Ako sa dnes máš? 10
Strana 49 z 84 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 66 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
Mer, gratulujem ku ďalšiemu prírastku a pekne sa o neho staraj. Snáď to nebude na škodu.
Rene007, choď radšej ku tomu lekárovi aspoň raz za ten mesiac. Za možné komplikácie to vôbec nestojí, do psychózy je pomerne ľahké sa dostať. Zbaviť sa jej tak to už je iná pesnička. Samoliečenie je skôr na škodu.
Tuto, teší ma v zásade, že nemáš nejaké veľké problémy, čo je dobre. Spavosť je spôsobená aj s tým, že nie každú noc si oddýchneš bohužiaľ, ako sa má a ťaháš to pomerne dlho do noci.
Matej, teším sa, že pri zmene liečby si vedieš dobre a dokážeš kvalitne fungovať i s nižšími dávkami liekov. Som rád, že tak ti to ide kamarát. Ten stres máme úplne podobný, tiež sa mi rozklepe celé telo a ťažko to ovládať.
Matus, tiež by som mohol skúsiť nejakú tú prácu. Netrúfam si na to, lebo bojím sa, že stres by som ešte nezvládol. Koncentrácia je tiež veľmi slabá.
Fajny, tvoj stav ma pomerne mrzí, ale verím tomu, že nič nie je také zle, ako to vyzerá. Čoskoro ti bude lepšie
Emuska511 vitaj pekne u nás. So schizofréniou je vždy problém zdieľať svoje problémy hlavne v reálnom živote, ale tu si môžeme napísať hocičo, poradiť sa a je to tu super.
Ako sa mám? Mám sa skvelo, zažívam asi najlepšie obdobie od vypuknutia choroby a užívam si to pokiaľ môžem. Zjavne slnečné počasie ma na mňa skvelý vplyv. Navyše darí sa mi dodržiavať stanovený režim, čo je super. Mohol by som si snáď dať do neho nejakú ďalšiu vec. Problémy nemám, som rád, že fungujem veľmi dobre, aj s emóciami. Konečne to aspoň trochu i cítim. Dnes som bol aj na injekciu, potešilo ma, že som nemusel dlho čakať. Zmena nie je v zásade žiadna, len si urobiť dobru rutinu.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
enuska511 - vitaj na fore.... ....snad sa ti tu bude páčiť...
Krimi2028 - nadviazem na tvoj prispevok, ze len ziskať rutinu...ano o tom som sa snazila cely zivot...a teraz ked som z nej mierne vybočila...tak vrátiť sa spet, chce ešte viac usilia....a zase no nie som uz najmladsia tu na fore.. proste zaberak....a všetko sa tak rýchlo deje....ale mam pocit, že život plynie zase pomaly....dobre moje zmiešane pocity..neberte vazne.....
Matus - tie prechadzky, ze si na prestal chodit...asi nemas čas?...alebo je iny dovod?...
Ako sa mám?.... no ako, zjavne lepšie...aj ked dlho do noci telefonujem....s mojim novym teraz uz intelektuálnym priatelom.....je to v štádiu....ze len si volame cez net....ani sme sa este nestretli....no urcite sympatie tam su...a zase nebudem denne hovorit s človekom 2 hodiny....ked mi je ukradnuty.... ......no citim nie ze unavu...ale zrazu mam menej času...nestiham...atd....čo mám este nove?....no prehodnotila som moj vztah ku jednej kamoške....nemam ich vela...az dve, ale zrejme uz bude len jedna ....a tak si nažívam....proste ked kus sa mám skvelo....tak trochu ironicky to myslim....jo a socializujem sa...zatial len v rovine teoretickej...ale pride aj prakticka....len ta práca ma vyčerpava...ale čo narobim....jo a v poslednom období aj ludia ma vyčerpavaju tie ich poznámky....a to si ani vela nedovoluju....asi budem kazdeho ignorovat....zakon prežitia na dedine.....
Prajem krásny víkend....nech, vyjde aspon počasie....
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Vítam Ťa na fóre "www.schizofórum.net", verím, že Ti bude nápomocné v žití s ochorením, ktoré máš. Podobne ako Ty máme aj my sa boríme s ťažkosťami, ktoré vyplývajú s psychiatrickej diagnózy. Do určitej miery si vieme vzájomne pomôcť a niekedy stačí napísať "držím palce", alebo "zvládneš to". Každopádne, nech sa Ti darí a to nielen po zdravotnej stránke.
.................
Ahoj kimi!
tak to je úplne perfektné, že si na tom OK. Je od Teba veľmi pekné, že si poodpisoval všetkým predchádzajúcim na fóre. Osobne niekedy na to skutočne nemám energiu. Nech Ti to aj naďalej takto pokračuje, alebo aj ešte lepšie...
...............
Ahoj Mischelll!
Len, že toľko, že fandím Tvojmu vzťahu a verím, že tentoraz to bude OK. Iste, nezabudni aj na Zello, kde Ťa rád-i počujem-e a myslím, že k nemu aj patríš...
..............
Ahojte kamarátky a kamaráti!
U mňa dnes taký relax, máme síce zajtra rodinnú oslavu, ale v zásade nebolo toho treba primnoho a bol čas aj na venovanie sa svojim záležitostiam. Zdravotne sa cítim primerane - drobnosti sú bez zmeny, ale únava a tendencia k pasivite zostáva výraznejšia. Zvláštnosťou bola párminutová halucinácia (hlas), o ktorej však radšej pomlčím.
Majte sa čo najlepšie! Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dnes som sa dozvedel ze mozem odrobit tento mesiac 80 hodin co je super. Aspon sa nejako zamestnam a aj si nieco zarobim. Odkedy su priplatky cez vikend aj pre brigadnikov je radost pracovat. Co ma vsak troska trapi je ze som uz nespal vyse 34 hodin. Proste katastrofa. A stale nie a nie spat. No snad dnes uz zaspim.
matus- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 101
Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg
mám sa dobre, až na príííšerné večery. Zrejme by som mala psychiatričku požiadať o znovunasadenie AD okolo večera. Inak sa dá. S mužom, ktorý ma síce doviedol do PK, no naše vzťahy sú inak super, to vidím predsa len dosť biedne. No nič. Zas som naivná, napokon ako vždy.
Na blogu som zmenila šablónu z dosť nevýraznej na pomerne zaujímavú, plus píšem a píšem, no nik nekomentuje. Mám chuť vybodnúť sa na to. Pritom návštevnosť je, ale kašlú na mňa. Nu což...
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
dnešok nemôžem hodnotiť pozitívne. Režim som síce dodržiaval, ale robil som vecí, ktoré mi škodia. Toto ma trápi, mal by som sa vyhnúť istým veciam (hranie počítačových hier), ale aj tak ich robím. To súvisí s tým, že nikto sa mi nevenuje doma a ani neuľahčuje, aby som si nemusel púšťať počítačové hry. Naši vedia na to len nadávať mi, ale náhradu mi nevedia ponúknuť, aby som si hry púšťať nemusel. Za všetko môžem ja, lebo mal by som si podľa nich robiť všetko sám. Fungovať len sám je pre mňa náročné, nie žeby som sa nevedel zabaviť i sám, ale občas padne vhod, keď sa robí niečo spoločne.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
musím povedať, že dnes mám radosť z viacerých vecí. Prvou z nich je to, že som sa mal veľmi dobre. Svoje ochorenie som až tak veľmi nepociťoval. Zažil som aj príjemné pocity, čo je skvelé. Nálada by mohla byť ešte o niečo lepšia, ale nevadí. Držal som sa plánu, stanovené činností som si úspešne plnil. Urobil som si 3 prechádzky. Najviac sa mi z činností dnes páčilo ranné cvičenie, na ktoré sa mi podarilo nahovoriť aj mamku. Bola to skutočne jazda a dobrá makačka. Zažil som aj výlet na Starinu, po ktorej sa prechádzať veľmi nedá, ale mám rád cestovanie a zaujímavé výhľady. Negatívom je to, že v posledných dňoch sa mi nedarí sa zabaviť spontánne, čo vedie k chuti zahrať si nejakú tie hry na počítači, ktoré nemajú na mňa dobre účinky. Trasie sa mi pri nich strašne hlava. Dnes som vydržal aj bez nich, čo je super.
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
ahojte vsetci dnes som dosiel domov od otca bolo super pomahal som robit taku drevenu konstrukciu na hysteriu to je taka rastlina co sa plazi a rastie do dlzky
potom sme boli na pive no ja na kofole lebo klasicke pivo mi dako nechuti moc horke je na mna alebo co
a dnes sme boli na dni deti so surodencami v auparku na sadoch janka krala boli tam viacere stanky a cinnosti museli sa zbierat peciatky a vylustit tajnicku na konci bol zas koncert dary rolins nohy ma bolia sme sa nachodili ale dalo sa
od zajtra zasa do prace klasicky tyzden predomnou tak sa majte vsetci
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tak držím palce všetkým, zvládnete to čo vás čaká.
emuska511- Nový člen
- Počet príspevkov : 24
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 25.05.2018
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ake mate skusenosti s uradom práce popri dochodku?
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Bol som na UPSVaRe registrovaný, keď som sa na to cítil, že to v práci možno aj zvládnem. Dojmy sú rôzne, v niečom vedia pomôcť, inak aj naopak. Po určitom čase je možnosť dobrovoľníckej činnosti, čo je vlastne pol smeny (4hod 5dni max pol roka). Spravidla ide o nie veľmi náročnú prácu platenú nižšími sadzbami. Popri tejto práci sa ešte hľadajú zamestnania, treba zaniesť na UPSVaR "lístok snahy", že prácu hľadáš. Taktiež je možné preplatenie vzdelávacích školení.
Drž sa! Tuto
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dnes tu máme také pisateľské "ticho". Dovolím si dúfať, že snáď tu niečo, teda, aspoň na riadok, napíšete.
U mňa celkom v poriadku. Tradícia okolo pasivity a vyššej miere unaviteľnosti zostáva v podstate bez zmeny. Reálne mi chýba poriadny pohyb, ale to teplo tu ma odrádza od niečoho reálne hodnotného. Bol som síce na malej prechádzke, ale sláva to zase nebola. Väčšinu dňa som bol skôr "málo pohyblivý". Pozitívne na dnešku bol najmä balík z e-kníhkupectva, tak som bol celý "rozžiarený", keď som ho otváral. Ostatné taká skôr rutina: domácnosť, akožepovinnosti, drobné práce, nákup v supermarkete...
Majte sa čo najlepšie! Tuto
Zdravotný stav
Strana 49 z 84 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 66 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11