Ako sa dnes máš? 10
Strana 58 z 84 • 1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 71 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
mám sa, myslím, fajn. No jo, je večer, mohlo by byť i lepšie, ale aktuálne sa našťastie nemôžem moc sťažovať. Na zajtrajšok sa hrozne teším, čaká ma nové fotenie (hej, hej, preplo mi to z toho, načisto). Čo z toho bude najhoršie, je, že sa budem musieť nalíčiť sama, že OMG, to ma až tak nenabudzuje... ale inak v pohode. A ešte je riziko, že sa mi rozpadnú síce úplne nové puzdrá, ale je to moja výroba, čo by od toho človek čakal
Okrem tohto nič nové. Mali mi prísť nejaké zásielky, ale zatiaľ došli len farby na výrobu cepína a ešte mi toho dosť chýba. Najviac ma štve objednávka z notino.sk, pretože som mohla mať na zajtrajšok lepší materiál na mejkap, takto si budem musieť vystačiť s tým, čo mám a navyše by to malo vyzerať minimálne OK
Bože, až si závidím, mať tak moje problémy...
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
---
Ahojte, kamaráti.
Dnes sa mám relatívne dobre. Ráno som vstával síce po niekoľkom posunutí budíka, ale keď už bolo treba, tak som vyskočil do nového dňa akosi čerstvo, čo ma istým spôsobom prekvapilo. Aj som ranné rituály postíhal plynulo a nemal som pocit náhlenia, ešte som aj ráno cestou do práce vyniesol smeti. V práci bolo v poriadku - ale máme trochu personálne zmeny, tak sme veci riešili priebežne a niektoré problémiky boli oriešok. Zdá sa ale, že všetko dobre dopadlo. Šiel som domov načas a o pol šiestej som si už doma prišíval gombík na gate do brigády. Prišil som ho stráášne amatérsky, ale držať drží. Teraz pijem kávu, čítal som si spravodajstvo na googli, nakoľko v telkáči správy nepozerávam už pomerne dosť dlhú dobu. Informovaný zostávam skôr čítaním súhrnného spravodajstva, ktoré poskytuje na mojom účte Google (tam, kde je aj gmail). Dnes večer plánujem odpočinok, teda asi hranie na PC - v ostatné dni riešim odpočinok práve cez hranie hry... aj som sa bál ešte nedávno, že ako je možné, že som z toho ešte nevyrástol v mojom veku, ale čoraz viac spoznávam ľudí, ktorí majú 30, 40, 50 aj 60 rokov a hrávajú. Jednotlivé generácie hrávajú rôzne typy hier, ale v každom ročníku sa nájdu zástupy, ktoré takto vedia tráviť voľný čas. Takže asi je to univerzálne a o detinskosti nemôže byť reč. Zajtra je sviatok, tak som doma, celkom sa teším.
Z psychického hľadiska momentálne vlastne v poriadku, neevidujem nič závažné, drobné nejaké problémy, ktoré mám, mi prídu porovnateľné svojou povahou s tými, ktoré mávajú aj nediagnostikovaní ľudia vôkol mňa. Z objektívneho hľadiska sa nemám príliš na čo sťažovať, možno ma bolí jeden prst (zarastenie), mám svalovicu z brigády, nejaké modriny, občas ma bolia zuby, a takéto... ale to je nútené hľadanie negatív za každú cenu, čo sa mi teraz moc nechce. Skôr sa momentálne pozerám u seba na to, čo funguje - napr. ma dnes celkom dosť potešilo, ako sa mi podarilo šikovne prejsť cez rušný prechod cez cestu - asi je to hlúposť, ale bolo mi to dôvodom pre vysmiatosť na celé ďalšie minúty kráčania.
Známka dnes asi 1-, mínusko pre špatné svedomie.
Prajem Vám, priatelia, všetko dobré, skutočne Vám želám hojne stability, pokoja, lásky a zdravia, nech sa Vám darí.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Včera som celý deň preležala, pretože ma bolela hlava a mala som vysoký tlak, no dnes som mala fakt fajn deň. Ráno ma hlava už nebolela. Doobeda prebehlo bežne, strávila som ho varením obeda. Po obede syn vymyslel, že odbicyklujeme do susednej dediny k mojej mame a sestre. Tam sme sa so sestrou dohodli, že poobede sa pôjdeme prejsť do chotára za dedinu. Tento týždeň už 3. krát. Zhruba prejdeme 6,5 km svižnejším krokom. Tentoraz šiel s nami aj môj syn a náš pes. Vzala som si so sebou aj turistické palice, ktoré som si vlani na tieto vychádzky kúpila. Žiaľ až po kúpe som zistila, že je rozdiel medzi turistickými palicami a palicami na nordic walking. Ja som vlastne chcela tie na severskú chôdzu a omylom som kúpila turistické, a tak chodím teraz s nimi. Tak či tak podľa mňa zapájam aj iné svalstvo ako pri obyčajnej chôdzi. Prechádzka bola fajn a na moje počudovanie som po nej nebola ani moc unavená. Teraz večer sme ešte s mužom poliali záhradu a už len oddychujem.
Dnes kebyže neberiem ráno lieky, tak poviem, že som zdravá. Nepociťovala som žiadne príznaky choroby a dokonca ani únavu či pocit prázdnoty, proste super deň.
Aj vám, kamaráti, prajem veľa podobných dní.
regina
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
mám sa dosť dobre. Ako ste videli v inej téme, fotky už mám, fotografovi ich spracovanie trvalo až deň! Zmenila som napokon outfit, pretože sme šli do druhej lokality, do kameňolomu kúsok odtiaľto a cepín, etc. sa k tomu hodil zrejme oveľa viac. A tak ešte čerpám zo slintania nad nimi, z toho, že som ich obdržala a je mi veľmi dobre.
Mám pocit, že sa mi buď zhoršil zrak alebo je to bohvie čím, nuž, na očnom som nebola už skoro dva roky... A to by som mala ako diabetička najmenej dvakrát ročne! Tak sa tam teraz budem báť ísť, že čo a bohvie, kedy sa dokopem. Žiš.
Inak glykémie nie sú teraz zlé, len mám večne hypogl., čo tiež nie je ideálne. No jo, leto, potreba inzulínu klesá, díkybohu za toto ročné obdobie
Čo ešte? Moji chlpáči si celkom v pohode nažívajú, cica Sissi sa bola dnes očkovať, ale predýchala to, samozrejme. Dakedy v auguste pôjde aj Jony, ktorý by teda dovtedy mohol kapku schudnúť, už ho kŕmim omnoho striedmejšie. Oh, žeriem ich oboch *_*
Zdravotný stav
Meret, aj Tebe som musel zahlasovať za seba zeleným bodíkom, a to aj za foto, aj za tunajší príspevok. S tým Jonym si ma príjemne pobavila, akosi mi uniká predstava, že aj psíci môžu mať problémy s nadváhou, znie mi to trochu komicky, ale musím si opakovať, že príroda je už raz taká, že aj hafani majú svoje tuky. Pre mňa ako pre decko z paneláka, ktoré nemalo domáce zvieratko, je to pikoška. Čo sa týka očí, určite si to porieš, nech vieš, čo a ako, už aj čisto zo zvedavosti a z prevencie, lebo myslím, že zrak ako schopnosť si určite ceníš, nemyslím si, že vie patriť na kôpku ľahostajností. Všeličo možno áno, ale zrak asi nie. Držím Ti strašne palce a gratulujem teda určite aj k fotečkám, sú skvelé, naozaj.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes som mal trochu horší deň, teda myslím v čase pracovnej doby. Myslím, že vskutku za to môže moje ponocovanie, išiel som spať až okolo 2:15, lebo som makal na wikipédii a na Schizo.Sk. Sú to síce fajn aktivity, obzvlášť na wiki sa mi podarilo urobiť kus práce, ale spánok je spánok a ja ho jednoducho asi potrebujem. Darmo sa budem presviedčať, že nie. Cez deň som tým pádom bol mrzutý, smutný, spomalený, málo motivovaný, unavený. Mal som tendenciu myslieť negatívne, dokonca som zažil niečo na spôsob, že mi na ulici vadili pohľady ľudí. Celkovo sám seba samomluvou vychovávam k tomu, že mi je jedno, čo si okoloidúci o mne hovoria alebo myslia, ale samotné okamihy, kedy sa nám stretali zraky, mi jednoducho pocitovo vadili bez ohľadu na rozumové sebapovzbudzovanie. Až ma to dráždilo, pričom akýsi menší hnev som obracal dovnútra, mal som negatívne pocity zo seba samého. Našťastie, pracovné očakávania som porobil k spokojnosti šéfky, takže keď som odchádzal na dvojhodinovú dovču o tretej, tak už som mal všetko hotovo akurát. Potom tradične supermarket, nákup na víkend ma vyšiel vyše 13 eur, čo je strašne moc, lebo obvykle miniem na víkend 7-8 eur. Ale proste kupoval som výnimočne drahšie kvalitnejšie cereálie a tiež mix orechov, a len tieto 2 položky vyšli 6 eur spolu, takže keby sa mi ony akurát teraz neminuli, tak by to víkendové papanie vyšlo cenovo v pohode.
Na brigádu idem v sobotu v noci na 23:30, čo je super, lebo skôr skončíme a doma už môžem byť v nedeľu azda okolo deviatej ráno. Tým pádom skôr pôjdem spať a zároveň skôr vstanem poobede, a viac si užijem nedeľu. Uvidím, či ma pár hodín pred odchodom zase schytí úzkosť ako minule a či nebudem mať negatívne myšlienky, že sa mi tam nechce ísť. Sám seba sa bojím, svojej mysle, lebo ona je môj dobrý kamarát, ale zároveň ma vie aj sabotovať, to poznáme na vlastnej koži u seba všetci.
Psychicky už teraz lepšie. Po piatej som sa trochu prespal na dve hodinky, čo mi veľmi pomohlo a priam otočilo stav. Dal som si ľahkú večeru (kaiserka s florou a bielou paprikou + rajčinka, veľká hruška, zopár glgov mlieka a nakoniec šálka kávy s 1 lyžičkou cukru). Teď mi je už vlastne ok, známka v súčasnej chvíli asi 1-, v horizonte celého uplynulého dňa ale skôr známka 2.
Vďaka za vypočutie. Prajem Vám dobrú noc a príjemný začiatok víkendu, kamoši.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 523
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Dnes som vstal asi o desiatej bez budíka. Zaspal som asi okolo 0:30. Potreboval som dospať ponocovanie zo štvrtka na piatok, a tiež si kvázi-trochu nadspať vzhľadom na prichádzajúcu nočnú v rámci brigády zo soboty na nedeľu. Cítim sa vlastne ok, mám pocit, že som sa ako-tak vyspal. Hodnotím to podľa toho, že nemám teraz sklon k negatívnemu mysleniu a pocitom. Skôr sa mi ľahšie udržuje pozitívny prístup bez pocitu nútenia sa, čo je jednoznačne znak vyspatosti, ako som sa to už naučil rozlišovať.
Dnes plánujem asi prácu na wikipédii, prípadne na schizo.sk. Okrem toho možno bude hra na PC, upratovanie, poobede určite pranie. Na obed plánujem šalátik s rajčinami, vajíčkami a mrkvou. Na večeru budem variť špagety s morcadellou a trochou kečupu. V noci na brigáde cez prestávku zbaštím už tradične banán, býva to obvykle okolo štvrtej, piatej ráno.
Uvidím, čo mi dajú na brigáde robiť, čoraz viac to smeruje k tomu striekaniu oxidom uhličitým, takže sa tomu asi len tak ľahko nevyhnem. Najlepšie mi ide zametanie, aj ma to istým spôsobom baví. Pri tom striekaní je silný protitlak v rukách a ešte navyše človek musí dávať pozor, aby niekoho neostriekal v pozadí, lebo okamžite vznikajú ťažké omrzliny (ten oxid je stuhnutý a má teplotu okolo -70 stupňov pod nulu). A toho sa bojím, lebo v pozadí chodia ľudia a z tej pištole je dostrek aj 10 metrov. Musím k tomu zaujať nejaký pozitívny prístup, baraj aj nútene, sugestívne.
Doma ešte musím utrieť všade prach, zišlo by sa povysávať koberec a opäť raz treba vyčistiť záchod a umývadlo v kúpeľni, lebo tieto dva porcelánové vynálezy sú skrátka nepolepšiteľné a furt sa špinia.
Lieky som si už dal, príjemné dojmy si snažím navyšovať tradične kávičkou, prvá už je vo mne. Počasie zatiaľ nepraží, takže ok.
Zatiaľ známka 1-.
Prajem Vám, priatelia, príjemnú sobotu, držme sa.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
neprispel som tu už dlhšie, pretože psychicky sa mám stále rovnako a som momentálne so sebou veľmi spokojný. Všetko ide tak, ako to má ísť. Nič ma netrápi, čo je plus. S denným režimom bolo to už o niečo horšie, lebo nemal som vodcu. Mamku som mal týždeň odcestovanú a veľmi veľa sme si volali. Najväčšiu radosť mám teraz zo svojej postavičky, ktorá vyzerá dobre. Brucho mám skoro ploché, nohy nie sú tiež tučné. Nevyzerám vôbec na 98 kíl, čo je super. Čo som porábal? V prvom rade som chodil veľa na prechádzky, venoval som sa šachom. Inak nič zmysluplné som nerobil.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
---
Ahojte, kamaráti.
Dnes sa mám dobre, ale očakávateľne som fyzicky dolámaný, resp. hlavne spavý vzhľadom na brigádu v noci. Bolo na nej vlastne dobre, hoci občas som robil skutočne nudné veci, a síce obíjanie robotov od usadenín. Priznám sa, táto činnosť ma až tak nebaví, najviac mám rád zametanie. O 7:30 sme skončili, o ôsmej som už išiel z areálu osprchovaný a šiel som z automobilky peši domov, čo zabralo asi 36 minút chôdze, bral som to ako prechádzku. Našťastie počasie mi prialo, nepražilo na mňa. O 9:30 som už spal, a síce do 14:45. Odvtedy relaxujem, bol som u rodičov, dal si špenát s vajíčkom a zemiakmi, džús, porozprával sa. Doma som zatiaľ potom nič nerobil, iba počúvam pasívne rádio. Dal som si úlohu čo-to porobiť na schizo.sk, mám tam rozbehnuté nejaké plány. Treba asi aj zvesiť prádlo. Trochu mi ale vadí, že som výrazne spavý, a tak nemám moc chuť k činnosti. Ešte ma ale čakajú aspoň 4 hodiny nedele, tak by to bolo škoda preležať.
Psychicky zhruba ok. V noci som mal aj krízy a chcelo sa mi už ísť domov. Prišla mi tá osmička akási dlhá. Pred včerajším nástupom v sobotu som úzkosť nemal, ale mierny bolebruch bol, podarilo sa to poriešiť troškou wecka. Dýchavičnosť nebola a myslím, že ani nejak extra negatívne myšlienky.
Známka dnes 2+.
Prajem Vám krásny zvyšok víkendu, priatelia.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej, ďakujem mockrát za zelený bod, cením si to
Nuž a ako sa mám? Vlastne v pohode. Nič nové, nič zaujímavé. Zahltila som zase raz internet fotkami, ešte chýbajú na cosplay-blogu, ale článok už je tam naplánovaný. Fotograf si tu bol dnes po peniaze a už sa pýtal, kam nabudúce, že napr. na Čachtický hrad, ale zistila som, že tam sa vyberá vstupné a pochybujem, že by mi tam dovolili s pištoľami loziť po múroch Ešte ostáva holíčsky kaštieľ, kde by ma síce takisto len ťažko nechali šplhať sa bohviekam a tváriť sa, že odtiaľ strieľam po nepriateľoch, ale možno to bude napokon lepší výber než Čachtice. Who knows Samozrejme je tu stále Harley Quinn a to by bolo fajn v nejakom meste. Ale ako non-TR cosplay sa mi najbližšie črtá možno Wonder Woman, niekedy na prelome mesiacov, ach!
Okrem toho asi nič. Na to, že je večer, je mi podozrivo dobre Trebárs si ešte niečo zahrám, keď mi teda nie je tak blbo, že by som to chcela prespať. Kočičák mi doteraz (od obeda, bože) spal na kolenách, ale už je asi hladná, tak zliezla. Tiež mám vlastne hlad. Už sa len nejak vykŕmiť na tých cca 53-4 kg a bude všetko oukej
Zdravotný stav
Sent from Topic'it App
emuska511- Nový člen
- Počet príspevkov : 24
Reputácia : 5