Šachy (Chess)
Schizofórum :: Kaviareň :: Šport
Strana 5 z 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Re: Šachy (Chess)
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Píšem ti preto, lebo som našiel pekný článok o nich: http://sachovetreningy.sk/koncovky-vseho-druhu/
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
tak po dnesnom celodenom vylihovani som si dal na teraz tu namahu a dopisal som sachove poznamky bez diagramov do 10 zositov,cela táto cinost mi trvala viac ako pol roka,vychadzal som z 10 knih a z casti aj videi,
teraz nasleduje druha faza a to prepisanie tíchto poznamok do poznamkoveho bloku onenote a do wordu,
az budem mat tuto fazu hotovu,mozem nekonecne memorovat,eh ,opakovat kolom dookola teoriu bez diagramof,
dost to pomaha aj pri rieseni uloh,testov a samotnej hre,par krat sa mi pri hre stalo ,ze som pri pozicii na sachovnicu si opakoval konkretnu poucku z poznamok a jej spravny postup dosiel k vyhre,
je dobre ked clovek vie ako nato,toho aj zacne sach bavit,
dalej do poznamkoveho bloku nahravam pgn.diagrami aj s poznamkami ohladne mojho repertoaru,teda sachoveho zahajenia a otvorenia,je to zdlahava robota nakolko mam tusim az 6 knih,ale len jedna je po cesky,ostatne po anglicky, a tie si chcem potom neskorsie dat nekomu prelozit,
totiz do svojej chessdatabazy nahravam vsetko,cize mam prehlad o vsetkom,jak videa,tak aj knizky,a v poznamkovom bloku pouzivam na zobrazenie partie ci diagramu aj chessbase viewer,
dalej comu sa venujem je konecne aj to samostudium z poznamkoveho bloku,totiz mojim snom a faktom je mat vseko co sa tyka sachu,vsetko na jednom mieste a poznamkovy blok je jak na to stvoreny,online blog ci stranku zatial v plane nemam,lebo nemam ani na nu cas,
cize mam o jednu sachovu cinnost menej,ostava mi len :
-tvorba pgn.diagramov,ci partii spolu s poznamkami (Repertoar zahájení,sachové tréningy.sk,robert a petr sachy)
-samostudium opakovanie poznamok bez diagranov a opakovanie poznamok aj z diagrammi z otvoreni ci videi o strategii,taktike....
-a samozrejme tréning,najlepsie z mojej nazbieranej databazy ktoru som rozdelil na treningove databazy z oblasti otvorenia,taktiky,strategie a koncoviek + bodovaci system.
az budem kompletny s poznamkami a treningovej databazy az potom budem uvazovat o nejakom turnaji,zatial sa na turnaje necitim a je mi luto teraz vysolit tolke penaze za regi.
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
momentálne pre šach nerobím až tak veľa. Snažím sa okomentovať svoje partie a to je všetko, čo sa týka šachu. Jeden turnaj som zrušil, ktorý štartuje o pár dní. Ide hlavne o to, že zanedbávam prácu s vlastnými partiami, aj keď som pokročil. Tiež chcel by som zmeniť zásadne systém hry a technike hry ako takej, ktoré som doma ešte netrénoval. Bolo by vhodné, keby som si to natrénoval. Málo by ísť o tréning z vlastných partii (voľba 3-4 kandidátov zo všetkých dostupných ťahov, vybratie najsilnejšieho pokračovania) za obe strany. Takýto tréning však zaberie veľmi veľa času a bude to náročné, keďže počet pokračovaní sa blíži ku 300-vke za celú partiu pri takomto spôsobe uvažovania. Tiež si to nejako zapísať a okomentovať to všetko. Pokiaľ by sa mi to podarilo to preniesť aj do normálneho turnaja tie vecí, ktoré budem cvičiť v najbližších týždňoch tak by to mohlo byť skutočne skvelé. Na začiatku budú výsledky zrejme strašné, ale časom by sa mal výber ťahov zlepšovať.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
vsetko chce svoj cas, sachy su zdlhava vec,niekto to hra cely zivot a je tam kde je a napr.taky carlsen za 20 rokof sachu to dotiahol na majstra,
chcem len povedat ,nikam sa neponahlat ,sachy sa daju hrat aj popri starobnem dochodku,poznam vela dedkovcou ktori hraju sachy kratku dobu a hraju ich len pre zabavu aktivitu,chodia kvoli relaxacnemu pobytu na turnaje,ktore ich naplnaju,
ja hram sachy piaty rok a tento rok som pocitil prvy ubytok bodov,ale hovorim vsetko to je o psychologii.... a hlavne treningu v ktorom nesmie chybat prepocet variant,
ked riesis diagram alebo hras hru na cas ,tak je dobre vyuzivat aj superov cas na profilaxiu co je + dalsich 50% z hry,po lopate povedane ,u supera rozmyslas plany a u seba kombinacie,
tuto profilaxiu trenujem napr.pri blickach na nete,a ide to.
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mám za sebou len jednu turnajovú sezónu a je predo mnou ešte veľa turnajov. Najväčšiu radosť mám z príjemnej šachovej komunity, ktorá pokiaľ hráš veľmi zaujímavý šach tak dokáže ťa oceniť. Na ratingu nie je to vidieť, ale zlepšujem sa. Hrám oveľa lepšie už aj v pozíciach, v ktorých stojím mierne horšie. Tiež idú mi už pomerne aj koncovky. Otvorenia som hrával vždy dobre, menšie problémy sú však v strednej hre. Na tej by som chcel pracovať. Plánujem si zopakovať typové pozície od D. Káňovského a ním sa venovať, jeho séria videí o pešcových štruktúrach je skutočným pokladom.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
tu su vypočty:
oblast otvorenia cca.776 variant z 8 zahajení = 776/3=259 tyzdnov=cca.5 rokof namahavej energie prace,
oblast taktiky cca.2009 stran z 5 knih=669 tyzdnov=cca.12 rokof
oblast strategie cca.528 stran z 3 knih=176 tyzdnov=cca.3,5 roka
oblast strategie cca.549 stran z 3 knih=183 tyzdnov=cca.3,5 roka
+ videa od robert a petr sachy ci aj sachove treningy
a toto za predpokladu ze na kazdu oblast sachovej tvorby budem mat cas 1hod./tyzden ,v priemere 3 strany/na oblast,
ked na tieto cisla kukam najme na tu taktiku tak pomaly dojdem aj do starobneho,ci sa mi po tomto scitani bude chciet v tejto namahavej cinosti co zere so mna vsetku energiu,este uvidim,ale som pevne odhodlany v tom pokracovat,motivacia je aj to ze to budem mat taky lepsi komfort,namiesto toho ako si na stole a sachovnici skladat figurky a z knihy si tam davat kazdu vetvicku,odbocku od varianty.
dalsim motivom moze byt zdielanie na nete ci dokonca aj moja praca ako produkt pod znackou na predaj.
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
je to moja praca a mam ju ulozenu tu ako aj vo svoje chess databaze v pocitaci vo forme pgn.
ukazky su asi tak zhruba s do troch stran na partiu
http://view.chessbase.com/cbreader/2018/3/27/Game1109220484.html
http://view.chessbase.com/cbreader/2018/4/4/Game19807875.html
http://view.chessbase.com/cbreader/2018/4/3/Game274056562.html
http://view.chessbase.com/cbreader/2018/4/3/Game288229578.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
a vyslo mi ,
ze koncovky a strategia budu hotove za jeden rok
otvorenia za 1,5 roka
a taktika 3,8 roka ale tam su dve knihy z oblasti sachovych velmajstrov a ich partie a to zabera polovicu casu.
cize do dvoch rokof bych mohol byt offf.
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 5 z 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Schizofórum :: Kaviareň :: Šport