Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 33 z 83 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 58 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Takze uz mam nove lieky... drzte mi palce,mam z nich trochu obavy, konkretne z tychto vedlajsich ucinkov: mimovolne pohyby tela, uzkost, depresie. Teraz budem na odporucenie psychiatra subezne mesiac brat olanzapin a abilify a ked sa neprejavia nejake vazne vedlajsie ucinky prejdem na abilify.
Okrem toho ma oslovila stranka karolicketabulky.cz (dik za odporucanie Matej), zaregistrovala som sa tam a poctivo zapisujem jedalnicek. Zatial sa mi dari dodrzat maximalny energeticky prijem 1 454 kcal s cielom schudnut pol kila tyzdenne. A dodrziavam delenu stravu.
Tak hor sa do chudnutia
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 24.12.2015
Vek : 35
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
vela stastia s novymi liekmi Ti prajem. nezabudaj, ze niektore vedlajsie ucinky mozu byt len v zaciatkoch uzivania a neskor odozneju. to Ti pisem, len aby si sa nezlakla, ked sa nieco objavi. pripadne nas mozes informovat, ako sa Ti dari, ak budes mat chut.
tiez Ti drzim palce v chudnuti. idealne je nastavit si taky jedalnicek, ktory budes praktizovat aj po schudnuti, aby sa Ti kila nevratili.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Chudnutie pri antipsychotikách
držím palce, Abilify je dobrá voľba...
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
dik za upozornenie, takto som sa nad liekom nezamyslala.. konkretne nad tym, ze mozu vedlajsie ucinky po case odzniet. Rada Vam na fore neskor napisem o svojich uspechov/neuspechoch v chudnuti. Ja svoju zmenu stravovania radsej ani nenazyvam "dieta" lebo to vo mne evokuje pocit obmedzovania sa a niecoho docasneho. Menim proste stravovacie navyky. Zatial sa mi dari, uz mam kilo dole
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Nerobím si z toho až také starosti, ale aj tak prijímam určité opatrenia:
- vylúčiť zo stravy sunquick sirup (denne mi to dávalo aj 1300 kJ navyše, plus tvorilo kyslé prostredie v ústach, a podporoval mi miestny cukor bujnenie hladu)
- začnem zase piť vody, minerálky, rozpustné multivitamíny, kofoly bez cukru, ochutenú vodu "Bublinky" (má 0 kJ)
- už naozaj žiadne čokoládové torty, zákusky, koláče, stačilo (denne zbytočne 2000 kJ navyše) - zlé bolo aj to, že do práce často kolegyne podonášali kopec zákuskov a "nútili" ma to jesť
- kilojouly si zapisujem do účtu, včera som mal asi 15 tisíc zjedených zaokrúhlene
- dám si limit 7700 kJ
Cieľ do budúcej soboty 9. januára 2016: 77 kg a 95 cm
Generálny cieľ do začiatku jari na konci marca 2016: 70 kg, 89 cm Potom nastane udržiavaci režim a posilňovačky svalov.
Hurá do boja.
M.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Nechcem vám tu písať moje miery a váhy, ale je to dosť pohnuté z miery. Takže som taký "roztomilý pupkáčik". Des! Phuj...!
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Takze mne sa s chudnitim celkom dari. Momantelne beriem ablify spolu s olanzapinom, o necely mesiac olanzapin uplne vysadzam a ostavam len na ablify. Uz teraz citim ovela mensiu chut do jedla! A niesom taka utlmena ako ked som brala len olanzapin.
chudnem od 26.12. s pociatocnou vahou 79,2 kg
momentalna vaha: 76,5 kg
takze dala som dole nejake kila!
strategia:
-delena strava
-pocitanie kalorii na kaloricketabulky.cz,
-rotoped 3 krat tyzdenne po 45min alebo 60 min pri tepovej frekvencii do 140 (pasmo spalovania tukov)
mojim cielom je dostat sa na svoju povodnu vahu 63 kil pri vyske 172cm.
Inak este k liekom ablify, vsimla som si, ze ma ten liek celkom dost nabudzuje, no poniektore dni som vnimala k veceru trochu uzkost.. Neviem ci to ma nejaky suvis s tymto liekom , alebo to bolo len moje vnutorne rozpolozenie
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Ahoj Tatanka. Gratulujem k zhodeným kilám, je to báječný pokrok za tak relatívne krátku dobu. Veľmi ma to teší. Trošku Ti závidím ten rotoped. Ja ho mám doma tiež, ale iba tu tak hnije a veselo sa naňho práši. Nemám naňho vôbec čas alebo skôr chuť. Držím Ti pevne prsty v Tvojich ďalších snahách. Vidím, že nasleduješ ideál "výška-100-10%". U mňa by podľa tohto vzorca mal byť ideál asi 70 kg. Takže snáď sa aj ja dočkám podobnej váhy. Maj sa pekne, všetko dobré!
Ahoj Tuto. Rozhodol som sa osobne pracovať na posilnení sily vôle. Všimol som si, že je dosť veľký rozdiel aspoň u mňa medzi silou vôle si niečo odoprieť a silou vôle do niečoho sa donútiť robiť. Tú prvú silu mám silnejšiu a na ňu sa chcem zamerať, ako na niečo momentálne ústredné. Vrelo Ti ako kamošovi doporučujem to isté, lebo je jednoduchšie posilňovať a trénovať vôľu si dačo odopierať, než posilniť vôlu sa do niečoho nútiť robiť. V rámci tohto programu sa teda zameriavam na odopieranie si v oblasti jedálníčka, znižovanie počtu prijatej energie v podobe stravy. Nie vo forme nejakej extra diéty, ale skôr klasická redukcia napr. na 7 tisíc kJ a dodržanie odstupu 3 hodín medzi posledným jedlom a spánkom. Pokúsim sa silou vôle nedať si jedlo tak, aby som výsledne zjedol naozaj len to, čo je pod 7 tisíc. Navrhujem to sebe a aj Tebe preto, lebo je to jednoduchšie, myslím, než sa reálne donucovať ku konkrétnemu cvičeniu a redukovať energiu nie znížením príjmu, ale skôr navýšením výdaju. To je dosť ťažké. Respektíve ja sa neviem k aktívnemu cvičeniu donútiť veru. Ani na ten rotoped už nechodím. Skúsim to teda tradične odopieraním si silou vôle. Či sa to podarí, to je otázne, ale chcem svoju pozornosť obrátiť práve na čo najväčšie zdokonalenie tohto druhu vôle. Ak sa Ti to pozdáva, môžeme ísť do toho spolu. Viem, že si duchom športovec, a preto radšej preferuješ navyšovanie výdaju, ale možno by tento môj návrh mohol byť aspoň štartom, ako začať, pričom po rozbehnutí lokomotívy pri prvých výsledkoch by už sa napojili úspešne hádam aj vagóny cvičenia. Ktovie.
---
Týždňový cieľ splnený len čiastočne: 77,6 kg a 95 cm (-0,5 kg, -1 cm). Mám chuť sa Vám tu naštvať a nenapísať do tejto témy už dovtedy, kým nebudem mať 76 kg. Lebo takto vypisujem každý týždeň pravidelne, pričom pravidelne nedosahujem reálne výsledky. Vždy sa nájde kopec ceztýždňových dní, kedy robím v strave početné výnimky a ťažké stravovacie prehrešky. Som zvedavý, či reči o sile vôle pretavím do konkrétnej reality.
S pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Strana 33 z 83 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 58 ... 83