Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 75 z 84 Previous  1 ... 39 ... 74, 75, 76 ... 79 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 75 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  Matej So 8 september 2018 - 18:35

Ahojte.

Tuto, veľmi sa teším, že sa Ti insomnia stiahla do úzadia a lepšie spíš. Super! Ďakujem Ti aj za seba za zdieľanie svojich dní a zaujímavých zážitkov so zberom húb. Smile Páčilo sa mi to a celkovo som mal dojem z Tvojho príspevku veľmi dobrý. Vedieš si statočne, kamoš. Super! Prajem Ti aj naďalej všetko dobré, drž sa. giving a hug

Antifajny, plán máš zaujímavý, povedal by som, že dobrý. Možno po zabehnutí sa v zamestnaní sa Ti zamestnanie aj zapáči, napr. svojou stabilitou príjmu alebo kolektívom a podobne. Každopádne či už sa to vyvinie tak či onak, držím Ti palce. Super!

Le pluie, klobúk dole, veľmi ma naplnila rešpektom Tvoja schopnosť vybaviť pracovný pohovor v cudzom jazyku. Super! A špeciálne v nemčine, ktorú sa ja túžim naučiť, no som stále na začiatku. Smile Myslím si, že je veľmi statočné a veľmi odvážne si hľadať uplatnenie v odbore aj za cenu zahraničia. Zostáva mi Ti v tom úprimne držať palce. A ak teda pôjdeš zatiaľ na prax v administratíve, tak Ti želám mnoho šťastia aj tam. Všetko dobré, le pluie. I love you

Kimi, blahoželám k zvládnutiu dní v domácnosti osamote. Je to dobrý krok a dobrá skúsenosť, ďalší posun po stabilizovaní ochorenia. Si šikulka. Super! Čo sa týka Tvojho šachového majstrovstva, tak naďalej rád čítam Tvoje pravidelné info z tejto oblasti. Je to pre mňa istým spôsobom aj náučné, lebo ja som sa šachom nikdy extra nezaoberal, takže to, že existuje takmer veda o šachových stratégiách, ako mám z Teba pocit, že existuje, tak to je pre mňa skutočne inšpiratívnym obohatením. Držím Ti palce, kimi, maj sa pekne. Super!

S pozdravom
matej
Vitaj

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 75 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Matej So 8 september 2018 - 18:59

Ahojte druhýkrát. Smile

Mám sa dnes dobre. V práci bolo včera už horšie v porovnaní so štvrtkom, nakoľko sa objavovala nechuť k práci, nechuť k činnosti, zamračenosť v mimike a také to subjektívne zlé cítenie sa, negativistické naladenie. Poobede mi šéfka pomohla s tovarom a porobila asi 4 krabice sama, čo ma vlastne povzbudilo, lebo sa všetko k piatej hodine stihlo. Odchádzal som tak s pocitom, že síce tá tzv. denná naplánovaná úloha "zo starej agendy" nie je hotová, ale je hotové aspoň všetko akútne, čo vzniklo/prišlo/naskytlo sa v daný piatok. Dovolil som si tak určitú spokojnosť. Dosť si totiž uvedomujem posledné dni, že keď nie som spokojný, tak často to je o tom, že ja sám si ju upieram, lebo si stanovím nejaké nároky, ktoré keď nesplním, tak sa chcem trestať odňatím si spokojnosti a bičovaním sa negatívnym myslením. Čítal som aj trochu knižku od nemeckého psychoterapeuta Rohra na tému depresie a tam to dosť opisuje. Mnoho našich negatívnych myšlienok a emócií si podvedome vytvárame vraj my sami, napr. upieraním si dobrého pocitu alebo trestaním sa negativizmom za niečo, v čom sme podľa svojho mienenia zlyhali. Je to ale nadlho, sú o tom stovky strán, ťažko to zhrnúť. Embarassed

Dnes som vstal krátko po deviatej a mám za sebou len zopár činností. Zväčša som sa hral na PC, občas jedol, umýval riad, čítal si knižku, prípadne som telefonoval s mamou. Mám taký dosť relaxačný deň. Smile

Cítim sa zhruba plocho, alebo možno kvázi-normálne, teda ani veselo a pozitívne, ale ani negatívne či depresívne. Je to nálada jednoduchá, emočne nie príliš zafarbená. Smile Aj keď niektoré moje smajlíky môžu vyvolať dojem veselosti. Flush je teraz trochu zhoršená, mám aj akné zase. Kofeín som včera mal na úrovni 750 ml energeťákov, teda asi 240 mg kofeínu. To je nižšie číslo. Dnes som mal len 1 silnejšiu kávu, asi 80-90 mg kofeínu, viac nič. Adenozínové receptory v mozgovni už na tento stav reagujú a začína ma pobolievať hlava. Únava je zatiaľ približne v norme, necítim sa zvlášť ospalo, ale ak by som si ľahol, tak zaspím. No necítim nutnosť ležať. clown Ako ste si možno všimli v moje posledné príspevky, tak trochu ten kofeín redukujem, hoci návrat k energeťákom by mohol vyvolať dojem, že práveže som životosprávu zhoršil. Je to však len súčasť stratégie. Veľmi rád by som si dal v pondelok len 500 ml energeťáku a viac nič. Uvidím, či to pôjde. Iste, vyhecovaný v nálade a aktivite teda nebudem, ale pokiaľ sa nebudem trestať negatívnym myslením za to, že mám iba plochú a suchú náladu, tak by sa to mohlo dať zvládnuť, obzvlášť ak sa neobjaví nechuť k činnosti, teda že by som svoje povinnosti porábal. Shocked

Známka dnes 2+. Smile

Krásny večer, priatelia, a príjemnú nedeľu. Super!
matej
Ďakujem

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 75 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Anonymka Ne 9 september 2018 - 16:05

Ahojte moji noví priatelia,

Ako sa dnes mám? Necítim sa ako v pekle, keď som mala zlé stavy. Je to celkom v pohode, len... mala som priateľa a už ho asi nikdy neuvidím. Z toho ma tak celkom bolí srdce, lebo spravila som kopec chýb... ale už s ním niesom tri mesiace. Lenže už mu ani písať nemôžem. Ale nič si nedomýšľajte k tomu radšej, je to komplikované. Snažila som sa robiť dobré veci, lepšie som už nevedela a j tak to bolo zle Sad. Nie žeby som s ním chcela chodiť, ale aspoň kamarátka som chcela byť... či si vôbec nájdem niekoho, s kým si budem rozumieť.
Keďže mám akútnu psychotickú poruchu schizoformnú, neviem, či by mi dali dôchodok. A neviem, či ho vôbec chcem. Neviem ani, čo chcem v živote robiť, ale to uvidím, čo mi poradí psychológ z testov.
Aktuálne ma trápi to, že niesom taká aktívna, aká by som chcela byť. Doktor mi na to povedal, že nemusím byť najaktívnejšia na svete. Rodina mi vyčíta, že nevarím a neupratujem koľko by som mala. Ale nie stále. Občas. Tiež ma trápi, že niektorých ľudí, ktorých mám rada len tak hocikedy neuvidím....
Na poslednej kontrole u doktora mi povedal prekvapivé veci. Neviem, čo si mám o nich myslieť.
1, pýtala som sa, či môžem mať v budúcnosti rodinu. On taký, že ak vyzdraviem, áno. Avšak nemyslím si, že halucinácie nebudem mať, mám ich aj s liekmi, mám ich furt a niekto si dokonca myslí, že to je dar, lebo vidím aury a krásne malé svetielka kryštálové.. a čo si o nich myslím ja? Ja už o tých videniach vôbec neviem, čo si mám myslieť. Som otvorená všetkému. Podľa doktora by teda bolo lepšie, leby som to nevidela, ale ja si nemyslím, že mi to robí niečo zlé. Tak neviem, či budem môcť mať deti... pochybujem, že by som videnia nemala, vidím ich už asi 4 roky.
2, psychiater mi zakázal bozkávať sa. Na otázku prečo, dodal, že aby rodičia nemali vnúčatá. Musím podotknúť, že je to veriaci doktor. Tiež nechce, aby som sa priveľmi zaľúbila. Moja sestra si o tom myslí, že to bolo od neho vysoko nevhodné a mám zmeniť doktora.

Som už dospelá, a mohla by som psychiatra zmeniť, len sa bojím, či nebudem mať horšieho... Tento mi príde súcitný, ale mohol by byť lepší, tak neviem...

Mám tri možnosti výberu práce (tieto sa mi povolania páčia): psychológia, elementárna pedagogika(škôlka), prekladateľstvo. Neviem, či na tie prvé dve mám, keď mám diagnózu.

Dúfam, že mi niečo poradíte, prosím Smile O:) Smile Smile Very Happy Smile Very Happy
Anonymka
Anonymka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 30
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 23.07.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: abilify maintena 400 mg/mesiac

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Ne 9 september 2018 - 19:59

ahoj @Anonymka

skus sa na svet pozerat realnymi zdravymi ocami,tu suciastku,schopnost alebo psychiatricky "diagnozu" si odkladaj bokom,krok po kroku az kym sa z nej nestane len spomienka,je to len diagnoza na papieri co v mojom pripade neznamena nic ine len suciastku,sucast z mojho ja,niekedy si ju uvedomujem napr,teraz ked pisem,max.1x-2x za den,

predpokladam ,ze si v zrelom veku a chces mat aj rodinu,co je typicke priam primitivne u kazdeho cloveka,mne rodina bola mojim sposobom zitia odopreta a uz ani nepomyslam v mojich rokoch ze by som si nejaku zalozil,

moja rada!!
naucit sa zit s tým co mas a vytvorit si take podmienky zivota ako keby si nebola chora,
byt pozitivne,optimisticky,realisticky naladena den co den,mat radost yo zivota,
co tam po suciastke,aj ona sa musi prisposobit zivotnym posmienkam,

sice u mna to priam trvalo vecnost,samy boj a hladanie kompromisu ,az kym som sa nevypracoval na priam zdraveho cloveka,teda mam na mysli,ze neriesim ziadnu koninu ohladom diagnozy,ale riesim real.
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 183
Reputácia Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 10 september 2018 - 10:39

Ahoj anonymka, chlapca budeš ešte určite mať a na dieťa ako sa budeš cítiť. Možno raz príde čas aj na to a veľmi by som ti doprial, aby si bola úspešná. Nám lekári na stacionári zdôrazňujú, že i napriek diagnóze môžeme deti. Čiže keď budeš na to pripravená tak smelo do toho. Si ešte mladá slečna a skús si tento život ešte užívať, napriek tvojej chorobe. Čo sa týka práce, tak škôlka asi ani nie. Psychologička, či prekladateľka by si mohla byť. Ja keby som vedel skvelo jazyk tak by som išiel do prekladateľstva. Popritom by si mohla vzdelávať aj nejaké detí alebo známych v cudzom jazyku.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Po 10 september 2018 - 19:38

ahoj

dnesok aj vdaka vcerajsku ,kde som isel spat az o 4hod rano bol klasicky, nic nerobenie,cely den som povlihoval,zobudzil,najedol a zase zalahol,
do nicoho sa mi nechce,neska som mal ist pre leky,zaobstarat novy vodicak a ist na pohreb,nic z toho, ba dokonca zvazjuem, ze jak dopisem idem na tablet,kaslem neska na vsetko!!!,co sa tyka info okolo zivmosti,nechce sa mi,zajtra teda povybavujem co sa da a pojdem si citat na pc
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 183
Reputácia Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 10 september 2018 - 20:13

Ahojte kamaráti,
dnes to bolo dobre. Konečne som sa dočkal, že mamka prišla opäť domov z dovolenky. Z čoho som mal pochopiteľne veľkú radosť. Som rád, že mi bude robiť spoločnosť a budem mať lepší režim. To bude aj mojou úlohou to do nasledujúcich 2 týždňov zlepšiť.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 11 september 2018 - 19:20

Ahojte kamarátky aj kamaráti!
Asi pred hodinou som dorazil zo záhrady. Mám dojem, že to bol väčší záber na fyzičku ako som zvyknutý. Bolo veľa nosenia, prenášania, pilovania aj sekania. Opačne, som tomu aj rád, že som bol v pohybe a snáď som mal také prirodzené fitness.
Zdravotne dnes to bolo o menších prestávkach, keď som sa "popasoval" s rýchlou unaviteľnosťou a našťastie úspešne. Určitým spôsobom menšie komplikácie mi začal robiť spánok. V prípade zamestnania mám dojem, že by to za pár týždňov, snáď nie dní, všetko popadalo.

Zajtra vás rád uvítam na zelle. Samozrejme aj mimo toho vám prajem čo možno najlepší deň a aj tie nasledujúce. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rasto Ut 11 september 2018 - 20:28

ahojte.tak ja sa mam celkom fajn dake potiaze neevidujem aj spanok sa polepsil spavam teraz zhruba od tej 23 do 6 tak ze dakich 7 hodin tak bývam vyspatí dobre aj ked sa stane sem tam ze nespim ale vacsinou to druhu noc dobehnem mam aj viacej energie az by som povedal ze jej mam ako ked som bol zdravý len sa mi moc do nicoho nechce ale to je uz niejaka lenivost ale sem tam ma pochiti chut cvicit s cinkami tak aj sem tam pocvicim inac vaha sa mi drzi rovnaka ani nechudnem ani nepriberam jem pomenej dako nebyvam neprimerane hladny ani neviem co by som este napisal tak skoncim s prianim nech sa vam vsetkým darý bojovat s chorobou co najuspesnejsie.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 523
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 12 september 2018 - 8:33

Ahojte kamaráti,
tuto tak musím ťa pochváliť, že si vydržal makať vo svojej zahrádke, aj keď si bol dorobený ako kôň. Hlavne, že si vydržal. Na spánok daj si pozor, je dôležité, aby si oddychoval. Hoci mne sa to povie, pred spaním si pustím sitcom "susedia" a do konca dielu spím ako poleno. laughing

rasťo je to super, že skúšaš cvičiť a pracovať na sebe. Z tohto dôvodu si veľmi sympatický. Som rád, že sa cítiš byť plný sil a energie. Snaž sa ju využiť tak, aby padla čo najviac na úžitok. Ďakujem tiež za pekné prianie, a to isté prajem aj ja tebe kamarát, aby ti to išlo všetko od ruky.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rene007 Št 13 september 2018 - 21:57

ahojte ludkovia! mam sa super zivot ma bavi zarabam minam chodim do prace do posilky potom von aj cez tyzden motam baby zlepsujem sa takze super ani trosku teploty a nadcha ma nezastavi idem ako delo Very Happy zijem akokeby kazdy den by mal byt moj posledny it is perfect
rene007
rene007
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 79
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Anonymka Pi 14 september 2018 - 15:04

Ahojte kamkovia Smile!
Kúpila som si diár srdce ženy na tento rok a aj budúci. Na tento rok bola zľava. Našla som tam také cyklické skupiny dní pre ženy - v akom období sa ako cítia - predmenštruačný, ovuláčný, pomenštruačný a ešte jeden. Pomáha mi to v zorientovaní sa a chápaní samej seba. Je to super. Som za celý diár rada, lebo sú tam psychologické a rozvojové cvičenia, ktoré ja milujem! Niežeby som robila reklamu na ich diár :DD
V októbri ma čaká naša stužková, tak sa na ňu veľmi teším. Dokonca dnes som sa dozvedela, že tam v programe budem hrať šibnutú psychoterapeutku. Z čoho som nadšená. Pán Boh mi splnil sen <3 Ešte by som si priala, aby som bola krásna a aby som mala niakeho partnera tam:DD
@kimi2028 kimi, prečo v škôlke nie? A psychologiu ano? Ved psychologia je tazsia nie? A prekladatelstvo je tiez niekedy tazke, take ze clovek musi byt az workoholik, to nam vravela angličtinárka, ktorá pracovala ako prekladateľka. Vďaka Smile))

@antifajny ďakujem ti, že si tu aktívny a odpisuješ na mnoho. Vždy ma veľmi poteší, keď na moju správu odpíšeš a takisto ďakujem za odpisovanie aj ostatným!!! ^_^
Anonymka
Anonymka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 30
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 23.07.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: abilify maintena 400 mg/mesiac

hug0
sorry0