Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Dnes ma teší 2 :-)

Strana 66 z 70 Previous  1 ... 34 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

Dnes ma teší 2 :-) - Stránka 66 Empty Re: Dnes ma teší 2 :-)

Odoslať  Saladin Pi 14 jún 2024 - 9:15

Matej napísal:Dlho váham sem napísať príspevok, lebo som chcel prísť napísať až vtedy, keď sa budem cítiť dobre a budem môcť prísť s dobrými správami.
Mám to podobne. Vždy, keď sem chcem napísať, že sa mám suppa, tak sa niečo pose*ie a cítim kompletný prepad. Včera som zaspával s dobrým pocitom, že som sa konečne pustil do čítania Frankla a búm, ráno sa mi nedalo prihlásiť do počítača. Našťastie som to po 2 hodinách opravil a mám z toho vynikajúci pocit. Preto sem okamžite píšem a počkám, čo sa zase pokazí. Minule som mal naozaj super dobrú náladu a drb, odišiel mi monitor - na cca hodinu, akoby to bolo nejaké varovanie. "Dávaj si pozor, čo si myslíš, Saladin. Ak sa budeš mať dobre, ak sa budeš cítiť dobre, pošlem ti kliadbu, ktorá ti ukáže, kde je tvoje miesto". Jób a jeho rany. Alebo minule.. len čo som si v duchu povedal, "júj to je ale super deň", večer ma začal boleť zub. Akoby som musel trpieť a mal zakázané si priznať, že život je super. Neviem, neviem, čo je toto za karmu, osud, karty, ktoré mi rozdal ten pán hore. Takže oficiálne oznamujem, že sa mám teraz dobre! Teším sa. Áno, teším sa. A uvidím, čo mi o hodinu-dve povie obvodná po všeob. prehliadke za "trest", že som mal tú drzosť a mám dobrú náladu. A teším sa aj z toho, že konečne vykuklo Slnko, lebo tu bola obloha zatemnená, ani sa nedalo ísť von. Držte sa..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Saladin Pi 14 jún 2024 - 15:02

Doktorka ma nepotešila, mám teda ďalšie vybavovačky kvôli ladvinám. Urológ, ku ktorému som sporadicky chodil, si vymyslel takzvaný "registračný poplatok", ktorý sa ale platí každý rok - what the **.. Áno, je to oxymoron, pretože registračný znamená vstupný. A ja som u neho zaregistrovaný. Takže ďalší skorumpovaný lekár, ktorý od slušných ľudí vyberá výpalné. Úprimne ľutujem dôchodcov.

Stala sa mi ale milá vec. Cestou som bol nakúpiť mlieko v Lídli, lenže nemám nejakú stupidnú appku či čo. Išiel som to teda vrátiť a uvidel som, že nejaká pani scrolluje v nejakom zozname. "Máte appku?", opýtal som sa. "Áno. Jééj, zachráňte ma, aby som nemusel ísť znova". Vysvetlil som jej, o čo ide, ona ochotne išla ku pokladni. Zaplatil som a poďakoval som jej. Fakt ma to potešilo a hlavne prekvalilo. Týmto jej posielam energiu na víkend a poďakovanie za ochotu. Nájdu sa aj dobrí ľudia, ale priznám sa, že po mojich fatálnych skúsenostiach s mojou famíliou, som definitívne stratil vieru v ľudskosť.

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj, Sweetheart and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Ne 16 jún 2024 - 20:33

Dnes ma veľmi potešilo, že som dokončil posledné šieste video, v ktorom som dokumentoval svoje riešenie jedného z 15 zadaní v rámci 3D grafiky. Celkovo je podmienka ku skúške tých 15 zadaní, pričom k šiestim z nich má byť aj video, kde sa natáčam pri tvorbe a komentujem svoj postup. Asi aby videl vyučujúci, či tomu rozumieme... Zadania, obrázky a videá som pred hodinkou odovzdal a teraz hurá na skúšku v závere júna... Dovtedy sa ešte musím zlepšiť v tých technikách, ktoré sú mojimi slabinami, alebo v ktorých si ešte stále nie som istý. Plus naučiť sa teóriu... z nej bude skúšať ústne.

Každopádne, teší ma nesmierne, že som vôbec prišiel do tohto bodu. Naozaj som už takmer neveril, že sa to podarí. Vyzeralo to s tou školou strašne bledo a bezprostredne mi hrozilo kvôli tomuto prenášanému predmetu vylúčenie. Teraz je šanca na prejdenie do štvrtého ročníka veľmi nádejná. Dojatie

jumping

Dnes ma teší 2 :-) - Stránka 66 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

regina, rasto, dzuli08, Juraj, Saladin, Jaro123444, motylek and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  dzuli08 Po 17 jún 2024 - 20:19

Teší ma, že sa mi podarili čáry máry s televízorom, a funguje to podla predstáv. Zatial tam mám internetovu TV cez appku, na 4 mesiace zadarmo. Bolo to ako bonus ku kúpe televízora. Internet to utiahne, čo ma teší.Dnes ma teší 2 :-) - Stránka 66 20240610

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Sweetheart, Jaro123444, motylek and dusan_fajnor.personal like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  dusan_fajnor.personal Po 17 jún 2024 - 23:28

Ahoj

Mám menšiu dilemu ohľadom aktivít, ktorých mám neúrekom. Budem sa musiet s niektorými na čas, či na dobro rozlúčiť.

Momentálne čakám na podklady k rekvalifikácie na PHP programátora, kde UPaSV mi ho preplatí. Ak dostanem certifikát za 10 týždňou driny, mi spoločnosť skillmea zaručí doživotný prístup k jej online kurzom, a úrad práce pre zmenu ma v tejto oblasti zamestná. Momentálne mi ponúkli pracú v bardejove za 1800€ mesačne, s čím nesúhlasím. (vyžaduje zmenu bydliska).

Ďalej som nováčikom v MLM, ktorý ponúka ľudom finančné produkty a služby, ponúka spoluprácu, kariény rast a projekt kombinácia, finančné vzdelanie a taktiež si môžem urobiť na tieto produkty, aby som ich prezentoval, súšky NBS. Ďalšia dilema.

Dve životné zmeny, alebo stereotyp? Vediem osobný rast a sebarozvoj, vediem finančné vzdelávanie, študujem programovanie, získavam know-how z dostupných knižôk a hrám a strhám videohry. Popri tom mám naplánované kopec staronových duševných ale aj fyzických aktivít.

Tento týždeň sa rozhodne. Dávam si na toto čas do konca celého týždňa.

Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 222
Reputácia Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 45
Bydlisko Bydlisko : Trnava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1

Matej, dzuli08, Juraj, Saladin, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Saladin Ut 18 jún 2024 - 18:24

Pri jazere upravili menšiu plochu, zarovnali a založili kobercový trávnik. Tráva sa chytila a teraz plochu sprístupnili. Dnes som si ľahol na hodinku do mäkkej trávy a uzemňoval som sa na rozpálenom Slnku. Paráda. Ráj na Zemi.

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, dzuli08, kimi2028, Mous, Jaro123444, motylek and Lucas like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  dzuli08 Št 20 jún 2024 - 18:16

Dnes ma teší, že sme úspešne vyniesli novú sedačku do bytu a aj ju zložili ...a tiež ma teší,že som vybrala dobrú farbu, pekne ladí s nábytkom 😊

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, regina, kimi2028, Juraj, Mous, Saladin, Jaro123444 and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  motylek Pi 21 jún 2024 - 22:11

Dnes jsme si udělaly s kamarádkou výlet na Štrbské pleso. Neměly jsme moc štěstí na železniční dopravu (aneb čekaly jsme 65 minut na zpožděný expres z Blavy do Košic 🙂 ), ale výlet se celkově povedl. 🙂

Dnes ma teší 2 :-) - Stránka 66 Img_1417
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

regina, Mous, dusan_fajnor.personal, Lucas and Macinka11 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  dusan_fajnor.personal So 22 jún 2024 - 21:22

Ahoj

Je tomu vyše mesiaca, čo robím generalizáciu Microsoft oneNote. Pribudli nové šablóny, nové značky, nové poznámkové bloky, ktoré som minimalizoval, nové sekcie a stránky a celkovo som minimalizoval oneNote. V súčasnosti už len robím estetikoš a tak zkvalitňujem stránky. Pribudli mnohé veci z personal, z work, zo study, z reader a z player kônt. Mám tak bohaté poznámky... z vedenia osobného rastu a sebarozvoja, z vedenia finančného vzdelania, z vedenia odborného vzdelania, zo získavania know-how dostupných knižôk a tak isto i z vedenia videonávodov z hraných videohier.

Napríklad sekcia moja prosperita má tieto podsekcie a vyžaduje večernú kontempláciu:

Moje Personal Projekty, Moje Hodnoty (My Values), Moje Priority v miniRozpočete (My Priorities in miniBudged, Poslanie (Mission), Moje Silné a Slabé Stránky (Strenghts a Weaknesses), Moje Túžby (My Desires), Moje Sny (Dreams), Moje Priania a Želania (My Wishes), Moje Ťahy na Bránku (My Goal Movies), Môj Fokus (My Focus), Moja Prosperita (My Prosperity), Moje Nápady (My Ideas), Moje Požehnania (My Blessings), Moje Projekty (My Projects), Moje Plány (My Plans), Psychické miniMaximum, Školy Motivácie.

Psychické miniMaximum (vedomie a duchovno / myseľ a duševno) som tak potriedil na základné tri sekcie a to:

nePrejavené bytostné neJa
prejavené bytostné neJa
prejavené bytostné ja

Školy motivácie som potriedil na školy:

• Materskú školu motivácie - do ktorej patrí mindFul Praying (modlenie)
• Základnú školu motivácie - do ktorej patria mindFul Affirmation (afirmácie), mindFul Imagination (predstavy), mindFul Visualization (vizualizácie) a mindFul Manifestation (manifestacie)
• Strednú školu motivácie - do ktorej patria mindFul Meditation (meditácie), mindFul Contemplation (kontemplácie) a mindFul Yoga (Joga)
• Vysokú školu motivácie  - do ktorej patria vysoká škola mindFulness

Tak vysoká škola sa venuje tomuto:

mindFullAnapanasati (všímanie dychu, mindFul Breath)
mindFulVipasana (mindfulnes v rovine tela, vnemov, emócií, myšlienok a identity)
minfFulSodhana (striedavé dychánie nosnými dierkami)
MindFul Body (tela), MindFul Perceptions (vnemov), MindFul Mind (myseľ), MindFul, Emotions (emócií), MindFul Identity (identity), Mindful Sit (sedenie), MindFul Lying, (ležanie), Mindful Rest (odpocinku), MindFull Sleeping (spánku), MindFul Standing (státia), Mindful STOP, Mindful Pause (prestavky), MindFul Attitudes (postoje), Mindful Position (pozicie), Mindful Need (potreby), Mindful Obligation (povinnosti), Mindful Movement (pohybu), Mindful Walking (chodze), Mindful Run (behu), Mindul Ride (jazdy), Mindful Swimming (plavania), Mindful Flying (lietania), Mindful Deed (skutku), Mindful Activity (cinnosti), Mindfull Eating (jedenie), Mindful Drinking (pitie), Mindful Smoking (fajcenie), Mindful Reading (citanie), Mindful Working (praca), Mindful Studying (studium), Mindful Playing (hranie), Mindful Personally (osobne), MindFul Vonsciousness (vedomia), Mindful Wakefulness (bdelosti), Mindful Presence (pritmonosti), Mindful Attention (pozornosti), Mindful Doubt (pochybnosti), MindFul Hygiene (hygieny), MindFul Cooking (varenie), MindFul Baking (pecenie), MindFul Doing Nothing (nič nerobenie), MindFul Free Time (voľného času), MindFul Contact with the Earth (kontaktu so Zemou), MindFul Anchoring the Present Moment (ukotvenia v prítomnom okamihu), MindFul During a Normal Day (pocas bezneho dna), MindFul During a Normal Night (pocas beznej noci), MindFul Unknown (nepoznaného)

Ďalej kopec otázok a pri mindFulnes technikách tieto:

mindFul Questions Kontakt, Okamih a Kotva
mindFul Questions v Rovine...
mindFul Questions Majstrovstvo

a ešte spomeniem katégorie poznámok, ktorými sa pýši každé konto:

3. Úlohy Personal (Tasks)
4. Ciele Personal (Goals)
5. Kancelária Personal (Office)
6. Lexikon Personal (Lexicon)
7. Poznámky Personal (Notes)
8. Myšlienky Personal (Thoughts)
9. Poučky Personal (Lessons)
10. Citáty Personal (Quotes)
11. Otázky Personal (Questions)
12. Cvičenia Personal (Exercises)
13. Zhrnutie Personal (Summary)
14. V kocke Personal (in a Cube)
15. Pravidlá personal (the Rules)
16. Príbehy Personal (Stories)
17. Zákony Personal (Laws)
18. Tréningy Personal (Trainings)
19. Techniky Personal (Technique)
20. Therapy (Terapie)

a mnoho ďalších sekcií.

Hnacím motorom bola a je myšlienka, že si každý poznámkový blok, sekciu, či stranu vytlačím a budem ju zdieľať na soc. sieťach, ale opak je pravdou. Nič také sa nebude konať!!! Zo skúseností viem, že veci osobné sú veci osobné a nemali by uzrieť svetlo sveta. Ďalším hnacím motorom je speňaženie tíchto poznámok do podoby projektov z prednášaním kurzov, z videoKurzov, z tvorby knihy, zo stránok, z blogu a z článkou, ktoré by sa dali speňažiť. Tam môžu byť verejné a dotsupné káždému, kto si ich súčasť priplatí. Samozrejme tieto projekty musia mať kvalitu a musia vychádzať z bežného života a jeho prežitkami pravdy.

A spomeniem, že som updatoval svoj miniRozpočet, určil nové priority a ciele.

No vážený a drahí priatelia, ak ste sa očami dostali až sem, tak som rád, pretože vám záleží na mojom žití a bytí, kde prakticky fungujem z postele do vedenia..., odtial do roboty,a  z roboty do ďalšieho vedenia a znovu do postele. Na spoločenský a verejný život mám akosy málo času, či vôbec a vôbec celkovo netúžim po ňom, nakoľko samota je mojou prosperitou.

Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1

rasto, kimi2028 and Juraj like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Pi 28 jún 2024 - 22:02

Dnes ma teší, že sa mi podarila spraviť skúška z 3D-grafiky. Bola náročná, trvala necelé 4 hodiny, v miestnosti bolo prinajmenej 30 stupňov... Ale podarila sa. Semestru i ročníku je teda finito a dostal som zelenú pre vstup do 4. ročníka. Dojatie

Ďakujem všetkým z Vás, ktorí ste mi držali palce, alebo ktorí mi celkovo držíte v tomto úsilí palce. giving a hug Ďakujem

Všetkých zároveň srdečne pozdravujem. community together  Vitaj

matej
jumping

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

regina, rasto, kimi2028, Juraj, Patty_Pillow, Mous, Jaro123444 and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  dusan_fajnor.personal So 29 jún 2024 - 21:41

@Matej Ahoj

máš aj nejaké dokončené projekty?

Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Pi 5 júl 2024 - 10:13

dusan_fajnor.personal napísal:@Matej Ahoj

máš aj nejaké dokončené projekty?

Ahoj.

No, vlastne áno. Záleží však veľmi, ako sa zadefinuje pojem "projekt". Keďže to nemám nejak presne určené a vymenované v nejakom zozname, tak ten pojem môžeme chápať aj naširoko, aj úzko. Napr. vytvoriť na fóre funkcionalitu tlačidla poďakovania je maličký projekt, ktorý je dokončený. Ale zase ak chápeme projekt širšie, tak samozrejme je to ešte v tomto prípade nedokončené, lebo vec je živá a stále ešte vyvíjam a pracujem na ďalšej aktualizácii. Rovnako možno projekt aj tohto fóra ako celku chápať takto široko, v tom prípade vôbec nie je dokončený, ale je to opäť vec ešte živá. Ale čiastkové veci mnohé sú sfinalizované. Rovnako aj školské projekty. Škola ako taká je projekt, ktorý ešte nie je dokončený. Ale mnohé predmety a ich lokálne zadania a projekty už sú. Podobne možno uvažovať aj v súkromnom portfóliu, alebo v oblasti zamestnania. Aj v nich je veľa vecí dokončených a odovzdaných na používanie, ale ak ich zasadíme do širšieho rámca, tak vlastne sa javia naďalej ako živé, lebo sa ešte stále vedia dopĺňať, vyvíjať a aktualizovať.

Takže ak mám odpovedať na Tvoju otázku, tak vlastne je náročné presne povedať, čo je a čo nie je dokončené, lebo dokončenosť je relatívny pojem a závisí od toho, ako široko si zadefinujeme pojem "projekt". Yes Možno najschodnejšia cesta je si postaviť kritérium, že ako dokončené označíme to, čo je buď odovzdané na používanie, alebo odovzdané na ohodnotenie (niekým/hocikým, kto má v danom kontexte úlohu to hodnotiť). V tom prípade je odpoveď na Tvoju otázku teda áno.

matej
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

rasto, Juraj, Saladin, Jaro123444, motylek and dusan_fajnor.personal like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 66 z 70 Previous  1 ... 34 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: