Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Chudnutie pri antipsychotikach

Strana 34 z 83 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 58 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 34 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  Tuto Ne 10 január 2016 - 21:15

Matej napísal: " je dosť veľký rozdiel aspoň u mňa medzi silou vôle si niečo odoprieť a silou vôle do niečoho sa donútiť robiť"

To mi práve k tejto téme pripadá dosť múdre. Osobne už ani neviem, či teraz tú nejakú vôľu v sebe nájdem. Kedysi..., ale veď to už poznáš. Už sa hanbím aj vyliezť na váhu. Neviem, kedy sa aj odhodlám na utretie prachu z činiek, lebo to mi príde ako veľmi frustrujúce. Teraz Ti ani neviem, či odopieranie jedla je celkom OK, počul som o tom, podobne ako si písal, že takáto prípadná diéta dokáže urobiť poriadny JoJo efekt. Keď sa už teda k tomu nejako postavím smerom chudnutiu bojím sa, aby mi to potom neušlo do väčších čísel aké mi na váhe svietia teraz.

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 34 246F0BFA00000578-2897630-The_fat_but_fit_myth_The_idea_of_healthy_obesity_is_a_misleading-a-21_1420481970400
S pozdravom a želaním čoraz väčšej vôle, Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 34 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikách

Odoslať  regina Ut 12 január 2016 - 18:59

Ahojte,

znovu začínam cvičiť (ako už niekoľkokrát). Odhodlanie mám. Dala som sa na 50-dnovú novoročnú výzvu s fitshaker.sk. Včera sme sa mali odmerať a dnes prvý deň cvičiť. Moja hmotnosť mi bola známa ale miery ma zhrozili. Dnes som po prvý krát cvičila 33-minutové cvičenie na pekné nohy a pevný zadok. No bolo to dosť náročné, ale šlo to. Mám z toho dobrý pocit. Dúfam, že vytrvám a budú aj nejaké výsledky.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 34 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  opadané lístie St 13 január 2016 - 15:54

ja som schudol za posledne 2 mesiace 3 kila. necvicil som, a ak neratam prechadzky so psom, tak som nijaku aktivitu nevyvijal. jednoducho sa snazim jest menej, ale pravidelne 3-krat do dna (viem, ze sa odporuca 5-6-krat). pomimo to sa snazim nic nevyjedat, ziadne sladkosti a ine pochutiny. pijem vacsinou cistu vodu a bezkofeinovu kavu bez cukru. veceru mavam vacsinou tak 3 hodiny pred spanim. neberiem tento stravovaci rezim ako dietu, planujem takto jest aj po schudnuti. je tak mensia pravdepodobnost, ze sa kila vratia.

drzim nam nadalej palce. dancing
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 13 január 2016 - 19:35

Som z Vás, regina a Lístie, nadšený. Gratulujem Lístiu k báječným výsledkom na váhe a regine k odhodlaniu a skutkom cvičenia. Smile Len tak ďalej, priatelia! it is perfect A držím päste aj Tutovi. Pretty good

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 34 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  ester St 13 január 2016 - 22:43

Tak sa pridávam aj ja. Keďže pri týchto posledných liekoch som pribrala "len" 10 kg affraid Som už nie ako sloníča ale slon I disagree I disagree I disagree Takže odhodlane začína moje aktívne chudnutie. Popozerala som príspevky od teba Matej, čo si vkladal a začínam si zapisovať svoj príjem kalórií. Mám z toho dokonca radosť Very Happy
Lístie, Matej, Regi a aj ostatní, ktorí chcete zapracovať na svojich tvaroch, držím nám palce Very Happy
ester
ester
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 374
Reputácia Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 17 január 2016 - 10:32

Dneska 76,8 kg a 95 cm. pig Takže nič moc, stále viac-menej rovnako. hen

Opatrenia:
- písať si kalórie do účtu kaloricketabulky.cz
- limit 8000 kJ
- cez deň nespať
- 3 hodiny nejesť pred spánkom
- piť 3 litre denne nesladkých vôd (momentálne pijávam nekalorický sirup so sladidlami)
- každý deň 10 minút na rotopede priemernou rýchlosťou (dá to dole 450 kJ, čo predstavuje za týždeň cca. 3000 kJ energie preč, to sa mi v podstate vyplatí a bude to základ svaloviny na nohách tak, aby som neskôr dokázal šlapať dlhšie)

afro
Preč s tukmi! shooting2

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tatanka St 20 január 2016 - 8:21

Ahojte Smile

Tak mne sa nejako to chudnitie zastavilo na cisle 76,3.. Dodrzujem delenu stravu, pocitam si kalorie, dokonca jazdim aj na rotopede minimalne 45 min 3 krat tyzdenne. No co mi robi vacsie starosti ako chudnutie je moj spanok. Momentalne sucastne uzivam Abilify 10mg a Olanzapin 5mg s cielom Olanzapin uplne vysadit. No vysimla som si ze ak si obcas nedam olanzapin (chcem byt dlhsie hore napriklad) tak mam dost problem so spankom. Napriklad dnes v noci som mala prerusovany plytky spanok a rano otrasnu spankovu paralyzu Sad Rozmyslam ake to asi bude s mojim spankom ked budem len na abilify. A mam na Vas mili priatelia jednu otazku: moze sa psychoza vratit aj pri uzivani lieku? scared (napr u mna pri abilify).

Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 17
Reputácia Reputácia : 3
Dátum registrácie : 24.12.2015
Vek : 35
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  opadané lístie St 20 január 2016 - 15:13

ahoj, Tatanka.

to, ze Ti vaha dalej neklesa moze mat stale na svedomi olanzapin. uvidis, ked ho uplne prestanes brat. a asi Ta nepotesim, ale je dost pravdepodobne, ze problemy so spankom po vysadeni olanzapinu budes mat. tak to byva, ked sa dlhsie berie nejake tlmive AP a prejde sa na netlmive/aktivizujuce AP. mozno Ti dotorka nieco na to spanie prida.
co sa tyka Tvojej poslednej otazky...ano, psychoza sa moze vratit alebo zhorsit aj pokial beries lieky. potom treba prechodne lieky zase zvysit.
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 23 január 2016 - 11:12

Pribral som na bezútešných 78,5 kg a 96 cm. very sad4 Môžem si za to sám, lebo som vôbec nedodržoval svoje predsavzatia - ani som si nezapisoval do kalorických tabuliek stravu a ani som nedával pozor na večerné hlady. Normálne som sa večer viac ráz prepraskával, tu horalka, tu 2 koláčiky, tam dvojchodová večera, k tomu ešte sendvič, mlieko, jogurt, chipsy... joj, do 18:00 jem iba dvakrát denne (raňajky a obed), ale po 18tej sa začnem džgať, že nepoznám mieru. very sad2

Takže momentálne je situácia s chudnutím zhoršená. Musím sa spamätať, lebo inak to nedopadne dobre.

S pozdravom
pribratý kamoš Matej
To the wall

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto So 23 január 2016 - 15:46

Ani sám neviem ako je na tom váha a dúfam, že to nebude až tak zlé, ako si myslím (ale asi áno). Chcel som písať o tých "nočných hladoch" ako spomínal Matej. Keďže bývam dlho hore, ťažko sa mi vyhýba jedeniu v neskoršej hodine. Zvyknem si dať niečo menšie, ale sýtejšie. Som vtedy rád aj prípadnému pečivu s nejakou pomazánkou prípadne taveným syrom, ak je v chladničke nejaká tá vhodná zelenina, dám si aj tú.

V poslednej dobe som viac kupoval sladené vody, takže som s tým asi nevyhral. Už aj vzhľadom na zdravotný stav (fyzický) by som mal aspoň trochu držať akú takú redukčnú diétu, aby som aspoň čosi stiahol... T.
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 30 január 2016 - 12:03

Už to so mnou vyzeralo lepšie tento týždeň. Prvé dni od pondelka do stredy som jedol okolo 7500 kJ denne a večeru som mával zloženú len čisto zo zeleniny (prípadne ešte trochu tuniaka). Na zapitie som si dával zeleninové smoothie s jablčným základom. Polepšilo sa mi trávenie a vyprázdňovanie a niekedy v stredu som už mal aj pod 77 kg. No lenže potom od stredy noci sa mi pohoršilo fyzicky a psychicky kvôli škole. Skončilo to prejedaním, pričom včera v piatok som mal aj veľký mcdonald, džús a veľké chipsy. very unhappy No čo už, nikto mi to do úst nevnútil, ja som zodpovedný. Embarassed Neviem, ako som na tom teraz hmotnostne po týchto 2 komplikovaných dňoch. Uvidím zajtra nalačno. Ale brucho nešlo ani do stredy pod 96 cm...

Teraz už nebudem bývať tak dlho hore, tak by som mohol opäť prejsť na zeleninové šaláty a zeleninové smoothie ako podstatu mojej večere. Nádejam sa tak na klesnutie hmotnosti a brucha na hodnoty 76 kg a 95 cm budúcu sobotu 6.2.2016. affraid To jest cieľ. Smile

Idem do toho. Smile
M.
cherry

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka So 30 január 2016 - 16:32

Matej, ty máš jednu chybu-chceš všetko naraz, najradšej hneď. Aj vysadzovať lieky, aj robiť skúšky, aj chudnúť, aj chodiť do práce, aj riešiť popri tom ešte iné bežné veci. Potom to skončí tak, že sa naješ u McDonalda a za trest sa ešte i odvážiš, odmeriaš a ponáraš do výčitiek. To je veľmi masochistické, nemyslíš? Z jednej večere v mekáči sa nič strašné neudeje, ale prestaň sa každý deň merať, vážiť, je to kontraproduktívne..
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 34 z 83 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 58 ... 83  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: