Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 34 z 84 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 59 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 34 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  dzuli08 Po 9 apríl 2018 - 20:09

Meret,
držím silno palce, zabojuj a zvládneš to Wink posielam giving a hug
dzuli08
dzuli08
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Meretseger Po 9 apríl 2018 - 21:03

Dzuli, ďakujem pekne!
Mno, ja sa mam dost hrozne po oboch strankach, nadcha, ze az a psychicky... Asi to, co ma sem doviedlo. Nobody cares.. alebo ako povedal obesenec v TR5: My heart is gone and how it fares, nobody knows and nobody cares. :-/
Bru noc
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rene007 Po 9 apríl 2018 - 21:27

ahojte dnesok bol dost dobry den v praci sme zacali o nieco neskor
skoncili sme o pol 5 potom som isiel cvicit kde som vytlacil 100kg na prsia 2x takze som rad ze sa mi chcelo a mal som silu pocasie bolo skvele ukazovalo 26stupnov dnes v kratkom tricku som bol lieky neberiem nakolko mi vysadil lekar na injekcie kazde 2 tyzdne olanzapin pokusam sa chodit neskor spat aby som spal 8hodin a nie viac
tot vse majte sa rene;)
rene007
rene007
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 79
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 10 apríl 2018 - 11:02

Ahojte,
dnes sa mám opäť pomerne fajn. Nemám žiadne zlé nálady momentálne, čo suvisí aj s tým, že stále doma čosi stváram. Pravdepodobne nejaká zaujímavá činnosť je liekom na všetko. Každý z nás by si mal nájsť prácu,a keď sa nepodarí to tak aspoň nejakú tú záľubu, ktorej by sa naplno odovzdal. U mňa práca nepripadá ešte v úvahu a je otázne, či niekedy nejaká vôbec bude. V tomto smere som veľmi skeptický, čo ide ruka v ruke so štádiom, v ktorom sa nachádzam. Momentálne nedokážem aktívne nič robiť dlhšie ako 45 minút. Pripadá u mňa zamestnanie na doma, pri ktorom by som mohol pracovať kedy by som bol schopný. Nič asi nenájdem v mojom kraji nie sú rozšírené ani práce na skrátený úväzok.

Robím si aspoň radosť analyzovaním (hlavne prehratých) svojich partii. Do nejakých zdĺhavých variánt sa nepúšťam, snažím sa to v prvom rade si nejako okomentovať. Jednoducho mám nejaké tie návrhy ťahov, ktoré boli možno lepšie ako v partii. Už mám okomentované 4 partie, ktoré som odohral v tomto roku. Chcel by som časom sa pustiť aj do partií, ktoré boli odohraté rok, či dva roky dozadu. Najprv dokončiť tohtoročné.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  matus Ut 10 apríl 2018 - 16:38

Caute. Smile Dnes sa mam opat dobre. Trochu sa na mna lepi nejaka choroba poslednych par dni a tak som dostal od lekara antibiotika, sirup proti kaslu a dokupil som si aj coldrex. Spal som priblizne 11 hodin. Nasledne som sa naobedoval (marinovane kuracie prsia a hranolky v rure) a siel do obchodu kupit si nieco na veceru. Trochu som sa nudil a tak som siel pozriet sestru do prace kde sme sa chvilu pozhovarali a potom som sa siel prejst do stareho mesta. Teraz som vybavil jeden telefonat z domova a opat sa nudim. Very Happy Asi si zahrajem nejaku hru na pocitaci (asi Witcher 1) a vecer som sa dohodol so sestrami ze pojdeme na plavaren do petrzalky. Snazim sa vyplnit si volny cas kedze cely mesiac pracujem iba cez soboty a nedele a od pondelka do piatka mam volno. Napriklad vcera vecer som siel s kamaratmi na pivo (snad jedno nezaskodi Very Happy) a pizzu (Rura pizza - odporucam!). Trochu na sebe vnimam ze mi v poslednej dobe chyba nejaka spriaznena dusa s ktorou by som vedel zdielat zivot ale to bude asi iba vekom. Very Happy Som totiz zvyknuty na samotu a je mi tak dobre ale nemozem sa zbavit toho pocitu. Odomna na dnes vsetko a tak vam vsetkym prajem prijemne prezity den. flower
matus
matus
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 101
Reputácia Reputácia : 31
Dátum registrácie : 24.03.2018
Vek : 27

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Euthyrox 75mg, Reagila 4,5mg, Lamegom 25mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tomas Ut 10 apríl 2018 - 21:03

caute,

dnes som bol na pohovore, na manualnu pracu v jednej velkej miestnej firme. pohovor ok, aj by ma zobrali, aj mi vraveli, ze uz buduci tyzden by som mohol nastupit, ale asi neprejdem cez firemneho lekara. nielen, ze vyzaduje spravu od psychiatra (kedze som zamestnavatelovi nemohol zatajit, ze som na ID), ale navyse mam este ist obvodnej dalej riesit problemy s hypertenziou, tachykardiou (na kt. sa liecim) - ja somar som si zabudol dat rano pred pohovorom tabletku na tlak a potom mi namerali 150/120, pulz 120. dalej musim u obvodnej riesit bielkoviny v moci a este ist ocnej, kedze dnes usidili, ze som tak trochu slepy do dialky (to som bol myslim v lete 2016 na vysetreni a mal som dostat 1 dioptriu, ale nedal som si spravit okuliare vtedy, a zda sa, ze sa to azda este viac zhorsilo).

asi tak. nasledujuce dni teda lietam po doktoroch, obavam sa, ze zbytocne (kedze spominana praca je aj v noci - jedine ze by mi dovolili nerobit nocne, no pochybujem), este som aj firemnemu lekarovi tvrdil, ze mam "len" bipolarku, s ktorou som na ID, takze ak zbada F25, tak sme asi skoncili. asi tomu psychiatrovi ani nemusim ist, co myslite? Very Happy

rysuje sa este jedna praca, na ciastocny uväzok v lidli, aj som si poslal CV, ale na to asi nebudem mat nervy, znasat moresy zakaznikov.
v minulosti som si posielal CV napriklad aj do knihkupectva, to by ma bavilo, len zial v nasom meste mame len jedno malicke, a z nedalekej Trnavy sa mi neozvali Sad

niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas
tomas
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 237
Reputácia Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 10 apríl 2018 - 22:04

Ahoj Matus, skoro sa uzdrav kamarát. Práve to vyplniť si čas pre nepracujúceho na trvalý pracovný pomer je pomerne problém, aby sa prežil deň, ako tak aktívne. Sám mám s tým problém, ale tak chodím na prechádzky aspoň 2x denne. Občas sa niečím zabaviť a tak však to poznáš. Tiež mám ten problém, že nemám takú osobu mimo rodiny, s ktorou by som mohol zdieľať život. Teda mám jednu dobrú kamarátku zo stacionára, ale stále je niečím zaneprázdnená a darí sa nám stretnúť len občas. S kamarátmi pohovorím občas pri kofole raz za týždeň, keď sa stretneme po futbale.

Tomas, mrzi ma, že z práce mať nateraz nebudeš mať nič. Snáď si časom niečo nájdeš. Budem ti držať palce. Ako som písal prednedávnom tak ja na prácu nie som ešte pripravený. Chcel by som si tiež niečo nájsť a obávam sa, že všade kde sa objavím tak prácu na východe mi so schizofréniou nedá aj tak nik.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 11 apríl 2018 - 17:10

Ahojte, čo by som vám tu pekného dnes napísal? Tak začnem tým, že je mi pomerne fajn. Aktuálne necítim žiadne ťažkostí. Spávam ako bábätko, len keby ma otec o siedmej každý deň nebudil. Posledné dní má v tom akosi záľubu. Mám veľkú radosť z krásneho počasia. Hoci netrávim deň veľmi aktívne, ale veľmi sa mi to počíta. Bol som dnes na dvoch prechádzkach (ráno ako aj podvečer). Pokračoval som v analýze jednej partie, ale ide to veľmi pomaly, lebo píšem veľmi podrobne a rozoberám skoro každý jeden ťah. Tiež pozrel som pár častí z telenovely, "keď budeš moja" ako aj jeden diel "susedia". Dá sa povedať, že môže byť. Žijem si momentálne skutočne ako v bavlnke. Nemám žiadne stresy, čo sa mi páči. Je to jednoducho také bez starosti. Len keby mama nekomandovala ma ako 5-ročného. Neviem ako vysvetliť jej, že som síce chorý, ale som momentálne v dobrom stave
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  matus St 11 apríl 2018 - 17:17

Vdaka kimi2028. Smile Toho casu je az az cize je s tym problem no nabuduci mesiac si naplanujem viac zmien v praci aby som sa az tak nenudil. Na prechadzky chodim tiez ale len take kratsie napr. na cigaretku alebo do obchodu a podobne. Obcas idem aj na dlhsiu napr. do stareho mesta ale to nieje tak casto. Verim ze az budes pripraveny najst si pracu ze aj nejaku najdes. Som povodne z vychodu a viem ake tazke je tam zohnat robotu. No a ohladom tej spriaznenej duse Very Happy alebo ako to nazvem tak dlho som popieral ten pocit ze niekoho potrebujem ale uvedomil som si ze to asi bude pravda. Tak uvidime ci natrafim na nejaku kamaratku/priatelku alebo ako to so mnou bude kedze velmi do spolocnosti nechodim. Very Happy

--------------------------------------------

No a ku mojmu dnesnemu dnu tak spal som opat 11 hodin. Hned ako som sa zobudil som bol hladny a teda som utekal do obchodu. Snazim sa kazdy den naucit nejaky novy recept a dnes to bolo kare na prirodno (len sol, cierne korenie a grilovacie korenie) a k tomu varena zelenina (wok wellness). Jednoduche a chutne. it is perfect Na veceru si planujem urobit nejaky salat s olivovym olejom (stravujem sa len 2x denne, obed a vecera). No a ako som zatial prezil den? Kedze som vstal o tej 12-stej tak ubehlo len zopar hodin. Very Happy Asi budem pisat tieto zhrnutia dna o takej desiatej vecer aby som mal cim prispiet. Zatial som okrem varenia len odpocival, lezal v posteli a dokopy nic nerobil. Asi sa pojdem prejst aby som nebol cely den len doma. Nalada je zatial dobra aj ked ta nuda mi nerobi dobre. Zajtra si musim pripravit lepsi program.
matus
matus
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 11 apríl 2018 - 18:52

Ahoj tomas!
S tou prácou je to pomerne otázne aj u mňa. Keby som mal napísať, že čo ma trápi dlhodobo, tak po F25 by to bola výrazne znížená schopnosť pracovať, a to hneď z viacerých dôvodov, čo si aj Ty uviedol. Prajem Ti prirodzene, aby Ťa zobrali a aby Ťa aj zamestnanie bavilo.

...............

Ahoj kimi!
Spomenul si mamu ohľadom hovorenia Ti do života. Žijem s rodičmi tiež a niekedy je to ťažšie, hoci by niekto povedal, že je to super, ale má to aj úskalia. Chtiac-nechtiac sa treba podvoľovať a prispôsobovať situácii, v ktorej som tým najmenším "pánom". Mám rodičov rád sú príjemní a aj sa dá s nimi dohodnúť. Opačne si však uvedomujem, že by som mal byť už niekde inde, čo nejde bez zamestnania, s čím mám zásadný problém.

...............

Ahoj Meretseger!
Aspoň v skratke, že Ti držím palce a aby si bola po každej stránke fit a v pohode...

..............

Ahoj Matus!
Príde mi to perfektné, že takto pracuješ. Dosť by som bol rád, keby aj ja... Drž sa!

..............

Všetkým nám, čo som aj nespomínal prajem čo najlepšie žitie, a poprípade aj čo najprospešnejšiu liečbu.

.............

Ahojte všetci!
U mňa posledné dni "hapruje" spanie a to z opačného "konca", čo som zvyknutý. Vlastne som dosť spavý počas dňa a žiaľ sa to spája s tendenciu k pasivite a hypobúlii. Na druhej strane pozitívne príznaky F25 mám mierne v úzadí, čo ma dosť teší. Nedávno som sa mierne hneval, že som bol MUDr. nazvaný ako chronický, ale myslím, že má pravdu, stále čosi...

Inak obdobne minule napísanému, robím akp., záhrada, výpomoc (byt, jedlo, obchod...), čítanie a čo príde.

Majte sa! Tuto

PS: Vyskúšajte Zello na Zello dialógoch

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger St 11 apríl 2018 - 20:06

Ahojte,
nemám sa ok, som stale hrozne prechladnuta a po psych. stranke tiez bieda. Je to hrozne, takto ma ani domov nepustia.
Whatever.
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  matus St 11 apríl 2018 - 20:58

Dakujem Tuto. Ak si mal na mysli moju pracu v McDonalde tak si myslim ze takuto pracu by zvladol kazdy. Dokonca je tam viacero ludi s roznymi ci uz fyzickymi alebo psychickymi problemami. Ja som konkretne zatial len v kuchyni a cely den pripravujem burgre. Very Happy Ale pre tych ktory maju radi pracu s ludmi je tu pokladna a este je tu aj pozicia upratovaca. Vsetky pozicie sa postupne striedaju takze neni to az tak stereotypne. Co sa tyka zella tak mam trochu strach ze o com by som tam rozpraval. Very Happy Ale mozno sa niekedy pridam.

Ahoj Meretseger. Ked sa mozem spytat co znamena skratka PK, NPK? Je to psychiatricka klinika ci? Skoda ze ti je stale zle.

Tak som sa nakoniec inspiroval kimi2028 a siel som na 5km prechadzku k Velkemu Drazdiaku. Na prechadzke som stretol aj kacky a labute co ma potesilo. Prikladam aj foto ak sa to moze. Nevsimol som si to v pravidlach fora. Very Happy

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 34 Img_2010
matus
matus
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav