Ako sa dnes máš? 10
Strana 18 z 84 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 51 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
mám sa... no, nebyť mojej matky tak omnoho lepšie. Strašne mi kazí náladu, otravuje, má dementné poznámky a najlepšie je, keď ju odtiaľto vyhadzujem, je skvelé, že sa cez deň už neskôr nevidíme. Samozrejme, že tá najhoršia som ja, nuž čo, je mi to už na smiech.
Inak by sa dalo, došiel kostým od amerického mecenáša, nesedí mi síce dokonalo, zišlo by sa pribrať, ale hlavne, že je tu. Fotenie sa odložilo, bo vizážistka je chorá, a nejak ma celkovo nemá kto cvakať, čo ma hrozne štve, pretože mám v tomto smere dosť plánov.
Inak na terapii bolo dobre, psychologička ma nevyhodila, což je fajn, vypýtala som si aj nové termíny, takže v tomto smere to napreduje OK.
Glykémie nemeriam, inzulín pichám, ako príde, je mi to absolútne šumafuk. Mala som volať na diabetológiu, nestalo sa, netuším, kedy a či tam pôjdem...
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Veru, každý máme svoje problémy a často nemalé. Na druhej strane je fajn ak máme o tom kde napísať a bez výčitiek, že nerobíme dobre aj načúvajúcemu.
Mám sa celkom ok, nespokojnosť pre dnešok je najmä s, doslova, rozvratom spánku, a to či už v zaspávaní výlučne na liekoch, alebo vo vstávaní v nevhodnej hodine. Rád by som napísal, že ostatné je fajn, ale celkovo som napriek všetkému unavený a k tomu sa pripája aj pasivita, čo sa podozrivo vlečie k nesamostatnosti. Možno je to aj tým, že je práve nedeľa a rozhodne nie som zavalený nejakými povinnosťami. Na druhej strane som rád, že som sa donútil aspoň na malú prechádzku ukončenú nákupom v supermarkete. Vlastne bola by škoda, keby som tam dnes nešiel, lebo práve nedeľa je tam zameraná na akcie a zľavy, tak som pár potravín doniesol domov. Ostatné po starom.
Pre dnešok sa už teším na nejaké to čítanie a som už zvedavý, či narazím na niečo nové a poučné. Zbežne pozerám aj OH, ale skutočne len "jedným okom". Zvyknem obdivovať športovcov a športovkyňe, akú "drezúru" si absolvovali a pri tom zlato je len jedno...
Majte sa čo najlepšie, poprípade pouvažujte o účasti na Zelle, kde sa tešíme z každého diskutujúceho v sobotu, či stredu o ôsmej. S pozdravom Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Meret, strašne sa teším, že si bola u psychologičky a že to teda vyzerá aj na ďalšiu spoluprácu. Moc Ti to prajem. Drž sa, bojovníčka!
Kimi, vidím, že Ťa bacily postupne opúšťajú - želám Ti jedným dychom skoré úplné zotavenie, aby si sa mohol znovu venovať svojim zaujímavým koníčkom. Prajem Ti pekné dni, drž sa.
Danka, mala si to v podstate zaujímavú a poučnú pracovnú skúsenosť. Vnímam to ako niečo užitočné do Tvojho ďalšieho mentálneho vývoja, takže aj keď momentálne si už mimo tej práce, tak za niečo to stálo. Neviem, či to tak vnímaš aj Ty, ale určite nemusíš ľutovať, že si to okúsila. Držala si sa tam statočne a odpracovala si poctivo slušné obdobie. Do budúcna Ti prajem teraz oddych a možno potom neskôr opäť ďalší pracovný úspech. Mrzia ma Tvoje úzkosti, držím Ti v nich palce, je veľká spleť liekov, ktoré to vedia podchytiť, tak verím, že Ti doktorka pomôže. Vysadenie antipsychotika je síce nebezpečné, ale nemôžem povedať, že by som Ťa nechápal, pretože olanzapín nie je zrovna radosť brať. Máš to tam zapeklité, keď doktorka neberie ohľad na vážne nežiaduce účinky, resp. nepovažuje priberanie za vážne. Ani Ti v tom neviem dobre poradiť, ale zostávam určite Ti fandiť a môžeš si byť istá, že stojíme pri Tebe. Drž sa.
Tomitos, ďakujem Ti za rady a vyjadrenie. Dávam Ti za pravdu, musím byť pokojný. Aj som si vytýčil častejšie navštevovať rodičov, zo začiatku som to chápal ako prejav nesamostatnosti, keď sa po postavení na vlastné nohy vo vlastnom bytíku mám pravidelne vracať k rodičom. Ale oni sami to chcú a aj mne to prospieva, a pritom je to úplne ok, nikto nepovie, že nie som dosť samostatný, keď som trikrát týždenne na polhodinku "na kávičke" u rodičov večer. Nie? Takže budem takouto formou tiež pri nich stáť aj pri rôzne sa vyvíjajúcom ich zdravotnom stave. Čo sa týka Tvojej dizertácie, viem si veľmi živo predstaviť, ako sa Ti uľavilo, keď si získal nový čas na odovzdanie. Ja mám takú skúsenosť v bakalárskom štúdiu, keď som odložil veci na letný termín a strašne ten nahromadený časový stres zo mňa opadol a bolo to super. Potom som to všetko riešil s oveľa pokojnejšou hlavou. Veľmi Ti držím palce, aby sa dizertačka podarila a onedlho si nám mohol prehlásiť, že si PhD. za menom. Prajem Ti to. Drž sa, Tomitos.
Srdečne pozdravujem aj Veroni a Moncici, želám Vám všetko dobré.
Ahoj Tuto. Tvoje ťažkosti so spánkovým cyklom máš skutočne dlhodobé, až sa mi nedá s ničím revolučným prísť, aby som Ti prišiel na pomoc s dajakou radou. Ale želám si aspoň Ťa nejak povzbudiť, že Ti držím palce, určite si všetky Tvoje zverenia, ako aj tie nočné, vždy so záujmom čítam a vždy sa teším akémukoľvek aj drobnému Tvojmu lepšiemu dňu, alebo lepšej noci. Moc Ti prajem, aby si takých lepších dní a nocí zažíval čo najviac. Čo sa týka olympijských hier, nejako to nesledujem, ale dnes som v rádiu náhodne začul, že sme získali v nejakej disciplíne striebro, takže hoci som fanúšik veľmi nezainteresovaný, môžem povedať, že ma to veľmi nadchlo. Slovensko do toho! Tuto, drž sa, kamarát, aj ďalej. Nedávno som Ti niekde dával reputačný bod, lebo ma oslovilo, ako si sa v tom príspevku zveril, že zostávaš bojovať a nevzdávať sa. Si super. Pa.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes sa mám dobre. Dal by som známku myslím aj jednotku bez tradičného mínuska, len teda ešte musím skočiť na spoveď... to bude chcieť trochu odvahy, lebo priznám sa, nebol som na spovedi už rok a pol. Ale v stredu začína pôst, tak je vhodný čas trochu veci dať do poriadku. Píšem to sem vlastne preto, lebo táto vec zohráva úlohu u mňa v tom, ako sa psychicky cítim a či nemám nejaké špecifické psychické problémy, kvôli ktorým dlhodobo musím k jednotke pridávať mínusko, keď píšem známku dňa.
V práci to dnes ubehlo dobre. Odišiel som pekne po piatej, o pol šiestej som už bol u seba doma. Chcem to tak skúšať pravidelne, lebo v skutočnosti všetky tamojšie povinnosti sa momentálne v tomto období stíhajú, resp. nie je ich treba spraviť úplne okamžite, ale stačí priebežne. Chcem myslieť racionálne a nehrať sa na spasiteľa celej prevádzky. Všetko môže počkať a čo treba urobiť prednostne, tak proste iba na zopár hodín nebudem riešiť nový tovar, ale budem riešiť urgentnejšie veci. Nič sa nestane, keď nejaké krabice zdedí aj nasledujúci deň. Šéfka má niekedy cez týždeň aj svoj čas, kedy mi vie pomáhať s novými krabicami, takže prípadný sklz sa vie ľahko dobehnúť. Nemá mi to za zlé. Takže treba pokoj, racionalitu a hurá o piatej domov. A to o týždeň máme inventúru! Nevadí, snáď stíhame.
Nedeľu som mal veľmi pokojnú, na obed som bol u našich, poobedie som strávil čiastočne na internete zahĺbený v rôznych záujmových googlovaných článkoch a dosť veľa som čítal knihu "Jezte, hýbejte sa a spěte". Pri čítaní knihy sa mi podarilo nebyť úplne fyzicky pasívny, sadol som si na gauč, oprel sa, v rukách som čítal knihu a nohami som šlapal na minirotopede. Rotopedoval som 60 minút na dvakrát, pričom ma to extra neunavilo, skôr prebralo, a pri tom čítaní mi to veľmi rýchlo zbehlo. Mal som aj strečing a cvičenia na chrbát. Priznám sa, že v ňom cítim na rôznych miestach istú formu stuhnutosti, tak si zaraďujem do svojich dní pomerne každodenné cvičenia na ohybnosť chrbta. Veľmi dúfam, že sa mi nechystá vypovedať službu.
A inak teda dobre. Psychicky nič zvláštneho sa nedeje. V ostatných dvoch dňoch som nepociťoval ani nátlak negativity, objavilo sa azda ťažšie zaspávanie, asi 2-3 hodiny prevaľovania a zrýchlené myslenie, intenzívnejšie monológy v duchu v hlave.
Prajem Vám dobrú noc, priatelia, a príjemný utorok. Všetko dobré.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
tuto predbehol si ma, bohužiaľ ja som drichmal až do 10.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Zdravotný stav
Moncici- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 19.07.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Zeldox, trittico, seroxat, fluoxetin
Ma zaujalo
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico
Aj ja sa rád pridám - posielam všetkým dámam na fóre srdiečko:
Ja reku nezadaný som sa rozhodol dať valentínsku kytičku mame. Včera som u nich bol večer na návšteve a odovzdal som. Celkom sa potešila a prepáčila mi, že o deň skôr... Dnešný deň som mal v práci dosť ťažký, cítil som značný stres, až som musel výrazne spomaliť tempo nielen práce, ale aj svoje motorické tempo pohybovania sa - obvykle lietam hore-dolu, a dnes som sa pohyboval a aj uchopoval a pokladal veci výrazne fyzicky spomalene. Snažil som sa si veci nepripúšťať, napriek tomu občas vyšli slzy, ale to bolo také nejaké vnútorné napätie, ktoré som silno ovládal a korigoval, len akurát že nie na sto percent. No zhruba 80% som mal pod kontrolou, pričom tých zvyšných 20% to bola skôr zvážnelá nálada, problém s usmievaním sa a trošku si vyčítam, že som si posťažoval viacerým, ako toho mám strašne veľa, čo nie je dobré, lebo určite nechcem vôkol seba na pracovisku šíriť negativitu a frflanie. Naopak, veľmi túžim, aby ma vnímali ako pozitívneho človeka, tento sebaobraz by som mal strašne rád, len teda ešte musím na tom popracovať.
Mal som aj fyzické prejavy stresu, medzi ktorými vyniklo asi to trasenie sa, trasenie rúk a vnútorné brnenie v tele, kvôli ktorému som bol donútený spomaliť fyzický pohyb.
Večer doma som sa vrhol na rotoped a dal som si 33 minút dosť rýchleho pádlovania. Po zhruba 15 minútach prišli výrazné kladné emócie, pocit vnútorného psychického kľudu. Zrazu aj pomyslenie na to, čo ma všetko stresuje, na mňa nedoliehalo ako balvan, ale v pohode som na "to" (resp. na všetky tie podnety a veci) už mohol myslieť bez toho, aby sa mi k tomu pridružovali pocity frustrácie. Posledných 10 minút rotopedovania som sa už trošku usmieval a neprišlo mi to neprirodzené. Neviem, či som zažil príliv endorfínov z cvičenia, alebo teda akým vysvetlením to zlepšenie vysvetliť. V podstate ani vysvetlenie nehľadám, jednoducho mi to cvičenie na minirotopede dosť psychicky pomáha. Aj v nedeľu som cvičil, ako som spomínal, až 60 minút, a fakt som mal poobedie veľmi vnútrotelesne a vnútropsychicky pokojné, akoby ma nič nemohlo rozhodiť. Plánujem si ešte teraz pred jedenástou dať jednu tridsaťminútovku.
Prajem Vám, priatelia, dobrú noc a príjemný štvrtok. Nažívajte v mieri a pokoji. Ďakujem Vám za prečítanie.
S pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
mám sa výborne. Zajtra ma konečne čaká fotenie, pričom na podnet môjho amerického mecenáša, ktorý mi buď časť, alebo celé cvakanie aj preplatí, bude 45 min. Lara, 45 min. Mileena, 40 fotiek a celé to vyjde, ah, "pouhých" 240€. Včera mi Jim len tak poslal celkom pekné peniaze, že na, prevez sa limuzínou po meste alebo si niečo kúp Žeriem ho... nemôžem inak
Takže teraz ešte umyť vlasy a všetko bude pripravené. Inak po psychickej stránke okej, písanie s ním mi pomáha na večerné stavy, po stránke somatickej horšie, bolí ma hrozne zub/ďasno
Zdravotný stav
Osobne si myslím, že skutočne máš toho veľa a ak Ti aspoň trošku pomôže posťažovanie sa, tak je to fajn. Spomínal si, že by Ti cca dobre padlo, keby Ťa mali (všetci) radi, osobne si myslím, že to sa ani nedá. Ver mi, hoci by si platil za kladný názor na Teba budú si poniektorí myslieť, že si pribohatý, rozhadzovačný... Všetkým nemáš šancu ulahodiť.
...................
Ahoj Veroni!
Pozrel som si videjko, dobré si našla. Pravdepodobne si pozriem aj tie, čo nasledujú po ňom.
..................
Ahoj Meretseger!
Aby si sa nám ešte nepresťahovala niekde do USA, či odkiaľ je Tvoj mecenáš. Teším sa na ďalšie príspevky trebárs aj duchu Lary, alebo usmiatej Meretseger.
PS: Ach tie zuby...
...................
Ahoj kimi!
Ani som Ťa predbehnúť nechcel, ale v tom čase som ešte nespal, tak, že aspoň to prianíčko...
.................
Ahoj Moncici!
Je fajn, že si reagovala príspevkom. Rád som ten svoj napísal aj pre Teba.
................
Ahojte,
dnes bolo vstávanie v podpriemere, ale nutne som sa potreboval vyspať. Bola tomu adekvátna dávka lieku na spanie, tak ma to zobralo a to poriadne. Hoci sa to zvlášť pri zaspávaní neprejavilo, u vstávania to bolo tvrdšie ako by som si prial. Opačne však, nemal som doobeda nič zásadné, takže som si prepych spánku dovoliť aj mohol. Teraz môžem len vzlykať, že spánkový režim môžem nastavovať znova od začiatku.
Dnešku dominovali knihy, bol som na malej prechádzke a symbolicky aj v supermarkete po drobnosť. Samozrejme som pozrel aj na Net a čiastočne aj správy. Akp. hotovo a stále mi tam odskakuje ten aktívny šport a chudnutie, čo ma prirodzene neteší
Zdravotne sa cítim OK až teda 2+ až 1-. Som tomu nadmieru prekvapený, snáď aj naďalej...
Pohodové dni prajem. Tuto
Zdravotný stav
Strana 18 z 84 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 51 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11