Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 74 z 84 Previous  1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 79 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 74 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  Matej Po 3 september 2018 - 21:27

Ahojte, priatelia.

Dnes sa mám zhruba dobre. V čase práce som mal duševné boje, striedali sa mi stavy demotivácie a únavy so stavmi veselosti a aktivity. Tá aktívnosť, ktorú som miestami pociťoval, približne stačila na to, aby som si mohol sám sebe povedať, že som urobil dnes vlastne aj dosť. Iste, stále je spústa vecí ešte neurobených, no ale nebolo to až také zlé. Najviac ma vzpružilo, keď mi kolegyňa po viac hodinách mojej "zamračenej a unavenej tváre" povedala na moju reč, že som ustatý, že tak vraj vôbec nevyzerám a že vyzerám čulý a že som rozbehnutý. Že reku pôsobím, že mám dobrú náladu. Strašne ma to nakoplo a už celkovo dlhšie si všímam, že keď "vo mňa niekto verí", tak sa viem veľmi vzchopiť. A tým viac, keď som sa o to nejak zvlášť nestačil snažiť, lebo som sa cítil napríklad zle. Naopak, keď mi niekto povie, že som lenivý alebo podobne, tak mám tendenciu mu to akoby potvrdzovať, konať v súlade s týmto názorom, teda ešte viac sa cítiť zle a ešte viac byť pasívny. Mnoho ľudí to má naopak, že keď ich niekto podcení, tak sa nahnevajú, vzchopia sa a ukážu, čo v nich je, že sa dotyčný mýli. Mne, keď povie niekto kladný názor na mňa, tak robím všetko preto, aby som mu ho potvrdil. To isté, žiaľ, aj pri negatívnom názore. Embarassed

Čo sa týka kofeínu, trošku to obmedzujem, pričom kávy a Cofi-tabs ustupujú a dávam do popredia energeťáky. Dnes som mal tri malé + jednu stovku Cofi-Tabs. Je to dohromady asi 340 mg kofeínu, čo je u mňa menšie číslo, lebo s tabletkami viem dosahovať aj 600 mg. Pri energeťáku mi stačí menej kofeínu prijať, a aj tak pomôže, plechovka obsahuje asi 80 mg podľa etikety a stačia 2 alebo skôr 3, a je to dostačujúce zhruba. Dal som si cieľ dosiahnuť tento týždeň 2, nanajvýš 3 malé plechovky denne, pričom iné zdroje (Cofi-tabs alebo kávy) úplne vynechať. Voľakedy som frčal na 2 plechovkách denne, to je len smiešnych 160 mg kofeínu, pričom mi to stačilo, nevýhodou bola len tá chémia v tej žbrnde, ktorá je závadnejšia, než pri tabletke. Cielim sa k tomu štýlu vrátiť, lebo určite je to lepšie, než to, ako to dávam v súčasnosti. Je to paradox, že práve snaha nahradiť energeťáky kofeínovými tabletkami ma nevedomky časom priviedla k zvyšovaniu dávok, pričom človek zlopne 3-4 tabletky a už má v sebe 400 mg, čo som predtým s energeťákmi samotnými určite nedosahoval. Len teda je pravda, že zas tam je tá chémia... Shocked

Po práci bol tradične malý nákup, väčšinou kupujem zopár potravín, napr. pečivo, jogurt a podobne. Potom hygiena, na večeru som mal 2 cereálne kaiserky s rybacou nátierkou. Po naplánovaní jedálnička na ďalšie dni som uvaril asi 800 g zemiakov, dám si na obed s varenou cviklou + rajčinka. Myslím, že mi k tomu cvikla vystačí aj na obed v stredu, pričom zemiaky zostanú zaiste aj na štvrtok. Ešte porozmýšľam, čo k nim, lebo cvikla už nebude.

Flush zlepšená. Cvičiť cvičím, zostava mi pozostáva tradične z 20 minút rotopedu, cviky na chrbticu, činky na ramená a strečing. Včera som mal prvý medzník, že som sa dotkol bez bolesti prstov na nožke bez ohnutia kolena. Samotné cvičenie realizujem nie kvôli kalóriám, ale kvôli liečeniu mínusových príznakov, prípadne sklonov k depresii. Často mi to naozaj badateľne pomáha. Len musím pritom vytrvať, zatiaľ cvičím dosť pravidelne takmer každý deň asi niečo vyše týždňa. Dnes som si chcel privstať, že reku odcvičím aj ráno, lebo písali, že 20 minút stredne intenzívneho pohybu vie zlepšiť náladu na nasledujúcich 12 hodín. Tak reku pred prácou. Žiaľ, nepodarilo sa mi vstať - vstal som opäť na poslednú chvíľu, keď už nebol na nič čas.

Známka dnes asi 2+. V čase duševných bojov skôr 2-. Embarassed

Zajtra idem k psychiatričke na kontrolu, som objednaný. Pravdepodobne nebude problém a všetky lieky mi oficiálne namedikuje naspäť. Zopár týždňov ich beriem totiž opätovne iba neoficiálne, bez jej vedomia. Ale tuším mi niečo také vravela, že ak sa mi pohorší, tak si to mám nasadiť. Takže to potrebujem iba potvrdiť do záznamu a predpísať nové balenia. Smile

Ďakujem Vám, kamaráti, za prečítanie, vážim si to. Smile Držme sa, všetko dobré Vám prajem. community together

matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 74 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Po 3 september 2018 - 22:10

Ahojte kamaráti,
dnes som sa mal veľmi dobre. Fungoval som slušne podľa svojho režimu. Čiže prechádzky ako aj cvičenie bolo. Momentálne ma čaká zaťažkávacia skúška, keďže som tento týždeň cez pracovný deň sám doma. Mamku mám na dovolenke v Turecku. Zajtra budem musieť si kúpiť obed, keďže nič si uvariť neviem. To nie je pre mňa nová situácia. Nové je pre mňa to, že musím si riadiť všetko sám a nikto ma nekontroluje. Čiže musím dávať pozor na lieky, spomenuté jedlo, či pitný režim. Okrem prechádzok som trávil čas najmä pri šachu. Vyriešil som 4 diagramy a skúšal som na jednej zaujímavej partii si výber ťahov kandidátov. Hodilo by sa, aby som tú úlohu, čo sa týka partie riešil pomalšie. Aj preto som si stiahol do mobilu šachové hodiny a rozhodol som sa, že partiu by som mal vyhrať s 90 minútami na rozmýšľanie. Plánujem v tomto tréningu pokračovať a som zvedavý, že koľko pri tomto tréningu vydržím. Chcel by som to priebežne potiahnúť až do 21. septembra, kedy budem hrať vo Vranove a potom sa to uvidí.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  emuska511 St 5 september 2018 - 14:24

Ahojte, oslava otcovej 60 tky dopadla na výbornú. Cítila som sa fajn,aj pekné fotky vyšli,stretla som sa s rodinou aj priateľmi. Ema.

Sent from Topic'it App
emuska511
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 24
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 25.05.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 5 september 2018 - 16:22

Ahojte kamaráti,
pre dnešok je to veľmi dobre. Neprevládajú žiadne tendencie ku pasivite, či sklony k depresii, čo je skvelé. Mrzí ma len to, že som sa počas dňa nevenoval niečomu zmysluplnejšiemu. Tak režim dňa bol v pohode. Venoval som sa hlavne šachom, ale chcel by som pozrieť z archívu pondelkový ako aj utorkový Duel na STV. Chcel by som si vybudovať rutinu aj v tomto, že by som pozeral nejaké tie vzdelávacie programy.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 5 september 2018 - 19:47

Kimi, gratulujem k stabilnej a vlastne dobrej nálade. Vrelo podporujem aj Tvoj profesionálny koníček v šachu a mnohé ďalšie aktivity Tvojho sebarozvoja. Je to všetko super, držím Ti palce aj do ďalších dní. Maj sa pekne. Super!

Emuška, teším sa s Tebou, že Ti to dobre dopadlo. Fakt mám radosť. Super! Zostáva už len strašne priať, aby sa Ti vodilo čo najlepšie a Tvoje ďalšie osudy Ti prinášali čo najviac duševnej stability a pokoja. Drž sa! giving a hug

---

Ahojte. Wink

Dnes sa mám ako-tak. Včerajšok bol naozaj veľmi zlý deň, kedy mi bolo duševne veľmi otrasne. Okrem depresívnych symptómov som bol v úzkosti. Večer som si, žiaľ, trošku aj poplakal, a aj mame som sa kvázi vyplakával do telefónu, za čo sa vlastne hanbím, ale nemám nikoho okrem Vás a nej, kto by ma vedel vypočuť. A ide ma roztrhnúť, že ma kolegyne považujú za lenivého a za človeka, ktorý si negatívne stavy sugeruje sám a že keby som chcel, tak sa viem vzchopiť. A nemôžem im povedať o chorobe, ani sa im nijak brániť - nielen kvôli spoločenskej stigme, ale aj kvôli tomu, že by to aj tak nepochopili, nemajú o psychických chorobách zrovna peknú mienku, ako som sa neraz presvedčil. Medzi sebou sa híčkajú, lebo majú kopec fyzických zdravotných problémov, a tak sa navzájom povzbudzujú a vyrozprávajú. A mne neuznajú nič, ja som človek, ktorý si môže za všetko sám, a nemôžem sa vyrozprávať nikomu. Nerozumejú vete: je mi duševne zle. Nevedia, ako to chápať, čo si pod tým predstaviť...

V noci som spal od skorého večera asi 9 hodín, pričom z toho asi 8 bolo pri rozsvietenom lustri. Mal som z toho ráno silné pocity nevyspanosti. Včera som si dal večer aj tryptofán asi 500 mg, ráno tiež 500 (2 tobolky). Myslím, že sa mi vďaka tomu trochu dnes polepšilo a zvládal som deň o čosi lepšie. V práci som od utorka rána prešiel na politiku jednej úlohy denne. Tak som si nazval predsavzatie, že každý deň okrem bežnej akútnej agendy (riešenie nového tovaru a vysporiadania dokladov v systéme), ktorá zaberá denne najmenej 5-6 hodín, tak si zadám vždy jednu konkrétnu úlohu z tej haldy úloh, ktoré sú dlhodobo neriešené a ktoré ma dlhodobo stresujú, že sa cítim nimi zahltený. V utorok som takto úlohu splnil a splnil som aj dnešnú stredajšiu úlohu. Stanovil som si to ako niečo, čo keď spravím, tak si akoby v hlave dovolím alebo prikážem byť so sebou spokojný a odísť domov s prikázaným pocitom, že "mám hotovo". Totiž ono "mám hotovo" mi pri konci pracovnej doby dlhodobo absentuje a mňa to nesmierne psychicky vyčerpáva a demotivuje. Tak toto mi napadlo ako také riešenie. Zatiaľ to 2 dni fungovalo a naozaj som napr. dnes išiel o piatej domov s tým, že mám hotovo. Aj mám celkovo pocit, že hoci som urobil v tento týždeň zo starej agendy len 2 úlohy zatiaľ, odbudlo z nakopených restov, mám pocit, podstatne dosť. Boli to totiž väčšie sústa. Takže mám určitú radosť. Smile

V tomto zmysle by som si rád zaviedol aj politiku 1 úlohy za deň aj doma na večer. Mala by sa týkať trebárs stránky Schizo.sk, alebo wikipédie, alebo nejakého sebavzdelávania, ale často by išlo aj o obyčajnejšie veci, trebárs umytie riadov, alebo navarenie obeda na ďalší deň. Smile Uvidím, ako to pôjde. Kofeín mám zredukovaný len na čisto energeťáky, konkrétne zatiaľ liter denne, čo je podľa etikety 320 mg kofeínu za deň. Je to u mňa menšie číslo a včera ma prechodne kvôli tomu aj pobolievala už hlava večer. Zajtra by som rád vypil len 750 ml energy, čiže zhruba 240 mg kofeínu. Smile

Čo sa týka kontroly u psychiatričky včera - nasadila mi teda späť Escitil, ale dovolila len 15 mg, nie 20. Invegu mi zvýšila na 6 mg, Orfiril Long zostal 500 mg ráno a 500 mg večer. So znovuzavedením Spitominu nesúhlasila. Predpísala mi ale Magnosolv, čo sú magnéziové rozpustné prášky, vraj dobre vstrebateľný horčík. Tak si dávam toto. Plus od včera večer aj voľnopredajný tryptofán značky Kompava. Ambulance

Známka dnes 2. Embarassed

Prajem Vám príjemný večer, dobrú noc a vydarený štvrtok. Držme sa, kamaráti. community together

matej
Cloud 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 6 september 2018 - 19:03

Ahoj kamaráti.

Ak by som mal zhrnúť, ako som sa cez deň mal, podľa miery aktivity, tak to šlo celkom dobre. V práci zhruba ok, úlohy odsýpali. Nálada iste bola smutnejšia a sem-tam mi bolo zle. Celkovo sa mi nechcelo komunikovať a mal som negatívne myšlienky, ako aj akýsi smutný výraz v tvári. Šéfka mi povedala, že "usmej sa, vyzeráš, akoby ťa celú noc bičovali". Embarassed Na druhej strane som s dnešným dňom vlastne spokojný, hoci som sa necítil dobre. Akosi mi viac teraz záleží, aby som aspoň nezanedbával svoje povinnosti, nech teda akoby aspoň fungujem, hoci by som bol v emóciách a myšlienkach na tom buď mínusovo, alebo rovno depresívne. Sústredím pozornosť teda na činnosť, najmä na tú, ktorá sa odo mňa očakáva.  Embarassed

Podarilo sa mi dnes fungovať iba na 3 malých energeťákoch, čiže 750 ml, čo predstavuje púhych 240 mg kofeínu. Ani som nemal akútnu únavu, ktorú by som musel riešiť ďalším kofeínom. Iné zdroje som nemal. Dosť mi pomáha, mám pocit, ten tryptofán 2 toboľky ráno, 1 večer (spolu 750 mg/deň). Svoje robí aj magnézium. winking

Známku by som dal asi 2+ za dnešok. Dnes večer si ešte plánujem uvariť zopár zemiakov a spraviť 3 volské oká, budem to mať s rajčinkou na obed do dózy na zajtra. Pretty good

Srdečne Vás všetkých pozdravujem.
A napíšte, prosím, kúsok zo svojich dní, chýbajú mi tu Vaše písmenká. giving a hug

Všetko dobré! Super!
matej
Ďakujem

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 6 september 2018 - 20:03

Ahojte kamaráti,
tak dnešný deň som strávil v pohodovej atmosfére na stacionári. Cítil som sa super, porozprával som sa s kamarátmi. Vypočul som si ľudí na skupinovej psychiatrii, kde ma zaujala téma kofeín, lebo sám mám s tým problémy. Hoci sa chcem tohto zlozvyku hlavne z kolových nápojov zbaviť. Potom som išiel na kognitívny tréning. Prišiel som na to, že aj doma by som si mohol písať slová na rôzne témy. Neskôr som došiel domov, trochu som si pospal. Pozrel som si jeden kvíz Duel z pondelka. Tak opäť posteľ a chystám sa pomaly ísť spať, popri tom mi beží futbal Slovensko-Taliansko do 21 rokov.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 7 september 2018 - 14:51

Ahojte kamarátky aj kamaráti!
Máme pomerne pekný piatok a verím, že ste sa aj vy práve na víkend tešili. U mňa bol včerajšok jeden z tých lepších dní. Vybehol som na záhradu a nasmeroval som si to do neďalekého lesa, len tak pozrieť "či rastú". Bolo tam veľmi pekne a už po polhodinke som nazbieral dvanásť krásnych bediel. Následne ďalšie zbieranie ma čakalo na záhrade, teda v sade, kde sa urodili pečiarky. Sused mame aj mne povolil aj zber húb na svojom pozemku, kde choval ovce, takže som domov niesol doslova kýbel mladých pečiarok. Zavŕšením dňa boli vyprážané bedle a vybehnutie s kamarátom na čapovanú "vineu". Prirodzene nezabúdam na akp.

Zdravotne sa mám tak na 2, mierne pociťujem únavu, či skôr rýchlu unaviteľnosť. Kondička je ta-tam, za čo môžu lieky a aj môj životný štýl. Zo symptómov prislúchajúcim F25 mám mierne depresívne ladenie s úzkosťou je prítomná aj malú soc. fob... Teší ma však, že nateraz insomnia jednoducho nie je, hoci lieky si dať na spanie musím.

Tak toto je taká malá vsuvka do nášho/vášho fóra. Prajem vám do pohody víkend a teším sa na vaše príspevky. Tuto Very Happy

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Pi 7 september 2018 - 19:13

Juj, chcela som vám napísať a celé mi to zmizlo :-(
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Hulk DF 365 1 Pi 7 september 2018 - 20:16

ahoj,

tak zbieranie informacii okolo zivnosti uz pomaly nabiehaju do druheho tyzdna,co ma tesi,a aj si robim poznamky ako slovne vyrazy ci otazky a rady,len aby mi to bolo na uzitok,trosku ma mrzi moje podcenovanie,ci si to dokazem tie infosky v hlave uchovavat a popripadne v buducnu aj praktizovat,je toho halda a myslim ,ze nepotrebujem kupit ziadnu extra knizku ohladom podnikania,infosky zbbieram z:

podnikajte.sk

a este ak by sa mi malilo tak aj z :

Podnikam.sk
ale tu su uz infosky platene,

co sa tyka financii na zrealizovanie tohoto živnostenského planu,si budem musiet najprv prachy ziskat sporenim niekde v manualnej robote,ktore pojdu na rozbeh zivnosti v podobe kurzov a kupou auta,vodicak mam,este stary ruzovy dokrkvany,ale existuju aj ine sposoby financovania start up - rozbeh podnikania a to vo forme pozicky,tam uz platia inacie podmienky ako u beznom spotrebytelskom bezucelovom uvere,zatial to neham v uvahe,ved plany sa menia,upravuju a prisposobuju

takze nazvem to :
prvym cielom je dostudovat vsetky informacie okolo podnikania
druhym,konecne si najst robotu + rozpocet,sporenie
kurzy a skolenia
kupa auta (na zaciatok moze postacit nejake z bazaru - auto na rozbitie,nakolko som nesoferoval od autoskoly,a hlavne aby som sa don vmestil)
najst kolegu spolocnika ci ponuknut zamestnanie
zalozit zivnost
dalsie plany zatial neham trojbodkove...

co sa tyka budky a vtacika v nom,som spokojny,znamka 1-,
nikdy to nebude 1+,ci 1* nakolko si uvedomujem svoju rozdvojenu krabicu,
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 183
Reputácia Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Pi 7 september 2018 - 20:28

Ahojte kamaráti,

tak to napíšem v skratke znovu. Mám sa dobre, dnes som mala telefonické pracovné interview v nemčine, kedže si hľadám prácu v odbore v Nemecku. Dala by som si 50 percent, bolo to môj prvý "pohovor" a urobila som pár chýb, teda nepripravila som si dostatočné množstvo otázok, lebo nemám skúsenosti a akosi som nevedela na čo sa pýtať...:/ No nevadí, možno to nedopadlo až tak zle. Dajú mi vedieť. Bola som už od utorka v napätí. Konečne stres opadol a prišla únava. Dala som si za odmenu horúci kúpeľ a vyzdvihla som si objednané knižky. Cez víkend poteším ducha čítaním aj napriek jarmoku, ktorý máme. Nechystám sa do tlačenice. Spoločensky som vyžitá, s kamošmi je mi super. Depresia je stabilizovaná až ju nevnímam. Lekár mi dokonca vylúčil predošlú diagnózu, že som už len pri depresívnej poruche. Aj keď je to iba slovo, teším sa z môjho stavu a snáď si ho udržím. Aj keď na niektoré situácie reagujem stále príliš emotívne. Hmm, to som už ja. Jediné, čo štrajkuje je spánok. Mám problém so zaspávaním.
Užívam si toto hľadanie práce, teda, že mám ešte voľno a posledné dni prázdnin, ktoré som si užila. Úrad práce ma však nenechá na pokoji a našiel mi absolventskú prax za smiešne peniaze. Neviem ako došli ku mne umelkyni, že by som sa mohla hodiť na administratívnu robotu, ale budiž. Tak popri budem hľadať prácu v Nemecku a aspoň budem mať režim, skôr vstávať atď. Ešte ma upokojuje, že to bude na oddelení environmentalistiky, čo ma aspon trošku zaujíma.

Držím Vám palce všetkým, obdivujem ako bojujete - Tuto, kimi, Matej...Máte ťažké diagnózy a stále mám pocit, že viete nájsť v živote krásu. Prajem Vám len a len stabilizovaný stav a dúfam, že aj ja si ho udržím. A kimi, šach je tak mega ťažká a nepochopiteľná hra. Obdivujem ťa. Môj priateľ ho miluje a chcel by, aby som sa aj ja naučila trochu hrať. Ale veru môj mozog nie je na to zjavne Very Happy.

Majte sa pekne. Užite dni. Pa
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 7 september 2018 - 21:21

Ahojte kamaráti, tak mám sa veľmi dobre. Na to, že väčšinu času počas pracovných dní som strávil sám tak som si viedol dobre. Teší ma, že túto skúšku som zvládol. Stravovanie bolo v pohode, hoci nejedol som najzdravšie vecí, ale celkovo to ušlo. Jediná vec, čo ma sklamala tak je to, že mám obrovskú závislosť na kofeíne a nedokážem si povedať dosť. Čo už nemôže byť všetko košér.

Rozmýšľal som dnes veľmi veľa o šachu, že akým spôsobom budem hrať na turnaji vo Vranove. Rozhodol som sa, že budem pracovať na nových návykoch, a to na hodnotení pozície. Tiež bude dôležitý aj prepočet rozhodol som sa, že nebudem počítať 5-6 ťahov. Pôjdem počítať to viac do šírky ako do hĺbky. Stáva sa často, že moja robota za šachovnicou je zbytočná a chcel by som to trochu zeefektívniť. Dnes na domácom tréningu sa mi to nedarilo, je to tým že trénoval som večer.

Le pluie skús sa naučiť hrať šachy a poraz svojho priateľa Smile
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0