Čo ste dnes jedli?
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Strana 1 z 21 • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
Čo ste dnes jedli?
Aby som nezahlcoval tému o chudnutí informáciami o tom, čo som jedol, tak by som to rád rozdelil na 2 témy - jedna teda stará o chudnutí pri antipsychotikách a druhá tu v Životnom štýle o bežnom našom jedení, hoci by sa aj netýkalo jasne a zreteľne snahy o chudnutie. Skôr môže byť miestne prispievanie motivované len takým klábosením, a nie snahou o svoje nejaké korigovanie.
Dnes som mal príjem dobrý - 9 300 kJ, čiže som viac-menej v limite, ak privriem jedno očko.
- raňajky: miešané vajíčka na cibuľke (160g), 1 chleba, čaj
- desiata: žiadna, nebol pre ňu ani priestor, lebo som neskoro vstal a ešte k tomu aj časový posun...
- obed: 280g ryže, 190g bravčového rezňa v cestičku, červená repa (5800 kJ !!! )
- olovrant: žiadny
- večera: 7 dcl slepačej sáčkovej polievky Vitana
Pitný režim: 0,5 l minerálky, 0,5 l rozpustených vitamínov, 1 l energeťáku, 4 dcl čierneho čaju Pigi (ešte plánujem viacej počas nočnej seansy piť, hlavne energeťák a určite aj minerálku, ktorej ma tu čaká asi liter, ten povinne musím do seba naliať celý, kým pôjdem dnes spať!).
Predsavzatie:
Zajtra si plánujem normálne objednať neminimalisticky a neasketicky obed z donášky, pričom úsilie a energiu zameriam skôr na vyhýbanie sa maškrtám. Robí totiž smena, ktorá maškrty prináša, takže si nemôžem dovoliť hlady a askézu, pretože by som tým pokušeniam neodolal. Cieľ: 9000 kJ a hlavne veľa piť, dávať si poriadne vodu, lebo tento víkend som naozaj pitie vody výrazne zanedbával, až sa čudujem, že ma nebolela hlava.
So srdečným pozdravom
trúbka Matej
PS: Poteším sa, ak sa téma ujme aj pre iných forumákov, nielen pre mňa. Pochválte sa, čo Vám v daný deň chutilo, čo Vás v jedení potešilo, čo plánujete variť, alebo na jedenie kúpiť, aké ste mali raňajky, čo netradične ste po dlhom čase ochutnali, čo naopak jedávate celkom bežne, ako ste na tom s pitným režimom, čo ste jedli na olovrant, koľkokrát ste v daný deň jedli, koľko Vás to stojí, ak to platíte zo svojho, a tak ďalej. V mojich príspevkoch je cítiť silná tendencia matematizovať stravu tými kilojoulami, určite však rešpektujem, že mnohí z Vás to tak nemáte a nematematizujete, ale to vôbec nevadí, prispievajte o papaní podľa svojho štýlu a podľa seba. Určite Vám do toho nebudem kibicovať kalóriami, ak takýto spôsob životného štýlu necítite ako vhodný pre Vás. Teším sa úprimne na Vaše príspevky a papánička... Všetko dobré, kamoši!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Re: Čo ste dnes jedli?
- raňajky: 2 bravčové párky (110g), horčica, rožok s florou light, čaj
- desiata: 1 liter energeťáku light, 0,5 litra Coly Zero
- obed: vyprážaný syr (150g), opekané zemiaky (200g), tatarská (50ml)
- olovrant: maškrty od kolegýň (60g chipsov Slovakia, 1 kúsok čokoládky, 4 syrové údené korbáčiky)
- večera: vyprážaný bravčový rezeň v cestičku (155g), ryža (205g), červená repa
- večerné zobanie: 1 liter kofoly bez cukru, čaj, 2 krúžky salámu
Pitný režim: dnes úplne bez vody, len hektá coly, kofoly, energeťáku... skrátka samé benzoany, aspartámy, cyklamáty, sorbany a iné chemikálie.
Ani netreba o tom nejak rečniť, skrátka dnes som to pokašľal.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes o trošku lepšie, ale aj tak nad limit, čiže za dnešok 10 500 kJ:
- raňajky: obložené vajce, rožok, čaj , jogobella 150g
- desiata: 1 l energeťáku light
- obed: vyprážaný bravčový rezeň v cestíčku 120g, ryža 185g
- olovrant: zapečená brokolica s karfiolom (bez smotany, oleja a bez syra) 200g, zemiaky 200g, kečup 40g
- poobedné zobanie: 200g zemiakov z hrnca
- večera: rožok s florou light, zapečená brokolica s karfiolom 200g, zemiaky 200g tatarská light 50ml
Pitný režim: 1 liter kofoly bez cukru, 1 liter energeťáku, 3 dcl minerálky, čaj
Konečne sa dnes dojedli z nedele tie bravčové rezne, takže už môžem nastúpiť cestu lepších čísel aj na energii, aj na tukoch. Dnes som mal celkom navyše ten jogurt a to zobanie zemiakov počas poobedia. Tiež som si nemusel dať tatarskú k večeri, ale stačil by starý dobrý kečup, veď mi to na olovrant s kečupom chutilo. Zajtra asi nebudú žiadne maškrty, lebo zajtrajšia smena ich väčšinou neprináša. Dám si pravdepodobne klasickú donášku a uvidím, čo bude, budem sa snažiť ukočírovať na tých vytúžených 9000. Avšak ešte dočasne naďalej prijímam sladidlá a éčka vo zvýšenom množstve, teda najmä kofeínové limonády a energeťáky, nakoľko "bojujem o školu". Verím, že o 2 týždne sa už zase vrátim späť k snahe zlepšovať pitný režim vodou, s ktorou mám sprednedávna skúsenosť, že sa mi dá na ňu dobre zvyknúť.
Všeobecný cieľ: udržiavanie hmotnosti, sebakontrola, zlepšovanie perspektívy zbaviť sa brušného tuku
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- raňajky: 1 rožok s paštékou, cibuľkou, čaj
- desiata: popíjanie Coly Zero
- obed: kapustové špecle (200g), bravčový pečený bok (120g)
- olovrant: slepačí vývar (300ml), maškrty (80g "banánov v čokoláde")
- večera: krajec chleba s cesnakovou pomazánkou, 2 dcl čistej kapustovej polievky (bez mäsa a bez zemiakov), 2 dcl mlieka
Pitný režim: 1,5 l Coly Zero, 4 dcl vody, 4 dcl čaju, 2 dcl polotučného mlieka (ešte teraz popíjam Kofolu bez cukru, takže pitný režim ešte pokračuje)
Dnes hodnotím stravu kladne , aj keď poobedné zobanie z maškŕt od kolegýň som si mohol odpustiť. Výsledok je v limite, ba je mierne chudnúci... ak si to však dnes ešte nepokazím, lebo večer je mladý a chute prichádzajú...
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- raňajky: obložené vajce (140g), 1 rožok, čaj
- desiata: maškrty od kolegýň (100g napolitánkových kociek, 30g skittles, 1 ovocný koláč)
- obed: čínske kuracie soté s opekanými rezancami
- olovrant: 2 obložené chlebíčky, 3 dcl džúsu
- večera: 1 chleba s cesnakovou pomazánkou, 2 obložené chlebíčky, 1 banán
Pitný režim: 1 l Kofoly bez cukru, 1 l energeťáku light, 1 l minerálky, 4 dcl čaju
Nebyť maškŕt počas doobedia, tak by som bol aj v limite. Vždy sa mi potvrdzuje stará pravda, že stačilo by dostať pod kontrolu chuť na robotné maškrty, skrátka zriecť sa ich, a moje stravovanie by bolo v podstate normálne (takrečeno normálne, lebo ešte musím skorigovať kvalitu pitného režimu najmä čo do typu prijímaných tekutín). Moja vôľa odolať je však slabá, no zostávam si klásť ďalšie a ďalšie predsavzatia si túto vôľu posilňovať nejak. Už som mal aj viacdňové, azda i viactýždňové fázy, kedy som sa maškrtám vskutku vyhýbal. Musí sa to dať, je to možné, nie je to nedosiahnuteľné. Budem pokračovať teda v tejto bitke. Verím, že má zmysel.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- raňajky: obložené vajco, rožok, čaj
- desiata: 800 ml džúsu z lisovaného ovocia
- obed: segedín (150g), 3 knedle, cesnakovo-krémová polievka (330ml)
- olovrant: 300 ml džúsu, vanilkovo-acidková Probia (135g)
- večera: obložené vajco, rožok, čaj
Pitný režim: 1 liter vody, 1,1 litra džúsu, 5-6 dcl čaju
V hodnotení sa mi žiada iba spomenúť, že mi dosť vyskočili tuky (nad 100g). Inak by som to hodnotil aj v poriadku. Ten obed som nemusel zjesť naraz, polievku som si mohol odložiť na neskorší čas, možno by som sa tak nenafúkol. Dnes neboli žiadne maškrty. Najväčším prehreškom v dnešnom stravovaní bolo rýchle vypitie 800 ml džúsu ráno medzi 8:40 a 9:10. V podstate odvtedy som sa cítil v bruchu "neisto" a plno, čo postupne vyúsťovalo do bolestí a nafúknutia. Kilojouly boli pod 10 tisíc, čo považujem za to, o čo mi vlastne celý čas teraz ide.
Zajtra už príde smena s maškrtami, tak sa mi uvidí, ako sa deň vyvinie. Bojovať to áno, to idem, ale stačí neplánované zvrtnutie v nálade smerom k horšiemu a v tom okamihu stratím motiváciu i zábrany - a ponúknem sa. Skrátka, zajedam zlú náladu alebo nepríjemné psychické pocity.
Želám Vám, priatelia, zajtra jedálniček, ktorý Vám bude aj chutiť, a zároveň z neho nebudete mať výčitky. Držme sa.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- raňajky: 1 rožok s treskou, čaj
- desiata: 5 dcl sladkého energeťáku, 2 šálky kávy (spolu 20g cukru a 150ml mlieka)
- obed: sekaná (120g), zemiakový prívarok (200g), krajec chleba
- olovrant: hrachová krémová polievka (330ml), čokogulička Sorini (20g)
- večera: parížsky šalát (140g), 2 rožky (spolu 80g)
- večerné a nočné zobanie: 2 litre kofoly bez cukru, 2,5 dcl sladkého energeťáku
Pitný režim: okrem drinkov, kávy a plánovanej nočnej kofoly asi 7 dcl čistej vody
Hodnotenie: Limit nedodržaný o smiešnych 800 kJ. Mohol som si odpustiť najmä tú čokoguličku a tá polievka tiež bola o ničom. Dnes mi neskutočne vysoko stúpli sacharidy, až na 337g, pričom tabuľky mi navrhovali zjesť maximálne 238g. Nad 300 je už nebezpečné z hľadiska postupného rozvinutia inzulínovej rezistencie, takže si musím dávať pozor, lebo tie sladké nápoje plus množstvo pečiva a krémová múčna polievka, to spravilo skutočne veľa sacharidov. Nad 280g sacharidov nechcem ísť.
Zajtrajšie stravovanie upravím až za pochodu podľa aktuálnych nálad, lebo očakávam ich zhoršenie v dôsledku nevyspanosti. Zostáva však aspoň túžba zjesť tak do 10 tisíc, alebo do 9800.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- raňajky: 1 rožok s paštékou
- desiata: energeťák (250ml), 0,5 l kávy (15g cukru, 150ml mlieka)
- obed: zemiaky (200g), špenátová omáčka typu "baby", holý pangasius
- olovrant: energeťák (250ml), 1 rožok s paštékou, borščová polievka (330ml)
- večera: guláš hovädzí (395g)
- večerné zobanie: asi 9 dcl kofoly bez cukru
Pitný režim: okrem už spomínaných pitív asi 6 dcl vody a 2 dcl čaju
Hodnotenie: Dnes dobre. Limit dodržaný, vyleteli ale trochu tuky, v zásade to však nevadí. Neboli dnes žiadne maškrty. Kiežby tak každý deň...
Plány: Zajtra plánujem ráno obložené vajco s rožkom, 2 malé energeťáky, 5 deci kávy už len s 10g cukru, na obed si chcem dať v práci opäť špagety carbonara malú porciu (asi 300-400g). Maškrty nebudú, si myslím. Guláš už asi doma rodičia dojedia, tak večera a olovrant budú pravdepodobne pečivové.
Limit: 9900 kJ.
Matej
PS: Téma sa zatiaľ ujala len u mňa. V tejto súvislosti by som rád videl riadok aj od iných, čo papajú. Musíme pamätať na to, že strava je 80% úspechu pri chudnutí, a tiež že sa stávame tým, čo do seba dávame, na obraz životosprávy a stravy sa pretvárame. Často to, ako sa cíti človek, je zrkadlom jeho papania a trávenia. V trávení je základ energie, základ dokonca optimizmu, imunity, fungujúcej nielen fyzickej schránky, ale aj psychična. To samozrejme nepíšem v zmysle, že ja sa tak chovám podľa toho, ale len obhajujem, že aj takáto téma o našom každodennom papaní má výrazný dopad na to, ako sa fyzicky a psychicky cítime a ako sa vyvíjajú naše ochorenia. Preto by som zatiaľ tému nerušil, ale budem zostávať s túžbou, že možno tu uvidíme aj príspevky nejakých iných forumákov, nielen čo som zjedol zas ja. Prajem Vám všetko dobré, kamaráti-papáči. Dobrú chuť.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
rasto napísal:ahojte.tak ja som dnes jedol iba na obed sosovicovu polievku a bravcove na leci posledne dni jedavam iba obed rano a vecer vobec nejem jednoducho mi ten obed za den staci tak som sy zvikol proste nebivam hladný ale zato pijem 5 aj 6 kav za den ale akosy sa mi zda ze mi robia dobre.
Rasťo, to je veľmi závideniahodné a obdivuhodné. Príde mi to tak preto, lebo ja túžim byť minimalista a keby mi stačil za deň len sýty obed, tak to by bola paráda nad parádu. Určite chcem smerovať k tomu, že by som nič nejedával na olovrant a desiatu, prípadne by som mával iba ľahkú večeru. Môj otec si zvykol v zásade dávať večeru len v podobe chleba s maslom, azda niekedy aj so šunkou. To strašne obdivujem, že tak málo potrebuje po celopoobednom "pôste". A Ty, Rasťo, si ešte väčší extrémista, takže fakt klobúk dole. Snáď Ťa budem raz úspešne nasledovať v Tvojich stravovacích šľapajách. Dávam si to ako túžbu, zatiaľ ale moje telo pýta pomerne veľa.
Všetko dobré.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
rasto- V.I.P.