Ako sa dnes máš? 8
Strana 62 z 88 • 1 ... 32 ... 61, 62, 63 ... 75 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
Som rád, že si aj napriek hektickému obdobiu celkom v pohode, hoci sám viem, že teraz máš v práci doslova "poplach". Teší ma, že si si na mňa v príspevku spomenul a ďakujem, že aj v príjemnom duchu. Viem, že si šikovný človek a tak Ti aj práca ide od ruky. Dúfam, že sa Ti bude dariť aj naďalej a v tempe Ti bude povolené pribrzdiť a budeš si môcť nielen oddýchnuť, ale aj vydýchnuť.
Ďakujem Ti, že si ma spomenul vo svojom príspevku, tak ma to nejako poteší, hoci by to mala byť len doslova veta. Ešte si spomínam, ako to bolo s Tebou dávnejšie, teda otázna bola škola a aj ostatné záležitosti, ale Ty si to jednoducho "dal" a teraz Ťa vnímam ako človeka, ktorý sa stále posúva ďalej... Teším sa z toho.
........................
Ahoj Mischelll!
Spomínam si na jednu, dávnejšie čítanú, motivačnú knihu, kde sa písalo ohľadom všetkého možného, ale utkvelo mi v pamäti, že niekedy "veci" nevychádzajú práve preto, že na Teba čaká v budúcnosti niečo väčšie a lepšie. Verím, že toto bude práve Tvoj prípad. Budem rád, keď sa tak stane.
.......................
Ahoj CHINAMAN!
Viróza je už na dobrej ceste preč z môjho organizmu, ešte trochu zostala nádcha a mierna slabosť. Po fyzickej stránke som pomerne v pohode. Pripomenul si mi časy, keď som občas išiel na kávu a akosi som sa cítil aj lepšie, bolo to fajn, len namiesto toho posedenia som mal sa radšej venovať nejakému športu, pohybu...
.......................
Ahojte píšuci aj čítajúci!
Dnes som bol na kontrole u MUDr., v zásade som jej tam "vysypal" svoje súčasné trojdňové problémy. Nič mi nemenila, predpis bol rovnaký, ako som zvyknutý pominulé razy. Dostal som dve injekcie (Hal., Aki.) a išiel som domov okľukou, prechádzkou. Doma zase pomaly nabiehala úzkosť, akási únava. Samozrejme nič ma "lepšie" nenapadlo, ako sa zašiť do postele a tak tráviť čas. Príliš mi to neprospelo...
Napísal by som aj viac, ale s objektívneho hľadiska som ešte pomerne na tom dobre, dúfam v lepšie a zároveň polepšenie.
Pekný zbytok stredy prajem. Môžeme sa počuť aj na Zelle. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
snazim sa nejest moc a aj porcie aspon na 250ml,polievka 600ml,
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
U mňa pre dnešok tak poslabšie, čo sa týka aktivít. Aj ma to mrzí napísať, že som dnes viac leňošil ako by bolo vhodné. Síce som potrebné porobil, ale aj tak si myslím, že som mohol aj viac zabrať... Zdravotne je viróza preč, psychopatologicky som o kúsok lepšie ako včera, teda sa mi polepšilo, hoci...
Zajtra máme piatok, takže sa nielen pracujúci môžu tešiť na víkend. Všetko dobré prajem. Tuto
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Chinaman - tak tie kamaratky no ani ja som nemala a radsej sa ich stranila....ale vzdy som mala aspon jednu....aj ked prepukla choraba...bola som s mladsími tiez kamaratkami....ale to len tak z intraka...tak no pohoda...ale to som chcela ze teraz čo sa stretavam zo Zuzkou a Majou tak tie poznam tak rok, dva...cize su to v podstate nove kamaratky su aj mladsie ako ja....ale vychdzam s nim tak ako keby boli moje rovesnicky.... no proste ja som si ich nasla v poslednej praci.....tak no a to som tam bola najstarsia....asi tak....proste čo keby si aj ty skusil si najst inych mozno mladsích, alebo starších kamaratou.....je to fakt ine....ked viem ze v meste mam kde prist, ze ma čaka...ze chce aby som prisla na navstevu....no proste je to ine...
Tuto - aspon, že je viroza preč.....vlastne aj dost rýchlo....ale je to super...na vianoce by nema byt nikto nachladený inak s tym, ze pride niečo lepšie to dufam....
Matej - hmm musim povedat, že ja by som take tie večerne seanse ako pises ze si davas....nemala jednoducho silu na večerne učenie....teraz si to neviem ani predstavit.....ale ani v minulosti moc nie.....proste ako keby si tahal dve šichty naraz....pracu a aj skolu.....a este ta obdivujem ze napises pracu/seminarku za dve hodky....alebo večer.....
Meretseger - mam ta tiez rada...aj tvoje prispevky...da sa v nich vzdy niečo najst....
Ako sa mám?....tak v celku dobre....posledne dni chodim hore dole do mesta...atd....nie na darceky tie ja mam uz pokupene od septembra....ale pomoct mame vybrat darčeky pre otca ......proste no ma to baví....aj ked určite odporučam vymysliet a kupit darceky uz skor fakt sa to vyplatí....a to otrepane klise ze vianoce bez stresu....ale fakt, že bez nahanania....a bez kupovania zbytočnosti len aby nejaky darček bol.....aj ked nevravim ze tie moje darceky su super....mozno sa obdarovaním vobec nebudu pacit...aj ked som pri vybere myslela na ich priority a farby atd.....ale no stava sa a som s tym zmierena.....co je super....pokrok u mna....teraz cakam take drobnosti pre mna...co ani na vianoce nie su ....len som si urobila radost....tak maju prist asi buduci tyzden.....inak mam aj darcek na zvys pre priatela....s ktorym sme sa rozisli....zvazujem ze mu ho aj tak dam.....ale este neviem....celkom no pisem si aj s tym chalanom co sme sa stretli....a pre neho nemam nic....tak uvidim...co ako bude......inak uz byvali priatel sa zvykne občas ozvat....ale dost ma ranil tym rozchodom....ako viem nevidime sa jedno s druhym.....ale to viete som ženská s predstavivosťou a ja uz nase deti si predstavila ake asi budu.... tak no a teraz začat vtah od znova to je ako za trest....ten novy kamarat nic o mne nevie....nevie co sa mi paci...co mam rada....no aspon viac snahy tam je...aj ked aj on je furt v praci...ale no uvidime....ako bude tak bude....
Prajem krásny den
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Ďakujem, že si si na mňa spomenula v príspevku. Momentálne sa už cítim pomerne dobre ohľadom tej choroby, čo ma čapla na pár dní. Isteže Ti prajem, aby sa Tvoje záležitosti dali doporiadku a tebe bolo čo najlepšie po vyplnených snoch ohľadom priateľa aj práce.
................
Ahojte píšuci aj čítajúci!
U mňa to dnes bolo podstatne lepšie ako nedávne dni. Teraz si akosi viac cením kľud, ktorý mi nedávno F25 zobrala. Už som začínal byť z tej vzťahovačnosti byť trochu mimo a ani hlasy a úzkosť tomu nepridali. Dosť mi pomáhali rozhovory, poprípade aj telefonické. Povedal by som dokonca, že už po prvých slovách sa mi uľavovalo. Vlastne keď už začínala nastávať dilema, či ísť na balkón na cigaretu, alebo iná varianta, už som vedel, že to nie je OK.
Dnes teda pomerne dobre, prišla mi vianočná pošta, navyše ručne robená, tak som bol celý rád a zabudol som na chvíľu aj na starosti. Ako som písal v téme "tešení sa..." bol som dnes aktívnejší už od rána a prechádzku po osvietenom meste som realizoval už niečo po piatej. Nato bol už otvorený obchod, tak som kúpil aj nejaké pečivo na raňajky. Prekvapivo som ešte zaspal a dobre mi to padlo. Ostatné počas dňa bola skôr rutina. Bol som skôr "zašitý" v izbe a realizoval som činnosti, ktoré aj s akp., boli zamerané najmä na relatívne užitočné krátenie času. Tak bolo až do večera. Inak sa vlastne nič zásadné neudialo.
Psychopatologicky tu môžem zaznamenať, že som spozoroval na sebe zlepšenie v porovnaní s nedávnom a tak som tomu dosť rád. Netvrdím, že je to úplne dokonalé, ale zásadná zmena to je.
Na záver vám všetkým prajem príjemné užitie si voľna piatkového večera aj víkendu. Majte sa čo najlepšie. Tuto
Zdravotný stav
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahoj @Tuto (Tuto). Uf, dúfam, že Ťa to príliš nebolelo, keď si padol nedávno na zľadovateľom chodníku. Ma to celkom zaujalo, snáď všetko je ok. Okrem toho pozerám, že chodíš pravidelnejšie na tie raňajky, resp. do obchodu nakúpiť niečo dobrého do domácnosti. To mi vyznieva ako rodinná idylka - rodičia sa zobudia a čaká ich niečo čerstvé od syna. Celkovo sa mi páči aj Tvoja nedávna chuť bojovať, namiesto "kde ma položíte, tam budem", ako si písal v inej téme. Tvoja snaha o vlastnú užitočnosť nadobúda každý deň úplne konkrétne realizácie, takže proste palec hore a klobúk dole odo mňa. Prajem Ti, nech Ti Tvoj životný program byť užitočný a nápomocný zdravíčko čoraz viac umožňuje a nech sa máš dobre, Tuto. Ahoj.
Ahoj Zombie. Aj by som Ťa rád poprosil, či by si si nevyhodil z nicku to slovo "antikrist", ale asi mi je do toho nič, takže to je len taká moja súkromná túžba, nakoľko sa mi zdá zo svojej pozície veriaceho oslovovať niekoho slovkom "antikrist" veľmi nežiaduce. Ale ak si to tak chceš nechať, tak s tým nič nenarobím. Koniec koncov, adventný veniec nad fórom je vyslovene kresťanský prvok, a zatiaľ mi to tu žiadny neveriaci člen fóra nevytkol, takže keďže sú tolerantní voči mne, tak musím byť (chcem byť) tolerantný aj ja voči Vám. Tade vedie, verím, cesta k vzájomnému príjemnému spolužitiu. Čo sa týka Tvojho príspevku v tejto téme, hodnotím kladne, že si zmenšuješ porcie jedla a že plníš svoje plány aspoň sčasti. Cítim to ako výraz silného boja a že sa nevzdávaš. Si už celkom ďaleko v osobných skúsenostiach v boji so svojou poruchou, rokmi si sa naučil, čo na Teba funguje a čo nie. Takže paráda, len tak smelo ďalej. Želám Ti všetko dobré, drž sa.
Ahoj @Chinaman (Chinaman). Ďakujem za pochvalu s bicyklom. Veľmi chválim Tvoju činorodosť počas dní. Naďalej Ťa rád čítam, páčia sa mi Tvoje sumarizácie, vždy si viem vďaka nim dobre predstaviť, ako si strávil deň a vie ma to všelijako inšpirovať alebo vyzvať k zamysleniu. Niekto má rád beletriu v knižkách a tak číta cudzie (vymyslené) osudy v tzv. krásnej literatúre, no ja som si uvedomil, že veľmi rád čítam sumarizácie reálnych, nevymyslených osudov živých ľudí z ich bežno-bežných dní. A toto fórum a okrem všetkých ostatných členov aj Ty v ňom mi k tomu dávate príležitosť. Želám Ti všetko dobré, Chinaman, maj sa pekne.
Ahoj @Robo (Robo). Aj za seba som Ti dal reputačný bod. Teším sa, že Ti to vychádza s Miškou a vedieš naďalej dobrý život. A ešte aj stále brigáduješ a nakúpil si miliónpäť darčekov! No obdivuhodné to je, iste budú mať radosť. Nech Ti to teda vyjde, aj sviatky, aj neskôr tie kúpele. Teším sa už teraz na ďalšie Tvoje príspevky, dovtedy želám všetko dobré, maj sa, Robo, čo najlepšie.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tento týždeň som aj ja mal dosť náročný, psychicky i fyzicky. V práci sa nám dosť zlepšili vzťahy, takže akoby sme obrátili po tom nevydarenom "hádavom" pondelku nový list. Brigádničky mi naďalej veľa pomáhali, stále platí, že cítim, že tohtoročnú top-sezónu zvládam aj vďaka nim oveľa-oveľa psychicky lepšie, než minulý rok. K tomu sa napájam kofolami a colami (bez cukru), a tiež kofexami. Niekedy to nepomáha, lebo napr. včera som mal stres s jedným zákazníkom, a odchádzal som veľmi zronený domov z tej situácie, strašné výčitky svedomia som mal a mám, veľmi mi je to ľúto. Včera som preniesol hore-dole asi 130 balíkov, každý mal približne 20-25 kg, mnohé som presunoval viackrát, minimálne dvakrát, takže bezmála 6,5 tony mám v rukách. Večery sú tým pádom dosť o fyzickej únave a zaspím prakticky už okolo 21:30. Má to malú výhodu - celkom sa mi za ten december začali rysovať bicepsy a tricepsy na ramenách - aj bez toho, aby som navrel ruky, aj tak je už vidno rysovaná svalovina. To sa nechválim, skôr si robím srandu, že reku všetko zlé je na niečo dobré. A predsa len som pred nejakým časom vravel, že plánujem budovať na rukách svaly, a hľa, ani do posilky nemusím chodiť. Celkom ma to ale povzbudzuje, takže v januári na to asi nadviažem systematickým zdvíhaním závaží a budem to rysovať už aj možno úmyselne. Chrbát ma zatiaľ nebolieva.
Šéfka si odo mňa vyžiadala hodnotenie jej šéfovania a mali sme takú chvíľku, že okrem množstva pochvál som jej "medzireču" spomenul, že by mohla menej nadávať. A ona si to fakt vzala k srdcu a snaží sa používať menej vulgarizmov! Je to fakt cítiť. Takže aj preto vnímam, že je v kancelárii menej negativity.
Psychiatricky sa hodnotím asi na 2+. Nálady relatívne dobré, hoci včera bol drsný depresívny výkyv. Psychóza asi nič, ale dosť ma otravuje flush, zádery, neurózy a z fyzického zdravia zase nebezpečné znamienko na chrbte, ktoré krváca a sčernalo. Volal som aj kožnej a objednala ma na 9. januára, lebo že skôr nemajú voľné. Bojím sa melanómu, ale tak verím, že okrem toho existuje ešte celý rad iných diagnóz, ktoré by mohli prísť do úvahy.
Dnes ešte plánujem: relax, vysávanie, vynáška z pivnice hore na balkón (stoličky, vianočný stôl, vianočný stromček), poobede asi spoveď niekedy okolo tretej (alebo až zajtra... ). Bolo by fajn dokončiť seminárku a už som veľa týždňov nehral žiadnu počítačovú hru...
Ďakujem za prečítanie, prajem Vám všetko dobré, kamaráti.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Želám Ti hojne zdravíčka, šťastíčka, pohody, nech sa máš v novom roku života dobre a ide Ti všetko podľa predstáv a plánov. Drž sa, všetko naj!
Nech sa páči, tortová čokoládová šachovnica celá pre Teba!
Maj sa pekne.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ďakujem za vety v Tvojom príspevku. K tomu len toľko, že si pripadám ako "čaptavý" aj pre dnešok. Na ľade si dávam pozor, alebo ho obídem, ale zasa som sa "strepal" na prechádzke na nečakanom výmole-schode. Spadol som síce len na ruky, ale už si pripadám ako... Pravdepodobne by som sa mal menej "kochať" a viac pozerať pod nohy.
Zaujalo ma to s tými balíkmi, že si zmocnel a aj ruky zabrali. Osobne si myslím, že je to aj dobre, že sa Ti strieda práca fyzická s tou psychickou, máš to takú psychohygienu a možno aj viac toho zvládneš.
Teší ma, že zdravotne to hlavné máš na poriadku, čo je základ. Nejaké tie "menšie záležitosti" sú vždy, je to akoby "just", aby niečo človeka otravovalo.
...............
fajny, pripájam sa ku gratulácii
...............
Ahoj všetci,
pre dnešok to bol úplne obyčajný deň vynímajúc únavu riešenú podriemavaním. Okrem prechádzky a vyberania kamienkov z rúk po "rozpleštení sa" pri obchode v zásade klasika. Teda vlastne bolo trochu Netu, TV aj čítania. Tradičné záležitosti som si porobil k svojej akej-takej spokojnosti. Okrem iného ma potešil telefonát. Celkom som bol rád faktu, že som mierne obmedzil spotrebované cigarety, čo však zasa nejako slávne nie je.
Na záver vám všetkým prajem pohodu pri prípadnom poslednom zháňaní darčekov, a celkovo, aby vám ten pracovný týždeň ubehol čo najpríjemnejšie.
S pozdravom Tuto
Zdravotný stav
Strana 62 z 88 • 1 ... 32 ... 61, 62, 63 ... 75 ... 88