Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Chudnutie pri antipsychotikach

Strana 57 z 83 Previous  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 70 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 57 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  rasto So 18 november 2017 - 8:47

neska som sa vazil a mierny ubitok okolo 3kg neviem ci to nieje len taky vykiv a ci to za den dva nenaberem nazad ale keby to slo s vahou dole bol by som rad.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 517
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 57 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  Matej So 18 november 2017 - 21:50

Gratulujem! cheers jumping Super!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 57 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 19 november 2017 - 9:58

Dneska po 2 lightových dňoch, kedy som jedol zhruba striedmo, sa hmotnosť a miery zlepšili. Je to zvláštne, že sa to tak rýchlo upravuje späť, asi moje ohlásené pribratie nebolo ešte zažraté do skutočných a pevných tukových podôb.

Aktuálne čísla:
- 68,8 kg (pravou 69,0 kg)
- pás na najužšom mieste pod rebrami 83 cm, panva 96 cm, pás na pupku na najtučnejšom obvode 89 cm
- výška asi 178 cm, alebo tak nejak, ako kedy, ráno po zobudení viem mať aj 179 cm, naopak večer som nižší, asi len 177 cm, lebo chrbtica a stavce sú celodennou gravitáciou a státím do seba viac vtlačené

Opatrenia:
- pokračujem striedať 2 lightové dni s 1 žracím, pričom skúšam striedmosť a zastaviť sa, hoci už som prešvihol limit (nepovedať si, že už je snaha aj tak jedno, lebo som prekročil limit)

Cieľ do ďalšieho víkendu:
- 88 cm na najtučnejšom obvode pása
- mať za sebou nejaké silové cvičenia na spevnenie

Poznámka:
Takáto forma sebakontroly a kvázi-chudnutia je pre mňa vlastne istým koníčkom, čiže mi to prináša určitú radosť a zábavu. Čiže nechcem vyznieť ako puritán, ktorý žije úzkostne z toho, čo jedáva a že sa musí v napätí sledovať a rátať si každý joule. Nebol by som rád, keby ste ma tak vnímali, že som otrok kalórií alebo že ma to všetko nejak stresuje a obmedzuje. Ono mi je to vlastne naopak vcelku príjemné a baví ma to. Ťažko to vysvetliť, že prečo tomu tak je, asi mi to dodáva určitý pocit, že nad sebou nejak vládnem, že držím za pačesy svoj osud alebo tak nejak. A to následne prihráva určitej sebaúcte. Je však pravda, že pokiaľ sa strašne prežeriem, tak sebaúcta mi veľmi klesá a depresívniem, čo už dobré nie je a je to jeden zo znakov ortorexie, keď sa robia na ortorexiu dotazníkové testy. Embarassed

Pokračujem v boji. Smile
jumping

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 2 december 2017 - 10:37

Ahojte, priatelia bojujúci s tukovými vankúšmi. Embarassed

Uplynulo vyše dvoch týždňov, čo som sem písal, no už teraz viem, že som neurobil žiaden pokrok, ba dokonca sa mi miery zhoršili:

• 69,8 kg (nalačno ľavou nohou)
  • 89 cm (na najtučnejšom páse), 83 cm (na najužšom páse), 96 cm (na panvových kostiach)
  • asi 178 cm (výška, +- 1 cm)

Celkovo sa dá zhodnotiť, že sa stravujem priemerne na 11 500 kJ denne, pričom pohybu mám pravdepodobne dosť, ale dosť mi pomáha aj to, že metabolizmus mám akosi rozbehnutý, teda že si za tie dlhé mesiace už nejak zvykol spracúvať väčší objem kalorickej energie, takže ho desaťtisícovka nevie prekvapiť, že by išlo o nejaké premrštenie. Naďalej sa neviem donútiť cvičiť, zišlo by sa aj kardio na zhadzovanie tuku, aj silové cvičenia na rysovanie a pribratie svaloviny na žiaducich miestach (najmä moje útle ruky). Neviem presne identifikovať príčinu, prečo sa mi nechce cvičiť. Asi ide o nezvyk sa namáhať, necítim dostatočnú motiváciu, ktorá by ten nezvyk prebila. Je to moja vina, priznávam si to, nikto za mňa cvičiť nebude. Cvičenie ponechávam naďalej medzi svojimi predsavzatiami.

Pás na najtučnejšom mieste by som chcel mať niečo okolo 82-83 cm. Plus vyrysované brucho svalovinou.

Pokračujem v boji. Momentálne je hlavný cieľ zabezpečiť, aby som neprekročil 70 kg, lebo sa k nim po 2 týždňoch nebezpečne blížim a to je pre mňa výkričník.  No, I cannot accept Ono totiž ako hodnota váhy nejde o vysoké číslo vzhľadom na moju výšku, no skôr ma trápi to, že to navýšenie hmotnosti je čisto tukovej povahy, a nie svalovinovej, preto ho neberiem ako žiaduce.

Všetko dobré.
sunny

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 9 december 2017 - 18:43

Dnes som si poobede na 2 hodinky zdriemol a zobudil som sa s intenzívnou myšlienkou ísť do fitka cvičiť. Pokušenie som však do polhodiny úspešne prekonal. Very Happy Embarassed

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 10 december 2017 - 11:00

Dnešné miery sa z nejakých mysterióznych dôvodov podobajú na tie nedávne:

- 69,2 kg (ľavou nohou)
- 89 až 90 cm pod pupečkom nalačno

To znamená, že sa zhruba držím na rovnakých mierach. Som svojmu telu mimoriadne nejak vďačný, že ma vôbec nepotrestalo za to, že som sa prepchával sladkosťami, umelinami a odpadovým jedlom (junk food), či rýchloobčerstvením (fastfood). Papal som priemerne určite vyše 12 tisíc kJ denne, niekedy aj 14 tisíc, pričom som si ani nezapisoval, takže som to mal mimo kontroly. A napriek tomu všetkému som nepribral. Neviem presne, ako je to možné, ale isteže som tomu veľmi rád. Moje telo má dosť rozbehnutý metabolizmus určite aj vďaka kofeínu (okolo 600-700 mg denne). Tekutín ale pijem menšie objemy. Pohybu mám myslím dosť, lebo hoci dosť pracujem v zamestnaní za PC, veľká časť pracovnej náplne sa realizuje aj postojačky alebo chodením po kancelárii, ktorá je zároveň aj vlastne skladom a manipulujem tam teda s tovarom na spôsob skladníctva.

Ako predsavzatie si dávam:
- vyhýbať sa sladkostiam, junk food
- učiť sa variť, kúpil som si elektrický škrabkovač na zemiaky, ktorý sám ošúpe asi kilo zemiakov do 2 minút, takže sa mi otvorila cesta k pravidelnému papaniu a príprave zemiakov (moje obľúbené jedlo)
- zapisovať si stravu do účtu - limit 10 tisíc kJ, skúšať sa vmestiť aj do odporúčaných limitov na živiny
- cvičiť minisériu á lá Matej, ktorú som opísal v téme "Cvičím, cvičíš, cvičíme" Smile ...dvakrát denne
- využiť škrabkovač aj na šúpanie zeleniny a papať viac zeleniny a ovocia
- odstup medzi posledným jedlom dňa a uložením sa na spánok aspoň 2 hodiny

Ak by som toto dodržoval, tak mám pocit, že na ploche asi 3 týždňov som schopný dostať sa na úroveň 88 cm. Dávam si to ako cieľ do zhruba Silvestra. it is perfect Len musím rátať s tým, že idú Vianoce a vtedy sa dosť je kalorické jedlo, tak musím potom ešte porozmýšľať nad opatreniami. Nech si nepokazím celoročné výsledky na konci roka. Embarassed

Matej
Šepkanie

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  sarah222 Ut 12 december 2017 - 19:53

Ahojte ja som pribrala z novych liekov 4 kg za 3 tyzdne vyhodila som ich do koša Smile tak makam ako fredka a lieky mi to budu kaziť no nie ! Ale musim priznat ze som mala viac chut na sladké aj som si dala viac prehrešok za co sa hanbím Smile som bola pyšná na 8 kg dole a uz je to spat Smile joj tie diety
sarah222
sarah222
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 102
Reputácia Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 12 december 2017 - 21:52

Fuha sarah to je novinka musíš viac makať a menej papať.Very Happy Osobne ma teší, že som sa dostal z nejakých 120 kg za nejaké 4 mesiace na 105. A to aj napriek tomu, že mesiac chodím do posilovne a naberajú sa svaly. Aj to brucho je už oveľa menšie. Normálne cítiť tie mocnejšie ručiská. Very Happy Hlavne dnes pri futbale som to cítil pri chytaní tvrdších striel, že tá sila za nejaký mesiac išla neskutočne hore, chytal som to ako maliny. Aj keď suvisí to s tým, že pred nejakým tým mesiacom som mal strašne slabé ruky. Začínal som v posilke s nejakými 18 kg a dnes by som dal aj 45 kg v pohode, čo je skoro trojnásobok oproti pôvodnému stavu. Pre mňa neskutočný výsledok, nepovedal by som, že za mesiac posilky sa dá až tak zlepšiť. Myslel som, že to pôjde pomalšie. Už len vytrvať pri tom.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rasto So 16 december 2017 - 3:48

mne ta vaha lieta 3 4 kg hore dole niekedy mam aj o 4 kg menej a niekedy to zase naberem spat pijem hodne mineralok tak mozno to roby ten vykyv istotne by mi pomohlo v chudnuti cvicenie ale nemozem sa prinutit.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 517
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 16 december 2017 - 19:53

Ahojte. Trošku sa mi zhoršili miery, lebo sa stravujem v uplynulom čase nekvalitne a premrštene.

Aktuálne miery:
- 70,1 kg (ľavou), 70,8 kg (pravou)
- 90 cm na najtučnejšom obvode pásu

Meniť štýl som začal vlastne hneď dnešným ránom. Dávam si zdravšie veci, resp. jedlá, ktoré nie sú priveľmi závadné. Je ťažké nájsť niečo vyslovene zdravé a stravovať sa vyslovene len zdravo, ale aj tak človek vie všeličo urobiť pre to, aby jeho jedálníček nebol očividne choroby-generujúci alebo nepohodu-generujúci. Dá sa ísť takou nejakou strednou cestičkou, že ani úplne čisto zdravo, ale ani nejak zjavne zle. Smile Cieľom mi je papať podľa najrozšírenejších modelov výživovej pyramídy, aké sa bežne propagujú v súčasnej medicíne. Od naplnenia tohto cieľa som ešte dosť vzdialený, ale tak snažím sa. Shocked

Po 2 týždňoch som si zase začal zapisovať jouly do tabuľky. To je dôležitý predpoklad pre návrat k predošlému pásu a mieram, ako aj k ich ďalšej kontrole.

Mrzí ma zároveň, že ako som mal dobre našliapnuté tou minisériou základných cvikov, z dôvodu psychického  i fyzického vypätia uplynulého týždňa som si nevyčlenil na minisérie vôľu, a tak viac dní už po sebe necvičím. Minirotoped ale prišiel v poriadku, tak vidím to nádejne, pričom minisérie chcem určite obnoviť. Pravdepodobne začnem už hneď týmto večerom, nech neprokrastinujem.

Cieľ do Vianoc: pod 70 kg, pás okolo 89 cm - nie 90 a už tobôž nie viac, papať redukčne, teda do 9 tisíc kJ a v zmysle spomínanej výživovej pyramídy, cvičiť 1 minisériu denne len tak na jemné povzbudenie kondičky a ohybnosti, nič horibilného

Prajem Vám hojne úspechov pri redukovaní váhy, priatelia, sme v tom spolu. community together

Matej
Ďakujem

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 26 december 2017 - 11:53

Od môjho posledného príspevku v tejto téme sa mi miery nepohli:

- 70,1 kg (ľavou)
- 90 cm

Naďalej by som rád chcel:
- približne 85 cm na najtučnejšom mieste pásu
- kilá primerane k vyššie spomenutej hodnote pásu, avšak bolo by fajn, keby nešli hlbšie pod 70

To by som asi mal zabezpečiť hlavne cvičením. Včera som cvičil na rotopede 10 minút + 2 minúty rukami (jedná sa o minirotoped, takže sa dá na ňom pádlovať aj rukami). Viem, ide o ľahké kardio, ktoré ani nemá extra vplyv na to brucho, ale som tomuto cvičeniu rád aspoň v tom smere, že ide o nejaký pohyb, rád sa totiž pohybujem, hoci by daný pohyb ani nebol kategorizovaný do sveta fitness. Smile A na niektorých stránkach o zdravom životnom štýle doporučujú hocijaký pohyb, aj taký, ktorý vskutku nemusí byť zo sveta fitness. Cool Obzvlášť, čím je človek starší, to platí.  Embarassed

Je po vianočnej sezóne, pomaličky pôjdem obnoviť svoje minisérie (brušáky, drepy, kliky po desať + strečing). Teraz k minisériám, verím, budem čoraz viac pridávať aj ten minirotopeďák. Smile Špeciálne si všímam posledné týždne, že cítim mierne tlaky v chrbáte, akoby ma mal každú chvíľu rozbolieť. Takže aj ten musím podrobne cvičiť, čo som už aj robil, ale teraz to musím pedantnejšie. Zronený

Cieľ do 6. januára 2018: 89 cm, 69,5 kg
Príslušné opatrenia:
- každý deň limit 9000 kJ
- limit 75 g tukov denne
- totálna redukcia rafinovaného cukru, ako sa mi len bude dať a ako mi to psychika dovolí
- 1 až 2 minisérie denne + desaťminútovka na rotopede aspoň 3-4 krát do týždňa (pre začiatok na navodenie zvyku)
- pokračovať v implementácii nového štýlu opísaného v téme "Životospráva a duševné zdravie"

Matej
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 30 december 2017 - 10:29

Ahojte.  Vitaj

Tieto dni som jedol trochu lightovejšie a naďalej som mal relatívne dosť pohybu nešportového typu. "Lightovejšie" = je to pojem, ktorý netreba brať doslova, lebo boli tam aj trinásťtisícovky, zväčša však som jedol priemerne 11 tisíc kJ. Je to strašne zvláštne, že ja jem naozaj tých 11 tisíc najmenej, tukov mávam aj cez 90 gramov denne, z toho viac ako polovica je živočíšneho pôvodu, a napriek tomuto všetkému si váhu udržujem, prípadne dokážem aj mierne klesnúť. Vysvetľujem si to celkom laicky a domnienkovo tým, že asi mám naozaj rozbehnutý metabolizmus neustálym pohybom, poklepkávaním, chodením, nosením bremien v práci, chodením všade peši, i po schodoch, preferovaním státia všade, kde sa ponúka možnosť sedieť a je pritom možné stáť. Tiež možno rozbieha metabolizmus, ako sa zdá, môj príjem kofeínu okolo 500 mg denne  Tekutín nepijem nadštandardne veľa, napr. v tento týždeň to bolo priemerne iba 2 litre vody z vodovodu denne, čiže bežná dávka. Možno mám aj štítnu žľazu nejak rozbehnutú, neviem. Každopádne pod 11 tisíc kJ idem v nejaký deň len naozaj výnimočne.

Dnes miery:
- 69,6 kg (pravou 70 kg) - schudnutie asi pol kila, ale boli dobré wécka teraz, takže to môže byť aj odbremenie od "metabolického odpadu" Smile
- 89 až 90 cm (schudnutie asi 1 cm, ale je to relatívne, lebo keď sa najem, tak sa nafúknem aj na 92 cm)

Snažím sa papať na úrovni 10 tisíc a chcem sa po novom nehaniť, ak si toľko dám, prípadne ak to prešvihnem na 11 tisíc. Zdá sa, že je to úplne v poriadku a môj organizmus si naozaj toľko pýta a funguje s takým množstvom optimálne. Som si ho pravdepodobne za posledné 2 roky tak naučil a vycvičil, že som postupne a nebadane navyšoval priemerný príjem od 8500 kJ až na priemer 11 tisíc. A on sa prispôsobil, že dokonca pustil zo svojich zásob aj ďalšie kilá hmotnosti. Shocked

Musím akceptovať, že nebude zo mňa askéta, ako som túžil. Ani pravdepodobne nebudem úplný minimalista v jedle, ktorý by jedol na úrovni 100 eur mesačne. Jednoducho pod 140 eur mesačne sa mi nepodarí ísť asi nikdy. Musím jesť a musím jesť akurát tak, že aspoň 3-4krát denne, pokojne aj normálny objednaný varený obed a pokojne aj 10 tisíc. Tiež ma mrzí, že som čítal, že kalorická reštrikcia predlžuje život (googluj: calorie restriction and lifespan), ale nebudem, myslím, nikdy patriť medzi tých, ktorí by znížili príjem energie o 25%, teda v mojom prípade niekde na úroveň 7500 kJ. Je to škoda, mrzí ma to. Ale ubližuje to mne aj môjmu telu a zdraviu duševnému i fyzickému, keď sa snažím prerobiť na niekoho, kým nie som. Zdravý životný štýl si musím budovať inakšou cestou, jemnými doplnkovými zmenami, a nie úplnou reštrikciou, prestavbou, redukciou, násilným finančným šetrením.

Ďakujem, že som sa Vám mohol vyrozprávať. Smile Ďakujem

Ďalšie opatrenia:
- papať 10 tisíc v 4 dávkach denne, na olovrant ovocie, papkať "zelené" rastliny a zeleninu najmä na večeru plus ovsenú kašu, ráno biely jogurt a malé pečivo, obed varený z donášky alebo z predajne občerstvenia, pitný režim len voda z vodovodu 2 až 2,5 litra, cez voľné dni aj kávy, biely cukor na minime, sladkosti žiadne
- keď mám chuť, tak pádlovať na minirotopede
- pravidelne precvičovať chrbát, kĺby, strečing, ohybnosť

Cieľ do týždňa:
- stabilných 89 cm nalačno (aby to bolo jasné, že ide o 89, a nepribližovalo sa to podozrivo k 90 cm).

Všetko dobré, bojovníci. Ideme pokračovať v zápase. shooting

Matej
Huge smiley Sun 1

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 57 z 83 Previous  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 70 ... 83  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: