Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 31 z 84 Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 57 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 31 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  Mischelll Ne 1 apríl 2018 - 18:44

Ahojte Wink

mám sa dobre...teda spanok je ako-tak v norme....ale, mám dobrú náladu....hlavne kvôli dovolenke...konečne sa mám na čo tešiť....už v máji letim...len som chcela sa zdôveriť...pochvalit...podla mna treba mat taky dlhodobejší ciel a ako blbe povedať, že kvoli tomu žiť....ale skor, že na to sa tešíť....viem, že asi nie každému pasuje cestovanie...ved ani mne nepasuje....ale raz za čas, sa oplatí ničo vidieť, spoznať nejaku novu kultúru...proste mam aj stres aj nervy s toho...ale bude dobre....ja viem...:-)

Prajem krásny oddychový čas, strávený z rodinou/ blízkymi... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  danka Po 2 apríl 2018 - 10:04

Ahojte, prajem pekné prežívanie sviatočných dní. Zajtra nastupujem do novej práce, vzdialenej 30 km., bude ma tam nosiť doprava a neviem ako to zvládnem, dúfam, že dobre, bude to na 3 smeny a to bude teda sila pre mňa ale nemám inú možnosť iba to skúsiť. Prežívam pobiedne, smútok sa snažím prekonávať ako sa dá optimistickejšími myšlienkami, nemám energiu a preto sa teším aj do tej práce, že príde niečo nové. za veľa negatív môže môj nepodarený bývalý vzťah, na to som ešte nedozrela aby mi to bolo ľahostajné..pozerávam indické filmy, mám ich plno, stahujem si ich z ulož to, pociťujem vždy únavu.. držte sa všetci.
danka
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 93
Reputácia Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 2 apríl 2018 - 14:48

Ahoj Filipka. Smile Strašne rád vidím aj Tvoje riadky, teším sa. Vždy ma Tvoje zverenie sa s kúskom Tvojho sveta nejak vnútorne obohatí, alebo aspoň špeciálne zaujíma. Prajem Ti čo najviac pozitívnych emócií a čo najmenej voľného priestoru v peňaženke po Tvojich nákupoch. Very Happy Super!

Ahoj Tuto. Smile Veru, všimol som si, že menej prispievaš do "nočnej témy", aj som hádal, že či sa Ti darí lepšie spať, alebo je to niečím iným. Veľmi rád čítam, že spíš o trochu teda lepšie. Spavosť som prežíval v súčasných dňoch veru aj ja, prakticky celú nedeľu som prespal. Sviatočim podobne ako Ty, teda skôr doma, iba som bol u našich pozrieť v sobotu a nedeľu navečer, to je ale len 10 minút cesty. Prajem Ti, Tuto, všetko dobré, nech sa Ti darí odkláňať depresiu želateľným smerom čo najčastejšie a čo najúspešnejšie. Super! Vitaj

Ahoj Mischelll. Smile Veľmi Ťa chápem s tým vytýčením si nejakého cieľa a potom sa naňho tešiť alebo preňho kvázi-žiť. Poznám to, aj mňa to motivuje takéto rozmýšľanie. Vidím, že sa Ti rysuje dovča a opäť v zahraničí. Pamätám si dobre, že minule si bola v Španielsku? Tuším máš odvtedy toho býka v avatare. Teším sa, keď príde nový obrázok z novej krajiny, prajem Ti dovtedy mnoho zdaru a pohody, všetko dobré. Smile it is perfect

Ahoj Danka. Smile Veľmi obdivujem, že si sa dala na tie tri smeny, hoci asi si ani nemala priveľa možností. No ale je zároveň pravda, že ma to osobne dosť inšpiruje, že sa s tým ideš odvážne pobiť. Prajem Ti do novej práce mnoho úspechov, zdravia, pohodičky a príjemný pracovný kolektív, určite to budeme všetko prežívať spolu s Tebou a po Tvojom boku. giving a hug Všetko dobré! cyclops Cvik 1

matej
community together

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 31 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Po 2 apríl 2018 - 15:05

ahojte Smile,

no u mňa sa toho za posledné dni udialo mnoho a som rada. S bakalárkou to ide pomaličky dopredu, pôjdem sa asi poradiť so školitelom v stredu kvôli jednej veci. Stretli sme sa s rodinkou, čo bolo krásne. Mám malé sesternice a bratranca a sú to živé zlaté deti. Malinkú som si dokonca popestovala Smile. Stretla som sa s kamoškami zo strednej, čo sú pre mňa vzácne chvíle. Nie je to často, čo sa spolu stretneme, stále si hovoríme, že musíme častejšie, ale akosi neviem či majú čas. Skúsim byť ja iniciatívnejšia, lebo to stojí za to. Môžem byť pri nich prirodzená, len občas mám pocit, že im nedokážem toľko ponúknuť ako ony mne. Pred týždňom k nám prišla domov jedna milá doktorka, ktorú poznáme po známosti. Keďže už sú to dva roky a ja sa cítim lepšie, ale stále je čo liečiť. Dala mi nádej, konečne niekto, kto sa vedel pozrieť na moju diagnózu z iného uhla pohľadu. Dokonca má názor, že nemám žiadnu schizo poruchu ale nevyliečenú depresiu. Takže čo najskôr kontaktuje môjho psychiatra a dajú mi novú liečbu. Doteraz som brala antidepresíva, ale celkom malé dávky alebo mi nezaúčinkovali. Nemám úzkosti alebo podobne, ale trápi ma spánok, ktorý sa zhoršil a neschopnosť tešiť sa, neschopnosť sa pre niečo nadchnúť a podobne...No ona to nazvala, že mi chýba spontánnosť, čo majú zdraví ľudia. Dokonca aj moje psychotické príznaky pripísala depresii. Tak budeme hľadať nové lieky, dúfam, že pristane môj psychiater na jej rady a niečo sa zlepší. Stojí to za to hľadať správne lieky a budem na tom trvať. Smutné, že ma môj psychiater vždy poslal nešťastnú domov s tým, že "to máte z choroby"...a teda v mojej reči "nedá sa s tým nič robiť". Tak verím, že dá sa s tým niečo robiť Smile.
Bola som vonku aj s pár priatelmi, trochu vzdialenejšími. Bola to veľkonočná párty, veľa ľudí a alkoholu. Nebavilo ma to. Neviem, či je to tým, že nepijem a som v akejsi depresii, že neviem si pokecať s kadekým, ako to bývalo, keď som si vypila a bola zdravá. Alebo to nie je môj typ ľudí... Asi bude chyba na oboch stranách. Tak ale ľudia sa menia a možno už zo mňa nebude nikdy nejaký párty typ a možno to tak má byť Smile.

Majte sa pekne spolubojovníci Smile
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 104
Reputácia Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 2 apríl 2018 - 15:37

Ahoj, Le pluie. Smile

Úplne potvrdzujem, že v našej rehabilitácii, alebo ako nazvať proces obnovy psychickej stability, je extrémne dôležitou nádej, že sa veci dajú zlepšovať. Prístup lekára, že "to máte z choroby", pokiaľ za tým nenasledujú návrhy na riešenia alebo zlepšenia, tak taký prístup je, myslím, takmer škandalózny. Takže Ťa chápem, že doktorka, ktorá Vás s novým a osvietenejším názorom v domácnosti navštívila, prináša do Tvojho života novú perspektívu. Neviem, do akej miery je možné odvolať schizofrenickú diagnózu a do akej miery je to u Teba relevantné. No ale určite viem, že Ti prajem, aby sa to u Teba dalo bez problémov a aby si dostala liečbu, ktorá by bola adekvátnejšia, a tým aj účinnejšia. Okrem toho Ti želám aj mnoho zdaru s bakalárkou, je to super, že v nej postupuješ a veci idú, si šikovníčka.  winking Prajem Ti do ďalších dní mnoho stability, pokoja a teda aj určite úspechov u svojho lekára a úspechov v škole. Super! Vitaj

Cvik 2

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Po 2 apríl 2018 - 16:03

ahoj Matej,

ďakujem Ti za tvoju reakciu, tak mňa neuzavreli ako schizofreniu, len niečo z toho okruhu (F.23.0). No veď tie diagnózy sa vyvíjajú a menia a na tom nezáleží, že čo tam je presne napísané. Dôležité je ako si napísal nájsť adekvátnu liečbu a nech sa stav nezhoršuje.
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 2 apríl 2018 - 17:04

le pluie napísal:ahoj Matej,

ďakujem Ti za tvoju reakciu, tak mňa neuzavreli ako schizofreniu, len niečo z toho okruhu (F.23.0). No veď tie diagnózy sa vyvíjajú a menia a na tom nezáleží, že čo tam je presne napísané. Dôležité je ako si napísal nájsť adekvátnu liečbu a nech sa stav nezhoršuje.

Aha. Tak o to je tá nádej, o ktorej som hovoril, väčšia a silnejšia, paráda. Smile Super!

---

Ahojte, kamaráti. winking

Dnes sa mám asi dobre. Vstal som okolo deviatej celý dolámaný, predsa len mám za sebou príliš veľa drichmania, oveľa viac než je hraničných 10 hodín, nad ktoré by už človek nemal spať. Počas dňa sa venujem najmä strečingu, a to priebežne, nakoľko zrána ma bolel celý človek a bol som veľmi stuhnutý, meravý. Postupne som sa nejak rozcvičil a už sa zase hýbem lepšie, húževnatejšie. Dal som prať tri várky, umýval riady, venoval sa hygiene, jedlu. Zametal som. A cvičil som asi 12 minút na rotopede. Dosť času som priebežne trávil tu na fóre, prípadne s knižkou v ruke. A mal som telefonát s mamou. To je zatiaľ všetko, čo som stváral. Smile Bude päť hodín, na oblohe je ešte nezvyčajne slniečko. Sun 1 Nemám moc čo robiť, v podstate sa dá povedať, že neviem, čo so sebou. Azda sa nudím, nie som si istý, či ten pocit, čo teraz mám, sa volá nuda. very sad3 Prázdnota to nie je určite, nie je to ani priveľmi nepríjemné, je to len také akési jednoduché voľno, kedy sa nič nemusí robiť a musím aktívne rozmýšľať, ako si vyplním čas. Mohol by som ísť na prechádzku... alebo si čítať, alebo sa učiť jazyky, alebo niečo tvoriť... tvorivú chvíľku ale necítim. Asi pôjdem vydrhnúť sprchu z dlhej chvíle... laughing Alebo také niečo upratovačné... Twisted Evil

Známka asi 1. Bez mínuska len opatrne.  scared

Zajtra už zase do práce, cítim, že 4 dni voľna nie sú ok, je to príliš dlho, lebo si rýchlo odvykám od disciplíny. Ak si odpočinúť trochu hlbšie, tak 3 dni je akurát. indifferent Celkovo sa cítim na jednej strane zregenerovaný, na druhej strane zlenivelý, uvidím, ako sa mi bude rozbiehať.  pale

Prajem Vám, kamaráti, príjemný zvyšok Veľkonočného pondelka. Pa. Vitaj

Matej
Muzika

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  le pluie Po 2 apríl 2018 - 17:37

Matej, ďakujem...no myslím, že si zaslúžiš aj takto na dlhšie vypnúť. Človek zlenivie, aj ja si tak doma pripadám, lebo som už dlho doma. Ale Teba nevytrhnú 4 dni z reality :-). Je dôležité, mať hobby. Ja som žila len umením v minulosti, ale aj inými vecami. Ale tá tvorba bol taký pohon a veľa vecí podporovalo inšpiráciu. Tak som bola všetok čas neobmedzene v tvorbe. Tak teraz je to iné, tvorba akosi stratila význam. Teda je to aj tým, že neprichádza inšpirácia. Ale tak snáď sa nakopnem v hocijakom smere a príde zas ten pocit, že sa nevieš od niečoho odtrhnúť. Chcela by som naozaj aby sa začali meniť veci k lepšiemu, aby som mohla byť proaktívna aj ja. Aby som sa len nenútila do všetkého. Naozaj musí prísť tá radosť a človek sa jej musí chytiť a budovať na tom. Držím palce nech tá jednotka ostane pri tvojom hodnotení. Teším sa s Tebou. Smile giving a hug
le pluie
le pluie
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka Po 2 apríl 2018 - 18:17

Ja som sa pred chvíľou vrátila z prechádzky, na ktorej som bola s priateľkou. Nepíšem s kamarátkou, lebo je to hlbší vzťah ako s nejakou "kávičkovou" kamoškou, ale samozrejme nie je v tom vôbec nič sexuálne, to ani náhodou Very Happy Proste si veľmi dobre rozumieme a dokážeme sa porozprávať o všetkom vrátane úplne súkromných tém. Niekedy ma až prekvapuje, ako sme si v mnohom podobné, aj keď ona psychicky chorá nie je a ani nemá k tomu nejaké sklony. Jej manžel je tiež fajn, voči mojej chorobe nemá predsudky a toleruje, keď sa u nich občas ocitnem so zhoršením stavu. Tým chcem len povedať, že som veľmi rada, že ich mám.
Zajtra ťahám v práci nadčas. Matej, Teba obdivujem, ako zvládaš nadčasy, lebo ja s tým mám značný problém, proste ma opustia sily. Možno keby som striedala rôzne činnosti, bolo by to lepšie, ale ja pracujem stále v kontakte s ľuďmi, čo ma dosť vyčerpáva.
Danka, tebe držím palce s tou novou prácou. Trojzmenná prevádzka je strašne náročná, ja by som to nedala.
Dážď, to by bolo fajn, keby sa všetko dalo "zviesť" na depresiu. F 23.0 je predbežná diagnóza, ktorá sa má prehodnotiť po nejakom čase pozorovania, ako sa choroba vyvíja, takže držím palce, aby to bola napokon "iba" depresia. Viac hláv, viac rozumu, možno nová psychiatrička udá lepší smer liečby, než bol doteraz, držím palce.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rasto Po 2 apríl 2018 - 23:41

ja sa mam dnes celkom dobre nenahneval by som sa ani keby som sa mal lepsie ale to uz ide s chorobou ale ani stazovat sa nemam naco dnes taki pohodovy den aj slnko tu vykuklo pooblieval som manzelku,dceru a mamu no pooblieval ani nie
vodou lebo to nemaju radi ale len s vonavkov spanok obohrata platna zase sa nedary zaspat tak uvydim do rana ci nieco pospim dobre by bolo aspon tie 4 hodinky tak mi ostava len dufat.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 523
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 3 apríl 2018 - 8:50

Ahojte kamaráti, tak včera večer som prišiel na východ z tej Bratislavy. Musím napísať, že tento šachový výlet naprieč celým Slovenskom mi veľmi prospel. Mám sa veľmi dobre. Cítim sa úplne skvelo, som plný pozitívnych emócii, čo ma veľmi teší. Možno chcelo by to zmeniť prostredie častejšie. Jediná škoda je, že nebol som na prechádzke po tej Bratislave, lebo nikto nemal na mňa čas a bolo by to určite lepšie. Nešiel som odohrať aspoň 6. partiu. Nevadí, nabudúce si dáme určite aj nejakú tú prechádzku. A čo dnes? Neviem, ale veľmi ma to ťahá niekde vonku tak počúvnem asi ten hlas, budem sa snažiť okomentovať detailnejšie svoje partie. Čím splním svoj prvý veľký záväzok, ktorý som si dal.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 4 apríl 2018 - 11:57

ahojte, tak dnes som akosi prispatý, čo súvisí s tým, že som zaspal niečo po polnoci. Vstával som v tradičnom čase. Inak mám sa pomerne fajn a nemám žiadne problémy. Dnes som sa bol aj prejsť po vonku a čaká na mňa večer hostina. Zo šachového klubu budeme mať totiž rozlúčku so sezónou, hoci v lige čakajú na nás ešte 2 zápasy. Na to stretnutie sa teším, budú ma zaujímať aj informácie z prostredia klubu.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0