Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 51 z 84 Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 67 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 51 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  kimi2028 St 6 jún 2018 - 19:58

Začneme tradične mal som sa dobre, ale časom sa to zlepšilo na veľmi dobre. Po mesiaci sa mi podarilo vybaviť preukaz ZŤP, čo je pre mňa vynikajúca správa. Budem sa môcť venovať konečne činnostiam, ktoré som utlmil. Mienim sa však naštartovať a začať chodiť už pekne od piatka do posilovne. Počas celého dňa prevládali tendencie k pasivite a nedokázal som dodržať svoj režim, hoci bol mierne narušený. V rámci vybavovania ZŤP som dal nejakých 7-8 km na bicykli, čo nie je až tak málo.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Dušan Št 7 jún 2018 - 10:29

ahoj,

mam sa dobre az na jeden hacik, a to je istota zamestnania,ktoreho zaklad je prave bytostne ja,kde sa clovek city jednak na jednej strane narobeny,vycerpany,na druhej strane ziskava za to odmeny a ako aj motivacie ktore su peniaze a hlavne jeho Ja je nedoktnutelne a neupadajuce sa do stratosfer,je pevne a clovek ma taku psychologicku istotu zamestnania,neciti sa tak ako nezamestnany clovek na ID,ktori bez spoločnosti je tkvz.v riti,

prezivam miestami take chcvile ze nechcete o nich vediet,mesiac som doma a uz bytostne ja dostava zabrat na jeho existencie na tomto ubohom svete,ktori ho chce priam ukamenovat a odstrcit od spolocnosti sveta.

psychicky uz ako som spominal bojujem a hladam kompromis okolo 20:00-21:00 hod ked sa ukladam pomalicky spat,
hadam brogady ale nik ma nechce,som odpisany clovek,citim sa tak akokeby kazdy mal predomnou strach a nechcu ma aby moje bytostne ja existovalo v spolocnosti ludi,ktorich nepoznam,a bolo plnohodnotnym a uzitocnym jak pre mna tak aj pre nich

co sa tyka sexualneho zdravia je to na bode mrazu,nemam istotu zamestanania,peniaze,som nikdo,mam problem zo zenami,sisina nestoji,choroba uraduje a dava o sebe vediet
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Št 7 jún 2018 - 18:08

Ahojte priatelia. Smile

Dnešný deň mi najprv začal veľmi dobre, celkom pekné ráno som mal. Potom som mal negatívny podnet v práci a ťažko mi bolo, až som sa emočne pozviechal za dobré 3 hodiny. Potom to bolo už lepšie a nálada sa opäť zlepšila, ale zas nastúpila lemravitosť, nechcelo sa mi púšťať do aktivít a povinností. Boli dlhé desiatky minút, kedy som nečinne sedel na stoličke. Šéfka mala obrovskú trpezlivosť. Navyše ma pustila v rámci obednej pauzy na pohovor, totiž vybehol som si z práce kúsok na polhodinku s tým človekom, ktorý má na starosti nábor do spomínanej brigády. Vzal ma, podpísali sme papiere a dlho mi vysvetľoval veci. Dokonca nebudem musieť chodiť do automobilky peši v noci, ale o pol dvanástej ma vezme ich firemné auto spolu s ďalšími tromi a privezie nás aj ráno naspäť. Nebojím sa ani tak fyzickej námahy, skôr bezpečnosti, lebo strieka sa oxidom uhličitým o teplote mínus desiatky stupňov Celzia, takže môže niekomu ublížiť a spôsobiť mu fatálne omrzliny (vraj sa behom 2 sekúnd rozpadáva tkanivo). Tiež je nebezpečné vstupovať do lisu a urobiť chybu, ktorým by sa zapol, pričom do lisu vstupovať budeme musieť a čistiť ho. Takže tá bezpečnosť, to mi trochu hrá na nervozitu, inak sa cítim naďalej odhodlane. Yes Nastupujem túto sobotu o pol dvanástej večer. Workman Určite dám vedieť, ako to tam zvládam/nezvládam. Embarassed

Po práci ma zlákal mcdonald, žiaľ. Ale cítim sa, že mi padol vhod, necítim sa zle psychicky alebo nevitálne, že som si ho dal. Smile

Dnes známka 2+ (pohoršenie kvôli únave a lenivosti, nič sa mi nechce). very sad3 Chce sa mi len vylihovať a azda si čítať. albino

Prajem Vám, kamaráti, všetko dobré, držme sa. Super!
S pozdravom
matej
Cvik 2

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 51 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 51 Empty ahojte

Odoslať  emuska511 Št 7 jún 2018 - 19:34

Ahojte, ja dnes celkom dobry den, vybavila som jeden dolezitý telwfon ohladne terminu kontroly, Matej bud opatrny v novej praci a drzim palce. Inak som spala len do pol jedenastej , stale neviem nabehnut na denny rezim, ale psychiatricka povedala, ze je to prato , ze mi nevysla praca, tak som s toho omrzena.
emuska511
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 24
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 25.05.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 7 jún 2018 - 19:57

Fajny podobne sa cíti viacero ľudí. Osobne sa cítim veľmi bezmocne a nemám šancu to ovplyvniť. U mňa je problém to, že vďaka strachu z veľkého množstva ľudí nepripadajú v úvahu. Mne by prospelo niečo z prostredia domova prípadne v kancelárii, ale kde zohnať takúto prácu.

Čo sa týka dnešného dňa? Musím tu dať, že bolo mi vcelku uspokojivo. Nemusel som počas dňa riešiť žiadne veľké problémy a neboli prítomne ani zle myšlienky. Ostal som verný svojmu režimu, ktorý som sa snažil plniť a darilo sa mi to. Mal som kontrolu ohľadom maródky a bol som na moje šťastie doma, keďže na stacionár som nešiel. Teším sa už na zajtra ku psychologičke, hoci príjemné stretnutie to zrejme nebude. V niektorých veciach mi nepomôže asi, lebo sú to zložité vecí a často ich porušujem. Na domáci väzenský režim nie som súci.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Št 7 jún 2018 - 20:14

Ahojte Wink

tak som rozmyšlala o tom...že by bolo dobre aj sem niečo napísať....dať o sebe vedieť... bounce ako dobre sa mám...celkom tento tyžden odsypa.....akurat piatok dostanem taku vspruhu, že sa teším na víkend....inak Matuš obdivujem Ťa, že si sa počas svojho volna pustil do dalšej práce....teda ze si si našiel a ideš smelo do toho....ale na druhej strane...mozno to bude aj tym ze si chalan z mesta....mas vela zvyšného času cez víkendy..tak prečo nevyužiť....no ja si to osobne neviem predstaviť....ako ano dokonca uz minuly tyzden mi nasi povedali ze mozem ist kazdu sobotu a nedelu kde chcem a skym chcem...to je ta moja socializácia...teda oni ma doslova vyhnali ze mam ist do spoločnosti...ale je tazke nejaku najst...hlavne ked zijem na dedine niekde na vychode.....proste šanca niekoho stretnuť a to aj pri cestovaní alebo v práci alebo hoci kde...je 0,000000000000000000001 odhadom lol! asi tak...kamoška čo ma len 27 rokov...to uz vzdala, pretože výber je obmedzení....uz nehladá....je zmierená.....a ja som v štádiu ze už nehladam...ale zmierená teda nie som....som smutna...znechutena...a iste sak mozem si za to sama...to kazdy povie...ze privela vyberam...- sak sme na dedine....to sa urcite hovorí po dedine.....ale tak vyberajte ked nie je z čoho Question Question Question ....ale tie moje vylevy si nevšímajte....proste horšia chvíla....pride aj lepšia .....už čoskoro si hovorím.....

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  matus Pi 8 jún 2018 - 3:54

Caute, ano este nespim. Very Happy Tak ako kazdy den som hore do skoreho rana a dnes asi potiahnem jednu z dalsich 24-riek. Den prebehol klasicky to jest zobudil som sa o nejakej 12-stej a hned siel do prace kde som sa aj najedol. Po praci sme sli s kolegovcami na pivecko (nie jedno Very Happy ) co len potvrdzuje aky skvely kolektiv je v mojej praci. Z prace som si zobral aj nieco na veceru. No proste lacne mozno nie az tak zdrave ale predsa jedlo. Very Happy Doktor mi pri nastupe do prace zakazal robit nocne zmeny ale ako tak na seba pozeram a na ten svoj prevrateny rezim tak by mi naopak prospelo robit nocne. Predsa len je tam aj priplatok takze ho musim pri najblizsej navsteve nejako presvedcit. Very Happy Na dalsom sobotnom zelle sa neukazem kedze mame v praci sportovy den a nasledne po nom este idem na 5 hodin do prace. Mrzi ma to lebo ako som uz spominal tak na zello sa vzdy tesim. Very Happy

Miska : Nebud smutna alebo znechutena. it is perfect Clovek sa moze mat dobre aj ked je sam. Je to lepsie ako byt s nespravnym clovekom.
matus
matus
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 101
Reputácia Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 8 jún 2018 - 19:22

Mischelll: Nič si z toho nerob. Verím, že správneho chlapca ešte spoznáš a budeš šťastná. Chce to len vydržať. Čo sa týka socializácie tak neviem ti poradiť, žiješ príkladne. Napriek ochoreniu pracuješ. Keby si nebola zamestnaná tak by som ti odporučil denný stacionár na socializáciu. Určite by si si tam našla niekoho, s kým by si si dobre pohovorila. ale takto no neviem

Matúš: Ty si tiež veľký bojovník a máš môj obdiv, že sa snažíš. Myslím si, že mne by tiež práca prospela, ale som veľmi obmedzený nazvime to fóbiami z môjho ochorenia. Mám bohužiaľ úzkosť z veľkého množstva ľudí a tak neprichádzajú v úvahu nákupné centrá ani fabriky. Mne by sa páčilo niečo v kancelárii, ale tam je problém moja samostatnosť.

Mám sa výborne, nálada je pomerne divná. Myslím to, však v dobrom zmysle. Je mi akosi až príliš bujaro a je to pre mňa niečo nové. Neviem, že k čomu to smeruje. Čo sa týka denného režimu, tak ten som sa snažil dodržiavať. Vstal som v stanovenú hodinu, dobre som si zacvičil. Dnes som bol len na 2 prechádzka, keďže musel som navštíviť pani psychologičku. Do denného režimu si zaradím nejaké tie vzdelávacie aktivity a pexeso. Musím to ešte nejako vymyslieť.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 9 jún 2018 - 9:47

Ahoj priatelia. welcome or bye

Dnes sa mám asi dobre, zhruba. Cítim sa akosi unavene, ale inak nálada je ok.  jocolor

Včera v práci bolo v poriadku. Šéfka je ale chorá, tak bola doma a liečila sa. Kúpil som si na posilnenie polosladké a nesladké sladidlové žbrndy, napr. aj kofolu bez cukru. Voľakedy som ju pijával vo veľkom a pomáhala mi sa cítiť vitálnejšie, tak reku skúsim znova, lebo zdá sa, že ako sa blíži mesačné "výročie" od zníženia liekov, tak sa mi to prejavuje v zníženom množstve energie a zníženej motivácii. Povinnosti inak odsýpali a celkovo som bol nečinný (rozumej: lenivý) menej času z danej osmičky. Potom supermarket, kúpa základných potravín, ďalej lekáreň a hurá domov. Išiel som pomerne skoro spať, ešte som si čítal. Noc bola relatívne dobrá, o jednej ma zobudila búrka, tak som zavrel sklá na balkóne a pokračoval v buvačke. Vstával som bez budíka okolo 8:40.

Dnes plánujem odpočinkový deň - asi poumývam riady, umývadlo v kúpeľni a možno znesiem do pivnice nejaké veci z balkóna, čo mám naplánované už dlho, len to zakaždým odkladám. Poobede by som chcel asi prať. Toľko akési povinnosti, pričom čo sa týka spomínaného odpočinku, ten by som realizoval pravdepodobne skrz počítačovú hru. Chcel by som tak či tak ten deň spraviť spontánnejší, že reku robiť, čo mi zrovna napadne, lebo úkolovaný som väčšinu týždňa, tak mám pocit, že aspoň jeden deň musí byť spontánny. Yes

Večer na noc idem na tú brigádu prvýkrát, tak mám obavy, že aké to tam bude. Strašne sa bojím, že budem ľutovať, že som sa na to dal. Dám o tom vedieť po smene ráno po deviatej, keď sa vrátim, alebo pravdepodobne, až keď sa trochu po noci prespím, teda až v nedeľu poobede. very sad3

Toľko moje žitie za uplynulý deň a za dnešok. Smile Psychicky celkom obstojne, známka asi 1-. Smile Vadí mi asi len momentálne únava, ani neviem z čoho. Sad

S pozdravom a prianím pekného dňa,
matej
Moon

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger So 9 jún 2018 - 16:36

Ahoooj,
oh, mám sa výborne a vlastne ešte lepšie! Málo spím, minule to bolo cca 4 hodiny, teraz naposledy 7. Napriek tomu, že kávu skoro nepijem, pričom ešte donedávna jedna denne musela byť, nezvyknem už popoludní driemať.
Kamarát, o ktorom som písala, že som mu ublížila, mi odpustil a zdá sa, že veci sa vrátili do pôvodného stavu. Aj môj drahý americký friend Jim sa ozýva a stále ma podporuje, že yay! Okrem toho sa starám o Sissi, to je tá nová čiči, momentálne mi zase raz spí na kolenách. Hafan je bohviekde, no aspoň sa už neboja jeden druhého a skvelo si na seba zvykli.
Uvedomila som si, že po boudoir photoshoote som na seba hrdá, že s mejkapom a skvelým účesom síce, no dokážem vyzerať k sežrání, že som mala na to odvahu, aj lebo fotografie sú v spodnej bielizni, aj lebo som do toho šla napriek jazvám. Mierne ich vidno, poväčšine nie, no pozdvihlo mi to sebavedomie. Aktuálne ho vlastne mám akosi veľa, šmárja, poďme vládnuť svetu Laughing
Večery sa umúdrili, i keď som si posunula AD na neskoršiu hodinu a potom som ho zabudla brávať, plus ani Trittico takmer neužívam, skrátka deravá pamäť Embarassed Aaaaaale, čo tam po tom, hlavne že nálada sa drží v nebeských výškach Twisted Evil jumping2
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 10 jún 2018 - 18:47

Meret, palec hore, nech sa Ťa dobrá nálada drží ako kliešť. Super! giving a hug

---

Ahojte, kamaráti. Smile

Dnes sa mám asi dobre. Včera o jedenástej večer som šiel na brigádu do miestnej automobilky čistiť zvarovňu, skončili sme o ôsmej ráno. Workman Buval som medzi jedenástou a sedemnástou. Sleep Je to práca náročná, namakal som sa dosť silno, dali mi zametať oceľový prach, čo som robil asi 6-7 hodín. Ten je hmotnostne ťažký, rozptyľuje sa, niekedy nepomáhala ani rúška. Špinavý som bol ako baník, pokožka mi stmavla od špiny. Mali sme rôzne bezpečnostné prvky - štuple do uší, helmu, rúšku, okuliare, rukavice, špeciálne tričko s logom spoločnosti, gate a špeciálne boty. Fyzicky to bolo veľmi náročné, ale striedali sa celý čas "ľahšie zóny" s tými ťažšími. Najťažšie bolo špachtlou oškrabovať zem od skamenelého liateho oceľového prachu, najľahšie bolo zametať len podlahy v boxoch (boxy sú také ohradené priestory, v ktorých sa nachadzajú rôzne robotické stroje, ktoré majú všeličo na starosti, pričom sústava boxov tvorí linku). Na konci bola sprcha, u ktorej som sa potešil, že nebola spoločná, ale mal som na to vlastnú sprchovú kabínku. Takže nahota nebola významná, len čo som prešiel v spodnom prádle od skrinky ku kabínke. Shocked Uvidím, čo mi dajú robiť nabudúce, rád by som pokračoval ako zametač, lebo na ten suchý ľad, teda striekanie tuhým oxidom uhličitým, si až tak netrúfam, vyzeralo to dosť náročne. Ale narobili sme sa všetci v upratovacej čate, boli sme asi dvanásti, pričom si nemyslím, že by niekto robil menej náročnú prácu a niekto niečo ťažšie. Teda po stránke fyzična mám na mysli. Wecko som zvládal len cez prestávku po 4 hodinách, pričom pustili by ma aj tak, ale ide o to, že wecka boli v tej hale od miesta určenia veľmi vzdialené, ide o naozaj obrovský komplex, kde iní zamestnanci vyslovene jazdili po vyznačených pruhoch na firemných bicykloch. Shocked Cvik 3 Skúsim, ak ma zavolajú, aj budúci víkend. Myslím si, že ani už cvičiť činkami nejak nemusím, lebo som fakt precvičil celé telo a svalová únava je dostatočná. Zírám

Dnes fungujem po piatej poobede, dal som si obed pred chvíľkou (resp. večeru), práve mi doprala druhá várka z troch. Vešiam to na balkón. Medzičasom sa mi trošku podarilo pozametať bytík, povysávať a utrieť prach, čomu som rád (juj, starý zlatý bytový prach! Very Happy ). Ešte mám v telefóne naplánované umývanie riadov, umývadla a wecka, lebo trošku som to wecko nejaké 2-3 týždne opomenul. Embarassed Hanbím sa. Embarassed A inak popri robení takýchto kvázi-povinností domáceho typu, tak relaxujem, počúvam rádio, mal som telefonát krátky a nesúrim s ničím. Smile

Známka dnes 1-.

Prajem Vám, kamaráti, príjemný zvyšok víkendu, nech sa Vám darí. Super!
matej
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 51 Empty ahojte

Odoslať  emuska511 Po 11 jún 2018 - 16:40

Som u starej mamy v Kosiciach, inak som z Martina. Stale mam problém s ranným vstavanim, uz mi aj psychiatricka znizila ranne lieky, aj budik mam nastavený, a aj tak spim do obeda. Som kvoli tomu nestastna, potom totiz celý den mam rozbity, snazim sa dohonit co som zaspala. Mam ist kvoli tomu aj k psychologovi, ale co ten pomoze? pripadam si ako odlud. poradte ak viete alebo to mate rovnako.dakujem , pekny zvysok dna Very Happy
emuska511
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 24
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 25.05.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0