Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 31 z 83 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 57 ... 83
Matej a Tuto
K tomu cvičení, Tuto, právě jsem se Tě chtěla zeptat, protože jsi psal, že jsi byl sportovec,jestli sportuješ.Určitě by Ti to pomohlo i při nemoci (a přemýšlela jsem, že pravděpodobně i Jožinovi s tou jeho citlivou věcí),stačí, když vezmu Dejva na celodenní výlet,na zpáteční cestě už je s ním normální řeč.Měli jsme doma orbitrek, a nebyl z těch nejlevnějších,Dejv byl na něm hodiny a v podstatě ho spotřeboval, a byl na tom taky líp.Nový orbitrek už koupím jedině profi, ale na ten musíme našetřit.Jeden čas chodil do posilovny,taky mu to hodně prospívalo.Když Dejv onemocněl, sháněla jsem různé informace,už si všechno nepamatuju, ale myslím,že jsou i studie, podle kterých je tělesné cvičení účinnější než některé léky (mám na mysli antipsychotika).
tailori- Nový člen
- Počet príspevkov : 14
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 07.11.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
športovaniu som sa venoval v rozmedzí 13-tich až asi 20-tich rokov. Čím viackrát som bol hospitalizovaný, tým mi chuť na šport upadala. Namiesto aktivity som čoraz viac upadal do pasivity s výnimkou hypománie a mánie. Aj v prechodných obdobiach medzi depresiou a mániu som po tej dvadsiatke uprednostňoval pasivitu, dá sa povedať, že lieky a psychiatri ma skolili. Teraz mám na sebe statočnú vrstvu tuku a zo športovca sa stala knedľa (mám 32r.)
Určite doporúčam Davídkovi športovú činnosť, po čase sa začne vylučovať hormón endorfín, ktorý má vplyv na celkovú pohodu, je známy aj pod názvom "hormón šťastia". Ďalšou vecou je prekrvenie organizmu. Dlhodobo cvičenie a šport taký vplýva napr. tlak, srdce, vnímanie stravy a podobne. v tom dobrom zmysle slova. Silne verím, že by pomohol aj Tvojmu synovi.
Mne sa to trochu ťažšie píše, lebo môj "športový duch" je teraz skoro na nule. Držím palce... Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
http://style.hnonline.sk/gastro-134/mlieko-ani-ryby-nepotrebujeme-je-to-mytus-tvrdi-americky-expert-na-vyzivu-970617
a este jeden:
http://fitcult.refresher.sk/225/Ovocie-a-jeho-vyznam-nielen-pri-chudnuti
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej napísal:
Nový cieľ do novej soboty: 76,5 kg a 94 cm. Vlastne zostáva pôvodný.
Konečne aspoň malý úspech. Dnes ráno mám 76,6 kg a 94 cm. A to som vlastne ešte nebol 3 dni na wecku, takže keď pôjdem, môže to ešte o trošku klesnúť, alebo sa aspoň stabilizovať.
Ako príčinu úspechu vnímam dodržiavanie limitu medzi 8500 až 9500 kJ denne, a to stabilne, kontinuálne. Je to vysoký limit, ktorý mi umožnil si dopriať počas dňa pomerne dosť jedla, takže som nebýval počas týždňa mlsný, hladný, pažravý. Rátam s bazálnou spotrebou+aktivity na úrovni 11 tisíc kJ, takže za týždeň som v mínuse asi zhruba 13-14 tisíc kJ, čo predstavuje vraj pol kila tuku (za podmienky, že by sa spaľovali zo zásoby iba tuky, čo nie je vždy realitou).
Pokračujem teda naďalej v racionálnej strave a zápise energie. Čo sa týka otcovho chudnutia, nevyzerá to dobre, lebo si kupuje všelijaké sladkosti a niekedy sa už večer "minieme", takže nezapíšeme spoločne jeho stravu do tabuliek. Preto je takmer isté, že konzumuje nad limit. Ale vidím to optimisticky, je to aj pre mňa zmena, aj pre neho, si vždy večer nájsť čas a diskutovať o tom, čo cez deň zjedol. Nie sme na to zvyknutí. Verím však, že sa na to zvyknúť časom dá, len sa o to nesmieme prestať pokúšať.
Budúci cieľ do nedele 29. novembra: 76,0 kg a stabilných, neohrozených 94 cm.
Hurá do boja.
M.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej napísal:Budúci cieľ do nedele 29. novembra: 76,0 kg a stabilných, neohrozených 94 cm.
Žiaľ, cieľ sa mi nepodaril. Naopak, pribral som pol kila. Dnes ráno: 77,1 kg, 95 cm. Predpokladám, že je to určitými návalovými žraniami po dva alebo tri večery počas týždňa. Napr. v štvrtok večer som mal dve veľké porcie špenátu plus chipsy. A to všetko večer okolo 19:00. Aj v niektoré iné večery som sa zhýralo nadžgal.
Takže pribratie pol kila považujem za pochopiteľné.
Otcovi sa zhruba darí dodržiavať limit 8000 kJ. Na začiatku mal 103 kg - prešlo 10 dní a mal 101 kg, pričom vlastne bol aj oblečený a mal papuče, takže odmysliac si tieto nánosy, tak by som mu tipoval iba 100 kg. Nejaké 2 kilá išli super dole. Chodil aj na prechádzky, na vianočné trhy, na kluby. A kontroluje sa, ak si dáva sladkosť, tak len raz za deň. Trochu mu vystúpil cukor na 7, tak si ho zrážal zvýšenou sebakontrolou a scvrkol sa mu na lačných 5. To všetko prispelo k tomu, že sa mu dostavili pomerne slušné výsledky už za krátkych 10 dní. Ak to takto pôjde ďalej, tak normálne za týždeň, môže očakávať hmotnosť pod 100 kíl. To by bolo strašne super. Musím ho stále bombardovať otázkami, čo je, čo konzumuje. Ale ide mu to aj vtedy, keď sa ho na stravu nepýtam.
Môj osobný cieľ do budúcej soboty: 76,5 kg a 94 cm. Opatrením bude len limit 8500 kJ denne.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej napísal:Môj osobný cieľ do budúcej soboty: 76,5 kg a 94 cm.
Opäť "failed".
Bol to ťažší týždeň, kedy nastúpila do môjho režimu Invega. Mal som teda žravé večery a silný hlad. Limity sa mi nedarili dodržovať. Včera som mal zhruba 77 kg a 95 cm. Občas mi brucho vystrelí na 96 cm bezmála.
Opatrenia do nového týždňa: piť kofoly a bojovať nimi proti večerným hladom, dodržovať 8000 kJ.
Nový cieľ do budúceho víkendu: taký istý ako hore v citácii.
M.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Pôjde teraz obdobie hodov a hojnosti Vianoc. Uvidím, či priberiem a koľko. Budem sa však naďalej snažiť krotiť, lebo nerád by som videl po sviatkoch nejaké vyššie čísla.
Bojujeme ďalej.
Držím Vám palce.
M.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Výdatnejšie pokroky sa teda nepodarili, čomu sa ani nečudujem - mal som cez týždeň aj chipsy, mcdonald menu, alebo viacchodovú večeru. Jem cez pracovné dni málokrát - raňajky o 7:40, obed o 12:00 a večera o 19:00. Medzitým mávam cukríky, keksíky, ktorými som v práci ponúkaný od kolegýň.
Nedarí sa mi zásadnejšie polepšiť. Nasledujúci týždeň bude hodovací, takže môj cieľ do budúcej nedele bude len nepribrať nad 78 kg a nad 96 cm.
M.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Takže určite len odporúčam knihu Whole30 (aj stránky majú)
http://www.paleoowl.com/whole30-program-ceska-verze/
dá sa nájsť aj viac asi...
majte sa. držte sa.
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Chudnutie pri antipsychotikach
Mam teda dve otazky:
1. Ake mate skusenosti s liekom Abilify v spojitosti s chudnutim? plus ma zaujima ako ste pocitovali vedlajsie ucinky tohto lieku
2. Existuje vobec niekto komu sa pri Olanzapine(zyprexe) podarilo schudnut a vahu si udrzat?
Dakujem pekne, drzte sa!
Tatanka- Anonymný
Ziadne vedlajsie ucinky Abilify som na sebe nespozorovala, takze na Tvojom mieste by som do toho isla
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Strana 31 z 83 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 57 ... 83