Šachy (Chess)
Schizofórum :: Kaviareň :: Šport
Strana 4 z 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Re: Šachy (Chess)
za sachovnicu si sadnem az v novembri,
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Doprastav - môj deň prvý
Druhú partiu som hral s jedným chlapcom. Tam už bola moja koncentrácia veľmi zlá a dá sa povedať, že od 18. ťahu som ťahal za krátky koniec. Mohol som to tiež uhrať, ale netušil som to, že ako to mám matovať. To, že tam niečo musí byť mi bolo zrejme pri partii. Súper sa ubránil a tak som prehral smolne aj po druhýkrát. Ukázalo sa, že k tréningu nepristupujem najlepšie. Dnes som svoje šance nevyužil a dúfam, že zajtra budem mať úspešnejší deň a si pripíšem 2 body. Chcel by som vyzvať ešte jedného silnejšieho hráča, aby sa mi tá Bratislava počítala.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Doprastav - môj deň druhý
Druhá partia bola zaujímavejšia, bol to tuhý boj. Dopadlo to na šťastie podľa očakávaní veľké starosti som nemal. Súper skoro ničím nehrozil až na jednu vidličku s jazdcom, a to som si postrážil. Donútil som súpera, aktívnou hrou nechať kráľa v centre. Neskôr som na neho zaútočil a partia skončila väzbou na dámu súpera.
Zajtra budem hrať už len jedno kolo, do druhého sa nedám už žrebovať. Teší ma, že prídem možno len okolo 15 elo, ale vybojoval som si jeden ťažší zápas. To je pre mňa najpodstatnejšie.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Turnaj mi ukázal niekoľko slabých stránok, ako nezodpovedné správanie sa k vlastnému monarchovi na to som prehral všetky 3 partie. Nabudúce budem musieť hrať tak, aby som svojho monarchu neodhaľoval. Druhou slabinou bolo, že nedokázal som to prepočítavať dôsledne do patričnej hĺbky. To je však vecou môjho nekvalitného tréningu, ktorý prakticky veľmi neexistuje. Polhodina tréningu denne je len málo času. Treťou slabou stránkou bola pomerne pasívna a veľmi rýchla hra. Šachy sa dajú hrať oveľa aktívnejšie ako aj pomalšie. Na záver negatívom je stredná hra na plánoch v nej bude treba zapracovať.
Pozitívami turnaja sú otvorenia. Teší ma, že ma nezradilo žiadne otvorenie a hral som otvorenia pomerne aktívne. Na to, že som ich nejako podrobne neštudoval. Tiež kladne môžem hodnotiť to, že som odohral 5 partii, z ktorých som 2 dokázal vyhrať. Lepšie by bolo 2,5 boda, ale musím byť spokojný. Moja hra sa zlepšila o niečo, keď som dokázal 4 súperov pomotať tak, že sa dostali do viditeľne horšej pozície. Získal som ďalšie skúsenosti a dúfam, že s dobre nastaveným tréningom sa budem zlepšovať. Hodlám začať analyzovať detailnejšie partie a veľmi veľa si písať o nich, tým si vybudujem väčšiu lásku ku šachu. Bude ma ten šach viacej baviť, vážne by som mal zamakať na kartotéke vlastných partií. Skúsiť si aj niektoré aspekty hry obodovať. Jednoducho ohodnotiť podrobne svoj výkon. Pracovať na tom.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Veľa úspechov Ti prajem aj do ďalších tréningov a súťaží, všetko dobré.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Túto sezónu som ukončíl s úbytkom na mojom ratingu cca.-29 bodov a to musim dodat ze mesiac marec bol plnebodovy,tam som ziskal v dvoch zapasoch najviac so vsetkych mesiacov a to +52 bodov co ma tesí,je povinostou hrat nad takýma hracmi ktori maju vysiie elo ako moje sucasne.Prehry pocas sezony pripisujem zlej koncentracii a mozno i psychologia ako autosugescia tam hrala rolu,sachy viem hrat,len keby som vo vyhratej pozicii nervozne rychlo nedychal,ci netriasli sa mi ruky,ono je to tak, ked hras vaznu partiu tak aj telo a hlava hraju ako o zivot.
Do buducej sezony sa udrziavat v kondicii nebodaj vo forme,a to hranim chessmastera na nb,plus treningy taktiky a knizne diagrami.
https://ratings.fide.com/card.phtml?event=14936968
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Inak ja som za takmer celý rok prišiel o veľa elo. Už mám elo skoro o priepastných 150 bodov nižšie. Ostávam pozitívny a verím, že odohrám dobrý turnaj a dostanem sa do fázy, kde prehrávať už až tak nebudem. Za víťazstvá mi to bude pripisovať viac bodov.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
mne tie posledne dva zapasy vysli hlavne v tej koncentracii a tej autosugescii,jednoducho som si vytičil svoje elo a povedal som si ,ze takito hraáci s vecsim elom su ....pre mna slabími.vsugeroval som si myslienku ze, ze je povinnostou nad nima vyhravat i za cierneho,
kazdy robi chyby a i hraci s 1950 ci 2350 robia chyby ba dokonca i velmajstri,mam svoje elo ,mnou vytvorene a nehybe sa ním,a od toho sa odrazam k zapasu,
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 4 z 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Schizofórum :: Kaviareň :: Šport