Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 32 z 83 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 57 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Bola by som rada,ak by tu teda svoje skusenosti s liekom Abililify popisalo viac ludi.
Drzim palce aby sa Ti podarilo pribrat a aby si sa citila fajn
Tatanka- Nový člen
- Počet príspevkov : 17
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 24.12.2015
Vek : 35
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
vítam Ťa v tento vianočný čas na fóre. Niektoré psychiatrické lieky zvyknú utlmovať a nemálo ich tým spôsobuje únavu. Po nasadení nemusí byť jednoduché udržať si tú správnu hmotnosť. Jednoducho chuť na jedlo ostáva, ale únava tlačí do pasivity, posedávania, polihovania... Z toho môže aj vyplývať príchod ďalšieho a ďalšieho priberania. Osobne som dosť pribratý, a to veľmi pravdepodobne práve týmto spôsobom. Rýchlejšie sa pod práškami unavím, vyžadujem viac vôle na dlhodobý pohyb celkovo.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Suhlasim s Tebou, ze pri tom utlme sa cloveku nechce velmi hybat, plati to aj u mna, no citim ze okrem toho je pricinou mojej nadvahy obrovska chut na jedlo! Pri olanzapine mi jednoducho vsetko tak bajecne chuti! Hlavne na sladke mi ide chut. Teraz som presla na delenu stravu a snazim sa obmedzit prijem cukru na minimum a dufam, ze sa vysledky coskoro dostavia. No hlavne vkladam velku nadej do liekov abilify, ocakavam od nich, ze moj apetit sa da zase do normalu... A co Ty a chudnutie, podnikas aktualne nejake kroky na znizenie vahy?
Tatanka- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
momentálne na zníženie váhy podnikám maximálne pohyb v práci. Je tam viacero činností, ktoré vyžadujú hýbanie sa a častokrát v svižnejšom tempe. Na druhej strane mi v posledných týždňoch zachutili sladké nápoje a navyše je toho napečeného na sviatky... Jednoducho u mňa podnikanie v zmysle redukcie váhy je na tom dosť biedne. Stále čakám na nejaký zázrak, alebo čo, ktorý by ma dostal smerom k cvičeniu. Fakt však je, že v tomto všetkom to je u mňa dosť otázne.
prekl.: Cvičieval som, ale teraz som v pohode.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Filipka a podarilo sa Ti dat nieco po vysadeni dole? Ten olanzapin je zakerak v tomto ohlade Asi ho aj ja vysadim, pretoze chudnutie pri jeho uzivani mi prijde ako boj s veternymi mlynmi. Co sa tyka tej nervozity to ma celkom zaujalo. Som pomerne pokojny typ, tak hadam ma to nejako vyrazne nezmeni..
Tatanka- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ale ešte pár dní dozadu som mal 94 cm... Snáď sa k nim do Silvestra ešte vrátim.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
(To nemá byť výsmech alebo čo, len inšpirácia, že i takto sa dá "priberať" počas sviatkov )
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
RE: CHUDNUTIE PRI ANTIPSYCHOTIKACH
Vsimla som si, ze sa Ti podarilo od zalozenia tejto temy pekne schudnut. Priznam sa, necitala som celu diskusiu no zaujima ma co Tebe osobne pomohlo najviac pri chudnuti. Co sa Ti najviac osvedcilo? Musel si menit aj lieky? Ja mam teraz miernu dilemu, ci zostat na olanzapine a skusat chudnut pri nom, alebo zmenit liek na abilify a skusit to s nim. Dik za Tvoj nazor
Tatanka- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mne sa najviac osvedčila kombinácia "menej na žratie agresívneho lieku" s počítaním kilojoulov.
Čo sa týka počítania, počíta to za mňa online program kaloricketabulky.cz, kde zadávam do svojho účtu, čo zjem, a pri limite 7500 a 8000 kJ denne to ide pekne dolu (ak nerobím výnimky). Keď som v roku 2013 schudol 20 kíl, tak som bol asi 3 mesiace na 6500 až 7000 kJ denne, pričom sa mi darilo v tom šťastnom období kupodivu nerobiť žracie výnimky. Šport som vtedy nerealizoval, skôr som mal dosť pohybu v práci ako predavač, ktorý na dvanástkach celý čas stál alebo chodil. Tým som si vyšvihol bazálny metabolizmus s aktivitami na hojných 11 tisíc kJ, takže som bol každý deň dosť deficitný čo do príjmu energie. Spaľovanie tuku a zníženie hmotnosti tak prichádzalo priam ako nevyhnutný následok takéhoto trojmesačného životného štýlu. Odvtedy sa naďalej sporadicky sledujem a "počítam si", ale už mávam aj žracie výnimky, preto pokroky už nie sú také očividné.
Čo sa týka lieku, pribral som cez 25 kg práve na olanzapíne, zyprexe. Neviem si predstaviť pri Zyprexe chudnúť. Abilify som užíval tiež a bol to liek, ktorý sa mi zdal na priberanie neutrálny, až slabý. Preto by som ja na Tvojom mieste, Tatanka, určite prešiel na Abilify a chudol práve na tomto lieku. Olanzapín je chemická molekula, ktorá vyslovene robí z človeka žrací vyhladovený stroj, na ktorého sa lepí do tukov snáď aj vzduch, čo dýcha. Aspoň teda podľa mojej skúsenosti.
Držím Ti, Tatanka, prsty. Maj sa pekne.
M.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Matej dik za tip, pozriem si stranku ktoru odporucas a mozno sa aj ja pustim do chudnutia pomocou pocitania kalori. Podarilo sa Ti pekne zhodit a si pre mna ozaj inspiraciou!
Mne sa najviac z minulosti osvedcilo pri chudnuti to, ze som jedla velke mnozstvo surovej zeleniny a ovocia (v spravnych kombinaciach, napr ovocie len doobeda), menej varenej a upravovanej stravy a vylucila som pecivo a sladkosti. To v minulosti velmi zabralo, no nebola som vtedy na ziadnych liekoch. Uvedomujem si, ze nechcem aby moje chudnutie bolo len o nejakom jednorazovom dietnom programe, ale chcem kompletne zmenit moj jedalnicek a trvalo si udrzivat zdravy zivotny styl. Kedysi som mala taku pevnu volu v tomto smere, no s chorobou a liekmi sa to akosi cele zosypalo. No nevdzavam to a verim svojmu planu
To jest:
-zmenit lieky
- dodrziavat principy delenej stravy
-jest vela surovej zeleniny, ovocia, semienok
-nejest sladkosti
-plus zapajam aj vizualizacne cvicenia ktore sa zameriavaju na pracu s podvedomim (podla Kurta Tepperweina)
Drzte palce!
Filipka u mna to bolo doposial podobne, vydrzala som niekolko dni spravne sa stravovat a pridala som k tomu rotoped, no vzapeti som svoje predsavzatia porusila a nevedela som sa dojest sladkeho. Vyhovorim sa teraz trochu aj na olanzapin, jednocho mam pocit akoby mi v nejakom smere oslaboval pevnu volu a silu zameru! Proste ta uzasna chut jedla a sladkeho ktoru pri jeho brani pocitujem casto zlomi moje odhodlanie zdravo jest. Po Novom roku bezim k svojmu psychiatrovi a posleme aj my tento liek do vecnych lovist
Tatanka- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 32 z 83 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 57 ... 83