Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 11

Strana 40 z 86 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 63 ... 86  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 40 Empty Re: Ako sa dnes máš? 11

Odoslať  Matej Ne 10 február 2019 - 10:22

Ahojte, priatelia fórumáci. Očko

Aj sa mi ťažšie teraz píše dačo na tému, ako sa mám, keď sa tu rozbehla taká živá debata. Prečítal som si ju celú, aj som ju sledoval očkom "počas jej tvorenia". Neviem presne, čo k tomu povedať.

Určite aspoň 2 veci.

1.) Chcem vyjadriť vďačnosť Anjelikovi, Filipke a Fajnemu, že vrelo podporovali Iacoba v jeho ťažšom dni. Ja osobne až príliš často neviem, ako človeka povzbudiť, podporiť, som v tomto slabý. Iba niekedy mám takú tvorivú chvíľku, že všetkým poodpisujem a že vôbec mám niečo ku každému na srdci. Takže vrelá vďaka! Smile

2.) Druhá vec - veľmi Ti držím palce, Iacobus, v Tvojom prežívaní, vidím, že to nemáš vôbec ľahké. Odporúčam Ti sústrediť sa na aktivitu, činnosť, ktorá Ťa zamestná a odpúta myseľ od rozmýšľania. Voľakedy sa mi takáto rada aj mne zdala vadná, že "veď sa tým len odkladá podstata problému, ktorý odpútaním pozornosti nezaniká". Ale časom som pochopil, že naozaj tieto naše uvažovania sú neproduktívne a vzhľadom na vedenie našich životov sú dokonca v mnohých ohľadoch akousi brzdou. Preto to odpútanie je práveže v konečnom dôsledku efektívne, prináša to reálne praktické výsledky v živote. Teraz sa učíš na tú skúšku, skús sa teda zamerať práve na ňu celou svojou pozornosťou. Chápem tú demotiváciu vzorcami, ale skús sa motivovať práve tým výsledkom, že už aby si to mal za sebou a aké super bude, keď to spravíš a pôjdeš tak v štúdiu opäť ďalej. Si šikovný, nepochybujem v najmenšom o tom, že to dáš. Yes Drž sa, Iacobus, prajem Ti čo najviac dobrých dní. giving a hug

Ako sa mám, napíšem do nového príspevku. albino

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 40 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej Ne 10 február 2019 - 10:40

Ahojte znovu. Smile

Týždeň sa napokon aj s piatkom, aj so sobotou zaradil medzi tie lepšie. Cítil som sa vcelku dobre, naďalej pomáhali afirmácie plus zvýšené lieky. Ambulance V práci zhruba ok, prípadné stresové podnety sa podarili zvládnuť iba s niekoľko-minútovým rozladením, takže sa mi nespustili "stavy" a "nálady". Produktivita bola už ku koncu piatočnej smeny trochu horšia, totiž nechcelo sa mi, aj ma šéfka pustila o polhodinku skôr domov. Mrzelo ma, že som potom nešiel na plánované nákupy tričiek a ďalších handier, skrátka sa mi nechcelo. Šiel som rovno domov do sprchy a hurá užívať si večer.

Víkend mi plynie takisto zlepšene. Nič extra sa v ňom ale nedeje. Dominuje mu čítanie kníh, hranie na PC, surfovanie na nete, počúvanie rádia a takéto bežnosti. Včera som tradične aj pral tri várky, už to pôjdem sčasti aj postrhať. V posledných dňoch si viacej čítam rôzne knižky, ktoré súvisia s rozvojom "všeobecnej vzdelanosti" či rozhľadenosti. Momentálne som prečítal novoveké dejiny z knihy určenej pre maturantov, a čiastočne som pokukoval po základoch ekonómie, z učebnice pre stredné školy. Chápem, je to nič moc, ale som vôbec rád, že ma niečo také začína baviť, lebo doteraz prakticky celý rok 2018 som čítal len knihy motivačné alebo životnoštýlové, k nejakému odbornému žánru som sa necítil. Po štátniciach som v týchto záujmoch zakrpatel, tak veľa nádejí vkladám do súčasného obnovenia bývalého trendu. Cítim, ako by som chcel zrazu "všetko vedieť", cítim zvedavosť. Prvýkrát som túto motivovanosť cítil v pondelok až v utorok uplynulého týždňa, kedy mi prvýkrát začali fungovať tie afirmácie a azda aj zvýšené lieky. Myslím, že je tam badateľná príčinná súvislosť. Smile

Známka dnes: asi 1-.

Držím všetkým palec, majte sa čo najlepšie, kamaráti. community together

Ako sa dnes máš? 11 - Stránka 40 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Ne 10 február 2019 - 11:33

Zdravím všetkých dnes ešte raz.
Ahoj Matej, som rád, že sa cez víkend cítiš dobre. Cením si Tvoje rady. Sú to dobré rady. Ale iste to všetci dobre poznáte, že od negatívnych myšlienok je ťažké sa odpútať a myslieť na niečo iné. Napokon som to zvládol celkom dobre, aj s vašou pomocou. Som spokojný.
Ja len, hmm, ako by som to povedal, mám v sebe takú schizofréniu. Na jednej strane ma niečo núti do samovraždy a myslím si, že to ma chce takýmto spôsobom zničiť zradca (aby som nevynašiel ten liek, ktorý nám pomôže) a bránim sa proti tomu. Na druhej strane je tu moja životná filozofia, ktorá vraví, že všetko úsilie na tomto svete je zbytočné. Takže neviem, čo robiť.
Lieky vo mne potláčajú ten pocit, že ma chcú zradcovia zabiť. Tým pádom silnie ten nihilizmus a rovnováha sa zvažuje na smrť. Ťažko sa mi opisuje, čo prežívam. Ale myslím si, že vy ma viete pochopiť. Keď nad tým uvažujem, @antifajny bude mať asi pravdu s tým egom a alteregom.
@Matej, ty si asi odborník na počítačové siete, čo si myslíš o tom, že my môžeme byť nejakými programami v počítači, ktoré niekto ovláda?
Ešte jedna vec mi napadla, večer pred pokusom som si tiež písal nejaké dojmy a pocity na papier. Mám rád Stredozem, takže tam boli aj nejaké citáty z LOTR v angličtine. Doktori potom povedali, že som zanechal list na rozlúčku, pričom tam boli dosť inkoherentné myšlienky, tak si myslím, že aj na základe toho ma chybne zdiagnostikovali. Ale priznávam, že s liekmi sa cítim lepšie.
Matka bola smutná, že v liste na rozlúčku som ju ani raz nespomenul. Ale to nebol list na rozlúčku, len moje poznámky.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 10 február 2019 - 17:37

Ahoj, Jakub vitaj. Tie všetky vecí sú ťažké. Zle myšlienky má väčšina z nás. Ja som mal byť už niekde inde, myslím to tak vo svojom živote, ako takom... Momentálne vďaka svojej chorobe som absolútne nesamostatný, nemám vzťah, nemám prácu nemôžem robiť vecí, ktoré som mal rád. Napriek tomu si vediem dobre, lebo ako píše matej stále si niečo nájdem. Niekedy sú to malé vecí napr. radšej sa pôjdem prejsť von, keď ma chytajú moje „detské“ choroby. Vrátim sa domov a je mi oveľa lepšie. Ty študuješ, tak buď rád. Ja vďaka chorobe študovať nemôžem, lebo moja pozornosť je strašná a bojím sa toho, že takto to zostane.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tyx81 Ne 10 február 2019 - 21:24

Ahojte. Mal som tento týždeň chrípku-ktorá mi vyriešila ponocovanie, ešte mám 37,1 temp ale zajtra už začínam pracovať. Celý deň som nejaký agresívny ale darí sa mi to, držať dúfam v norme. Prišli na mňa stavy bezmocnosti , nad samým sebou. Ale zajtra už aspoň nebudem mať čas nad tým rozmýšľať. Veľa šťastia všetkým it is perfect
tyx81
tyx81
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 287
Reputácia Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 11 február 2019 - 19:43

Ahojte kamaráti, ja sa mám v poslednom čase veľmi dobre. Problém je ten, že po zlepšení stavu nastúpil môj druhý nepriateľ very sad3 a to? (hádate správne došlo ku takému vytrvalému trasu hlavy, že koniec). Tak snažím sa tešiť z maličkostí a nejaká trasúca hlava je banálnym problémom, aby som sa tým zaťažoval.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tyx81 Po 11 február 2019 - 19:53

Ahojte. Dnešný deň bol konečne pracovný ,po práci som si dal šlofíka a píšem. Dnes žiadny problém s ničím ,akurát pamäť -3. majte sa dobre a držte sa it is perfect
tyx81
tyx81
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 287
Reputácia Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Po 11 február 2019 - 23:49

Zdravím,
Dnes som mal príjemný deň. Bol som chvíľu na návšteve pri starej matke, dal som si kávu a cigaretu. Cigarety sú moja závislosť, s ktorou sa snažím bojovať. Veľké úsilie som vynaložil, aby som ich počet obmedzil na tri denne. Necítim sa však úspešný. Chcem ísť na nulu.

Kvôli chorobe som náchylnejší na závislosť, ktorú som si vybudoval počas dlhého nudného pobytu na psychiatrii. Primárka ma nechcela pustiť na reverz, čomu nerozumiem, keďže som tam bol dobrovoľne a dobrovoľne som podpísal súhlas s hospitalizáciou. Nemáte s tým nejaké skúsenosti?

Potom som bol navštíviť otca. Poobede prišiel zo školy môj 11-ročný brat, s ktorým som sa hral. Matka nebola doma. Ostatný čas som vypĺňal učením, išlo to dosť dobre, a preto môžem dnešný deň označiť za produktívny.

Mám povznesnú až mierne euforickú náladu, vďaka čomu prichádzajú myšlienky, že som úplne zdravý a lieky nepotrebujem. Pokúsil som sa ich vysadiť už niekoľkokrát, vždy do dopadlo zle. Máte takú chuť vysadiť svojvoľne lieky aj vy?

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 12 február 2019 - 12:57

Ahoj Iacobus, som veľmi rád, že si prežil príjemný deň, pretože som na teba myslel. Buď rád, že môžeš študovať a vzdelávať sa to je veľký dar. Ja som si to uvedomil až vtedy, keď som prišiel na to, že vďaka slabej pozornosti robiť to nemôžem.

Tak ono s reverzom je to ťažké, sám som mal nutkanie ho podpísať. Radšej som zostal tam. Takže skúsenosti nemám.

Osobne nemám chuť vysadzovať lieky, lebo si uvedomujem, že sa som na tom dobre aj vďaka ním. Čo sa týka schizofrénie tak je to častý jav a pacienti zvyknúť reagovať takto. Neskôr dochádza ku zhoršeniu stavu. Mám svoje ciele, ľudia okolo mňa mi to uľahčujú tak nechcem ich sklamať relapsom. Tak zatiaľ sa držím a som rád, že som pri zdravom rozume.

kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 12 február 2019 - 14:17

Ahojte píšuci aj čítajúci!
Dnešok bol zatiaľ pomerne do pohody, snáď až na tradičné problémy ohľadom zaspávania a vstávania. Vlastne, pred chvíľkou som sa vrátil z prechádzky cik-cak po chodníkoch v našom peknom meste. Mojou hlavnou úlohou takto vonku býva najmä rozprúdenie krvi v tele a vyzerať pri tom v rámci normality čo najmenej nápadný. Mierne ma potrápila vzťahovačnosť a aj prípadný očný kontakt s inými chodcami mi bol skôr nepríjemný. Hoci je to tak, som veľmi potešený, ak to zvládam. Radšej by som sa možno motal po prírode, ale počasie tomu nepraje.

Včera som bol v okresnom meste u MUDr. Lieky mi zostali, ako som zvyknutý, zmena je zatiaľ vo vysadení Amisulpridu ráno. V podstate som sa cítil na kontrole fajn. Doktorke, ktorú mám teraz, som rád. Má dobrý prístup k pacientom, dokonca mi dala jej email, keby som potreboval.

Inak v zásade po starom. Komentáre od "hlasov" stále zvládam a nemajú vplyv na moje správanie, čo si prajem aj do budúcnosti. Nie príliš príjemné je sucho v ústach, vlastne takmer všade nosím sebou vodu na pitie. Tak nejak sa v chápaní akp. hanbím za dlhodobo nesplnené cvičenie. Práca na VPP sa stále nekoná, ale hádam niečo zvládnuteľné sa nájde, hoci je to už "stará pesnička". V tomto si beriem za vzor všetkých pracujúcich fórumákov za vzor a majú môj obdiv.

Na záver len toľko, že držte sa! Bezproblémový nielen utorok vám praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Ut 12 február 2019 - 14:39

Ahoj @kimi2028,
je pekné, že na mňa myslíš. Povzbudzuje ma to.
Zároveň je mi veľmi ľúto, že kvôli tvojej chorobe máš natoľko zníženú sústredenosť, že nemôžeš robiť to, čo ťa napĺňalo. Ale nezúfaj, robíš pokroky a ja viem, že časom to bude oveľa lepšie.
Moja sústredenosť je tiež znížená, preto sa mi nedarí tak ako kedysi. Keď mám zlé dni, uvažujem o ukončení školy. To by bolo predčasné, musím tie myšlienky prekonať a ísť ďalej. Veď najľahšie riešenie je všetko vzdať, ale my všetci chceme bojovať a časom určite vyhráme.

Ahojte všetci,
v noci som nevedel spať, a tak som si vyhľadával nejaké citáty z LOTR.
Najviac sa mi páči:
Elrond: "If Sauron is defeated, and Aragorn made king and all that you hoped for comes true… you will still have to taste the bitterness of mortality. Whether by the sword or the slow decay of time, Aragorn will die. And there will be no comfort for you. No comfort to ease the pain of his passing. He will come to death. An image of the splendor of the kings of men in glory, undimmed before the breaking of the world. But you, my daughter, you will linger on in darkness and in doubt. As night falling winter has come without a star. Here you will dwell, bound to you grief, under the fading trees, until all the world has changed and the long years of your life are utterly spent. Arwen... There is nothing for you here, only death."
Alebo - Arwen: "Tell me what you have seen! You have the gift of foresight, what did you see?"
Elrond: "I looked into your future and I saw death." ...
Ale napriek zlému spánku sa cítim dobre.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ut 12 február 2019 - 16:07

Ahojte,
mám sa fajn. Slintám nad fotkami, ako sa nemať fajn potom, že Very Happy Rana po zube akosi prestala bolieť, ale doteraz som nenašla odvahu pozrieť sa na ňu, či vyzerá, ako by asi mala. Vystrelo by ma Shocked Hlavne, že na rany po sebapoškodzovaní mi pohľad nevadí (teda vlastné) Rolling Eyes
Nič moc nové, stretká sa ešte nekonali a ani mi to nechýba, skôr mi je ľúto, že tento týždeň nemôže dôjsť kamoška. Glykémie sú ako vždy rozkolísané a žeriem, čo vidím, na čo sa mi zdá, že som schudla. I hate this world indifferent
Čo je zlé, je spánok, sotva spávam. Kiežby to bola hypománia (niežeby som ešte extra verila, že som bipolárna). Nenapadá mi jediná vec, o ktorej písať na blog. Do väčšiny vecí sa mi proste nechce. Sem-tam si vravím, že si aspoň antidepresíva nasadím späť, ale potom na to zabudnem a fungujem ďalej. 19. mám ísť k psychiatričke a netuším, čo jej poviem, asi zase naklamem, čo sa bude dať. K iným lekárom som zatiaľ nevolala, je mi to ukradnuté. Akosi sa mi nepodarilo predávkovať a utopiť, už fakt neviem, ako môžem byť tak blbá. Alebo je proste ten liek na mňa... prikrátky? Netuším. Whatever. Asi mi neostane iné než sa dostať na Dark Web a najať si tam na seba vraha Rolling Eyes Smile
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0