina a hanbím sa. Pozerala som nejaké jazykové kurzy v meste, ale všetky končia v lete, takže som zas rok prešvihla. Čo už.
Alee, čo tam po tom, asi mu dovolím zavolať mi cez Messenger, nech je sranda aspoň chvíľu Very Happy Chcela som síce hrať Zaklínača, ale to počká. Alebo Diablo I, na GOGu sa zjavil prvý diel, tak si vravím: To je osud, cca rok to mám v počítači a a ani som sa toho nedotkla, už musím Very Happy
Okrem hrania a pozerania momentálne Ostrých predmetov nerobím lautr nič. Najmä sa až na doobedňajšie venčenie psa nehýbem, tiež bohovské pre diabetika, ale who cares! 
A zvyšok, čo som chcela, som zabudla, whatever Very Happy
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 14 marec 2019 - 21:06

Ahojte, kamarátky a kamaráti.

V súčasných dvoch dňoch sa mám, žiaľ, zhoršene. Včera počas práce sa to ešte dalo, nanajvýš ma opantala demotivácia a nechuť k činnosti. Večer som sa doma už ale sypal, plakal a bolo mi zle. Pokračovalo to celým doobedím dnešného dňa, kedy som mal v práci po dlhšej dobe zase "stavy". Strašne mi bolo zle, bol som v úzkosti, ovládal ma silný negativizmus a deprimovanosť - v mysli som cítil tlak k suicidálnym myšlienkam. Postupne v priebehu dňa sa situácia otriasla od najhoršieho, a to najmä so vzrastajúcim pocitom spokojnosti s vykonanou prácou. Ako odbúdali úlohy a pomyseľne sa prekladali veci z kôpky "urobiť" na kôpku "hotovo", tak som začal mať čoraz lepší pocit. Potom nákup v supermarkete, sprcha, zapisovanie financií, telefonát s mamou, čítanie webu, zápis prijatej energie. Ráno som vyniesol smeti, čo ma obzvlášť potešilo, lebo to bolo už fakt treba a takpovediac som sa na to "psychicky chystal" už 2 dni. Dnes ma potešilo aj striedmejšie jedenie - síce som mal dosť ťažký mastný obed z donášky, ale popoludnie bolo už veľmi diétne, jednoduché, a limit kilojoulov som teda dodržal. Podarilo sa mi aj poobede odmietať koláče a zákusky od kolegýň... doobeda síce do mňa padlo zo 5 čokopiškót a zopár čipsov, ale boli potom poobede aj oveľa väčšie pokúšadlá. Hodnotím preto svoj "bojový odpor" ako vcelku úspešný pre dnešok.

V súčasnom večeri sa mám už o čosi lepšie. Deprimovanosť a negatívne myslenie momentálne absentujú - asi by som svoju súčasnú náladu označil za kľudnú, obsahovo nevykývenú smerom k žiadnemu pólu, kvázi-vyrovnanú. Známku by som dal preto asi 2+, hoci doobeda to bolo aj 3-. Shocked

Ďakujem Vám, priatelia, za prečítanie. Želám Vám všetko dobré, najmä čo najviac zdravia - držím Vám všetkým palce. giving a hug

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 2 Pi 15 marec 2019 - 18:30

Ahoj

Zajtra a v nedeľu sa hrajú posledné kola 4. a 5. ligy, v sobotu idem do Modranky, ide nám o postup a v nedelu do Potônskej veži.
A tímto bude naše cestovanie po západnom šachovom slovensku ukončené. Začiatok sezóny 2019/20 je až na jeseň. Teraz sa pomaličky budú rozbiehať turnaje a turnajová sezóna. Dúfam, že aspoň dva turnaje v tomto roku odohrám.

Dnes som bol v lekarni a zobral som si späť recept na quetiapin. Skusim druhú lekáreň, keď nie ani tá, aj tak idem začiatkom týždňa k doktorke, došiel mi list od soc. poisťovne o kontrole dochodku, a tretia vec pojdem si zobrať recept ma depakine chromo.

Stavy nie bohvieaké, bolesti hlavy a závrate, ospalosť alebo pocity snenia, sople, kýchanie, bolesti brucha a žalúdočné šťavy.

Na zajtra a v medelu to vypada, že to zvladnem. Pomáha mi dosť vedomé dychanie, čo spôsobuje prekrvenie tela a hlavy kyslikom.

Pozdravujem vás všetkých, čavte Hulk
Hulk DF 365 2
Hulk DF 365 2
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 16 marec 2019 - 9:43

Hulk (@Hulk), veľmi Ti držím palce v boji s príznakmi chýbajúceho kvetiapínu! Drž sa! Za mňa zelený bodík a palec hore. Super!

---

Ahoj, kamaráti.

Žiaľ, ani sa mi nechce nejak zvlášť opisovať svoj piatok. Iba asi napíšem, že išlo o zmes "stavov", striedaných s dobrými a aktívnymi chvíľami. Teda občas som sa mal aj dobre, občas som sa mal zase príšerne. Uzavrel by som to asi známkou 2-. Večer som už nemal na nič silu, tak som išiel skôr spať... už okolo siedmej som zaspal na gauči. Teď som na začiatku víkendu, treba poupratovať trošku bytík, dať prať, skočiť do volebnej miestnosti, pravdepodobne budem trochu zabíjať čas hrou na PC, azda prídu na rad nejaké knižky. Dosť sa obávam nudy a nechuti k činnosti, ktoré ma opantávajú v ostatných dňoch už pravidelne. sad and unhappy No čo Vám poviem, skrátka "trpím" na nedostatok energeťáku... veď koľko si ho už nedávam? Dva týždne? Asi tak nejak, možno aj tri, nie som si istý, musím si pozrieť spätne tuná príspevky. Je to fakt cítiť negatívne na úrovni mojej vitality a chuti do činnosti. Dnes som mal jednu šálku kávy, asi si pôjdem spraviť ďalšiu, možno ma to trochu nakopne. Ale priznám sa, tie kávy mi až tak nechutia... mám len instantnú verziu a je to bieda. Naposledy mi ale nechutila ani originálna z kaviarne. Bezradný

Náladovo sa mám teraz trochu posmutnelo, demotivovane. Nič ma nebaví a trápi ma to. Cítim, že moje dni nikam nesmerujú, všetko je akési namáhavé a nestojí za to. Nešťastný Dosť sa mi už nejaký týždeň prehĺbili mínusové symptómy, pričom zhoršenie dôvodím, ako som písal, hlavne absentujúcim energeťákom, ktorý zo zdravotných dôvodov nepijem už celkom relevantný čas. Ktovie, či mi tieto príznaky stoja za to, čo akože mám na zdraví získať z nepitia energeťákov. Ešte viac by ma ale zaujímalo, či sú tieto veci len prechodné a že si na absenciu drinkov časom zvyknem a budem sa potom už cítiť lepšie, menej mínusovo. Mnoho osudov schizofrenických pacientov ma v tomto ponecháva pesimistickým, že reku tie mínusy vedia trápiť aj celé roky... a to neviem, či dokážem akceptovať, ak mám poruke hentakú barličku, ktorá mi to vedela riešiť so zhruba 70%-úspešnosťou. Zronený Ale keby mi niekto povedal: Matej, vydrž mesiac-dva, a potom bude už dobre, tak asi vydržím. Smile

Ďakujem Vám za vypočutie, priatelia. Prajem Vám príjemnú sobotu, nech sa Vám podarí. Držme sa! giving a hug

Ďakujem

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 2 So 16 marec 2019 - 13:33

Ahoj @Matej

Neviem či dáš na moju radu, skús si predstaviť, že si na starobnom dôchodku a máš kopec voľného času trebárs 14 - 16 hodin/ denne.
Vypiš si na papier, co všetko by si chcel v živote ešte stihnúť a ako by si trávil voľne dni.
Aj tie povinné ako záhrada, upratovanie, varenie atď. ale aj tie, čo by ťa mali baviť a napĺňať.
Viem, že v jeden deň sa ti toho nenakopí ale až časom. Potom pridu obdobia keď ta niektoré aktivity nebudú baviť, tak ich nahradiš novimi alebo staršími, timi, ktore si odložil na neurčito.

Dnes sme v Modranke vyhrali a postupujeme. Zajtra sa hrá 4. Liga a ide nam v poslednom kole o zotrvanie, ešte to neni také, ako sa zdá, že zostupime.

Poobede ma zase priam chytila migréna, nuž musím to predýchať.
Hulk DF 365 2
Hulk DF 365 2
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 16 marec 2019 - 18:14

Zdravím,
vo štvrtok som bol na študentskej vedeckej konferencii vypočuť si príspevky svojich spolužiakov, mnohé boli veľmi zaujímavé. Ja som si nepripravil nič. Hoci som chcel. Ale na fakulte sa nikto nevenuje téme, o ktorú som mal záujem. Bolo to konkrétne syntéza látok s antipsychotickým alebo antidepresívnym účinkom.

V piatok som mal menej zaujímavý labák, stanovoval som číslo penivosti saponínov, číslo horkosti horčín a číslo napučiavania slizov. Číslo horkosti bolo treba stanoviť ochutnávním desiatich roztokov o rôznom zriedení, vôbec to nebolo profesionálne, a preto ma to nebavilo. Potom som cestoval domov na stredné Slovensko.

Dnes sa cítim zle. Začal som si v trezore robiť zásobu antipsychotík a benzodiazepínov, aby som ich mohol onedlho použiť. Za chvíľu bude totiž rok odvtedy, ako sa stalo Všetko zlé. Nemôžem prestať myslieť na to, ako som vydieral človeka, na ktorom mi najviac záleží. Teraz sa na mňa právom hnevá a privádza ma to do šialenstva. Preto sa chcem zabiť už poriadne.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 53 z 86 Previous  1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 69 ... 86  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: