Ako sa dnes máš? 9
Strana 44 z 85 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 64 ... 85
pre Danku
hlavu hore, po mracnach zvykne prist slnko
a zase bude fajn, nic sa ty len neboj.
Tomitos
Tomitos- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Ako sa dnes máš? 9
Moncici- Domáci člen
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 19.07.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Zeldox, trittico, seroxat, fluoxetin
u mňa stále ako na hojdačke, ale momentálne sa dá. V stredu idem ku kaderníčke, onedlho potom by sa mohol odohrávať ateliérový cosplay, na ktorý sa teším, no a inak na novom notebooku, na ktorom akurát nechce ísť wi-fi, drvím TR a teším sa z toho Takže tak. Aj terapia bola vcelku fajn. A dokonca váha mi ukázala večer 51 kg, pomaličky sa to ťahá nahor, juch Však som aj dnes na obed zožrala kopu hranoliek, lososa so zeleninou a k tomu, ehm, palacinky - dobre, nemala som, ale mala som hypoglykémiu, snáď sa mi dá odpustiť. Tak som to spráskala takmer všetko až na nejaké hranolky a išla som sa zvaliť k notebooku, takto niet divu, že priberám a nie je to úplne najzdravšie, ale čo už. Po psychickej stránke teda raz tak, raz tak, po fyzickej sa dá, noha už nebolí.
Inak blog presne o mesiac oslávi dva roky, páni, čas letí. Jeden mi na FB k najnovšiemu článku napísal, že mám od neho jeden z mála lajkov, pričom s dotyčným sa moc nemusíme, tak ma to potešilo. Ale fakt, 2 roky, uff. Príšerné, ako to ubieha
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Myslim ze.dr zatiaľ týmto smerom neuvažuje a badať ze je velmi opatrna už s diagnozami inymi ako neurozky,uvidíme,vsetko je u mna v rovine pozorovania co sa objaví...neobjaví...
Ešte niektoré veci jej musím povedať.
Co sa tyka halucinacii a bludov,tak neviem ked sa odbrzdim bud do lava alebo doprava (depres a hypomania)mavam zablesky v ociach dokonca mi vypadava velmi chvilkovo zorne pole.Elektrinu v tele a zimomriavky a iné chuťovky,ked som relatívne ok tieto chutovky nie sú.U mňa je dermografizmus predzvesťou zlomu v psychike vzdy par dni tyzden ked k niečomu príde ma neskutočne začne svrbiet koža a uz malý dotyk mi spôsobuje opuch kože.tam už je prítomná taka podprahova alebo niekde na pozadí nervozita...
Držím ti palce s depersonalizaciou a derealizaciou nech sa ti to upraví je to šialenstvo.
Ahoj danka ,drzim velmi palce nech sa vráti chuť do života.
Ahoj Tuto včera sa nam chybal,sme si to babizne odmoderovali samé
Ahojte všetci ludkovia.
Mám sa momentálne ospalo,zas mam fazu spánku,každú noc nočné mory nepríjemné lebo sa budim v podstate nevyspata.
Prajem Vám krasnu nedeľu.
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico
Ja osobne mám rád, ak som zaneprázdnený činnosťami, prospieva to čiastočne mojej psychike a mám menej času a príležitostí riešiť "chrústy", resp. nejaké negativistické zamyslenia. Takže sa dívam na Tvoju zaneprázdnenosť vlastne s akousi úctou a reku že Ti to prajem, aby si z toho mal dobré pocity. Palec hore, drž sa, kamoš!
Ahoj Dzuli
Gratulujem k nejakým tým kilám, ktoré Ťa opustili. Je vidno, že dbáš hlavne na stravovací režim, čo je tiež dobrá cesta, popri pohybe. Chápem Ťa, že sa túžiš usadiť, ustáliť, mať nejaké bezpečné zázemie, stabilného partnera na ceste životom. Cítim, že je to akási silná potreba mnohých ľudí, vidím to aj okolo seba mimo internetu. Chcel by som Ťa v tom nejako povzbudiť, no vo svete partnerskej lásky som neskúsený. Napadá mi len tradičné, napr. usilovať ustáliť hmotnosť, na čom intenzívne pracuješ a darí sa Ti, takže super. To spraví navýšenie atraktivity, plus keď sa tomu pridá Tvoja bystrá povaha a vnútorná krása, tak myslím, že už niekto tam vonku má srdce len pre Teba. Si múdra, šikovná, bystrá, vzdelaná, milá, takže čo si viac priať. Druhým krokom potom bude asi nájdenie si práce, o čo sa tiež veľmi intenzívne snažíš a nemyslím si, že sa Ti Tvoja snaha nevyplatí. Si vzdelaná, myslím si, v perspektívnej oblasti, takže niečo príde, cítim to v kostiach. Hodíš sa aj do školstva, aj do vzdelávacích kurzov ako učiteľ, ale aj do súkromnej sféry. Budem na Teba proste myslieť, Dzuli, verím, že to dáš a časom napíšeš nové šance a skúsenosti. Každopádne teším sa na Tvoje všetky príspevky, takže zostaň s nami. Drž sa, všetko dobré!
Ahoj Danka.
Tvoje pocity sú spôsobené, myslím si, útlmom dopamínu v mozgovni. To je neuroprenášač, ktorý okrem iného zodpovedá v niektorých lokalitách za pocity motivovanosti, čiže rozhoduje o tom, či sa nám niečo chce, alebo nechce. Olanzapín je pomerne silný liek, účinný, efektívny, a má silný dopad na dopamín - vie odstraňovať psychózu kvalitne, ale dokáže mnohokrát utlmiť dopamínovú aktivitu aj v tých lokalitách, kde to nie je zrovna žiaduce (tzv. mínusové stavy). Olanzapín sa aj "hrá" s glykémiou a inzulínom, takže pociťuješ zvýšený hlad. Na olanzapíne (vtedy sa to volalo komerčne "Zyprexa") som ja pribral okolo 20-25 kíl. Ja by som normálne Ti doporučil ho navrhnúť zrušiť a nahradiť iným antipsychotikom. Možno to znie z mojej strany nezodpovedne, lebo Tvoj lekár asi vie dobre, prečo Ti ho dal a že vzhľadom na Tvoju poruchu možno rátať s väčšou váhou kladov, než záporov. Asi áno. No ja ako pacient by som ho nechcel užívať, niekedy som sa vzbúril, napr. v minulosti som žiadal zrušenie zyprexy po pribratí, bolo mi vyhovené, alebo som normálne prestal užívať Kventiax a žiadal som jeho vysadenie. Alebo som odmietol užívať Atarax, lebo ma nenormálne tlmil. Ono človek musí hľadať rovnováhu medzi tým, čo má z lieku kladného, a tým, čo má z lieku zlého. Niekedy sa oplatí znášať to "zlé", lebo prevažuje dobrá kompenzácia poruchy. A niekedy treba jednoducho liek nahradiť iným. Niekde som čítal, že olanzapín je liek prvej voľby, neviem, či som to iba zle nepochopil. Ak je to tak, tak potom ho naordinujú na začiatku terapie väčšiny psychóz, aj keď nie u každého pacienta, ale u mnohých patrí medzi prvé, ktoré skúšajú. Osobne by som ho posunul laicky do liekov neskoršej voľby.
Takže perspektívu by som u Teba videl napr. v nahradení olanzapínu, aby sa Ti zmiernil hlad, rozhaprovaný cukor v krvi a hormóny. Okrem toho vidím, že máš prostredie v činžiaku, ktoré generuje stres, to ma veľmi mrzí. Možno by som amatérsky poradil hľadieť si vyslovene svojho, odpútať sa od rečí okolia. Ťažko ale posúdiť, či sa to reálne dá. Skús možno vychádzky len tak nadlho po vonku, byť mimo záťažového prostredia doma. Dosť by pomohlo, keby si mohla byť na počítači a hľadať si tam články o sebarozvoji, motivácii, lepšom životnom štýle, zdraví. Ale viem, že si spomínala, že Ťa sedieť za PC nebaví.
Ako vraví Tomitos, vyjde opäť slniečko. Nie je to stav, ktorý by tu už zostal. Dokonca never všetkému, čo Ti poskytuje myseľ ako tzv. "reálnu" interpretáciu skutočnosti. To všetko sú len rôzne typy okuliarov, ktoré si myseľ nasadila. Momentálne sú nasadené čierne, takže vnímaš prázdnotu a smútok. To však nie sú jediné možné okuliare, pričom vždy sú nasadené nejaké okuliare, naša myseľ totiž nevie poňať realitu takou, aká v skutočnosti je, to vie azda len Boh. My vždy všetko vnímame cez prizmu, realistický pohľad neexistuje, vždy je zafarbený niečím, buď štipkou pesimizmu, alebo štipkou optimizmu, alebo celou ďalšou paletou rôznych "štipiek".
Držím Ti palce, Danka, určite pokračuj v prispievaní, moc Ti fandíme. Drž sa!
Ahoj Moncici.
Žiaľ, čo sa týka mňa, Sulpirid nepoznám. Možno niekto iný sa ozve a podelí sa o skúsenosť. Držím zatiaľ palce.
Ahoj Meret.
Gratulujem k vytúženému pribratiu. Ešte šťastnejší som z toho, že Ti vyšla posledná terapia, je to super. No a do tretice blahoželám k výročiu úspešného blogu. Dnes Ti len gratulovať je treba. Prajem Ti, nech je dôvodov na potešenie u Teba čo najviac a nech sa Ti darí vcelku aj naďalej. Maj sa, drž sa. Pozdravujem psíka.
Ahoj Veroni.
Vidím, že si vo fáze terapie, kedy sa ešte Ty a lekárka snažíte dosiahnuť kompenzáciu poruchy, teda akýsi vyrovnaný stav relatívnej bezpríznakovosti a stability. Zatiaľ ešte sa prejavujú všelijaké symptómy, čo ma mrzí. Ono to niekedy trvá, kým sa to zdravíčko ustáli, a kým tie lieky sadnú, alebo sa nájde optimálna rovnováha. Určite v tom veľa figuruje zdravý životný štýl, pohyb, zdravá strava, podpora "dobrých baktérií" v črevách (hovorí sa, že oni priamo ovplyvňujú pocit psychickej pohody), a určite aj celkové sebapoznanie psychologického razenia, že budeš vedieť, čo na Teba platí a čo nie, čo Ti spúšťa stresové reakcie, čo naopak máš pod kontrolou. Čiže posúvať sa v terapii dá nielen psychofarmakami, v Tvojom prípade tie AD, ale odporúčam aj ostatné vymenované. Asi sa o to aj snažíš, takže super, málokto sa o to nesnaží. Nechcem vyznievať poučujúco, myslím to úprimne a ide len o voľný tok myšlienok, čo mi napadajú, keď si čítam daný príspevok Na nočné mory niekedy vie intenzívne pomôcť spanie na boku, prípadne na bruchu. Prípadne si nalepiť niečo na chrbát, čo Ťa v spánku donúti cítiť sa nepohodlne, ak by si sa prevalila na chrbát. Väčšina nočných mor sa sníva na chrbáte, aj ja patrím medzi príklady. Si, Veroni, teraz teda v procese na ceste za kompenzáciou, držím Ti v tom veľmi prsty, nech toto obdobie je čo najkratšie a vyjdeš z neho stabilná, silná a vlastne zdravá. Drž sa!
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ďakujem, že ste to Zello takto prebrali a myslím, že vám tam bolo aj dobre. Mal som niečo dôležité a posledných desať minút Zella som si už vravel, že by som zbytočne narušil tému/y. Už sa na vás teším na stredu...
...................
Ahoj Matej!
Páči sa mi ako si jednotlivo napísal každému, viem, že je to predsa len náročné a túto "úlohu" si krásne zvládol. Osobne mne sa to zdala ako náročnejšia aktivita.
...................
Ahojte kamaráti/ky!
U mňa sa vlastne nič zvláštne nedeje. Písal som, že je to OK a v pohode, momentálne však ma mierne ťahá do depky, pasivity a asi aj do akejsi zmätenosti. Zdalo by sa, že to je v skutočnosti len v malom, ale dá sa napísať, že ma to vyplašilo. Našťastie hlasy sú na nule, teda ani nie sú, a trošičku pozorujem aj pseudoblud. V podstate sa to dá zvládnuť. Zdá sa mi, že by som mal trochu ustúpiť zo sebapozorovania a viac sa sústrediť na aktivity, ktoré sú mi prospešné.
Táto nedeľa bola väčšinou upršaná, ale musel som pre niečo nutné do supermarketu. Celkom som si cestu užíval, bol som aj v pláštenke a šiltovke a bolo mi dobre. Cestou som najmä vdychoval svieži vzduch a akosi som bol celý rád tomuto.
Držte sa kamaráti/ky! Všetci sme tu bojovníci, tak útočme a vyhrajme voči chorobám a ich symptómom! Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
s dneškom panuje u mňa spokojnosť. Bol to taký pohodový a pekný deň napriek hrozne upršanému počasiu. Bol som na výlete s rodičmi. Psychiatricky by som sa ohodnotil dnes na 2+, žiadne problémy som nemal, nejaké pasívne a zle myšlienky neboli prítomné z čoho sa teším. Prežil som to pomerne normálne aj vďaka svojim blízkym.
Matej, máš pravdu kamarát určite s tým, že je lepšie niečo robiť, ako sedieť len na zadku. Ten deň, čo ja viem, pokiaľ je čo robiť tak zbehne veľmi rýchlo...
Všetkým držím palce, prajem im veľa síl do ďalšieho boja, lebo k tomu aby bol niekto šťastný tak musí bojovať o nejaké to šťastíčko. Ono to samo nepríde
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
sa nam v poslednej dobe rozpisali novy forumaci,tak vas tu este raz vytam,skusim to zhrnut do dvoch viet,che to len cas,a chcem vas poziadat aby ste nepodlahli pasivite v podobe "zombie"-lahnuta ozivla mrtvola s ovladacom v ruke,takto som prehnil ja sam osobne zo 10 rokof,samozrejme ze popri tom boli nejake cinnosti ale z mojho pohladu to takto berem,este raz podotknem ze mne osobne pomohol tablet(wordove poznamky do ktorich som spisal vsetko co sa tocilo okolo choroby) potom som ho tak povediac vlozil pod prah dveri a od vtedy tak ho prekracujem,potom to neskorej vysperkoval tento forum-schizoforum kde som vynasiel temy ako psychohygiena a zdravy zivotny styl,a samozrejme moja ziadost o lieky na spanie,
totiz som zistil dovod preco som sa ocitol tolkokrat v nemocnici,
1.nekvalitny spanok
2.frustracia z nespavosti
3.vznik psychoz-ale tu uz aj zasahuje zivotny styl ako branie antipsychotik a mix s drogami,ci nadmernim mnozstvom alka,
vysledok
1.cca. ficim pokojnym satbilizovanym zivotom uz cca 4-5 rok bez naznaku nespavosti a vzniku psychoz,za co moze prave ta spominana psychohygiena a zdravy zivotny styl,
raz na zelo dialogoch som spominal ze ako to robim ze sa mi ualvilo a zijem si celkom fajn zivotom co sa tyka zdravia,tak to este raz spomeniem,vyspis sa iba vtedy ked hlava aj telo ma po cely den nejaku tu psychicku ci fyzicku zataz,cinnost a ty potom unaveny aj ked to tak nevypada lahinas do postele a po chvilke uz aj buvas,
ak sa ocitnes sam alebo sama a uz privelmi sa venujes psychickej cinnosti pomoze bud kniha,film,ci poznamky do tabletu,ale ja hovorim ak s niekym byvas je dobre sa k nemu prikmotrit a porozpravat sa s nim aspon na 10 min.denne,
raz som cital taku statistyku ze kto a ako dlho sa zhovara so svojim spolubyvajucim ci spolunajomcom v dome ci byte a verte neverte priemer bol 10min./den
s pozdravom dusan
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Neviem pochopiť čo je psychóza. Včera som bola v kostole, dostala som menšiu paniku, že ľudia zavreli dvere do kostola a že sme tam zavretí, tak som nevnímala od kázne vôbec nič až do konca omše a musela si dať dole bundu asi jediná som tam bola v tričku, hoci vonku pršalo. Vymyslela som si výlet do Bratislavy do ZOO, zajtra by som mala ísť sama vlakom ku kamarátovi do blavy, od liečenia ako som prišla z Hronoviec, sa mi akoby niečo stalo, že sa musím učiť odznova niektoré veci aj cestovať vlakom, predtým som s tým problém vôbec nemala, už teraz mám strach ako to zvládnem vlakom, ešte si to rozmyslieť musím a či budem vládať aj tú zologickú , ale chcem to skúsiť, lebo mám čas a možnosť.
Matej ďakujem za krásne odpísanie. Ja som si včera olanzapin nedala a neviem či si to vsugeruvávam, ale mám lepšie trávenie, úľavu na bruchu a lepšie sa telesne cítim ani nemám takú žravosť, to čo si opísal sa na mňa hodí, lenže kontrolu u lekárky mám až 10. októbra takže si ten olanzapín dovtedy dám a na kontrole požiadam o zmenu, otázne je či mi vyhovie, budem to ešte pozorovať. Mne Atarax nič nerobí, neúčinkuje, mám ho predpísaný aj ho sem tam užijem ale nemá účinok žiaden. Naozaj máš asi pravdu, že olanzapín je silný liek, nemám zatiaľ inú možnosť iba ho brať, aj keď mám chuť ho vysadiť. Na ukľudnenie mám tri krát denne neurol, rivotril, atarax, ale beriem ich minimálne, lebo skúšam či zvládnem úzkosť aj bez nich, no nejde to úplne. Počítač ma nieže nebaví, veď na ňom som veľmi často ale len tak surfujem zbytočne, našla som toto na cvičenie mozgu http://www.online.brainjogging.cz/member.homepage/.
Dnes je krásne vonku, idem si vybrať lieky do lekárne a na prechádzku a dnes som akurát trochu upratovala, vysávala, spravila sestre desiatu do práce a vybavila niečo telefonicky na úrade práce.
prajem všetko najlepšie všetkým a ďakujem za podporu majte sa pekne, čítam si príspevky ďakujem za vaše zdieľania.
páčťi sa mi antifajnyho postreh o tom ako sa denne máme 10 minút rozprávať s členmi domácnosti..
držte sa
ahojte
Naposledy upravil danka dňa Po 18 september 2017 - 21:23, celkom upravené 1 krát.
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
dnes som nervava ,nervozita odnikial sa zrazu objavuje
Mala som dnes asi hodinový monolog ,chuda mama...
ten pretlak bol veľký k hovoru a vtedy sa aj rada počúvam
Najoblubenejsia téma v tych chvíľach nezmyselnosť bytia ,citim ju velmi intenzívne svojej duse tieto dni "nicota"
prazdnota,diera...
Pevne verim ze to nie je predzvest depre...
Pozdravujem
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico
pre Danku
ten kostol moze byt neprijemny, tiez sa niekedy nesustredim na kazne,
skus si nabudúce sadnut blizsie k dveram, aby si nemala taky pocit stiesnenosti,
alebo sa prejst na chvilku von ci na zachod (ak tam je, my mame na sidlisku novsi kostol).
S tym cestovanim asi pomalsie, skoda, ze nema kto ist s Tebou.
Olanzapin mala aj mama, samozrejme z toho naduva, zle travi,
zapeka (ake humorne slovo ) a sposobuje extremnu plynnatosť (este veselšie
vyjadrenie, ale nechcel som napisat, ze mamka z toho prdela ako lyon ).
Skus znizit davku toho olanzapinu u psychiatra, ale pozor, je to dolezity liek na schizofrenne veci,
nemala by si svojvolne vysadzovat, to nema zmysel, to si skor skodis.
Mame doktor vymenil tabletkovy olanzapin za inj. depot Zyphadera 210 mg, co je tiez olanzapinum,
zmizli jej uplne hlasy a takmer aj bludy, a vraj to ma aj antidepresivne ucinky.
Zda sa, ze ta injekcia je ucinnejsia po vsetkych strankach, mava aj dobru naladu.
Skus, nech Ti doktor skusi trosku ten olanzapin prekombinovat/dokombinovat za ine,
ci sa nebudes citis lepsie. Samozrejme, je to aj vec diagnozy.
V Hronovciach muselo byt hrozne podla mojich inf.,
ak by bolo nabudúce nebodaj treba, skus pouvazovat o Malom Záluží (okr. Nitra),
to by malo byt na lepsej urovni.
A hlavu hore, po psychoze sa zase vsetko vrati k normalu,
uzi si ZOO v BA.
Tvoj/Vas Tomitos
Tomitos- Domáci člen
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zobudila som sa s nervozitou, ale skúsim sa zamerať na to dobré, na riešenia a pozitívne veci, nastaviť sa optimisticky.
Veroni drž sa, dúfam, že sa Ti polepší.
AHOJTE
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
Strana 44 z 85 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 64 ... 85