Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 34 z 83 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 58 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
To mi práve k tejto téme pripadá dosť múdre. Osobne už ani neviem, či teraz tú nejakú vôľu v sebe nájdem. Kedysi..., ale veď to už poznáš. Už sa hanbím aj vyliezť na váhu. Neviem, kedy sa aj odhodlám na utretie prachu z činiek, lebo to mi príde ako veľmi frustrujúce. Teraz Ti ani neviem, či odopieranie jedla je celkom OK, počul som o tom, podobne ako si písal, že takáto prípadná diéta dokáže urobiť poriadny JoJo efekt. Keď sa už teda k tomu nejako postavím smerom chudnutiu bojím sa, aby mi to potom neušlo do väčších čísel aké mi na váhe svietia teraz.
S pozdravom a želaním čoraz väčšej vôle, Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Re: Chudnutie pri antipsychotikách
znovu začínam cvičiť (ako už niekoľkokrát). Odhodlanie mám. Dala som sa na 50-dnovú novoročnú výzvu s fitshaker.sk. Včera sme sa mali odmerať a dnes prvý deň cvičiť. Moja hmotnosť mi bola známa ale miery ma zhrozili. Dnes som po prvý krát cvičila 33-minutové cvičenie na pekné nohy a pevný zadok. No bolo to dosť náročné, ale šlo to. Mám z toho dobrý pocit. Dúfam, že vytrvám a budú aj nejaké výsledky.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
drzim nam nadalej palce.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Lístie, Matej, Regi a aj ostatní, ktorí chcete zapracovať na svojich tvaroch, držím nám palce
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Opatrenia:
- písať si kalórie do účtu kaloricketabulky.cz
- limit 8000 kJ
- cez deň nespať
- 3 hodiny nejesť pred spánkom
- piť 3 litre denne nesladkých vôd (momentálne pijávam nekalorický sirup so sladidlami)
- každý deň 10 minút na rotopede priemernou rýchlosťou (dá to dole 450 kJ, čo predstavuje za týždeň cca. 3000 kJ energie preč, to sa mi v podstate vyplatí a bude to základ svaloviny na nohách tak, aby som neskôr dokázal šlapať dlhšie)
Preč s tukmi!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tak mne sa nejako to chudnitie zastavilo na cisle 76,3.. Dodrzujem delenu stravu, pocitam si kalorie, dokonca jazdim aj na rotopede minimalne 45 min 3 krat tyzdenne. No co mi robi vacsie starosti ako chudnutie je moj spanok. Momentalne sucastne uzivam Abilify 10mg a Olanzapin 5mg s cielom Olanzapin uplne vysadit. No vysimla som si ze ak si obcas nedam olanzapin (chcem byt dlhsie hore napriklad) tak mam dost problem so spankom. Napriklad dnes v noci som mala prerusovany plytky spanok a rano otrasnu spankovu paralyzu Rozmyslam ake to asi bude s mojim spankom ked budem len na abilify. A mam na Vas mili priatelia jednu otazku: moze sa psychoza vratit aj pri uzivani lieku? (napr u mna pri abilify).
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 24.12.2015
Vek : 35
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
to, ze Ti vaha dalej neklesa moze mat stale na svedomi olanzapin. uvidis, ked ho uplne prestanes brat. a asi Ta nepotesim, ale je dost pravdepodobne, ze problemy so spankom po vysadeni olanzapinu budes mat. tak to byva, ked sa dlhsie berie nejake tlmive AP a prejde sa na netlmive/aktivizujuce AP. mozno Ti dotorka nieco na to spanie prida.
co sa tyka Tvojej poslednej otazky...ano, psychoza sa moze vratit alebo zhorsit aj pokial beries lieky. potom treba prechodne lieky zase zvysit.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Takže momentálne je situácia s chudnutím zhoršená. Musím sa spamätať, lebo inak to nedopadne dobre.
S pozdravom
pribratý kamoš Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
V poslednej dobe som viac kupoval sladené vody, takže som s tým asi nevyhral. Už aj vzhľadom na zdravotný stav (fyzický) by som mal aspoň trochu držať akú takú redukčnú diétu, aby som aspoň čosi stiahol... T.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Teraz už nebudem bývať tak dlho hore, tak by som mohol opäť prejsť na zeleninové šaláty a zeleninové smoothie ako podstatu mojej večere. Nádejam sa tak na klesnutie hmotnosti a brucha na hodnoty 76 kg a 95 cm budúcu sobotu 6.2.2016. To jest cieľ.
Idem do toho.
M.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 34 z 83 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 58 ... 83