Dnes ma teší 2 :-)
Strana 44 z 70 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 57 ... 70
Re: Dnes ma teší 2 :-)
Pekný večer praje všetkým Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Dušan, kimi2028, Iacobus and Katuska like this post
Dnes Som využil nápad ako poriešiť pivničku v zemi. Bola pri altánku a polootvorená. Tak Som sa dal do toho. Rozobral Som stáré, očistil a pripravil na zakrytie. Dal som na vchod do pivničky dva hrubé plechy, drť a dlažbu.
Drží to a dá sa potom chodiť. Keď to udrží mňa, tak to udrží aj dvoch. Dnes ma potešila návšteva synovcov, s tým menším sme podebatili a tak. Mamucha urobila pre nich šišky. A na oplátku dostala zo sedem baklažánov.
Uvidím aký mama nápad z toho vznikne. Poobede Som bol z tej pivničky totálne vysílený, bo Som musel pri tom klačať a obuchavať dlažbu gumenným kladivom.
Mám v pláne ešte postaviť k dvom búdkam na vrabce, krmítko. Zatiaľ to všetko je vo fáze uvažovania, čo a jak. Tento týždeň mám opakovanie z matematiky, z profesného a finančného vzdelania. Aj Som si poznačil, ktoré knižky si chem ešte raz naštudovať, bo nemám od nich poznámky a niektoré veci Som pozabúdal.
Mal by Som teraz ísť na prechádzku, ale kašlem na to. Dám si večerný voľný čas. Mám Vás rád a myslím na Vás. Prajem a želám veľa voľného času na seba a rodinku.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/09/dnes-ma-tesi-10.html
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and Iacobus like this post
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto likes this post
Mňa dnes potešilo že som si po dlhej dobe dožičil pečené rebierka na obed uff mňam. Budem mať aj večeru. A teším sa na dnešný výlet s rodinou.
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto, Dušan and Katuska like this post
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, regina, Dušan, Iacobus and Katuska like this post
Mna dnes velmi tešilo pocasie a aj túra, vyjsť na vrchol tym brutal stupakom bolo o dušu, ale som si v duchu ponadavala nasr. la sa a dala som to. Stálo to za to, krasny výhľad. Zajtra ocakavam poriadnu svalovicu.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Dušan and Iacobus like this post
k zvládnutiu kopca.
Zdravotný stav
Dušan likes this post
- navšteva rodinky mojej dcery v Bratislave. Boli sme autom s manzelom. Vnuk je velmi veselé, živé a šikovné dieťa, rozdava radosť všade naokolo. Vobec som to cestovanie tam a spat nepocitovala ako záťaž a neunavilo ma to ako inokedy.
- podvecer sme so synom dopísali výskumný zámer a navrh zadania jeho diplomovej práce, teda prvú verziu a poslal to na pripomienkovanie školitelovi. Ja som teda len opravovala stylistiku a pravopis a bola skor psychickou podporou, ale výsledok ma teší.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan and Iacobus like this post
Píšem, bo musím dať vedieť, nakoľko je potreba sa hlásiť. V posledných dňoch ma potešila aktivita na kurzoch a video-prednáškach. Pomaličky postupujem vpred. Tak napríklad Som sa zamotal na IT kurzoch, mám za sebov pár kurzov - Batch - príkazový riadok, PowerPoint - základy, Word - základy. Teraz dokončujem Word - pokročilí a je čo na know-How bádať.
Totiž Som (ne)vedel, že ako napríklad vo Worde je sa čoho (ne)ustále priúčať. Kurz ma milo prekvapil a aj obohatil o praktické cvičenia. Následuje buť kurz z Excelu alebo Access. O dva týždne mi nabieha prvá kapitola programovacích jazykov, kde Som si vybral ako prvý jazyk "C#".
Prvý týždeň mám tak naordinovaný na balík Office a Windows, tretí týždeň naplánované programovacie jazyky a junior prográmator. Popri tomto všetkom mám naplánované video-prednášky z matematiky, fyziky a chémie. kombinujem ich čítaním odborných (e)Kníh a (audio)Kníh.
Z video prednášiek Som žial Bohu stále na začiatku a konkrétne na základnej škole. Ale je čo objavovať. Matematika ma milo prekvapila a potešila. Mnoho tém z matematiky, Som o nich ani len (ne)tušil, že existujú. Chémia je klasika v pohode a starosti mi robí fyzika, nakoľko slovné úlohy sú zatiaľ pre mňa oriešok.
Mám zčítaných zo 150 (e)kníh a (audio)Kníh a v poslednej dobe ich bude pribúdať menej, nakoľko robím kurzy a video-prednášky. Ako hovorím "(Ne)dá sa všetká múdrosť sveta požrať za jeden život". Mám aj iné aktivity, ktoé potešia. Heslo znie "(Ne)preťažovať sa zbytočne! Dopriať si aj dhšie prestávky". Toľko teda z môjho vzdelávacieho kúsku života a voľného času na seba.
Čo sa týka psychiky ako hlasy a slová interakcia rozpad "mysle, eGa, sna, vedomia, emočného tela bolesti" je to, ako o temných hlbinách oceánu ponechané osudu. Totiž vďaka (seba)Uvedomeniu, nie (seba)vedomiu, hlasy a slová (ne)majú v mojom živote miesto. Ak sú, tak boli, alebo budú, ale len na bázi uvedomenia.
Totiž hlasy a slová, psychika "myšlienky" majú tendeciu rozpadať, štiepiť myseľ... Vždy, ak ich začujem, tak nastáva tento deštruktívný proces. Ale ako hovorím, stačí si tento proces uvedomiť a potom ho rozprášiť, roztrúsiť, nehať ho rozplynúť v hlbinách oceána mysle.
Tak milí čítajúci, ak ste sa sem dočítali, želám vám a prajem veľa zdravíčka a voľného času na seba.
S pozdravom Dušan.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2020/12/dnes-ma-tesi-11.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and Iacobus like this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan and Iacobus like this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dušan and Iacobus like this post
Držím ti palce v napredovaní nového jazyka. Viem, že ovládaš angličtinu a aj ju vyučuješ. Len tak ďalej. Francúzština je tiež dobrý jazyk.
Ja Som sa počas študentských čias (ne)venoval ruštine, nemčine, angličtine a francúzštine. Preto Som si dal za cieľ, tieto jazyky prehĺbiť do hĺbky. Nie nadarmo sa hovorí "koľko jazykov ovládaš, toľko krát si osobnosťou".
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Iacobus likes this post
Strana 44 z 70 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 57 ... 70
» Vcelku ma to teší... :)
» ako sa dnes mám
» Ako sa dnes máš? 9