Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 30 z 83 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 56 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Fu, 8000 kJ? To si neviem ani predstavit. Ale tak bude treba dokopat sa k tomu... A vecere mavam praveze hrozne lahke ,pokial si nieco dam k jogurtu, tak je to uspech. Ale na druhu stranu som v PK mavala normalne teple jedlo, taka normalna porcia, a i tak som chudla. Mozno je to rozhadzanou cukrovkou... alebo som si fakt totalne dosr... metabolizmus.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Matej napísal:
Nový cieľ do ďalšej soboty: 76,5 kg, 94 cm.
Dnes mám 77 kg a 95 cm. Pomaly to ťahalo na 96 cm, keby som "vyvalil bok". Takže týždňový cieľ nesplnený.
V podstate sa ani tomu nemôžem čudovať, nakoľko som nezvládal ľahkosť večerí a jedol som dosť sladkého. Niektoré dni zaznamenali aj 9500 kJ. Celkovo som rád, že som aspoň nepribral. Skúšal som "sladký režim stravovania". Teda jesť výdatnú sladkosť na olovrant a na večeru, namiesto normálneho jedla. Zraky mi padli na Siestu orieškovú, ktorá má len 750 kJ, takže olovrat+večera by mala sotva 1500 kJ. Na druhý deň mi však objem stravy chýbal a zlyhal som na večerných prežieraniach, ktoré sa žiaľ kvôli nadčasom v práci opakovali aj na tretí deň.
Zdá sa, že by som mohol mať "sladké poobedie" (Siesta na olovrant+Siesta na večeru) len obdeň. Totiž na ďalší deň by som mal objemovo normálnu stravu, ktorú by som sa snažil držať pod kontrolou, aby neprerástla do spontánneho prežierania a šialených chutí.
Takže opatrenie na ďalší týždeň: mať obdeň sladké poobedie.
No fasa.
Nový cieľ do novej soboty: 76,5 kg a 94 cm. Vlastne zostáva pôvodný. Zostávajú aj opatrenia, menované v príspevku vyššie.
Do boja, priatelia! A ako sa Vám darí zápasiť s chuťami a tukmi?
Mne celkovo to ide veľmi pomaličky - za tento rok 2015 som dal dole 2,5 kg a 3 až 4 cm. Čiže len trošku. Ale rok ešte nekončí! Zostávam optimistom, že ešte do Silvestra nejaké výsledky budú.
M.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strašne závidím ľuďom, ktorí bežne bývajú zasýtení a najedení. Dokonca často vedia povedať sami od seba jedlu nie, napr. zabudnú raňajkovať, alebo zabudnú na olovrant. To sa mne nemôže stať, ja keď nejem aspoň každú hodinu dačo, tak hneď to udrie do hlavy a do psychiky.
Som závislý od jedla a ťažko teda mi je normálne zdravo jesť. Kiežby som normálne zdravo mohol jesť.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
http://uloz.to/xusKZadj/dallas-a-melissa-hartwigovi-jidlo-na-prvnim-miste-zip
tam to berú aj vedecky, aj zo skúsensoti, aj experimentom na čitateľoch + to najdôležitejšie experiment každý sám na sebe. A zdôvodňujú tam prečo sú také agresívne hlady a ako to funguje a že je možné to zvládnúť proste zmenou. Chvíľu to potrvá - sľubujú ale že za 30 dní sa to dá zvládnuť. Vzhľadom k tomu, koľko ľudí to prečítalo a používa verím, že je to dosť stabilný prísľub toho, že by to fungovalo aj u teba. Ty si tiež tak vedecky založený človek - počítaš si kalórie vymýšľaš teórie... tak by ti to azda pasovalo.
Ja som teda prečítal zatiaľ do polovice knihy. Skončil som kapitolou čo nejesť a pomaly pokračujem kapitolou čo jesť teda... a riadim sa tým tak nejak rámcovo. Stále predpokladám, že som v tej "teoretickej" časti, kde mám pochopiť čo a prečo a očakávam nejakú "výzvu" tak a toto robte 30 dní... ale aj bez tejto výzvy teda cukor obmedzujem výrazne. a pár ďalších vecí.
Držím palce!
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes 11 100 kJ zjedených. A aj tak som hladný.
M.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Začínam hneď dnešným dňom. Dnes som zjedol 8400 kJ zhruba. To je v limite, takže super. Metabolizmus by som nemal mať spomalený, nakoľko som zvyknutý dlhodobo veľa jesť (nad 9000 kJ) a extra nepriberám aj tak. Takže zdá sa, že lieky mi spôsobujú nie spomalenosť metabolizmu, ale iba zvýšenú chuť do jedla.
Idem sa s tým lopotiť. Držme si palce.
M.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej
tailori- Nový člen
- Počet príspevkov : 14
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 07.11.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes sme sa s otcom dohodli, že ide chudnúť. Už sa chystá na to roky, ale je troška pohodlný a nerozumie racionálnej strave a kilojoulom. Takže som sa mu stal mentorom, založil som mu účet na "kaloricketabulky.cz" a zapisujem mu tam stravu. On na počítači a internete nevie robiť, takže tieto zápisy a výpočty budem robiť ja. Teď má 103 kg a 121 cm pás, pri 184 cm výške. V jeho 61 rokoch veku už má znížený metabolizmus, s aktivitou len okolo 9500 kJ, celkovo sme si stanovili spolu limit 8000 kJ, takže snáď aj pri jeho výške taký chlap dokáže nebyť hladný. Uvidíme. On máva pevnú vôľu veľkú, lebo dokázal zo dňa deň seknúť s alkoholom a neskôr aj s cigaretami. Ale čo sa týka jedla... no čo povedať, chutí mu. Seba vníma ako veľkého chlapa, ktorý vraj veľa má jesť, ale veru s takým bazálnym metabolizmom nečudo, že sa vyšvihol už na 103 kg. Má to zložitejšie, jednak sa málo hýbe (kvôli mozgovej príhode), a jednak kvôli veku. No ak by sa mu darilo držať limit na 8000 kJ, tak do konca zimy môže byť relatívne chudý a možno už ani na tlak lieky nebude potrebovať hádam...
Budem ho kontrolovať a dozerať. Viem, budem otravný, ale on tak trochu chce ísť do toho, sám mi to navrhol a veľmi by chcel byť chudší. Len je ťažké mu prekonať to, čo nazýva pohodlnosťou.
Mne sa zatiaľ darí od tej nedele držať racionálnej stravy. V podstate mi to navrhla filipka a inšpirovala ma, že nemám šalieť nejakými fintami, ale skôr sa vrátiť k overenému tradičnému... racionálnemu. V tejto súvislosti ďakujem filipke!
Držím Vám, priatelia, palce. Urobte si z chudnutia koníček a zábavu. Niekto to počítanie kilojoulov vníma ako nejakú záťaž, alebo niečo úzkostlivé, znervózňujúce. A pritom je to taká super sranda.
Všetko dobré.
M.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej, že pozdravujem otca, a že ho obdivujem s tými cigaretami. Nemal by nejaký tip pre mňa, teda vlastne by stačilo obmedziť... (?). Držím vám palce, aby vám to vydržalo a boli ste aj úspešní.
Za najhoršie považujem, že sa pri mojich návalových hnutiach mysli ohľadom chudnutia nechytám práve športu. V práci sa mi trošku svalstvo dalo dohromady, ale stále nič moc. O systematickom tréningu môžem len snívať. Keby som však zabral, mohli by byť výsledky pomerne rýchle. Trápi ma to a myslím na to. Raz sa mi to už podarilo, ale potom som zase nabral tuk. Stačili tri mesiace a bol som celkom fajn.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 30 z 83 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 56 ... 83