Ako sa dnes máš? 10
Strana 23 z 84 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 53 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
no ja trávim teraz dni hľadaním literatúry a dúfam, že pomaly aj písaním bakalárskej práce. Musím sa však priznať, že som veľmi pasívna. Ako užívam k olanzapinu aj trittico tak spím dobre, ale aj 12 hodín. A necítim veľmi chuť do práce, písania a študovania. Neviem ako to zvládate vy všetci s liekmi čo aj pracujete a podobne. Veľmi vás obdivujem. Chystám sa na jednu terapiu, dúfam, že bude efektívna aj s liekmi. Lebo je to orientované asi skôr na ľudí, čo neberú lieky. Dúfam, že prídu pozitívne zmeny. Neviem byť spokojná s momentálnou situáciou, aj keď možno si nemám na čo sťažovať. Záleží to od uhla pohľadu. Chcela by som sa veľmi zaradiť neskôr aj do pracovného života, možno ma to aktivizuje, možno mi len neprospieva, že som doma a "študujem". Ale tak zas stres na mňa nepôsobí dobre, tak je to celé otázne...A v práci sa mu určite nevyhnem.
Držím vám všetkým palce, nech nám je dobre.
le pluie- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 104
Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox
tak dnes je to super. dnešok som strávil na stacionári, bolo to pomerne zaujímavé. Budeme mať novú mladú psychologičku, tak som zvedavý, čo ovláda a aké sú jej prednosti. Inak je všetko v poriadku. Nálada je uspokojivá. Dnes cítim už aj únavu, ako to väčšinou počas stacionárových dňoch býva. Teraz akurát pozerám z archívu susedov...
Le pluie to je aj môj problém, ja a stres nejde to veľmi dokopy a tiež mám obavy. Rozhodol som sa, že budem mamke pomáhať, čo najviac a mať nejakú tú pracovnú náplň, aby som nemusel rozmýšľať o hlúpostiach. Brigády na 4 hodiny nie sú v meste žiadne, nie je to rozširené a aj keby pochybujem, že by ma zobrali. Tak čo sa dá robiť, budem pomáhať mamine a bude jedno mi, že kto si o tom, čo myslí.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Začínam prechádzať na viac-menej núdzový t.j. menej náročný režim. Osobne viem, že aj ten, čo som mal doteraz žiadna sláva... V čítaní začína zmena na ľahký žáner a ostatné, čo dovolí zníženie vôle. Z objektívneho pohľadu bol dnešok celkom fajn, ale z môjho vnútorného pocitu to tak nebolo. Mimo spomenutého ma ešte trápi chuť na cigarety, ktorá je nateraz zvýšená. Spánok je tradične otázny.
..............
Ahoj le plugie!
Drž sa s tou bakalárkou, a prajem, aby si to zvládla čo najlepšie.
.............
Ahoj kimi!
Rád si spomínam na časy, keď som bol v stacionári. Dosť mi to pomohlo.
.............
Majte sa všetci čo možno OK a viac! Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Týždeň mi uplynul relatívne dobre, veci sa dali zvládať. Nálady haprovali v dôsledku snahy vynechávať energeťáky (a byť len na Cofi-Tabs), dnes som si ich preto zase nasadil a účinok sa vskutku dostavil, bola vzápätí aj chuť robiť. Vzťahy boli prevažne v poriadku. Mrazy nejak zvládam, v bytíku ten jeden radiátor stíha kúriť, ak mám sklá na balkóne úplne zavreté. Von si obliekam aj spodky a tielko. Aj tak som trochu lapnutý bacilmi, lebo mi občas tečie z nosa a mám hlieny vzadu v krku. Striekam si do toho krku 3krát denne StopAngin, recenziu viem z neho poskytnúť takú, že mi, mám pocit, celkom pomáha. Na zajtra som si vzal dovolenku 1 deň, čím získam trojdňový víkend. Chcem si trošku odpočinúť, prespať sa, azda upratovať, možno sa aj hrať na PC niečo, na čom nezáleží - ako vraví filozof Kant vo svojej estetickej Kritike: "Človeka vedia najviac uspokojiť krajne neužitočné veci." Dnes som sa prvýkrát viezol na našom novom výťahu - ešte sú tam nestrhnuté obalové fólie a treba dokončiť niektoré veci, ale možno ho už nechajú pustený. Vo vchode všade je strašne veľa neporiadku a prachu - ja sám si musím prah do bytu strašne očistiť, je úplne zanesený od všelijakého prášenia tých výťaho-pracantov. Na papanie som si kúpil po dlhej dobe celozrnný chlieb, že reku, či bude mať zmysel na to vyhadzovať toľko veľa peňazí. Je drahý na moje pomery a bojím sa, či mi to až tak veľmi prospeje zdraviu, že sa mi to nejak oplatí. Najviac by som chcel ním získať prísun nižšieho glykemického indexu, takže by som mohol vydržať dlhšie najedený.
Hodnotím celkovo situáciu na 2+. Momentálne sa cítim unavene, možno posmutnele. Psychično mi trápi iba myšlienka, že už som zjedol 11 600 kJ a žiada sa mi ďalej jesť, aj teraz hneď. A vzhľadom na to, že som si spravil nákup na trojdňový víkend a prekypujem tu teda zásobami, tak sa bojím samého seba, či ich nezbaštím, ešte kým neuzrie krajina piatočný svit...
Ďakujem Vám, priatelia, za prečítanie. Mám Vás rád. A prajem Vám len to najlepšie, najviac zdravie a polepšenie zdravia.
S priateľským pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Noc som prežil prevažne pokojne. Spal som od asi polnoci do 7:40. Nájazdy na chladničku a zásoby jedla sa večer našťastie nerealizovali. Hrdlo a plný nos neposlúchajú dnes vo väčšej miere. Ráno som mal tradične hygienu, raňajky, lieky a telefonoval som s mamou 23 minút, kde sme si rozprávali novinky, ako sa máme. Otec 13. marca nastupuje do nemocnice a pätnásteho má termín operácie. Najviac sa bojí toho zotavovania a prípadných bolestí z tých zošitých oblastí. Inak si žije pomerne aktívne naďalej, chodí na viacero abstinenčných klubov, každý deň nechýba prechádzka "na nákupy", neraz aj trojhodinová, ale to preto, lebo kráča veľmi pomaly. Náladu mám v dnešné ráno uspokojivú. Popíjam tradičný svoj energeťák. Trochu som si tu upratoval, treba mi ešte umyť riady, pozametať, a nastal čas na nové vysávanie koberca. Asi by som mal využiť, že zatiaľ ide výťah, a skočiť vyniesť smeti - v tom cítim výhovorku, že neviem vyjsť na ulicu neoholený, a momentálne sa mi holiť nechce.
Dnes budem asi trochu pasívnejší, uvidím. Nemám v mysli žiadne konkrétne ciele teraz, skôr chcem odpočívať.
Stav hodnotím na 2+. Ďakujem Vám za prečítanie. Prajem Vám, priatelia, pokojný piatok, držme sa.
S úctou a pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
dnešok nemôžem hodnotiť pozitívne. Trápia ma veľmi depresívne príznaky ochorenia a je to ťažké. Musím však makať, ale veľmi sa netrhám. Odrobil som dnes len 1 hodinku v exceli, ale plánujem ďalšie. S robotou bolo to horšie, robil som veľa preklepov, ale našťastie som zachytával ich už v predstihu. Nepotešilo ma to, že písmenka sa mi „miešajú“. V sobotu a nedeľu si budem musieť dobre oddýchnuť, aby som načerpal sily do ďalšieho týždňa. Skúsiť makať opäť, ako to bolo na začiatku týždňa...
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
le pluie- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 104
Reputácia : 37
Dátum registrácie : 15.09.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: prvotná F. 23.0, aktuálna F. 32.2
Súčasná medikácia: Olanzapin 5 mg, Alventa, melatonín, Euthyrox
Tuto, prajem Ti zo srdca, aby sa Ti ten núdzovejší režim zúročil v podobe kvalitného odpočinutia a aby si nabral tak nové sily, ktoré sa Ti zídu potom pri návrate k pôvodnému režimu. Máš to, kamoš, náročné, najmä keď si predstavím, že Ti fakt treba poriadne sa povyspávať, aj viac nocí po sebe, alebo jednoducho mať nejaké celky spánku dlhé a spojité na úrovni aspoň 8 hodín v kuse. Súhlasím s anti/fajnym, že ten spánok je top v týchto našich veciach. Ja som v pondelok a utorok spal sotva každú noc po 5 hodín a streda bola už veľmi pod psa pre mňa. Nielen nedostatok energie, ale aj nedostatok chute niečo robiť, o niečo sa snažiť, demotivácia, vyššia náchylnosť myslieť negatívne. Do určitej miery Ti preto rozumiem, najmä tým následkom Tvojho nezdaru v spánku. Určite to súvisí dajak aj s vyšším krvným tlakom, lebo ľudia s vyšším tlakom sú vo všeobecnosti "viac čulí" - mozog je silnejšie prekrvený a dráždený kyslíkom k pozornosti. Preto by som Ti laicky odporučil dychové cvičenia, ktoré už poznáš, najmä bránicové dýchanie, dbanie na pomalé a dlhé vydychovanie (stimulácia vegetatívneho parasympatického nervstva). Cigaretka pred spaním, žiaľ, zužuje cievy, čím sa prechodne zvýši tlak, takže by ju nebolo dobré pred spaním fajčiť. Ale to sa mi ľahko povie, že... Tiež by bolo fajn počas dňa sedieť alebo ležať v inom mieste, napr. v nejakom kresle, alebo na gauči, alebo tak. Proste nie v tom istom mieste, kde sa očakáva hlavná fáza nočného spánku. Podvedomie potom nevie rozlíšiť ležanie v posteli cez deň a ležanie v posteli v noci, takže si nevie vypestovať asociáciu, že teraz som na mieste, kde sa ide spať... Ale chápem, že aj tu máš trochu istú komplikáciu, lebo keď prebdieš noc, tak si rád aj dennému spánku, lebo vieš, že spať kvôli zdravotnému stavu musíš, aj keby to bolo dodatočne na druhý deň. Preto nie si vtedy motivovaný zamedziť prístupu na posteľ cez deň, chápem to. Tieto tipy mi teda napadli tak spontánne, nenahnevaj sa, prosím, priateľu, na mňa, ak znejú poučujúco - práveže som to myslel priateľsky a s túžbou nejak pomôcť. Mám Ťa rád. Drž sa, Tuto!
Schizomars, veľmi pekné to obrátenie a tie činnosti. Ja v tejto oblasti stagnujem a prešľapujem na mieste. Dúfam však, že sa to zlepší, neopúšťa ma nádej, že raz budem praktizujúci veriaci. Celkovo Ti želám všetko dobré, drž sa, maj sa pekne.
Le pluie, veľmi Ti držím prstiská na tú bakalárku. Verím silno, že to zvládneš, máš určite na to všetky predpoklady. Tak teda už len želať Ti, aby Ťa poriadne každý deň pri písaní kopali múzy.
Kimi, mrzí ma Tvoj súčasný horší deň. Si veľmi silný okrem iného aj v tom, že vnímaš, že máš jednoducho zlý deň a zostáva Ti v kútiku duše vedomie toho, že zajtra alebo inokedy môže byť deň lepší. Prajem Ti v tejto súvislosti rýchle polepšenie a nech sa máš opäť priaznivo. Drž sa, bojovník.
René, Tvoj príspevok sa mi veľmi páčil, dal som Ti za seba aj zelený bodík. Znie akosi optimisticky pre mňa, dokonca aj trpezlivo čakáš na účinky lieku. Si parádny Nech sa Ti darí aj v ďalších Tvojich dňoch, vedieš si dobre.
Zo srdca pozdravujem aj Tomitosa, anti/fajneho, Meret, Danku, ako aj všetkých forumákov, špecificky tých, ktorí sa pravidelne prihlasujú - Reginku, Filipku, Lístie, Moncici, Veroni, Rasťa a mnoho ďalších. Ste super.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
matej ďakujem ti za tvoje slová. veľmi ma potešili.
danka, tak dnes sme dvaja a tiež považujem svoj život za biedny. nemám žiaden životný cieľ, čo nie je dobre. mal by som mať tiež ciele, ako obyčajní ľudia týkajúce sa života, ale tie ciele nie sú a ani mi chýbajú. páčilo by sa mi, keby sa mi niečo už aj podarilo a mohol by som si povedať, že tak to bola paráda...
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
veronicka- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 154
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Veľmi ďakujem za podporu, ktorú ste mi vyjadrili a mám dojem, že to aj pomáha. Špeciálne vďaka patrí Matejovi, s ktorým súhlasím. Niekedy je to so mnou ťažšie, lebo dlho mi trvá kým sa to všetko do mojej tvrdohlavej "palice" dostane a urovná tak, ako by to bolo objektívne žiaduce. Napriek chorobe si často uvedomujem, že svoj život a zodpovednosť za neho nesiem sám. Chápem určité prekážky tu sú, ale aj tak ich treba riešiť, čo v športovej terminológii určite neznamená pred nimi zastať a vyplakávať, že sa to nedá. Treba ju či už preskočiť, preliezť, podliezť, zhodiť, obísť... jednoducho sa musí ísť ďalej. A hoci aj posledný v cieli, ale s pocitom, že sa to skutočne dá. Nedávno som v športových správach videl že dievčina 20m pred maratónskym cieľom od únavy skolabovala a aj spadla. Jeden maratónec to zazrel a doslova sa vykašlal na tých pár sekúnd, dievčinu zdvihol na ruky a dobehol s ňou do cieľa. Píšem to preto, lebo nie sme v tom našom "šprinte" sami a to rozhodne nie len tu na fóre. Vynímajúc inštitúcie sú tu ešte príbuzní a priatelia, ba dokonca aj neznámy, ktorý sú dobrého srdca a vypomôžu. Držte sa v prekážkovom behu života priatelia a prípadnú rezignáciu a stagnáciu berte ako povinnú prestávku na nabratie síl v ďalšom behu.
Váš Tuto s momentálnym hodnotením 3-
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 23 z 84 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 53 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11