Ako sa dnes máš? 9
Strana 3 z 85 • 1, 2, 3, 4 ... 44 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 9
Naposledy upravil Jaro.BludnySlovak dňa So 18 február 2017 - 1:07, celkom upravené 1 krát.
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 26.03.2016
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
.............
Matej, neviem čo Ti to vošlo do hlavy za hovadiny. Máš pred ukončením školy a ešte máš aj prácu, príbuzných aj nás... Tak si daj cez víkend pohov, nato sobota a nedeľa jednoducho sú. Chceš sa ľutovať? Povysádzať lieky? Nechodiť k MUDr.? Radšej si prečítaj nejakú tú motivačnú literatúru, ktorá má v sebe čo najviac pozitívneho myslenia a dajme tomu zajtra si sprav taký detox od zaťažujúcich myšlienok. Znamená to len kniha, PC hra, jedlo, posteľ a poďakovanie tým, čo Ti pomohli spraviť si relaxačný deň (rodičia). V nedeľu už môžeš makať do vôle.
............
Ahoj Jaro, princípom Nového zákona je najmä láska, myslí sa tým rôzne varianty lásky. Paradone z toho vyplýva, že najprv musí mať veriaci lásku k sebe a to neegoistickým spôsobom. Nasleduje láska k Bohu a blížnym. Z tohoto však vyplýva, že z lásky k sebe prijímaš aj zodpovednosť za svoj život-žitie. Súčasťou bytia človeka je aj sklamanie. V tomto čo a ako konáš obviňuješ to, čo sa udialo u druhých. Oni však nesklamali, to Ty si dovolil, aby si bol sklamaný. Vráť sa radšej na začiatok a pohľadaj lásku, ktorá je od sklamania ďaleko. Keď Ti vyhovuje k tomuto láska k trojjedinému (syn- otec-duch svätý), tak pros o čo najviac lásky pre seba a blížnych. Nezostaň však len pre seba a ich. Konaj lásku... a tá Ti dá smer, kade sa pobrať.
..............
S pozdravom Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
že ani ja neviem, čo tým v zásade myslíš. Nie si však zodpovedný za všetko, čo sa okolo Teba deje. Rád čítam Tvoje príspevky, ale tiež z nich nemusím zrovna brať všetko na 100%. Preto ani Ty neskáč do extrému, že všetko, čo napíšeš má veľmi silný a zásadný vplyv na konanie ostatných. Možno v niektorých prípadoch môže, ale nemusí.
...................
Ahojte kamaráti/tky!
Pre dnešok som pomerne rád vstávaniu, ktoré sa udialo v plánovanej hodine, čo som dosť rád. Po teplej káve, malých raňajkách a cigarete, som vybehol na prechádzku a stavil som sa aj v supermarkete. Krajina sa mení, sneh zostal len po odhŕňaní a mierne sa topí. Potok je tiež z veľkej časti už oslobodený od ľadu. Keď bolo okolo tých -10 až -20 boli nádherné tie zmrznuté splavy. Začína sa asi teplejšie obdobie, niektoré vtáčence štebocú... Doma som sa venoval akp. a s mierou drobnostiam okolo obeda. Čítanie pripadlo na poobedie, kedy som si aj zdriemol na hodinku. Riešil som aj Net, ktorý mi zabral viac času.
Zdravotne pomerne OK. Psychopatologické symptómy sú pod čiarou významnosti, reálne ma môže trápiť tabakizmus a tendencia k pasivite. Čo sa týka tradičných hlasov a vzťahovačnosti, tak zatiaľ je to tu bez nich.
Dnes je Zello o 20:00, tak vás pozývam.
Prajem dobrý relax počas víkendu a úsmev na tvári! Tuto
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
filipka napísal:Kto má akože zomrieť po Matejovej rade?
Prišlo mi to ako osobný útok na mňa, že som poradil Meret z pozície kamaráta, čo by som ako robil ja, použil aj smajlíky a priania a vyjadril podporu, vždy som jej fandil, mal ju rád, a ona prišla, prečítala a do 20 minút po zhliadnutí napísala do súkromnej sekcie, že sa ide zabiť a pichať si neviem-koľko jednotiek inzulínu. To je akoby ma chcela trestať, ale ak to aj neurobila vedome vo vzťahu ku mne, teda že to urobila nezávisle od môjho príspevku, vôbec si neuvedomuje potom, aké následky má takáto rozlúčka "adieu", ako to nazvala, že teda ako to môže vziať človek, ktorý s ňou bol naposledy a že ho nechá takto po svojej smrti vlastne do konca jeho života v neistote, vo vine a podobne. A prečo? Čím som si takýto priestor pre domnienky zaslúžil? Pokiaľ viem, vždy som jej prejavoval len dobro a podporu.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Adieu - a teraz už fakt
Mrzí ma, že to takto dopadlo, každopádne sem, Matej, môžeš pokojne chodiť ďalej, mňa tu už viac neuvidíte. Bolo pekné poznať vás. Zbohom!
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Meretseger napísal:
Mrzí ma, že to takto dopadlo...
Aj mňa mrzí, že to takto dopadlo. Nikdy som Ti nechcel zle...
Plus ešte v stručnosti, ale za to úprimne dodám, že na fóre si naďalej do budúcna vítaná, v tomto sa nič nemení.
S úctou a prianím všetkého dobrého
Matej
Naposledy upravil Matej dňa So 18 február 2017 - 18:29, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : +dodatok)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
aj tak vám držím všetkým palce aby ste to zvládali aj keď nie každý deň svieti slnko a nie každú noc sa dá spať .......o týždeň už asi budem mať viac času prečítať si aj iné rubriky na fóre....tak asi len tolko.
P. s. Matej, si správny človek a určite viem že nikomu by si nechcel zle.
Majte sa
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Osobne som len rád tomu, že sa Ti nepodarilo uskutočniť to, do čoho si sa pustila. Na druhej strane Ti budem držať palce, aby (okrem takéhoto) Ti v živote čo najviac vychádzalo a sústredila sa na život a nie spomínané hovadiny.
PS: stále fandím
..............
Ahoj Matej!
Netráp sa nad tým, že si sa snažil pomôcť. SNAŽIL. Ako by to mali potom brať lekári, záchranári, ba naopak obyčajní zachrancovia - náhodný poskytovatelia prvej pomoci. Sakra (!), aj oni sa snažili, ale niekedy to aj nevychádza... Drž sa!
.............
Ahoj dzuli!
Pokiaľ by som Ti mohol doporučiť, tak asi tému Kauzy, kde sú aj naše príbehy, ale aj v iných témach je dosť zaujímavého. Držím palce!
.............
Ahojte!
U mňa nič extra závažné. Skôr je to taký menej zvláštny deň. Dosť som o ňom napísal v tešiacej sa téme, ale aj to bolo skôr o takých maličkostiach. Trochu ma "dostalo" vstávanie, ranné užitie lieku bolo spojené s totálnou únavou a tak som to zabalil a išiel ešte spať. Prechádzka sa však celkom podarila. Prirodzene ma rozmrzelo Meretsegerine konanie, a snáď už bude pohybovať iným životným smerom.
Samozrejme vám prajem čo najlepší pracovný týždeň a čo najlepšie zvládanie vám praje Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Zdravotný stav
Ahoj Tuto. Potešilo aj mňa, že sa Ti vydaril vcelku deň. Si super. Pokračujem so záujmom a intenzívnou zvedavosťou v čítaní Tvojich osudov aj naďalej , prajem Ti do ďalších hodín a dní všetko dobré, drž sa.
Čo sa týka mňa, mám sa pomerne štandardne. Sú aj smútky občas, aj veselosti. Robím si občas všelijaké plány, čo urobím, kam sa posuniem a tak... dokážem neskutočné množstvo času stráviť chodením hore-dole po izbe a plánovať. V minulosti všetky tieto moje reči počúvala mama, ale už dlhodobo riešim svoje rečnenie a plánovanie len sám v izbe, pričom korzujem od okna k dverám a naspäť. Dúfam, že tu nemám kameru, lebo externí pozorovatelia by sa museli na mne strašne smiať. Víkend trávim skôr pasívne - včera bola škola do 16:00, potom som sa venoval sčasti fóru, sčasti diplomovke, v noci som surfoval a čítal. Dnes doobeda som si po raňajkách ešte zdriemol, poobede som si zahral na 3 hodinky PC hru. Od 16:15 si čítam literatúru na diplomovku a riešim to. Popritom plánujem, robím si zdĺhavé prestávky, premýšľam nad chrústami. Chcel som dnes nevečerať, ale napokon som sa najedol - dnes celkovo príjem 10 tisíc kJ (čo je o tisíc viac, než mám limit). Rozmýšľam tiež nad spiritualitou v mojom živote a nad tým, ako sa morálne zlepšiť, lebo mám v srdci hnoj. Vo všeobecnosti sa cítim trochu lemravo, mám túžbu alebo sklon k pasivite. Najlepšie by bolo sa vyvaliť na posteľ a čítať si niečo záujmové. Čo sa týka diplomovky, nedal som si na dnes skutočný cieľ niečo konkrétne vypracovať, skôr som si len určil čas, ktorý sa tomu budem venovať. A počas toho času bude platiť, že koľko stihnem, toľko stihnem...
Víkend napokon neviem zhodnotiť jasne, že či bol úspešný, alebo nie. Niečo vyšlo, kopu vecí zas nie. Je to také "všelijaké". Psychiatricky ale zhruba dobre. Lieky beriem, už viacej dní som nevynechal večerný Orfiril, dávam si na to špeciálne pozor, dokonca si ho radšej zobnem už niekedy o 18:00 alebo 19:00, aby som náhodou potom nečakane nezaspal bez neho.
Vďaka za vypočutie, kamaráti.
S úctou
lemravý matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Myslím si, že tú diplomovku pomaly pozvládaš a bude aj dobre ohodnotená. Vlastne tu na fóre máš v písaní taký minitréning a Ty píšeš pekne a osobne rád si tvoje riadky a odstavce čítam. Drž sa!
..............
Ahojte!
Ako sa dnes mám? Hmm...?
Tento pondelok vo mne prevláda tendencia k pasivite a to tak, že veľa polihujem. Dosť ma to mrzí, hoci zasa absolútne to nie je, po stránke funkčnosti som bol aj na tej prechádzke, čo je už denná klasika. Vlastne som sa teraz vrátil z obchodu, lebo na večeru sa už takmer minul chleba. Okrem toho bieda. Dokonca som okolo druhej aj zdriemol. Rozhodne nie som z toho nadšený a dosť ma to mrzí.
Zdravotne žiaľ poskočili nadávajúce hlasy, tradične je toho viac na balkóne pri cigarete. Ešte sa dá napísať, že som akýsi stiahnutý. Ostatné sa točí okolo spomínanej "lenivosti", ale optimisticky môžem spomenúť, že bolo aj omnoho horšie a tak som rád aspoň prejdeniu a obchodu.
Neviem ako vám, ale mne teraz už toto zimné obdobie nerobí dobre. Už aby bola jar a dalo sa byť na chalupe, alebo prípadne nejaké to menej zaťažujúce zamestnanie. Sám sebe sa divím, že toľko hnijem doma.
S pozdravom a želaním pekného dňa Tuto
Zdravotný stav
Strana 3 z 85 • 1, 2, 3, 4 ... 44 ... 85