Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 50 z 84 Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 67 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 50 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  Adama Po 4 jún 2018 - 18:36

Ahojte...ako sa dnes mam. No tak vselijako. stale ma obchadza nervozita a stiesnenost. Aj napriek tomu som dala vychadzku a mesto. Nejake nakupy. Mam taku slabost na nakup plaviek zas som si jedny zaobstarala. Alw co ma najviac potesilo dneska tak to bolo pecenie vianocky. Vyzera vyborne. Ako som uz napisala obchadza ma uzkost tak teraz relaxujem v tichu doma. Prajem vam krasny vecer a vela zdravia.
Adama
Adama
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 13
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 01.05.2018

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Po 4 jún 2018 - 18:39

Ahoj tuto presvedčil si ma, pôvodne som chcel písať len do denníčka. Very Happy Tie horúčavy sú strašné, ale najsrandovnejšie je, že som si úplne opálil nohy podľa sandál a mám vypálený len taký štvorček. Smile Som rád, že si niečo urobil.

Emuska511 ja mám tiež svoju hymnu a tá sa volá Nikdy neprestávaj od Vittek. Teší ma, že si sa dala na bicykel, i keď elektrický. Jo tie periny sú strašný zaberák, obliekať ich, ustieľať si ich atď. Tiež mám s tým menšie problémy, ale napokon s tým nejaký ten boj vyhrám.

Rene obdivujem ťa, že lieky už nemáš. Kedysi som mal akineton, ale prišiel som na to, že bodlo by antidepresívum (nejaké to poriadne delo). Bol som na stacionári, nie som jediný, čo funguje na alvente 150 mg.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako sa mám? Mám sa fakt skvelo. Dnešný deň som prežil v úplnej pohodičke, až som si to užíval. Nemal som pozitívne ani depresívne príznaky. Naučil som sa po dlhšom čase zo svojho života fakt tešiť, hoci nie je všetko také ako by to malo byť. Posledné týždne mi ukázali, že môže to byť fakt dobre. Denný režim som zvládol dobre dodržiavať a došlo v ňom ku nejakým zmenám. Potešilo ma aj to, že do denného režimu som zaradil prácu pre mamku (na začiatok 1 hodina), čím sa pomaly blížim k tomu, že môj doobedňajší program bude naplnený. Mám však ešte voľné nejaké tie 1-2 okienka. Rozhodol som sa zrušiť si prechádzku o 13:00 a radšej sa budem vtedy preháňať na bicykli. Môže byť mám sa momentálne na 1 podľa Matejovej stupnice, čo je skvelé.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rene007 Po 4 jún 2018 - 20:50

ahojte mam sa fajn dnesny pracovny den bolo horko na tom slnku skoncili sme o nieco skor zajtra ideme do Rusoviec.
kimi som velmi rad ze sa tesis zo zivota hadam sa aj ja k tomu raz dopracujem Very Happy ale niekedy su malickosti co potesia aj mna
rene007
rene007
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 79
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 4 jún 2018 - 22:07

Ahojte, priatelia. giving a hug

Dnes sa mám zhruba dobre. V práci bol lightovejší deň, dosť času som sa venoval pracovne irelevantným záležitostiam. Po práci som bol tradične v supermarkete, skočil som do banky a potom som išiel peši zo svojho pracoviska do miestnej automobilky... neviem, koľko je to kilometrov/metrov, ale zhruba 45 minút rýchlej chôdze mi to trvalo. Skúmal som trasu, či sa tam dá dostať peši, a zistil som, že cez koľaje sa dá prejsť a sú inak dobre porobené pri cestách chodníky, len priamo pri automobilke nie sú chodníky osvetlené. Totiž dal som sa na brigádu cez víkendy, že reku chodiť čistiť zvarovňu, a taxíkom je tam ísť drahé (5 eur) a spoje nejdú žiadne, ani kyvadlová doprava, smena je totiž zo soboty na nedeľu medzi 1:00 v noci do 9:00 ráno, a vtedy nič nejde. Tak tam budem chodiť peši, priamo od môjho baráčiku je to asi 35 minút... uvidím, múdrejší budem cez víkend. Hlavnou motiváciou sú mi pre takýto brigádny doplnok peniaze, platia pre moje požiadavky v poriadku a chcel by som teda dosiahnuť, aby sa mi finančne ľahšie dýchalo. Yes V poslednom čase to mám v tejto veci nadoraz a nechcem, aby som zažíval také veci, že si nekúpim kaiserku za 15 centov, lebo si musím kúpiť rožok za 8 centov, aby som ušetril. Very Happy Navyše si chcem našetriť na školné, lebo sa mi žiada ísť do školy... Bezradný Som trubiroh, ja viem. Neviem byť spokojný s tým, čo mám, musím stále ďalej a ďalej kráčať za ďalším, je to taká divná vlastnosť. Embarassed V mojom meste ešte berú druhé kolo na informatiku... hoci by som radšej išiel do Nitry, tam ale druhé kolo nerobia. Vyzerá to, že bakalárske štúdium by som si robil teda tu na rodnej zemi, a do Nitry by som šiel až po 4 rokoch spraviť magistra, lebo u nás magisterské pokračovanie nie je akreditované.  Crying or Very sad

Nálady boli dobré, znížené lieky naďalej zvládam ako-tak. Pomáhajú béčkové vitamíny a stopercentne práve kofeín. Myslel som si, že po znížení AD sa mi zníži aj poklepkávanie nohami na stoličke, keď sedím... no nepodarilo sa. Stále mám tlak s nimi pohybovať a po byte pravidelne robím "preteky", teda od dverí k oknu, od okna k dverám, kolečká, pri ktorých chodím hore-dole, vždy keď rozmýšľam. Embarassed

Známka na dnes 1-, mínusko kvôli nezmierenému svedomiu. Embarassed

Ďakujem za prečítanie a prajem Vám, kamoši a kamošky, dobrú noc a pohodový utorok. Držme sa. I love you
Mám Vás rád a čítam Vás každý deň, i keď niekedy neprihlásený.  Cvik 1

S úctou a prianím všetkého dobrého,
matej

community together
Sun 1

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 50 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 5 jún 2018 - 7:11

Rene007 Aj mne je to tiež čudné, že prečo náhle taká zmena. Je to však tým, že som urobil správne kroky a dnes sa mám fakt skvelo. Hoci dosť veľa robí aj ten denný režim, lebo keď vstanem tak nič necítim. Potrebujem nejaké tie pravidlá, ktoré keď dodržím tak potom sa mám veľmi fajn. Veľmi sa mi to páči, len je otázne či budem niekedy pracovať, pričom by som aj chcel. Na skrátený úväzok nenájdem tu v meste asi nič. Myslím si, že 4 hodiny práce by mi ešte viac prospeli. Nemám žiadne výraznejšie životné ciele, čo je škoda. Mám zatiaľ aspoň kamarátov a môžem chodiť s nimi von raz za týždeň.

Matej nie si trubiroh, mňa to tiež ťahá do školy. U mňa je to tak, že stres by som nezvládol. Koniec koncov ochorel som vďaka škole. Ako som spomínal skúsiť si univerzitu 3. veku tak by bolo super. Nie je to ani až tak drahé. Bohužiaľ musím čakať min. 10 rokov, kým sa tam dostanem. Tak musím si nachádzať zábavky sám.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ut 5 jún 2018 - 12:01

ahoj@kimi2028

podla mna je fajn ze robis veci ako aktivity pocas svojho volného dna,a ze ich plánujes,toto som robil aj ja a neustale som harmohogram prepisoval,v poslednej dobe som situaciu prehodnotil a zacal som sa venovat len tím dolezitým,nezbytocným veciam,

ahoj @Matej ,zavidim ti toho,tkvz.tajneho agenta v robote,kde o tebe nevedia ,ze si chory,ze mas diagnozu a necudujem sa ,to ze nechces ID a si ho prijat,osvojit,ja som totiz nedavno bol na pohovore niekolkich a odmietli ma,jednu neprijemnu vec ktoru sa pýtali je prave moja choroba a tak v poslednej dobe som sa nad tímato otázkami zamyslal ,ze co na ne odpovedat,a nasiel som skutocne realne riesenie,co potvrzuje fakt,a charakterizuje moju diagnozu.

Ahoj,
posledneé dni som jak na hojdacke a mrzima ,ze bliziacou sa nocnou hodinou prichádza aj strach so spanku,repektivne nespanku,je to strach so psychoz ktore mnou otrasaju,pricina je taka,ten onen fakt,ze som ochudobnel o spolocnost a stal sa nepravidelnym ucastnikom tichto aktivit,
financne som v minuse,chybaju mi peniaze,nemozem si dovolit turnaje ba dokonca ani ligu,prijemnu spolocnost,zamestnanie a tak,svoje výdavky som skresal na minimum a stale je to minus,totiz na 5 rokof som investoval peniaze cca144€ mesacne do zveladovania svojho majetku,ako aj pre sebarozvoj a sebazdokolovanie,jedine co mi chyba z eletechnologie je TV a domace kino v mojej izbe.

Hladam robotu a chcel by som tento tyzden ist sa popytat na urad práce,

dnes som urobil malu rekonstrukciu svojho poz.bloku a dosiel som nato ,ze neda sa vsetká mudrost sveta zozrat,a tak som ich nepovymazaval len nehal tak ako spomienku na casy vedomia,

totiz objavil som frazu nevedomie a chcem sa mu venovat a pochopit ho,

zaujimaju len dve veci v mojom ubohom zivote,sipky a sachy,a chcem aby sa svet tocil len okolo nich,momentalne som v takej faze,alebo bol frazovo "zucastnil som sa."

co sa tyka vedomia bolo fajn vediet ale nevedomie sa mi zda ako neobjavený liek,medicina ,ktora ma moze dostat zo schizy,z diagnozy F20.0

ahojte a drzte sa
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 5 jún 2018 - 17:59

Dnes to absolútne nebolo dobre. Mal som myšlienky, či by bezo mňa na tom svete nebolo lepšie. Ľuďom, ktorých mám nadovšetko rád neskutočne ubližujem a trpia. Prečo? No preto lebo som schytal niečo, s čím nedokážem fungovať. IQ mám strašidelne nízke, riadim sa už len pudami, ktoré sú absolútne od veci. Smutnejšie je to, že nedokážem toto vôbec zmeniť. Bojím sa, že keď sa vyčerpám tak budem musieť ísť do nemocnice, lebo jednoducho to nezvládnem.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ut 5 jún 2018 - 18:01

ahoj @kimi2028,

v prvom rade si uvedom ze su to len myslienky,nic realne a skutocne,asi tak
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 5 jún 2018 - 18:10

Fajny, to je mi jasné. Len budem musieť fungovať inak, ako teraz fungujem. Zopakovať si 5x, či to čo chcem urobiť je to pravé a či nebude mať to dosah na ľudí, ktorých mám rád. Skúsim to poriešiť takto.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ut 5 jún 2018 - 19:49

Kimi, si borderline - inými slovami, máš hraničnú poruchu osobnosti? Pretože ak nie, tak sa nejak extrémne netráp - nadobudla som presvedčenie, že my hraničiari sme pekelné svine a vieme úplne úmyselne nehorázne zraňovať okolie. To sa mi i nedávno "podarilo" a som z toho celá hotová. Dočerta aj s tým...
___
Inak sa však nemám zle. Obdržala som boudoir fotografie a sú bohovské, kdesi tu je i náhľad. Psychicky na tom bývam večer desne, no posledné asi až dva dni sa to upokojilo, hádam to bude tým, že som začala brať antidepresíva neskôr popoludní, nie ráno. Stihla som však úmyselne veľmi ublížiť človeku, ktorého mám inak hrozne rada a vôbec nič zlé mi neurobil. Kruci...
Nuž čo. A potom že prečo ostávam sama, všakže. Cez deň ale bývam okej a vraj sa dá so mnou aj fungovať, čomu neviem, či mám veriť, no potešilo.
A tak teda...
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 5 jún 2018 - 20:26

Ahoj priatelia. giving a hug

Kimi a fajny, ďakujem Vám za reakciu. Mrzia ma Vaše ťažkosti, ani mi až príliš často nenapadá, čo by som poradil. Ide ma z toho roztrhúť, že by som Vám veľmi chcel nejak pomôcť, ako aj každému, kto referuje nejakú ťažkosť, ale často zostávam bezradne ticho. very sad2 Kamoš Tuto nedávno naznačil, že sa na fóre ráta aj jednoduché "držím palce", čo ma veľmi povzbudilo, že to tak naozaj mnohí azda prijímate. Preto smelo Vás chcem uistiť, že Vám tie palce naozaj držím a prajem Vám, nech sa patálie, ktorými sa brodíte, poriešia vo Váš prospech a zlé sa na dobré obráti. community together

Kimi (@kimi2028), určite nie je pravda, že by bolo ľuďom lepšie, keby si na svete nebol, oni Ťa majú radi a si pevnou súčasťou ich života, špeciálne tí v rodine, ale menovite si zapadol už aj sem do fóra a aj tu Ťa máme radi. Ak nastávajú spory alebo hádky či utrpenia, tak to skôr nemajú radi prípadné ochorenie, ale Ty nie si ochorenie, Teba ako syna alebo ako inak spríbuzneného človeka si cenia a chcú Ťa. Píšeš o pudovosti či nízkom IQ, ale pôsobíš na mňa ako jedinec s veľmi dobre rozvinutou sebareflexiou, ktorí si svoje prípadné chyby veľmi dobre uvedomuje a túži ich riešiť, a nielen túži, ale ich aj mnohé vskutku rieši. Vnímam Ťa, kamoš, veľmi perspektívne - myslím si, že sa Ti bude ochorenie vyvíjať postupne priaznivo a dobré časy budú čoraz častejšie. Veľmi Ti to prajem, kimi. Drž sa, hlavu hore. giving a hug

Fajny (@anti/fajny), aj Tebe držím palce. Fandím Ti s tým Úradom práce - myslím si osobne, že v Trnave je možné pre človeka s ID skôr zohnať prácu na dohodu/brigádu, a to najmä vo výrobe. Čiže by som na Tvojom mieste ani nepostupoval na začiatok hľadaním si hneď hlavného úväzku, kde často býva vo výrobe sito cez závodných lekárov. Šancu vyhnúť sa závodnému lekárovi majú práve dohodári alebo brigádnici. Tí zároveň v niektorých závodoch pracujú menejkrát v týždni, alebo menej hodín všeobecne, prípadne im dávajú robiť menej náročné práce, akési bočáky. Ak človek nemá problém s nízkokvalifikovanou brigádou, tak privyrobenie vo výrobe je na dohodu v Trnave dobré, aspoň v porovnaní s inými okresmi na Slovensku, nakoľko Trnava má obrovský podiel výrobných závodov na lokálnej ekonomike a živí sa tu hustá sieť rôznych personálnych agentúr, legálnych aj pololegálnych (tie neplatia odvody a tak ani neskúmajú ID), ktoré najímajú kadekoho na nízkokvalifikované dohody. Veľmi Ti v tomto smere držím palce - myslím si, že ako rozjazd to môže byť popri ID zaujímavé. giving a hug Prajem Ti mnoho zdaru, fajny, všetko dobré a mnoho kvalitného spánku. Smile

Meret (@Meretseger), srdečne pozdravujem aj Teba. Smile Teším sa, že Ti AD zaberá a že sa venuješ rôznym svojím koníčkom, aj tá počítačová hra je super koníček, viem to pochopiť, lebo aj mňa PC hry zlákajú pravidelne, neviem z nich vyrásť.  Very Happy Prajem Ti všetko dobré, drž sa!  giving a hug  

matej
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 5 jún 2018 - 22:09

Ahoj, kamaráti. Smile

Dnes sa mám zhruba dobre. V práci asi aj ok, boli aj stresy, spočiatku som bol tiež unavený, rána mávam v ostatnom čase ťažké. Vec vyriešil kofeín, ktorý do 20 minút od prehtlnutia zaúčinkoval. Embarassed Povinnosti odsýpali, nebolo ich veľa. Išiel som domov opäť načas, po práci som bol kúpiť malé baterky a samozrejme supermarket môj takmer každodenný. Yes Kupujem tam zväčša základné veci, ako kaiserky, chleba, nátierku, jogurt, a takéto, prípadne ak ma schytí chuť si navariť, tak niečo k receptu. Dnes po práci som si varil vajíčka natvrdo a dal si na večeru omaslovené celozrnné chlebíky s vajíčkami. Potom som si varil špagety, ďalšia várka, nech sa to balenie minie. V balení je 500 g neuvarených špagiet, z čoho podľa mojej skúsenosti viem navariť asi 1,2 kg uvarených špagiet, teda asi 4 porcie, možno 3, ak som rozjedený. Ráno si na 300 g uvarených nalejem trochu morcadelly a kečupu a beriem do práce. 4 plnohodnotné porcie tak vyjdu aj s morcadellami asi 3,80 až 4 eurá, pokiaľ už mám doma kečup a olej, čo mám. V súčasnosti moje hľadanie minimalistického stravovania už nie je len o tom, že by ma takýto životný štýl lákal pre vec samotnú, ale už ma zaujíma aj to hľadisko, že sa ním šetria peniažky, čo vskutku potrebujem. Nemyslím si, že je to zlé, ani sa necítim chudobný, skôr je to o hľadaní ideálneho mesačného rozpočtu, čo mi príde ako psychicky stimulujúce, istým spôsobom ma to baví, aj to presné evidovanie bločkov v exceli a rátanie rôznych výdajov, príjmov, porovnaní a mám tam aj vzorec na výpočet predpokladaných súm, ktoré "týmto tempom" miniem predpokladane za tú a onú dobu, "ak to takto bude ďalej pokračovať".  laughing

Z brigády sa od pondelňajšieho telefonátu, že majú o mňa záujem, neozvali, tak sa bojím, či si to so mnou nerozmysleli. Hovorilo sa o nástupe už túto sobotu, a nič sa zatiaľ nerysuje. Tak zostávam na ihlách, lebo hoci ide o špinavú robotu, cítim sa nejak tak vnútri odhodlaný, že chcem ísť do toho. Vnímam túto príležitosť naozaj ako super vec a som ochotný aj prekonať takú silu, že vraj podľa jeho slov v telefonáte "končíme ráno v sprchách". Spoločné sprchovanie je pre mňa vecou silného studu, ale nerozmyslel som si to aj tak, takže by som bol sklamaný, keby ma nakoniec neprijali. Tie peniažky mi za to stoja, ale nielen tie, ale aj skúsenosť, nakoľko sa mi zíde do životopisu ďalšia skúsenosť s nekvalifikovanou robotou, totiž vysokoškolsky vzdelaní v humanitnej oblasti sú na dnešnom pracovnom trhu veľmi znevýhodnení, ich záchranou okrem rekvalifikácie je skúsenosť s nekvalifikovanou prácou z minulosti (aspoň brigády ako je táto).

Takže takéto témy momentálne vypĺňajú moje dni, ak sa mám "v skratke" zveriť, ako sa mi vodí. Je to také rôzne. Psychicky sa nejak držím, pomaly by som chcel opúšťať béčkové vitamíny a skúsiť, či mi stav bude držať len kofeín a z antidepresív teda ten môj desiatkový Escitil. Naďalej si polím dvadsiatku. Ale bojím sa to skúšať... lebo zdá sa, že táto kombinácia béčiek plus kofeínu plus táto sústava medikamentov ma momentálne drží na celkom schopnej nálade. Aj stresy, mám pocit, zvládam lepšie, otrasiem sa po negatívnom podnete asi tak do 10 minút. Spánok - naďalej zaspím asi do 45 minút, včera to bolo horšie, myslím, že som šliapol až na 70-80 minút. Prsty v tom má zaiste aj kofeín - túto obeť som ochotný žiť, resp. nebudem poobede vysádzať kofeín, len aby som rýchlejšie zaspal. Radšej si poležím, utrasiem myšlienky, výmenou za to, že som ešte aj o devätnástej relatívne pri sile. Samozrejme, ako kedy, ani kofeín nie je všemocný a nefunguje za všetkých okolností... Yes very sad3

Juj, rozkecal som sa. Ďakujem Vám za príležitosť sa Vám zveriť, čo ma v duši zamestnáva, aké myšlienky. Známka dnes 1-. Prajem Vám, priatelia, pokojnú noc a vydarenú stredu. Držme sa! Pretty good A... odteraz s pevným odhodlaním dodávam: Držím Vám palce. community together

Matej
Sun 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 50 z 84 Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 67 ... 84  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: