Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 27 z 84 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 55 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 27 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  kimi2028 St 14 marec 2018 - 21:38

Ahojte kamaráti, mám sa pomerne fajn. Psychicky je to v norme, nemám žiadne depresívne príznaky ani nič podobné. Dá sa povedať, že som už v očakávaní. V sobotu by som mal ísť na svoj prvý turnaj v tomto roku. Idem však len na 3 partie, lebo sa desím skorého vstávania. Musel by som vstávať o štvrtej, čo sa mi nechce. Som však rád, že tieto 3 kolá odohrám. Dúfam parťáci, že sa pochválite už čoskoro, že ako sa máte.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Meretseger Št 15 marec 2018 - 17:05

Ahojte,
mám sa rozporuplne - napr. som dnes bola znovu fotiť, opäť na hrade, tentoraz to bol Branč - a podarilo sa mi rachnúť pri lezení po stene dole, našťastie to bol kúštik Very Happy Proste Lara ako vyšitá Laughing Horšie je, že nám dnes umrela jedna z mačičiek Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Ach, chudák Lara, hádam sa už aspoň netrápi.
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 15 marec 2018 - 18:55

Ahojte kamaráti, dnešok bol tradičný. Strávil som ho na stacionári. Venovali sme sa hlavne pamäti, niektoré cvičenia boli ťažké. Za 20 sek. zapamätať si niektoré detaily bolo náročné, ale tak ušlo to. Psychicky som na tom dobre, horšie je to však s energiou. Tá mi pomerne už chýba, ale nevadí. Budem mať energiu snáď zajtra.

Mer predstavil som si, že ako si sa tam natiahla. Very Happy Hlavne, že si v poriadku, lebo nič zle ti neprajem. Si kamarátka moja, ktorej pridám občas sem tam nejaký komentár na blog, aby si sa na mňa nehnevala. Viem, že niekedy som otravný, ale nemôžem si pomôcť.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Pi 16 marec 2018 - 18:22

Ahojte,
dnes to nie je nič moc, som bez energie, pospávam, teda snažím sa (to bude aj tým, že v noci som naspala asi 4 hodiny), ale výrazne ma bolia tentoraz určite ďasná, čomu sa teda nedivím, mám ich hrozné Embarassed Inak som nahádzala na blog fotky, feel free to take a look Very Happy A to je asi aj všetko, čo som dnes urobila, ach.
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 16 marec 2018 - 21:02

Ahojte!
Dúfam, že sa máte prinajmenšom fajn a darí sa vám zvládať to eFko, čo nám žiaľ prináleží.

U mňa celkom znesiteľne. Najväčšie otázniky sú pre mňa spánok, tendencia k pasivite a nikotinizmus. Medzi to menšie, a teda aj bez zásadného vplyvu na správanie, sú hlasy, rýchla unaviteľnosť, určitá forma sociofóbie, úzkosť, nábeh do depresívnej bipolarity... V podstate mám však celkom OK žitie, žiadne extrémy. Tradične plním body z akp., čo mi dosť pomáha a pomerne veľa čítam. Na druhej strane body v podobe cvičenia, chudnutia a ranného vstávania sú slušne povedané otázne a to dlhodobo. Pomáha mi aj Zello, NB celkovo, mobil a ostatné už spomenuté. Veľmi sa mi rátajú aj minirozhovory s ľuďmi naživo aj po mobile...

Inak do žitia sa mi konečne zasa vkráda záhrada, znova pociťujem to čaro prírody a teším sa z nej. Dobre mi padne aj štebot spevavcov v sade pri prevzdušňovaní korún stromkov. Taktiež aj krt sa činil a poctivo narobil množstvo krtincov, takže na svoje si prišli aj hrable. Kocúr Sumbul behá po mačacích frajerkách, ale našiel si čas na pootieranie sa a vypytovanie pamlsku...

Kamaráti/kamarátky, prajem vám krásny víkend a pohodu do nasledovných dní!
S pozdravom Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tomas Pi 16 marec 2018 - 22:14

Meret, do kina sa nechystas na noveho Tomb Raidera? ja som bol vcera a celkom spokojnost Smile

niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas
tomas
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 237
Reputácia Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 17 marec 2018 - 11:36

Ahojte, priatelia. giving a hug

Počas uplynulého týždňa som zažil, čo sa týka nálady a psychického stavu, z každého rožku trošku. Boli aj vyslovene dobré a ukecané nálady, komunikatívne a veselé. Boli však aj stavy smútku, dokonca hnevu, podráždenia, nervozity, možno až úzkosti. Prišli stavy aj demotivácie a únavy "zo života". Moje negatívne vzorce myslenia ma tlačia do názoru, že tieto horšie stavy sú spôsobované tým, že som vlastne celkovo nešťastný človek. Skúšam proti takémuto vzorcu bojovať tým, že si sugerujem, že ide o vplyv súčasného zhoršeného a pršavého počasia. U nás aj dosť fúka, takže sa tu prudko mení atmosférický tlak, je dosť zamračené, prší alebo mrholí, všetko je vonku akési mrzuté. Pravdepodobne to má na mňa dosť silný dopad, plus čiastočne som bol aj nevyspatý, resp. ani nie čo do dĺžky spánku, lež čo do kvality - aj dve noci po sebe som spal pri zažnutom svetle a nemal som ani ticho, lebo mi hralo rádio.

Porada v Bratislave v stredu dopadla dobre, ale viac-menej som tam bol zbytočne z pohľadu toho, že som bol celý čas ticho. Ale samotné preberané témy, ku ktorým sa vyjadrovali ostatní, ma relatívne zaujímali. Inak to v práci ubiehalo tento týždeň plynulo, negatíva sa niesli len v znamení mojej občasnej náladovosti a skĺzaní do "zhoršených psychických stavov". Niekedy mám kvôli nim pocit, že by sa mi mali nejak upraviť lieky, ale neviem ako. Viacej liečiv už určite brať nechcem, veď beriem všetky psycho-kategórie okrem tých na spanie. Antidepresíva sú už na maxime, stabilizátor nálady je tiež už veľmi vysoko (2000 mg denne), so Spitominom by sa ešte dalo manipulovať, Invegu zdvíhať asi ani netreba, to by bolo skôr kontraproduktívne, nakoľko plusových príznakov nemám nejako veľa, ak vôbec nejaké, a so zvýšenou Invegou by naopak podľa mojej skúsenosti stúpal vplyv mínusových stavov. Skúšam teda energy-drinky, kofeíny ako významných prispievateľov k lepším stavom. Dávam si aj vitamíny s minerálmi, ďalej ginko, betakarotén a omega-3-mastné kyseliny. Rozmýšľam, že si dám v lekárni opäť objednať od Kompavy tryptofán, lebo ho v tej mojej vytipovanej nemávajú, len na objednávku. indifferent

Strašne ma v poslednej dobe až plačlivo mrzí, že nie som zdravý, resp. že sa musím všeličím dopovať umelo-neumelo len, aby som sa cítil ako-tak prijateľne a mohol ako-tak sa podobať nediagnostikovaným a zvládať zamestnanie. Mám veľkú potrebu minimalizovať svoju závislosť na kofeíne a svoju závislosť od liekov (myslím závislosť v zmysle takom, že keď nejaký typ psychofarmaka nepoberám, tak sú veci zlé). A cítim sa dosť frustrovane, že s tým neviem pohnúť, lebo automaticky sa začnem cítiť oveľa horšie, pričom neviem pretrpieť tie stavy, resp. si ich ani nemôžem dovoliť stravovať, nakoľko musím denne 10 hodín fungovať medzi ľuďmi, kde moje vyplakávanie a nemohúcnosť nikoho nezaujímajú. Resp. im o súvislostiach ani nemôžem hovoriť, lebo je v mojom záujme tajiť poruchu tak dlho, ako to len bude možné.

Tatinova operácia dopadla relatívne dobre. Robili ho 3 a pol hodiny v štvrtok, potom mal silné bolesti, tak ho previezli na JISku a dali mu utlmováky, aby najhoršie prespal. Včera sa zobudil ráno a v hlase podľa mamy po telefóne pôsobil čerstvo, akoby vyspane, odpočinuto. Zdá sa, že je z najhoršieho vonku, aj keď neviem, či má ešte a do akej miery má bolesti. Brat a mama ho chodia navštíviť každý deň, ja pôjdem s nimi pravdepodobne dnes. Jedny z prvých slov mame do telefónu boli: "Prežil som." Smile Uvidí sa teraz, čo ďalej, ako sa bude zotavovať, či nebude nejaký zápal alebo tak.

Známku dávam asi 2- dnes.

Ďakujem Vám, priatelia, za prečítanie. Želám Vám príjemnú sobotu, všetko dobré. community together
S úctou
Matej
Ďakujem Sun 1

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 27 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll So 17 marec 2018 - 12:50

Ahojte Wink

tak no mám sa všeliako, totiž spanok teraz cez víkend o trošíčku lepšie....ale inak cez tyžden nič moc...proste uz neviem uz to budu aj 2 mesiace...a stale moj spanok nie je kvalitny....spim tak 4 hodiny kvalitného spanku a potom uz mam pocit ako keby som len lezala na posteli...sem-tam od unavy zavriem oči nachvílu zdriemnem....ale pocujem všetko a ked vstanem som uplne nevyspatá.....tak no len som to mala potrebu napísať, že nejako extra sa to nezlepšilo....dokonca vo štvrtok v práci po druhej hodine som bola ako mátoha...stále sa mi zývalo...a to nehovorim o tom, že ani pero som nevladala zodvihnuť....svaly ako keby ma nepočúvali...a ešte aj šefka bola v práci...tak som len ledva prežila deň.....hlavne, že je už víkend....včera som do seba napchala všetky možne vitamíny aj lieky na spanie...a vstala som dnes o 6:00, áno, nemusela som stačílo aj o deviatej mi vstať...ale, no vídite to....spánok na figu....ako dnes som uz na tom lepšie....predsa len som trochu viac vyspata/oddychnuta....a este dnes si dám tie veci na spanie, ale trochu prehodim za ine...ci nezaberu viac...totiz aj doktorka mi povedala, že si mám kupiť volno predajne vitaminy/lieky na spanie...tak som si hned obstarala dvoje....a tie druhe tak som ich v stredu zobrala len jednu tabletku..a ako som vyšie opisovala tak cely štvrtok, piatok vyradená .....proste unava spojena z tími liekmi na spanie....ktore beriem a plus vitamíny...tak je to na ... /tam su zámerne tri bodky/ .... proste a to sa mám dnes a zajtra aj cez tyžden este učiť/čítať pripravovať na pohovor....a ja som z práce taka unavená, že proste to sa nedá....nestíham....neda sa, proste.....a este k tomu cely pracovný týžden si dávam povzbudzovacie vitamíny cez den...aby som bola ako tak vykona .....beriem teraz B-kompex s vitamínom C - ako nemožem povedať zabera to...ale kde by som bola keby som to nemusela brať....myslim, že by som ani to pero nezodvihla....od unavy samozrejme....nie preto, že nechcem....dnes, ešte planujem pobehať...na páse....aby, som sa dostatočne unavila...a večer isť spať aj s mega dávkou vitáminov...tie staršie - persen zoberiem...a to som na neho tak nadávala....teraz asi nic lepšie nemám/ nevymyslím....

Prajem krásny víkend community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger So 17 marec 2018 - 15:04

tomas napísal:Meret, do kina sa nechystas na noveho Tomb Raidera? ja som bol vcera a celkom spokojnost Smile
Nie, počkám si, kým to bude na Google Play alebo si to pozriem neskôr. Do kina sa mi nechce, aj keď je to TR Smile
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rasto So 17 marec 2018 - 15:33

ahojte tak ja sa mam fajn pocitujem v poslednom case taki apsolutny pokoj proste nad nicim sa nezamislam nic ma nenatchne nenahneva ziadna zla sprava ma nevyvedie z miery vlastne ani keby mi niekto na ulici nadal a nahukal do mna tak si len poviem ze je to jeho nazor a idem dalej neviem co to je za faza choroby.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 523
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 17 marec 2018 - 17:17

rasto napísal:ahojte tak ja sa mam fajn pocitujem v poslednom case taki apsolutny pokoj proste nad nicim sa nezamislam nic ma nenatchne nenahneva ziadna zla sprava ma nevyvedie z miery vlastne ani keby mi niekto na ulici nadal a nahukal do mna tak si len poviem ze je to jeho nazor a idem dalej neviem co to je za faza choroby.

To by som chcel aj ja pociťovať... v istom zmysle to musí byť super. Super!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 27 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 27 Empty Pre Matej

Odoslať  le pluie So 17 marec 2018 - 19:14

ahoj Matej,

asi si neviem ani predstaviť, že ako funguješ so všetkými liekmi a pritom ako úplne normálny produktívny človek. Je to obdivuhodné, aj vy ostatní pracujúci. Myslím, že by si sa nemal zamýšľať nad tým čím sa dopuješ či nedopuješ. Dôležité, že vieš fungovať stabilne, niekedy veselý byť inokedy smutný, akoby to aj malo byť. Vieš sa aj o seba postarať. Myslím, že môžeš nám byť príkladom. Takže zahoď takéto hlúpe myšlienky. Je dôležité, že funguješ ako zdravý a je jedno čo berieš. Hlavne, že to pomáha. giving a hug
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 27 z 84 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 55 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: